9,601

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Salutare. Am si eu o pereche de perusi care mi-au ouat pentru prima data dupa vreo 2-3 ani. Au facut 4 oua, problema este ca dupa 18 zile dupa ce au facut primul ou nu a iesit nimic, nu stiu ce se va intampla incontinuare . Am citit cum sa le administrez mancare moale, pana in prezent le-am dat doar manacre solida(mei). Referitor la mancarea moale tre sa amestec toate ingredientele inpreuna, ma gandesc sa le rad mar , morcov si galbenus de ou imreuna pentru pui. Ce ma sfatuiti sa fac. Perusii au stat mai mult in colivie nu prea le-am dat drumul. De fiecarea data cand bag mana in colivie sa le fac curat se cam sperie. Mai vorbesc cu ei dar degeaba... Asi dori sa ii domesticesc un pic si sa zburde prin camera.

9,602

Seara buna, venim si noi cu salutari si poze noi.
Multi pupici ( cu limbuta  :hihi: ) de la Kimmy, Bella&Micu  :heart:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,603

:ok:       simpatici foc.. :pup:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,604

frumossii!<3 kimmyy! :heart:  :heart:

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,605

Sunt minunati,setris.Jucarele vii.... :heart:  :perusi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,606

ce frumosi sunt setris , sa-ti traiasca!
as avea o intrebare la ce varsta apare cercul alb la ochi?ms anticipat big_smile

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

9,607

:hug:  Multumim frumos...sunt "jucarelele" mele iubite...si sper sa fie multi ani de acum incolo ( Micu are cel putin 4 ani si jumatate decand este la mine ), Kimmy a facut doi ani in vara, si Bella am cumparat-o anul acesta matura ( are cel putin un an).

Cerculetul in jurul irisului se formeaza dupa 6-7 luni pe masura ce devin maturi ( maturitatea sexuala se atinge pe la 8-9 luni ) .

9,608

setris wrote:

:hug:  Multumim frumos...sunt "jucarelele" mele iubite...si sper sa fie multi ani de acum incolo ( Micu are cel putin 4 ani si jumatate decand este la mine ), Kimmy a facut doi ani in vara, si Bella am cumparat-o anul acesta matura ( are cel putin un an).

Cerculetul in jurul irisului se formeaza dupa 6-7 luni pe masura ce devin maturi ( maturitatea sexuala se atinge pe la 8-9 luni ) .

ms , am observat ca a inceput sa apara la fetita mea , dar cred ca are maxim 6 luni , desi eu credeam ca are 4 , oricum e umpic mai mare ca baietelul , dar conteaza ca ei se inteleg bine si se iubesc :iubareti:  :iubareti:

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

9,609

mariusvrajitoru wrote:

Salutare. Am si eu o pereche de perusi care mi-au ouat pentru prima data dupa vreo 2-3 ani. Au facut 4 oua, problema este ca dupa 18 zile dupa ce au facut primul ou nu a iesit nimic, nu stiu ce se va intampla incontinuare . Am citit cum sa le administrez mancare moale, pana in prezent le-am dat doar manacre solida(mei). Referitor la mancarea moale tre sa amestec toate ingredientele inpreuna, ma gandesc sa le rad mar , morcov si galbenus de ou imreuna pentru pui. Ce ma sfatuiti sa fac. Perusii au stat mai mult in colivie nu prea le-am dat drumul. De fiecarea data cand bag mana in colivie sa le fac curat se cam sperie. Mai vorbesc cu ei dar degeaba... Asi dori sa ii domesticesc un pic si sa zburde prin camera.

9,610

mariusvrajitoru wrote:
mariusvrajitoru wrote:

Mancarea moale se da in momentul in care au pui sa-i poata hrani usor.Daca sunt la prima depunere,femela poate n-a stiut inca sa duca totul pana la capat.Daca spui ca i-ai tinut in colivie,presupun ca nu le-ai atasat cuib.Sau da?Dupa atatia ani petrecuti doar in colivie ,sa iasa dintr-o data si sa zburde .....nu se va intampla asta.Nici nu stiu unde sa se aseze sau ce sa faca.Daca le dai drumul sa fie supravegheati sa nu cada dupa ceva sau in zbor sa se loveasca .Oul se poate amesteca cu pesmet,marul se da in cantitati mai mici sa nu faca diaree.Morcovul ras sau bucati puse in gratiile coliviei.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,611

suana wrote:

Mancarea moale se da in momentul in care au pui sa-i poata hrani usor.Daca sunt la prima depunere,femela poate n-a stiut inca sa duca totul pana la capat.Daca spui ca i-ai tinut in colivie,presupun ca nu le-ai atasat cuib.Sau da?Dupa atatia ani petrecuti doar in colivie ,sa iasa dintr-o data si sa zburde .....nu se va intampla asta.Nici nu stiu unde sa se aseze sau ce sa faca.Daca le dai drumul sa fie supravegheati sa nu cada dupa ceva sau in zbor sa se loveasca .Oul se poate amesteca cu pesmet,marul se da in cantitati mai mici sa nu faca diaree.Morcovul ras sau bucati puse in gratiile coliviei.

Au cuib atasat si sunt la prima depunere de oua. Am ras mar morcov si galbenus de ou si le-am amestecat impreuna. M-am gandit sa le pun dinainte sa se invete cu el...Sper sa fi procedat bine.. Multumesc

9,612

Alt filmulet cu kocoo!!Sper sa nu va plictisesc cu acest blog!Daca se intempla deja asta va rog sa imi spuneti petru ca nu ma supar si o sa incetez cu informatiile despre koco!!
http://serbanadi.blogspot.com/p/kocos-page_23.html

9,613

asta e un semn ca il iubesti foarte mult si cred ca nu e ceva deranjant...mie-mi place.. :ok:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,614

dana1 wrote:

asta e un semn ca il iubesti foarte mult si cred ca nu e ceva deranjant...mie-mi place.. :ok:

multumesc mult pentru aprecieri! :merci: Intr'adevar il iubesc emorm! :heart: !Nu stiu din ce zona sunteti dar cred ca ati auzit la tv ca azi in zona vrancei a fost cutremur!(Aici stau eu) ideea e ca ,Koco a simtit cu unn minut inainte pentru ca a inceput sa tipe efectiv  yikes   si sa dea din aripi :sol: !!!!!L'am luat imediat afara cu mine pentru ca zdruncinatura cutremurului a fost foarte mare! :perus:

9,615

hai sa va zic ce au facut narojii mei aseara  :hihi: , i-am lasat singuri in camera cam o jumatate de ora, cand m-am dus la ei se facuse ceasul in jur 8:30 , si ei nu intrasera in colivie , si bineinteles m-am intrebat de ce nu au intrat , si cand colo domnii intrasera , mancasera si iesisera din nou smile  smile deci in concluzie si-au batut joc de mine :hihi:  :perus:  :perusi:
cateva poze

*(Stefi)

9,616

mereana28 wrote:

hai sa va zic ce au facut narojii mei aseara  :hihi: , i-am lasat singuri in camera cam o jumatate de ora, cand m-am dus la ei se facuse ceasul in jur 8:30 , si ei nu intrasera in colivie , si bineinteles m-am intrebat de ce nu au intrat , si cand colo domnii intrasera , mancasera si iesisera din nou smile  smile deci in concluzie si-au batut joc de mine

Frumoase fetele tale.

Imi place in special cea din stanga- daca ar fi avut si yellowface ar fi fost mutatia mea preferata. Sa fie sanatoase!  smile

9,617

Ce sa ii fac lui koco la cioc?Vad ca i'a crescut cam mult si cand ma pupa,doare f.f. tare!Sa i'l mai tai cu unghiera,sa il pilesc ce sa ii fac?!!!!
P.s.:Are os,dar nu "il pre frecventeaza!"

9,618

adita97 wrote:

Ce sa ii fac lui koco la cioc?Vad ca i'a crescut cam mult si cand ma pupa,doare f.f. tare!Sa i'l mai tai cu unghiera,sa il pilesc ce sa ii fac?!!!!

Se taie cu unghiera, mare atentie, daca nu ai mai facut lucrul asta niciodata, te sfatuiesc sa il faci la o veioza, sau orice sursa de lumina...acolo ai sa vezi ca exista o portiune mai transparenta la varf si mai opaca inspre cioc, ai grija sa tai numai in in partea transparenta, la distanta de partea opaca, aceasta parte opaca este puternic vascularizata si poate da niste hemoragii si dureri mari pt. pasare .
Ii poti taia varful simplu dintr-o singura taietura dreapta, in cateva zile va avea el grija sa ajunga iar la stadiul ascutit   :hihi:
Din cauza pupicilor si eu il tai destul de des lui Kimmy, ceilalti doi, Micu si Bella, sunt mai norocosi, li-l tai mai rar, cam la o luna /doua ( cand imi pare mie ca sunt prea lungi ) . :hug:

9,619

sunt fetita si baietel , si hai sa iti zic si de ce:1.pozele facute sunt de cand erau mici mici , adica in jur de 2, 3 luni si 2 nu sunt foartte clare pozele
o sa pun o poza recenta  si o sa vezi ca e mare diferenta intre nasucuri(al lui pe zi ce trece se inchide la culoare , iar la ea se extinde albul)
app baietelul are fata galbena , dar dupa cum ti-am zis pozele nu sunt foarte clare

*(Stefi)

9,620

Si din poza asta tot femele par amandoua, dar in fine.. stii mai bine culoarea exacta, pt ca ii vezi zi de zi si aparatul poate sa insele. Dar raman la parerea mea ca sunt femele. Oricum in cateva luni vei sti cu siguranta.

Eu despre fetita din dreapta ( in poza asta ) spuneam ca imi place in mod special.  smile

9,621

setris wrote:
adita97 wrote:

Se taie cu unghiera, mare atentie, daca nu ai mai facut lucrul asta niciodata, te sfatuiesc sa il faci la o veioza, sau orice sursa de lumina...acolo ai sa vezi ca exista o portiune mai transparenta la varf si mai opaca inspre cioc, ai grija sa tai numai in in partea transparenta, la distanta de partea opaca, aceasta parte opaca este puternic vascularizata si poate da niste hemoragii si dureri mari pt. pasare .
Ii poti taia varful simplu dintr-o singura taietura dreapta, in cateva zile va avea el grija sa ajunga iar la stadiul ascutit   :hihi:
Din cauza pupicilor si eu il tai destul de des lui Kimmy, ceilalti doi, Micu si Bella, sunt mai norocosi, li-l tai mai rar, cam la o luna /doua ( cand imi pare mie ca sunt prea lungi ) . :hug:

Multumesc! asa o sa fac!<3<3<# :heart:  :heart:  :heart:  :floare:  :heart:  :heart:  :heart:  :heart:

9,622

herbudgies wrote:

Si din poza asta tot femele par amandoua, dar in fine.. stii mai bine culoarea exacta, pt ca ii vezi zi de zi si aparatul poate sa insele. Dar raman la parerea mea ca sunt femele. Oricum in cateva luni vei sti cu siguranta.

Eu despre fetita din dreapta ( in poza asta ) spuneam ca imi place in mod special.  smile

sa lasam sa mai treaca timpul , si peste ceva vreme or sa se lamureasca lucrurile , o sa postez o poza peste o luna , doua , atunci lucrurile ar trebui sa fie destul de clare , oricat de prost ar fi aparatul  smile  smile .Cea care iti place tie este o dulceata   :heart:  :heart:  , ieri a stat cu mine aproape un sfert de ora , i-am dat sa manance din manutza , iar atunci cand e in colivie ma ciugoale si sta numai pe degetul meu, in schimb celalat e sperios rau

*(Stefi)

9,623

Am si eu 3 perusi  1baiat si 2 fete..I-am luat akm 6zile,si sunt foarte mici nu pot zbura..Sunt buni de imblanzit si de vorbit,dar eu Ii vroiam pentru imultit.
Pe la ce varsta se imperceheaza sa stiu sa scot o fata..Si sa stiu cat mai am de asteptat pentru ei

Vreau un raspuns cat mai repede! :perusi:
MULTUMESC!!

9,624

Stiai ca exista un topic cu "Perusi"?

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,625

si eu am 3perusi 2 fete si 1baiat.au vro 3saptamani ..si nu pot zbura..eu i-am luat pnt inmultit dar tre sa astept..si stau pe degetu meu..sunt foarte blanzi..si mai am si un ppagal micul alexndru e foarte salbatic...si rau