2,401

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

tongue a da am pe cineva , o prietena de a mea la care o sa.l duc cand suntem plecati,dar ia zimi te rog cand plecai cu perusul te cazai la hotel te lasau cu el ?ca noi daca plecam la anul in vara asi vrea sa.l iau dar nu stiu daca ma lasa cu el in hotel :rusine: dar cred ca da ca mai sunt si alte persoane care au si catei nu? :hihi:

Adaugat: 30-09-2011 18:39

am uitat sa te intreb unde iti tii toate sufletelele?ai camera amenajata pt ei nu?sau cum faci cu toate ?cum se intelege papagalul cu catelul?nu te superi ca te intreb pop

2,402 (edited by suana 30-09-2011 17:50)

Un perus chiar nu pare o problema pentru nimeni.Sotul meu mi-a facut o colivie mica de transport iar in cele doua locatii /case aveam colovii.In rest oriunde mergi cu cainele sau orice animal trebuie sa gasesti un hotel sau pensiune care primeste animale.Si pe net la info turism toti afiseaza daca primesc si animale.Noi am fost anul asta cu Daissy la mare fara probleme.
Last edit:  Nu ma supar,stai linistita.La noi toti se plac reciproc si n-am avut probleme cu animalutzele.Asa le-am invatat de mici sa se accepte.Pentru papagali am camera separata.Bruno e afara in curte,cei 11 papagali se cunosc reciproc,Alexi n-a atentat niciodata la cei mai mici.Daissy il mai alearga pe iepuras insa ne distram pe cinste cu totii.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,403

mersi mult  smile

2,404 (edited by deyseby 30-09-2011 18:50)

Am vorbit cu Ionut zilele astea si spunea ca Lord este obraznic si alintat. Nu vrea sa stea la mangaiat, dar Lora vrea iubita non stop. I-mi imaginez ce pupici ii dau cand vine la mine.  :pup:
Sotul meu numara zilele. Ar fi in stare sa mearga de pe acum sa-i ia.  :hihi:   Alexi are o coada super mare.  :k:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,405

ce o mai face andreea cu toty? nu a mai scris deloc  tongue o intelege ungureste? :hihi: abia astept sa puna poze :wis:

2,406

Atat timp cat este bland si poate interactiona destul de usor cu el, cred ca va fi bine si Toty va invata si limba romana.

- Mary-

2,407

andreeacucu wrote:

am revenit. a ajuns cu bine. e un mascul de 2 ani ani incepe sa i se contureze inelul. il cheama toty. singura problema e ca vorbeste numai in ungureste...... eu nestiind deloc maghiara ......  :wis:

Ma anunti te rog si pe mine prin mayl ca sa stiu care rezervare sa anulat, ar fi dragut.
Oti

Crescatorie papagali. Oti

2,408 (edited by suana 30-09-2011 20:29)

Mary cred ca va fi mare taraboi la voi cand vor sosi acasa.  :soarece: Asa de tare asteptati sunt ca n-o sa puteti dormi de dragul lor.Si eu astept sa mearga la voi,cu toate ca stiu ca la Ionut ii va fi greu sa se desparta de ei... sad

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,409

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!

Oare ce se intampla cu inaripatul meu? ori de cate ori bate cineva la usa, zboara pe dulap (are vizibilitate maxima de acolo) si incepe sa tipe de mama focului. Apoi, indiferent cine vine in casa, vrea sa-l/o atace. Zboara spre respectivul/a si tipa intr-una. Daca fereasca sfantu, se mai si apropie de el in vreun fel, sare si musca. Pe cineva l-a muscat de ureche.

Ce s-a intamplat oare? Nu era chiar asa salbatic....

Va pup!

2,410

Posibil se simte stapan la el acasa.  smile  Posibil crede ca tu esti perechea lui si vrea sa te ocroteasca. Sunt multe... Dar e bataus rau  :sol:

- Mary-

2,411

deyseby wrote:

Posibil se simte stapan la el acasa.  smile  Posibil crede ca tu esti perechea lui si vrea sa te ocroteasca. Sunt multe... Dar e bataus rau  :sol:

Raspunsuri corecte   wink
Felicitari pentru noua achizitie, si cu putin noroc la anu  :ou:
Salutari.

2,412

Da,e gelos ca cineva i-a invadat spatiul si imparti ceea ce numai lui ii apartine.Dar nu e bine sa fie asa agresiv....Asa in gluma....i-a facut loc de cercei in ureche???Serios acuma,stiu ce doare,Alexi m-a piscat o singura data ,chiar in primele zile dupa ce a venit pentru ca nu i-am dat si ei sa pape ce mestecam eu.In rest n-a mai avut tentative din astea.

2,413

am revenit..... toty  s-a acomodat foarte bine..... sta toata ziua pe umarul meu si in capul meu. am adus o prietena de a mea unguroaica si a vormit cu el in maghiara.... e mortal. e foarte pofticios.....

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.

2,414

buna , te cred ca esti inebunita dupa el, o sa vezi ce scumpi sunt si cante nazbatii fac, al mex azi a cazut intre teracota si perete si statea omul acolo si nu spunea nimic :hihi: noroc ca nu s.a accidentat dar era atat de comic , si este a doua oara nu prima sau cand ia spart telef  lui barbatul meu ia smuls o tastatura chiar aia de unde se deblocheaza telef yikes  a fost sou am crezut ca ma da afara si pe mine si pe papagal dar nu a fost asa am scapat amandoi, sa.ti traiasca sa fie sanatos si sa pui poze.pop

2,415

@Suana, daca nu ar fi verde, as crede ca e cel putin pitbull. Musca rau. I-a facut omului ditamai gaura in urece, de i-a dat sangele.
Nu stiu ce sa ma mai fac cu el, crede-ma. E rau de cand l-am luat, dar sper cand va mai creste sa se mai potoleasca. Acum cred ca e apogeul...o fi adolescent...
Cand dormeam, a sarit peste mine in pat. M-am speriat sa mor. Nu stiu daca avea sau nu, intentii criminale, dar mie nu-mi trebuiau cercei smile Ce-o fi fost in capul lui...drag sau draci:))

@deyseby - multumesc de implicare. Da, posibil sa se simta ca un stalp al casei:))In lipsa unui papagal cu 2 picioare, dar fara pene....e posibil sa simta ca tb sa domine:))

@Oti, sunt curioasa daca ai avut cazuri de acest gen (ma refer la alexei, atat de rai). Au trecut atatea luni (5) de cand il am si daca incerc sa pun mana pe el, ma sfasaie...doar sa-l pup, ma lasa...

@andreeacucu - iti doresc sa ai parte de clipe minunate alaturi de noul membru al familiei!

Kiss ya pe toti!

2,416

Multumesc Oti.
Poate va da Dumnezeu si vom avea si pui. Aici o sa am nevoie de ajutorul tau si stiu ca-l voi avea.
Pana de sarbatori cred ca vom veni la Arad dupa o voliera spatioasa.

- Mary-

2,417

mare greseala am facut   big_smile   i-am construit lui toty un copacel din lemn de corcodus si nu mai vrea sa intre  in colivie.......... ce ma fac? am incercat si cu jucarii si cu mancare,pana la urma il las sa doarma in copacel. azi au venit niste prieteni la mine sa construim copacelul si toty era in sufragerie... noi ne chinuiam sa decojim crengile si hop apare dumnealui.... drept in capul meu si cat am mesterit noi acolo a stat numai pe capul meu. era super haios. mai am o nelamurire. stiu cum trebuie sa arate caca la papagali ca am mai avut perusi inainte,dar lui toty e mai moale adica e alb si verde inchis separat nu amestecat dar e mai moale i-am dat orez fiert. ce sa ii mai dau? de la farmacia vet mi-au dat niste carbune de pus in mancare. scrie ca e special ptr diaree la pasari. nu aveau diropur de la sera.

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.

2,418 (edited by suana 01-10-2011 22:01)

E foarte bine ce i-ai dat pentru diaree,posibil de la mar sau alte fructe sa faca mai apos.Cu intratul la casutza trebuie ademenit cu ceva bun.Daca are la dispozitie mancare toata ziua,cu siguranta nu-l va mai atrage colivia.Mancarea poti s-o lasi doar acolo,in colivie sa fie nevoit sa intre,altfel ......ce dulce e libertatea..... wink
Daca nu se drege doar de la orez,poti sa amesteci si putina zeama in apa de baut.

2,419

@Oti, sunt curioasa daca ai avut cazuri de acest gen (ma refer la alexei, atat de rai). Au trecut atatea luni (5) de cand il am si daca incerc sa pun mana pe el, ma sfasaie...doar sa-l pup, ma lasa...

@magdalena, din perechile mele mature am mai multi care sunt blanzi, doar o singura femela devine pitbulul volierei in perioada de reproducere, ataca din zbor ...., in rest e cea mai blanda, difera mult de la o pasare la alta ( caracterul si tupeul ).
Salutari

Adaugat: 02-10-2011 10:51

deyseby wrote:

Multumesc Oti.
Poate va da Dumnezeu si vom avea si pui. Aici o sa am nevoie de ajutorul tau si stiu ca-l voi avea.
Pana de sarbatori cred ca vom veni la Arad dupa o voliera spatioasa.

Ma anunti daca ai ceva nelamuriri sau nevoie de sfaturi si te ajut cu placere.
Asteptam poze cu  :iubareti:
Salutari

2,420

Problema mea cea mai mare este Kira (catelusa mea de 11 ani). Nu mai mananca, e mereu trista si retrasa...analizele i-au iesit bune, dar doctorul mi-a zis ca e stresata de la tipetele papagalului si a facut o depresie. Daca va continua asa, va muri neutral  neutral  Sunt disperata. Nu vreau sa renunt la niciunul dintre ei.

@Oti....Daca ii iau oare pereche la Coco, va inceta cu tipatul excesiv? Plange si cand merg la baie...tb sa fiu mereu prezenta langa el...Cand il pup, e numai lapte si miere cu mine...numai sa nu pun mana..Mai nou, il iau cu mine cu masina, peste tot. Ii place la maxim, dar vine frigul si nu pot continua asa. Plus ca am diferite intalniri, nu-l pot lasa in masina. Problema este daca tb sa-i iau pereche, cum descifrez ce tb sa-i iau, momentan nestiind daca al meu e baiat sau fata....Asta daca este o solutie buna si pt el si pt mine si caine.

Va rog dati-mi o idee, voi aveti mai multa experienta. M-am gandit pana intr-acolo sa-l donez cuiva, dar sincer NU POT. Fac eu o depresie daca il vad iesind pe usa....

Va pup!

2,421 (edited by suana 02-10-2011 13:54)

O Magda....sa pleci cu scumpul tot timpul in masina nu e o solutie....Sunt curioasa,e cu colivie sau i-ai taiat aripile si merge asa langa tine?Tocmai interactiunea asta il face sa te considere ,,perechea'' lui si nu te imparte cu nimeni.Nu cred ca vei putea sa-l dai.Sfatuieste cu Oti si poate ii iei pereche si le vei oferi activitate comuna.
Stii,am vazut la televizor o emisiune unde papagalul facea terapie ,pentru ca era gelos pe prietenul stapanei.
Oooo,apropo,daca esti libera astazi,va invit cu placere la noi,sa il vedem si noi pe micul ,,pitbull''. :hihi:

2,422

buna tuturor si coco are aceeasi problema cu gelozia,dar nu e asa excesiv...ma rog si noi suntem foarte apropiati si ele are momente cand tipa ,mai ales cand aude cheile asta  pentru ca e obisnuit sa l iau si pe el...lucru care se intampla destul de des.
in rest cand se pune pe pupat nu mai scap frate m ar pupa non stop  :dans:

Cu cat cunosc mai bine oamenii cu atat iubesc mai mult animalele!

2,423

magdalena.serban wrote:

Problema mea cea mai mare este Kira (catelusa mea de 11 ani). Nu mai mananca, e mereu trista si retrasa...analizele i-au iesit bune, dar doctorul mi-a zis ca e stresata de la tipetele papagalului si a facut o depresie. Daca va continua asa, va muri neutral  neutral  Sunt disperata. Nu vreau sa renunt la niciunul dintre ei.

@Oti....Daca ii iau oare pereche la Coco, va inceta cu tipatul excesiv? Plange si cand merg la baie...tb sa fiu mereu prezenta langa el...Cand il pup, e numai lapte si miere cu mine...numai sa nu pun mana..Mai nou, il iau cu mine cu masina, peste tot. Ii place la maxim, dar vine frigul si nu pot continua asa. Plus ca am diferite intalniri, nu-l pot lasa in masina. Problema este daca tb sa-i iau pereche, cum descifrez ce tb sa-i iau, momentan nestiind daca al meu e baiat sau fata....Asta daca este o solutie buna si pt el si pt mine si caine.

Va rog dati-mi o idee, voi aveti mai multa experienta. M-am gandit pana intr-acolo sa-l donez cuiva, dar sincer NU POT. Fac eu o depresie daca il vad iesind pe usa....

Va pup!

Buna Magdalena, este normal sa mai tipe papagali din cand in cand si daca sunt super fericiti, dar daca este exagerat de fixat pe tine si tea ales ca pereche atunci este posibil sa strige in fiecare moment in care are impresia ca te indepartezi de el, iti cere continu atentia.
Cunosc mai multe cazuri recente in care sau indreptat lucrurile inspre bine din momentul in care leau luat pereche: o doamna din Constanta a avut probleme cu puiutul ei ca isi smulgea penele si tipa toata ziua , dupa ce ia luat pereche a incetat automat cu tipatul excesiv si la cateva luni sia revenit si penajul perfect, in al doilea caz era pasarea perfect ok doar ca nu era blanda, la 2 saptamani dupa ce siau luat un pui bland erau super incantati ca papagalul lor sperios care nu ii lasa sa se apropie de el ( se chinuiau de 2 ani sal inblanzeasca ) a venit singur pas cu pas si lea mancat din mana si li sa pus pe umar ( mare bucurie ), vazandul pe cel bland ca nu i se faca rau, a prins si el curaj.
In cazul tau ar fi f ok pentru pasare daca ii cumperi pereche, ideal ar fi de sex opus dar si daca ar fi amandoi masculi sau femele nu ar fi o problema, important e sa aiba un prieten care nu il lasa niciodata singur.
Cainelui banuiesc ca ii este frica de pasare cand tipa, incearca sa ii inprietenesti , sa ii apropii pas cu pas. O alta problema a canelui poate fi gelozia, in ultimul timp trebuie sa te imparta cu pasarea ( e cam ca si la copii, uni impart cu placere alti vor totul pentru ei, si daca nui asa fac criza ).
Succes.
Salutari.

2,424

ola ce sperietura am luat azi sa mor big_smile , poli meu a fost c.am tacut,retras si nu prea a mancat decat f putin , toata ziua, inspre seara si,a revenit ,a mancat si s.a jucat, m.am speriat am zis sa nu aiba ceva ,ca la noi la severin nu prea sunt doctori asa priceputi la pasari i.am dat luna trecuta antibiotic ,acum daca.l saunam inapoi pe doct la fel imi dadea si am preferat sa mai stau sa  vad ce face dar asa cred ca si.a revenit o fii avut si el momente proaste cred,se mai intampla si la ai vostrii asa ceva?la medicul meu cand am vrut sa.l duc a zis ca nu poate sa.l asculte ca.i prea mic si ia  dat tratament luna trecuta dupa ce i.am zis eu ca stranuta .Spunetimi va rog voi cum le faceti deparazitarea interna si la cate luni?si cum le dati?cu siringa?folositi si ectocid spray pt dat sub aripi?ca eu i.am dat aseara sub aripioare si imi este sa nu fii fost de la el trist?i.am dat cate un puf sub aripa va rog sa imi raspundeti pop

2,425

Anamaria sa nu-i mai dai niciodata cu ectocid.Contine substante pe care unele animale nu le tolereaza.El este singur ,in casa,ferit  si nu are nevoie de deparazitare interna sau externa decat in cazul grav in care primeste paraziti.Stiu ca unii medici recomanda acest produs dar de la medicul nostru veterinar stiu sigur ca nu e bun pentru toata lumea.Semnele ca ar fi bolnava o pasare ar fi faptul ca sta zburlita/infoiata ,nu mananca,se vede clar pe ea ca nu ii e bine,si /sau diareea.

Ia ghiciti cine sunt eu......?!  hmm

http://img443.imageshack.us/img443/5162/dscn0001t.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img594.imageshack.us/img594/8125/dscn0003u.jpg

Contrar primei impresii,poate,nu e Alexi.Am avut musafiri care ne-au furat jucariile..... :hihi: Dar am compensat pentru si noi am primit altele.Astazi Magda si Coco ne-au vizitat.Alexi a fost afara,a vorbit,a dansat si s-a dat in spectacol dupa care a venit randul lui Coco.Noi inclinam sa credem ca e totusi Cocutza,poate Oti ne mai ajuta cu un sfat.
Ne-am speriat degeaba.... :wow: .n-am avut un mic pitbull,doar o pasare cu o energie debordanta si pus pe joaca.
http://img265.imageshack.us/img265/998/dscn0004zi.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/9391/dscn0005rz.jpg