9,551

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Buna din nou!! E a 3 zi de cand am femela, iar masculul meu nu o accepta deloc, saraca abia daca mananca si in rest mai sare de pe o bara pe alta...cam grea acomodarea cu baietelul meu sad  sad  pentru ea...
Momentan eu le dau de mancare doar seminte si morcov.Si ceva biscuiti speciali pentru perusi(acest lucru cand era doar el). Am citit pe internet ca le pot face ou cu pesmet si morcov si ca trebuie sa stea la frigider...dar cat timp trebuie sa stea??
Ce alte fructe si legume mai mananca acesti micuti??Mar al meu manca doar razalit...si ma gandeam sa il fac cu biscuite big_smile  big_smile
In legatura cu varsta nu stiu ce sa zic...o sa incerc sa postez ceva poze sa va mai dati cu parerea...

9,552

ancas wrote:

Buna din nou!! E a 3 zi de cand am femela, iar masculul meu nu o accepta deloc, saraca abia daca mananca si in rest mai sare de pe o bara pe alta...cam grea acomodarea cu baietelul meu sad  sad  pentru ea...
Momentan eu le dau de mancare doar seminte si morcov.Si ceva biscuiti speciali pentru perusi(acest lucru cand era doar el). Am citit pe internet ca le pot face ou cu pesmet si morcov si ca trebuie sa stea la frigider...dar cat timp trebuie sa stea??
Ce alte fructe si legume mai mananca acesti micuti??Mar al meu manca doar razalit...si ma gandeam sa il fac cu biscuite big_smile  big_smile
In legatura cu varsta nu stiu ce sa zic...o sa incerc sa postez ceva poze sa va mai dati cu parerea...

Acomodoarea a doua pasari straine nu se face prin punerea impreuna in aceeasi colivie...trebuiau pusi in colivii separate, sa se vada printre gratii, sa se obisnuiasca unul cu prezenta celuilalt, daca pasarea noua este purtatoare de boli se poate observa intr-o saptamana doua ( e vorba de carantina pasarii nou achizitinate), abea dupa aceasta perioada se poate da drumul la zbor impreuna si observa daca exista sau nu compatibilitate intre ei...mai asteptam poze, pasarea verde" femela" nu sunt 100% convinsa ca este femela, si este mai mare decat masculul albastru .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,553

frumosi micutii,e frumos si munele Roger,dar poti cauta pe net nume,gasesti multe.ce varsta au,nu stiu sa-ti zic ,colivia cred ca e buna ,asta daca le dai si drumul prin camera sa zboare.sa-ti traiasca  :perus:

9,554

Revin cu ceva poze!!Asta stiu ca femela e mai mare, dar nu stiu ce varsta au nici unul din ei..

9,555

adita97 wrote:

Colivia lui koco e patrata dar mai mica!:d EFoarte buna si asa...dar era ideal daca era patrata!

si colivia  mea e tot rotunda,stiam ca nu prea e buna,dar aveam de ales intre rotunda mare  si patrata mica.am ales-o pe cea mai mare.am citit pe net ca este mai buna patrata,pentru ca are colturi si face pasarea sa se simta mai in siguranta,e ceva despre psihologia pasarilor. am acum al 2-lea perus si la fel ca si primul nu ii place sa stea in colivie deloc.

9,556

masculul e pui iar femela cred ca trece de 1 an....[se vede clar ca nu are dungute negre pe cap ca si el..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,557

Silviu, nu e bolnavior micutzul meu, e chear prea vioi  si foarte iubaretz cu noi, mai putzin cu femela big_smile  big_smile , si mananca chear bine!!Asa mic sa fie oare?? La mine e de 1 luna...o sa intreb la un cabinet veterinar daca ma pot ajuta si o sa-i duc sa le faca o vizita medicala  :perusi:   :perusi:
Asa incet o sa aflu mai multe lucruri despre ei!!

9,558

Da masculul este pui mic, iar femela da semne ca este in calduri...iti dai seama ca lui nu-i spune nimic chestia asta  :wow:  ...

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,559

Sincer nu ma pricep sad  sad , nu stiu ce sa zic. Saptamana ce urmeaza o sa merg la un medic veterinar sa vad daca ma poate ajuta cu ceva...Daca nu credeti ca trebuie sa-i schimb femela?? As putea gasi undeva, pe cineva la care sa-i dau femela asta si sa primesc una mai mica la schimb?? :wow:  :wow:  :perus:
Daca stiti voi pe cineva va rog sa ma ajutati...eu sunt din Targu-Mures si o pot oferi cu tot cu o colivie.... sad  sad

9,560

Buna ancas! Sa-ti traisca ! A si : daca vrei pui poti schimba masculu pe unul de varsta femelei. Daca nu vrei atunci schimbi femela pe o pitica si ai 2 puiti. Totusi , pot ramane si asa, cu timpul o sa fie nevoiti sa se imprieteneasca chiar daca acuma sunt retrasi unu de celalat. :k:
Si la mine femela imi este in calduri.Credeti ca are ceva daca le pun pofta-n cuib la amndoi pana vara viitoare cand o sa fie mai maturi ? big_smile

Animalul de companie ne este un prieten desarvasit,
Si primeste drept rasplata , afectiunea noastra toata
:hug:

9,561

ionutzzz wrote:

Buna ancas! Sa-ti traisca ! A si : daca vrei pui poti schimba masculu pe unul de varsta femelei. Daca nu vrei atunci schimbi femela pe o pitica si ai 2 puiti. Totusi , pot ramane si asa, cu timpul o sa fie nevoiti sa se imprieteneasca chiar daca acuma sunt retrasi unu de celalat. :k:
Si la mine femela imi este in calduri.Credeti ca are ceva daca le pun pofta-n cuib la amndoi pana vara viitoare cand o sa fie mai maturi ? big_smile

Maiii de unde stii ca e in calduri?Poate si dudy era in calllduri cand am dat'o:D ia da un raspuns aici!:x<3

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,562

Am citit pe aici pe forum sau site(din cate imi amintesc) , ca atunci cand are aripile semidesfacute si sta nushtiucum inseamna ca e in calduri. :wis:
Iar la mine femela se comporta asa.

9,563

cand e maro la nas [cerumen]..e in calduri   :perus:

9,564

Ops , asta nu stiam. Dar totusi , stiu sigur ca am citit ori aici ori pe undeva despre faza cu aripile. :ironic:

9,565

daca ai citit-o sigur este..pe la nimfe eu am citit parca asa ceva[dar nu am dat importanta ca eu am mascul]...ai sa stii de acum. :sanatate:

9,566

Koco si prietenul lui! smile  smile

Interesant,dudy nu facea asa,fapt care nu ma face sa imi para rau!:D :heart:  :perus:  :heart:  wink

9,567

Simpatic foc Koko :perus:  :perus:
Ce ziceti i pot da mar cu biscuite micutzului meu?? big_smile  big_smile
Cum stati la capitolul mizerie atunci cand e afara din colivie perusul  :perus: ??

9,568

super[raspuns la ultima intrebare...sterg cu carpa din urma]..ii poti da mar..dar biscuitii trebuie sa fie simpli..ce bine seamana prietenul lui KOCO cu el..sunt gemeni??? smile

9,569

dana1 wrote:

super[raspuns la ultima intrebare...sterg cu carpa din urma]..ii poti da mar..dar biscuitii trebuie sa fie simpli..ce bine seamana prietenul lui KOCO cu el..sunt gemeni??? smile

daaa:))):)))=)))

9,570

Buna ziua! Am citit pe net si am vazut ca acesti micutzi mananca frunze de papadie, dar nu stiu cum sa le dau...sa le-o maruntesc sau cum?? hmm  hmm
Misha a inceput sa se adapteze cu noi si mai ales cu Roger :ok:  :ok:

9,571

si-o maruntesc ei singuri..tu o culegi ..o clatesti [de preferat sa o lasi sa se usuce putin sa nu le-o dai uda cu apa]..o agati de ceva ..eu o leg cu o ata de colivie..si pofta mare..le dau si crengute de salcie :wis:

9,572

Pentru cei care vor sa vada filmulete cu Koco,puteti accesa blogul lui:
http://serbanadi.blogspot.com/p/kocos-page_23.html

9,573

adita97 wrote:

Pentru cei care vor sa vada filmulete cu Koco,puteti accesa blogul lui:
http://serbanadi.blogspot.com/p/kocos-page_23.html

Dragut blogul! :k:

Animalutele mele: un Porcusor de Guineea pe nume :heart: Willy :heart: , 1 iepuras pe nume  Blanche,o nimfa pe nume  :heart: Paco :heart:  ,6 pisici,si 5 caini.
Nu te vom uita niciodata Johny :cry: !

9,574

Multumesc!

Adaugat: 26-09-2011 20:24

Tata ii pupa piciorul lui koco iar din greseala le'a cam muscat! :furios:  :furios:  :furios: Problema e ca vad ca ii sangereaza si cam sta intr'un picior,il pune jos si sta cu el pus jos acoolo la aia de mancere...etc....o fi avand ceva?!:(

9,575

Cum se smte KOCO?? Si eu i pup piciorusele, dar nu mi sa intamplat sa-l musc :ironic:  :ironic:
Daca vezi si azi ca il dor piciorusele eu iti recomand sa-l duci la un medic...pentru ei e dureros chear si o zgarietura sad  sad

Adaugat: 28-09-2011 09:53

Roger si Misha...le place sa stea pe colivie :ok: