2,326

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Ramona, intradevar Alexi are un penaj deosebit.  :k:
Iunia pupam baiatul frumos si deranjat.  :pup:
Kriss, pozele cu jucausii sunt super.  :k:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,327

Deyseby am primit pupicii!!!
Azi am reusit sa-i dau un pupic Alexei , e premiera, pe spate am reusit sa o pup, se pare ca atata timp cat nu vede mainile nu are treaba dar cum apropii un deget spre ea sare sa ciupeasca lucru pe care la facut Paco azi, mi-a tras o ciupitura groaznica pentru ca vorbeam la telefon si el era pe umarul meu, l-a deranjat :hihi:

:heart: Copiii mei:  Alexa si Paco Marele Alex, :nimfa: 2 Nimfe Pusi si Kiki , :iepure:  2 iepurasi Maxi si Mitzi, o veverita siberiana cu dungi Del, :caine: Tori mini yorkshire terrier :floare: 2 :hamster: :hamster: hamsterici Lilo si Stitch

2,328

Ramona,cati ani are Alexi? E o dulce si ai tai Iunia la fel  :heart:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

2,329

Cam 4 ani si ceva are Alexi.
Ce pacat ca pisca iunia....In general nu le place mana.Noi ne distram la telefon cu Alexi pentru ca o preocupa tare ecranul luminat si incepe sa-si desfaca aripile,sa-si dilate pupilele si sa danseze.Ei i-ar trebui video-telefo sa fie vazuta cand se da in specatcol.  :hihi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,330

Ar fi super sa o poti filma cand danseaza. Cred ca e tare comica. smile

- Mary-

2,331

Ieri la petrecere a facut senzatie Paco fiinca i-a placut lumea multa si a fost foarte vorbaret  smile Va pun poze sa il vedeti si sa vedeti figurile baietilor la aparitia lui Paco smile  smile

:heart: Copiii mei:  Alexa si Paco Marele Alex, :nimfa: 2 Nimfe Pusi si Kiki , :iepure:  2 iepurasi Maxi si Mitzi, o veverita siberiana cu dungi Del, :caine: Tori mini yorkshire terrier :floare: 2 :hamster: :hamster: hamsterici Lilo si Stitch

2,332

sal,de 2 zile am luat un pui de marele alex,dar nu stiu daca e indian,pachistanez,etc,aveti vro idee?

2,333 (edited by suana 03-08-2011 22:00)

O poza ne-ar ajuta mai mult decat sa ghicim originea .....care oricum vine de la un crescator din Romania.Cele mai mari pasari ca si dimensiune sunt cele ale marelui alex nepalez.Restul se diferentiaza prin nuantele de culoare.
iunia,poza e super tare,cea in zbor.  :bravo: Pai a fost mascota petrecerii inseamna.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,334

Da Ramona, a fost un fel de mascota numai ca nu l-am lasat foarte mult cu ei si singur in nici un caz! Nu-i asa ca ca e frumos si are codita lunga??? :hug:

2,335

iunia_iunia wrote:

Da Ramona, a fost un fel de mascota numai ca nu l-am lasat foarte mult cu ei si singur in nici un caz! Nu-i asa ca ca e frumos si are codita lunga??? :hug:

E un super baietzel,frumos tare...Pupici de la Alexi :pup:

2,336

sal,in sfarsit am luat un pui de marele alex................

2,337

Ramona am primit pupici!!! Si noi pupam!!
Mariusmihai, puiutul e un scump, sa te bucuri de el!!! Ce nume i-ai dat?

2,338

sal,am si eu un marele alex,este foarte bland,curios,jucaussi foarte inteligent

Adaugat: 05-08-2011 19:20

el e cuby

Adaugat: 05-08-2011 19:22

cel mai frumos pui..............

Adaugat: 05-08-2011 19:29

tongue 4 luni

2,339

Sa-ti traiasca Cuby,Marius.E un pui frumos si veti avea o relatie super,luindu-l de mic ,sunt toate sansele sa devina un adult cu caracter bun.

2,340

E foarte frumusel Cuby,cand vad pui de M.A. imi vine sa-mi mai iau inca cativa asa imi sunt de dragi :hihi:

2,341

Iunia, Paco al tau a facut senzatie.  :hihi:

- Mary-

2,342

multumesc pt felicitari,desi a durat cam mult pana l-am primit,deoarece eu stau in S.Italiei iar puiul a venit din bucuresti dar a meritat asteptarea e superb
in 3 zile l-am invatat sa stea pe deget,mananca din palma,seminte din gura,iar cand ma joc cu el si il trag de cioculet maraie ca un catel si ma alearga prin casa e minunat

2,343

Va intreb si eu ,daca la Micul Alex este ca la nimfe...Daca te imita la unele sunete,si canta mult etc...ar fii un semn ca este mascul ? sry ca intrb aici,dar la micul alex nu  raspunde nimeni sad,sper sa ma lamureasca cineva , ms !

2,344

lilbro wrote:

Va intreb si eu ,daca la Micul Alex este ca la nimfe...Daca te imita la unele sunete,si canta mult etc...ar fii un semn ca este mascul ? sry ca intrb aici,dar la micul alex nu  raspunde nimeni sad,sper sa ma lamureasca cineva , ms !

Buna, eu stiu ca Micul Alexander, daca este baiat va face  un guler negru in jurul gatului, insa cam pe la 2 ani incepe sa il faca, daca nu face  acest guler  inseamana ca este fetitza.
Cook al meu are 2 ani si abia acum am vazut ca incepe sa faca o liniuta  mai neagra in jurul gatului.
O zi buna.

2,345

Da stiam asta smile,dar credeam ca mai sunt si alte semne,cum ar fii cantatul diferit etc..

2,346

buna,
am "rasfoit" mesajele si asta m-a convins ca ma puteti ajuta. varog smile
de 10 zile  ne-am "pricopsit" cu un mare alex! plangea de cateva zile prin gradini si prin copaci de-ti rupea sufletul, asa ca ne-am hatarat sa-l prindem si sa-l ajutam. speram ca va veni stapanul lui dupa el, dar... si iata-ne informandu-ne despre el pentru ca acum suntem datori sa avem grija de el. am stabilit ca e baietel si ca are peste 3 ani, pentru ca are deja colierul negru bine conturat; la fel si pata roz. l-am dus la doctor, iar acesta ne-a spus ca pare ok ( n-a pus mana pe el ca musca rau). i-am facut o voliera medie, caci am inteles ca are nevoie de spatiu.i-am cumparat seminte, fructe, legume ( si proaspete si confiate) os de sepia, baton cu calcar, jucarii - ma rog cam tot ce am gasit pe diverse site-uri ca ar avea nevoie. facem cu randul si stam de vorba cu el, dar nu-i cunoastem obiceiurile si ne panicam .dimineata si seara are program: tipa, face plecaciuni si isi "incordeaza" aripioarele ca si cum ar dori sa zboare. dar nu zboara desi are loc suficient. in voliera i-am pus si crengi si un recipient pentru baie, dar nu coboara deloc. nu "vorbeste" scoate doar niste sunete asemanatoare unui copil de 1 an care ar scanci sau ar spune au. nu-i stim obiceiurile, nu stim ce varsta are, nu stim mare lucru despre el, decat ce am citit pe ici, pe colo. noi mai avem si un porcusor de guineea, doi caini si pesti, dar Coco ( asa l-am numit, fara sa ne gandim prea mult, cand am incercat sa comunicam cu el si asa a ramas) ne-a pus capac. va rog, puteti sa-mi spuneti cate ceva despre semnificatiile sunetelor pe care, in mod obisnuit le scoate un astfel de papagal, despre obiceiurile lor si mai ales despre modul in care am putea sa avem grija de el cat mai bine? va multumesc anticipat, caci sunt sigura ca apelul meu nu va ramane fara raspuns.
o zi buna tuturor!

2,347

Buna lamur3 si bine ai venit, felicitari ca ai salvat o viata si ii oferi so tot ce-i trebuie,
Coco nu are inel pe piciorus,? dupa inel ai putea sti din ce an e! Cu tipatul asa sunt ei galagiosi, ai mei tipa cand le e frica , cand sunt fericiti, cand le fac poze... Trebuie sa se obisnuiasca cu voi, cine stie saracutul cat timp a stat afara si cat e de traumatizat!

2,348

multumesc mult  iunia_iunia pentru incurajari!
nu, nu are inelus. nu are nimic distinctiv ca sa-i putem stabili identitatea sau stapanii.are doar nevoi pe care nu stim sa le descifram, de aceea am apelat la voi; ca sa invatam pentru ca deja l-am indragit.

2,349 (edited by suana 30-08-2011 10:40)

lamur-Coco e norocos ca l-ati salvat.Fiind o pasare mare sansele ca el sa supravietuiasca afara sunt mai mari ca a celorlalte pasari de talie mica.Insa daca acum e la voi,sunt sigura ca va avea tot ce are nevoie.Daca are format gulerasul are in jur de 3 ani,asa cum te-ai informat,acesta se formeaza pana pe la aceasta varsta.Tipetele sunt ceva normal la marele alex.Ei invata repede sa si vorbeasca si imita sunetele pe care de obicei le aud.Ca face plecaciuni este un mod de a se exprima ,de a se alinta sau a dansa.Depinde ce are el in minte.Mancarea principala sunt semintele de floarea soarelui crude si e de preferat sa ii dai din cele pestrite.Spatiul volierei trebuie sa fie destul de mare,avand in vedere gabaritul lor iar betele sa fie de lemn.E foarte bine ca va ocupati si stati tot timpul cu el,cu rabdare va prinde incredere.Puteti sa-i oferiti din mana mar sau altceva care il atrage,fiind foarte pofticiosi.Exista mix-uri speciale pentru pasarile mari ,in care se gasesc chili si fructe confiate.Rabdarea si iubirea  va da cu sigurantza roade.Are nevoie de ceva timp de acomodare.Pana sa plece in zbor,are nevoie sa cunoasca,,imprejurimile'' sa  poata sa se ghideze cam pe unde poate ateriza.Lor le place sa se joace,incearca sa-i dai capace de plastic sau bete mici de lemn,sunt convinsa ca le va roade cu placere,asta ca sa nu se apuce de alte lucruri,gen usa,mobila etc.Va doresc succes si asteptam si poze.

2,350

multumesc suana
da, este pofticios si accepta mancarea din mana. ii plac la nebunie semintele si nu prea agreaza fructele confiate; in schimb mananca cu placere castraveti, boabe de struguri si, din cand in cand morcov. nu stiu, are alimente care ii sunt interzise sau care ar trebui date in cantitati mici? cum il convingem sa faca baie?voliera are aprox. 1 m cub, sper ca este suficient. sper ca in curand sa va pot trimite si poze. deocamdata nu i-am facut de teama sa nu-l stresam, dar vom incerca