3,376

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Inseamna ca sunt fani Spier-man ;D

3,377

Goti wrote:

Salutare tutoror. A trecut o perioada de cand nu am mai intrat pe site tongue Dar acuma am revenit. Am si eu o intrebare. Pentru doua saptamani pasarile cumnatei mele sunt la mine . Si ma cam ingrijoreaza ceva in legatura cu ei . Am observat ca seara ei efectiv dorm catarati pe gratiile coliviei.Unu intr-un colt, un picior pe un perete celalalt picior pe peretele celalalt, iar celalalt sta catarat pe pereti. Mie nu mi se pare ceva normal ... dar poate ma lamuriti voi si imi spuneti ce inseamna asta tongue

Nu stiu daca este relevant, acelasi comportament l-am observat si eu la perusi, cat am stat cu ei la tara, au stat in colivia de  "voiaj", si mi-am dat seama ca betele erau prea jos in raport cu "plafonul" coliviei, probabil din instinct ei vor sa stea cat mai sus pt. a fi feriti de eventuale pericole ale noptii, in momentul in care am mutat betele sus, atat cat sa nu se loveasca cu capul de gratii au incetat amandoi de a mai sta lipiti de gratii...este doar o idee.  :wis:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

3,378

Nu stiu ce sa spun, pasarea mea nu face asa si tot colivie din acela are si tot la acelas nivel se afla batul .

3,379

Poate el nu are problema asta.Asa este si nimful meu,Paco,daca ii pun betele mai jos el sta pe gratii,sta asa mult timp,si cand pun betele mai sus nu mai sta pe gratii.Incearca sa pui un bat mai sus,poate stau pe el wink

Animalutele mele: un Porcusor de Guineea pe nume :heart: Willy :heart: , 1 iepuras pe nume  Blanche,o nimfa pe nume  :heart: Paco :heart:  ,6 pisici,si 5 caini.
Nu te vom uita niciodata Johny :cry: !

3,380

O sa incerc. Multumesc tongue

3,381

Cu palcere   smile

Animalutele mele: un Porcusor de Guineea pe nume :heart: Willy :heart: , 1 iepuras pe nume  Blanche,o nimfa pe nume  :heart: Paco :heart:  ,6 pisici,si 5 caini.

3,382

lilbro wrote:

Sunt curios,cat ai dat pe el,ce culoare este,si daca are inel ?

Am dat 500 de ron pe el are inel si e de culoare verde insa in magazinul acela culoarea era irelevanta asa ca pretul era acelasi pentru orice culoare.

3,383

500 verde yikes  ... heh,daca e bine sanatos e bine , bft cu el sa va acomodati rpd .

Adaugat: 21-08-2011 14:54

Va intreb si eu ,daca la Micul Alex este ca la nimfe...Daca te imita la unele sunete,si canta mult etc...ar fii un semn ca este mascul ?

3,384

buna tuturor. Mici alexandri ai vorstri au inceput sa vorbeasca ? am si eu unul de 16 luni aproximativ dar nu a zis nimic pana acum. multumesc

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

3,385

tomanicoleta wrote:

buna tuturor. Mici alexandri ai vorstri au inceput sa vorbeasca ? am si eu unul de 16 luni aproximativ dar nu a zis nimic pana acum. multumesc

Al meu are tot cam atat si spune ce faci dar nu foarte clar, atunci cand spune incet spune destul de bine si mai imita interfonul extrem de bine, chiar f bine, ca ma innebuneste.  big_smile

3,386

Imi rasp cineva?...se pare ca a e la pamant forumul.

3,387

lilbro wrote:

Imi rasp cineva?...se pare ca a e la pamant forumul.

Din cate stiu eu singura diferenta dintre femele si masculi este aparitia gulerului (la masculi).nu am citit pe nici unde ca s-ar diferentia dupa sunetele pe care le scot..dar repet asta e parerea mea si concluzia pe care am tras-o dupa ce am citit cateva articole despre ei.

"Femala adulta este destul de asemanatoare cu masculii diferenta fiind absenta bandei negre de sub cioc si a celei rosii fiind inlouita de o banda gri mata"

Max-aratinga nanday

3,388

octy wrote:

Poate el nu are problema asta.Asa este si nimful meu,Paco,daca ii pun betele mai jos el sta pe gratii,sta asa mult timp,si cand pun betele mai sus nu mai sta pe gratii.Incearca sa pui un bat mai sus,poate stau pe el wink

Am incercat si am pus batul mai sus ... dar tot asa dorm catarati pe gratii. sad  Nu stiu ce sa spun. Dar sincer mie nu mi se pare normal.

3,389

Goti wrote:
octy wrote:

Am incercat si am pus batul mai sus ... dar tot asa dorm catarati pe gratii. sad  Nu stiu ce sa spun. Dar sincer mie nu mi se pare normal.

Poate asa s-au obijnuit si asa le place,cine stie tongue

3,390

``Al meu are tot cam atat si spune ce faci dar nu foarte clar, atunci cand spune incet spune destul de bine si mai imita interfonul extrem de bine, chiar f bine, ca ma innebuneste.  big_smile``

si il ai de mic? eu l-am primit,avea 1 ani si 2 luni atunci.. sper sa inceapa si al meu sa vb dar cine stie .. il am de 4 luni doar.  imi poti da niste sfaturi pentru al face sa vb? noi vb in permanenta cu el dar nimic pana acum. ms mult..:)

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

3,391

tomanicoleta wrote:

``Al meu are tot cam atat si spune ce faci dar nu foarte clar, atunci cand spune incet spune destul de bine si mai imita interfonul extrem de bine, chiar f bine, ca ma innebuneste.  big_smile``

si il ai de mic? eu l-am primit,avea 1 ani si 2 luni atunci.. sper sa inceapa si al meu sa vb dar cine stie .. il am de 4 luni doar.  imi poti da niste sfaturi pentru al face sa vb? noi vb in permanenta cu el dar nimic pana acum. ms mult..:)

Avea cam 6 luni cand l-am cumparat, l-am imblanzit cam in 4-5 luni si dupa a inceput el sa imite interfonul si cu ce faci s-a invatat fiindca tot il intrebam eu cand mai treceam pe langa el dar faza cu vorbitul nu e o certitudine sunt si papagali mai inteligenti care nu vorbesc depinde de fiecare, dar mai mult poti vedea chiar pe latifa la cum sa inveti un micul alexandru sa vorbeasca.

Adaugat: 24-08-2011 22:02

Aici gasesti mai multe http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -vorbeasca

3,392

Am o mica problema cu koko, de vre-o doua saptamani i-au aparut ceva ca niste pene albe in cap , e foarte ciudat si are ciocul cam decolorat , e grav? E nevoie sa-l duc la veterinar?

Adaugat: 27-08-2011 13:47

Va pun cateva poze cu Koko , poate stie cineva sa imi spuna ce ar avea si ce tratament sa-i fac? Sau daca este nevoie sa merg la veterinar? In rest Koko e vioi, chiuie toata ziua, nu da semne ca ar fi bolnav, dar ma ingrijoreaza ''penele'''alea albe.

3,393 (edited by suana 28-08-2011 12:21)

Koko e in perioada de schimbare a penelor,ceea ce se vede pe capsor sunt pene noi care sunt in faza de tulei.Ciocul probabil si-l freaca de gratii si de asta e decolorat.La Alexi a mea se intampla la fel,mijlocul ciocului e mai decolorat de la ,,ascutit''. :hihi: Poti sa-i pui niste vitamine pentru pene,sa-i creasca frumos si sa fie lucioase.Nu se vede pe el ca ar avea vreo problema.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,394

Multumesc Suana , m-ai linistit, chiar intrasem in panica crezand ca koko are râie. Aseara dupa ce am citit pe net despre tratamente pt raie i-am facut o băița cu ceai de mușețel apoi dupa ce l-am uscat i-am dat pe cap usor cu ulei de masline. Bine ca nu are râie, asa s-a ales cu o baița. I-am luat si vitamine pt penaj si vreau sa-i iau si solutie din aia cu vitamine de pus in apa. Inca odata multumesc Suana ca m-ai linistit !

Sa va mai intreb ceva, am niste rude in grecia care au papagali si cica le-ar pune in apa de baut praf din coaja de ou pt calciu. Ce parere aveti? O fi bine? O fi rau?

3,395

Cu placere Bogdan.In legatura cu cojile de oua-se stie ca contin mult calciu, sintetizat pe cale naturala de organismul pasarilor si administrandu-l se asimileaza mult mai bine de catre organism,asa ca e foarte indicat.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,396

Salutare tuturor.
De curand, Cookie a avut ceva probleme de sanatate, de fapt ceva mai multe.
Ca urmare a concediului, in care eu am fost plecata 1 saptamana, timp in care a venit cineva sa ii dea mancare si apa zilnic, Micutzul meu a facut depresie, saracul era atat de trist, naparlea, desi nu era atunci momentul lui de naparlire ,am fost cu el la medic, cam in 2 saptamani am scapat de depresie.
Tratamentul a fost unul usor, mai multa atentie din partea mea, si atunci cand nu sunt acasa (lipsesc 10 ore pe zi) muzica chill-out.
Dupa acest eveniment, a facut raie, avea piciorusele tare urate, acoperite de cruste albe,care il deranjau, nu facea altceva decat sa ciuguleasca toata ziua, iar unde rupea crusta, se vedea piciorul aproape sangerand.
Medicul mi-a recomandat o solutie, pe care trebuia sa o diluez cu apa si sa ii ung picioarele, de 2 ori pe zi, dupa care sa il supraveghez 10 minute sa nu se atinga cu ciocul de picioare.
In timp ce ne luptam cu raia, am facut paduchi, exact ce ne lipsea, l-am tratat si de paduchi, de care a scapat.
In toata aceasta perioada, care a durat 1 luna, manca foarte foarte putin, au fost zile in care nici nu s-a atins de mar, preferatul lui.
Inca nu am descoperit cum a fost posibil sa faca raie si paduchi, locurile in care sta sunt saptamanal dezinfectate, sta intr-o singura camera, si am mereu grija sa fie totul curat.
Acum insa si-a revenit, mananca foarte mult, este hiperactiv, nu tace deloc, e un dulce.
Imi pare asa rau ca a facut depresia aceea, ma simt vinovata, nu o sa il mai las sa stea singur atata timp.
Aveti grija de micutzii vostri, sa nu treaca prin clipe asemanatoare.
TOATE CELLE BUNE!

3,397

Buna ziua. Suntem si noi iubitori de animale, avem cateva, dar ultima bijuterie este un Micul Alexandru albastru, pe care ni-l dorim de vreo 2 ani, dar abia in aceasta vara l-am intalnit, la un petshop in Constanta. Dupa cateva zile l-am adus acasa si il avem de 9 zile cu noi, timp in care se acomodeaza, incet-incet.... Am citit tot ce-am gasit despre Micul Alexandru, dar asteptam pareri si sfaturi oricand, pentru ca vrem ca totul sa fie perfect...
   Pe micutul nostru il cheama Rocco, ni s-a spus ca are 6-7 luni, a doua zi mi-a luat mar din mana, dupa ce face turul coliviei si studiaza cateva minute terenul... Inca ii este teama, asta e sigur, dar sa speram ca totul e bine...
    A invatat la petshop sa imite pisici, catei, pescarusi, ciori si in fiecare zi ne prezinta un concert... e adorabil...suntem topiti dupa el toti - catei, pisici si mai ales noi...
    Incerc sa pun o poza cu el, sa ne spuneti parerea dumneavoastra...
    Multumesc...

3,398

este de-a dreptul superb! sa-ti traiasca si sa te bucuri de el!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,399

Buna !sunt noua pe site.. am si eu un micul Alex :dans:  care nu e foarte prietenos daca intinzi mana spre colivie ,l-am luat cam de 3 sapt de la un crescator ,dar nu a fost crescut de mana ,sta ,ma asculta daca vorbesc cu el dar daca intind mana spre colivie se sperie,nu l-am lasat inca afara ,ce ma sfatuiti sa fac ,sa-l las? multumesc

3,400

mihaipetrino wrote:

Buna ziua. Suntem si noi iubitori de animale, avem cateva, dar ultima bijuterie este un Micul Alexandru albastru, pe care ni-l dorim de vreo 2 ani, dar abia in aceasta vara l-am intalnit, la un petshop in Constanta. Dupa cateva zile l-am adus acasa si il avem de 9 zile cu noi, timp in care se acomodeaza, incet-incet.... Am citit tot ce-am gasit despre Micul Alexandru, dar asteptam pareri si sfaturi oricand, pentru ca vrem ca totul sa fie perfect...
   Pe micutul nostru il cheama Rocco, ni s-a spus ca are 6-7 luni, a doua zi mi-a luat mar din mana, dupa ce face turul coliviei si studiaza cateva minute terenul... Inca ii este teama, asta e sigur, dar sa speram ca totul e bine...
    A invatat la petshop sa imite pisici, catei, pescarusi, ciori si in fiecare zi ne prezinta un concert... e adorabil...suntem topiti dupa el toti - catei, pisici si mai ales noi...
    Incerc sa pun o poza cu el, sa ne spuneti parerea dumneavoastra...
    Multumesc...

E foarte frumos Roco, s-ar putea sa aiba ceva mai mult de 6-7 luni dar nu sunt sigur, arata foarte bine si daca a luat marul din mana voastra o sa fie usor de imblanzit numai ca va dura pana se va obisnui cu noul mediu asa ca succes smile