9,426

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

As avea o intrebare.
Ce ar fi mai bine sa le pun os de sepie sau BCA?

9,427

herbudgies wrote:
onutza1998 wrote:

am promis ca pun azi poze cu paulie...el e noul meu animalut de companie  big_smile
ce parere aveti?  :perus:

Este femela, pui , in jur de 3 luni. Sa iti traiasca !

camicami wrote:

buna ziua.de 5 zile am si eu un perus,este foarte bland,sta pe degetul meu,dar inca nu i-am dat drumul prin casa,imi este teama sa nu fie prea devreme.as avea si eu cateva intrebari : dupa cate zile ii pot de drumul prin casa?
si daca va puteti da seama din poze as vrea sa-mi spuneti varsta aproximativa si sexul.va multumesc anticipat

Femela si ea. Destul de tanara, 4-5 luni, n-are inca iris alb. Frumoasa mutatie, felicitari!  wink

acesta e mascul...acum e sigur are la nari albastru si are nariile putin iesite inafara...e mascul sigur big_smile astea sunt caracteristicile unui mascul si sta la deget in schimb femela cealalta nu statea  :perus:

9,428

onutza1998 wrote:
herbudgies wrote:
onutza1998 wrote:

am promis ca pun azi poze cu paulie...el e noul meu animalut de companie  big_smile
ce parere aveti?  :perus:

Este femela, pui , in jur de 3 luni. Sa iti traiasca !

camicami wrote:

buna ziua.de 5 zile am si eu un perus,este foarte bland,sta pe degetul meu,dar inca nu i-am dat drumul prin casa,imi este teama sa nu fie prea devreme.as avea si eu cateva intrebari : dupa cate zile ii pot de drumul prin casa?
si daca va puteti da seama din poze as vrea sa-mi spuneti varsta aproximativa si sexul.va multumesc anticipat

Femela si ea. Destul de tanara, 4-5 luni, n-are inca iris alb. Frumoasa mutatie, felicitari!  wink

acesta e mascul...acum e sigur are la nari albastru si are nariile putin iesite inafara...e mascul sigur big_smile astea sunt caracteristicile unui mascul si sta la deget in schimb femela cealalta nu statea  :perus:

Serios? Narile iesite inafara zici ?  smile  si mai sta si pe deget. E clar.. mascul sigur ! Dar oare daca a mea sta pe deget si mi-a facut si oua, o fi mascul ?  smile  smile

9,429

Onutza , o femela poate sa stea pe deget la fel de bine ca si un mascul..De exemplu femela mea imi sta pe deget dar masculu nu(prin asta vreau sa spun ca a sta pe deget nu este o caracteristica prin care sa-ti dai seama de sexul s-au).  big_smile

Animalul de companie ne este un prieten desarvasit,
Si primeste drept rasplata , afectiunea noastra toata
:hug:

9,430

ionutzzz wrote:

Onutza , o femela poate sa stea pe deget la fel de bine ca si un mascul..De exemplu femela mea imi sta pe deget dar masculu nu(prin asta vreau sa spun ca a sta pe deget nu este o caracteristica prin care sa-ti dai seama de sexul s-au).  big_smile

da dar oricum are culoriile specifice masculului  big_smile doctorul veterinar mi-a spus ca e mascul  :perus:

9,431

onutza1998 wrote:
ionutzzz wrote:

da dar oricum are culoriile specifice masculului  big_smile doctorul veterinar mi-a spus ca e mascul  :perus:

Doctorii veterinari nu sunt specializati in pasari exotice...eu nu asi tine cont prea tare de opinia lor , din pct. asta  de vedere .   :ok:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,432

Deci,știți ca masculul(peruselul meu) a murit.Cum pot face ca femela sa nu ii simtă prea mult lipsa?I-am luat o jucărie sub forma de peruș mai mica și da cu ciocul putin în el(îl am doar de 3 zile).Mai are o jucărie scara și una cu niște cercuri.Are 2 din alea de mâncare,2 de apa ,os de sepie ,2 leagăne și un bat cu semințe pe el (aroma de ou).Deci,ce ma sfătuiți?

CiciCocoPerusi
Animale mici cu fulgi....pene......puf.....:)

9,433

Dudy i'a mancat coada lui Koco!maine caut pe cineva deritor si o dau pentu ca nu il lasa sa mance ,il trae de coasa ,il bate!Cel putsin vreau sa stiu daca ii mai creste coada?

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,434

adita97 wrote:

Dudy i'a mancat coada lui Koco!maine caut pe cineva deritor si o dau pentu ca nu il lasa sa mance ,il trae de coasa ,il bate!Cel putsin vreau sa stiu daca ii mai creste coada?

sigur ca ii va creste..dar dupa ceva vreme(circa 3-4 luni)..ii va cadea coada asta si ii va creste alta noua  :perusi:

:aga: - Polly

9,435

MIHAELA..stiu ca pierderea e grea dar ai putea sa-i iei alt cavaler [mai ales daca ea nu a fost niciodata singura si nu-i obisnuita]..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,436

Uof....alta problema:Koco incearca sa o pupe si ea nu il lasa,il ciuguleste,etc.(ca in descrierile de mai sus) intrebarea este:Va suferi Koco dupa Dudy?

9,437

As avea o intrebare.

9,438

Man,osul de sepie este obligatoriu pentru a-și ascuți ciocul,deci sunt mai mult spre os.

CiciCocoPerusi

9,439

man wrote:

As avea o intrebare.

Os pentru ca , are ceva vitamine,insa BCA-ul nu cred ca are.

9,440

maii...spuneti'mi si mie cum isi manifesta perusii dragostea pentru ca ai mei....nush ce sa mai cred:-??daca sa o dau pe dudy sau nu....ajutor

9,441

se scarpina in cap unul pe altul..se pupa..se mai si cearta..[eu am fete..asa ca nu prea stiu cum se manifesta o pereche..ma ghidez dupa ele]..chiar si TIMT care e alta specie doreste bagat in seama de fete..vrea si el giugiulit.. tongue

9,442

Dragostea lor se manifesta in principal prin giugiuleli, (ai mei o fac zilnic) , se scarpina, isi dau unu la altu de mancare si se joaca foarte mult, sa nu mai zic ca se irita unu pe celalalt (Cipri o trage de coada pe Bella , iar ea cateodata vrea neaparat sa manance fara el in preajma) sunt tare haiosi cand sunt pereche. smile  :wis:  ( cel putin la mine asa se comporta Adita  :einstein: )

9,443

Deci,știți ca perușul meu a murit.Fata a rămas singura și NU o sa-i iau alt peruș pentru ca nu-l pot înlocui pe celalalt.Perusita tipa câteodată și nu știu de ce.Si mai da și din aripi.Ce înseamna?

CiciCocoPerusi

9,444

tu nu-l inlocuiesti..dragostea pentru el ramane in inima ta..tu doar oferi in plus dragoste unui perus care are cu siguranta nevoie de ea..cred ca si perusa ar dori sa nu fie singura[mai ales daca nu-i obisnuita]..sau ai putea petrece mai mult timp cu ea sa nu se simta singura..ea il mai striga..il cauta[de asta tipa]..ii dai drumul afara???[in camera]

9,445

mihaela3314 wrote:

Deci,știți ca perușul meu a murit.Fata a rămas singura și NU o sa-i iau alt peruș pentru ca nu-l pot înlocui pe celalalt.Perusita tipa câteodată și nu știu de ce.Si mai da și din aripi.Ce înseamna?

Inseamna ca ii simte lipsa masculului...La fel am patit si eu cand mi-a murit masculul.De parca nu era de ajuns ca mi se rupsese sufletul cand a murit masculul...trebuia sa ma uit la femela cum il striga si plangea dupa el.Crede-ma a fost ingrozitor.Noroc ca nu au stat foarte mult impreuna si a reusit sa treaca mai repede peste pierdere.

Iubeste si vei fi iubit!

9,446

Nu,nu ii dau drumu' pentru ca mi-e frica ca nu mai intru.Dar vreau sa-i iau o oglinda(jucărie cu oglinda).

CiciCocoPerusi

9,447

Este posibil sa le dau seminte de floarea soarelui ?!? (prajite fara sare)

9,448

Saptamana trecuta, mai precis sambata sau duminica, o pereche a facut un ou.
Am inteles ca la 2 zile face cate un ou. Dar mie nu mi-a mai facut nici unu doar acela. De ce? Se poate ca sa faca o pauza.

9,449

Stie cineva un doctor de pasari bun in Drumul Taberei/Sector 6?

Multumesc,

9,450

multumesc pentru raspunsuri
!Perusii mei nu fac asa...din pacate!Dudy nu il lasa pe koco sa manance(in ciuda faptului ca voi ati spus ca isi dau mancare unul altuia),nu se mangaie sa bat...:(((:((