3,351

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Ovidiu, ma bucur de recuperarea fetitei si tot respectul pt persoana care ti-a inapoiat fetita. Sunt si OAMENI  in tara asta.  :bravo:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,352

of nu pot sa zic ce varsta are rio al meu deoarece nu e inelat iar eu l-am luat de la cineva care zice ca l-a luat de la un crescator care l-e zis k avea 7 luni pe atunci!dar eu zic ca are in jur de 2 ani,avnd in vedere ca m-am tot interesat ba mai mult am vazut unul in pet-shop avand dimensiunile lui rio si caracteristicele lui doar culoarea era diferita si avea 2 ani,acela avea inel!nici macar nu stiu daca e fata sau baiat!bine pentru mine asta e mai putin important!important e sa fie sanatos si fericit!precizez ca eu i-am luat si niste vitamine pentru apa si i-am dat timp de 7 zile atunci cand l-am luat adica acum 2 luni!i-am dat doar 7 zile pentru c asea mi-a zis veterinarul!asea ca in privinta varstei nu stiu sa va lamuresc smile

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,353

Am o prietena care are un micul alexandru si acesta a facut un ou, papagalul nu are perche asa ca nu a fost fertilizat, cum trebuie sa procedeze?

3,354 (edited by anka9mai 04-08-2011 11:19)

pentru cei care vor sa cumpere un micul alex....trebuie sa-l dam pe al nostru, din cauza unor probleme de sanatate a fiului nostru si din lipsa de timp sa ne ocupam de el... 300 negociabil                 0745583758

3,355

Ne mai aratam si noi in public sa vedeti ce guleras frumos ni se formeaza.
prima poza e acum o saptamana cand inca nu prea se vedea nimic restul sunt de azi..scuze pentru calitate sunt facute cu telefonul si ajustate putin in paint.

Max-aratinga nanday

3,356

denisa82 wrote:

Ne mai aratam si noi in public sa vedeti ce guleras frumos ni se formeaza.
prima poza e acum o saptamana cand inca nu prea se vedea nimic restul sunt de azi..scuze pentru calitate sunt facute cu telefonul si ajustate putin in paint.

Este tare scump! ce varsta are? Cookie al meu are aproape 2 anisori si nu i s-a format inca gulerasul.
Sa fiti sanatosi !

3,357

are aproape 2 ani(1 an si 9 luni) .multumim de aprecieri.pupici pentru cookie!

Max-aratinga nanday

3,358

Buna ziua.
Acum 2 saptamani mi-am cumparat un mic Alex. Crescatorul a zis ca are 3 luni si dupa pararea lui este baiat. Cand am fost sa-l luam a zis ca a ramas ultimul pui, era speriat, avea o pana din coada rupta, se agita prin colivie si tipa. Ma asteptam sa fie in voliera cu mai multi pui, dar il adusese in apartament doar pe el in colivie. Mi s-a facut mila de el si l-am luat. Am crezut ca este asa agitat pentru ca este speriat si am zis ca o sa se obisnuiasca in timp, doar in anuntul de pe site scria pui blanzi . Dupa 2 sapt nu accepta sa vada mainile aproape de colivie, nu pot sa ii pun apa si mancare, nu pot sa ii fac curatenie cum trebuie pentru ca se agita si tipa si se loveste. Parerea mea este ca nu a interactionat pana acum cu oamenii la cum se comporta.
Ce sa fac? Cum sa-l abordez? Nu vreau sa-l traumatizez, dar vreau sa ma imprietenesc cu el si sa ii dau drumul din colivie.
Multumesc!

3,359

iti va fi foarte greu...... la fel am patit si eu... si de la pui de 7 luni, am descoperit ca avea peste 2.5 ani... si l-am dat.... nu se poate imblanzi. am luat-o pe BELLA de la un crescator serios si este ceea ce mi-am dorit...! dar mult SUCCES!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,360

buna tuturor!eu nu am postat pe aici pentru ca am observat ca nu prea a mai fost activ acesata rubrica!
@tania vreau sa te contrazic!dupa cum stii si eu am un micul alex care la fel mi s-a spus ca este pui!sunt sigura ca ar avea in jur de un an jumate doi dar asta e,mi-am dat seama dupa ce deja ma atasasem de el sau ea(ca nici macar sexul nu il stiu)
de curand am fost sa vorbesc cu un medic veterinar pe care il stiu de ani de zile si acolo merg cu orice animal am avut vreodata vreo probleme!si i-am povestit despre rio al meu!i-am spus ca eu cred ca ar avea 2 ani si mi-a zis sa ma duc cu el si imi va putea spune cu aproximatie o varsta,si se va interesa unde sa imi faca si un adn,dar ideea este ca mi-a zis ca indiferent de varsta lui,cu multa rabdare il voi face sa si vorbesca si sa fie mai bland,pentru ca sunt foarte destepti!dar repet totul cu rabdare!
in  momentul de fata rio al meu nu mai se sperie de mine ,dar e curios cand ma duc cu mana spre el si da cu ciocul,insa cand simte degetul meu doar ciupeste si apoi se retrage!
sunt de parere ca totul se vace treptat si cu rabdare iar acum dupa ce acest medic(care este singurul din bucuresti de care eu stiu ca licenta si-a facut-o pe pasari in special porumbei) mi-a spus am sanse in timp indifernt de varsta,sex,sa-l mai imblanzesc putin sunt destul de optimista!
asea ca andrusca,rabdare,rabdare,rabdare!vorbeste cat de des poti cu el,daca vezi ca se sperie fa un pas inapoi si vei vedea ca azi faci tu un pas inapoi,maine face el un pas inainte!este parerea mea!va pup :pup:

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,361

se poate sa ai dreptate, andreea! insa eu am vorbit din proprie experienta, si din spusele unui crescator de pasari foarte priceput, nu din spusele unui medic! depinde foarte mult si de pasare! nu sunt toate la fel, asa cum si noi oamenii suntem foarte diferiti! unele se pot imblanzi, altele nu! poate tu ai avut noroc, ca sa spun asa! oricum, andrusca, iti doresc mult succes, si MULTA RABDARE! altfel, nu o sa reusesti sa faci nimic! pune niste poze cu el sa-l vedem si noi!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,362

Salutare tuturorrr !,Vreau sa va intreb ,alex`ului meu nu i-a aparut inca inel la gat,desii are inel pe deget din 2010,dar a inceput sa imite cum ii fluier eu ,canta toata ziua ,credeti ca ar fii mascul? ...stiu ca asa era la nimfe masculii cantau etc,femelele doar tipau rar..

3,363

cam ce pret are micul alexander in pet shop?

Pitbull Is No Killer<<<>>>Is Just A Dog
Animalutzele mele>>>momentan<<<2 :caine: si un :hamster:

3,364

Eu zic sa nu-ti iei din petshop,risti sa-l iei,si sa-ti moara dupa 2-3 zile...acolo maj sunt batrani,bolnavi etc...mai bine du-te la un crescator gasesti pe google cu duiumul,la un crescator este 250 lei pe verde,300-350 restul culoriilor,in petshop sunt duble preturile !

3,365

eu l-am luat din pet shop acum aproape 2 ani si a costat 350 si colivia 300,nu e bolnav si nici batran ,dar intradevar iti recomand de la un crescator pentru ca in pet shop nu au tocmai cele mai bune conditii si sunt destul de salbatici asa ca-ti trebuie muuulta rabdare sa-l imblanzesti si intradevar e un risc mult mai mare ca nu prea stii ce cumperi (iti zic ce vrei tu sa auzi doar doar il cumperi).preturile de crescator sunt cele mentionate de lilbro , cei verzi sunt mai ieftini cei colorati(albi,galbeni,albastrii,etc..) mai scumpi.

Adaugat: 14-08-2011 14:17

lilbro wrote:

Salutare tuturorrr !,Vreau sa va intreb ,alex`ului meu nu i-a aparut inca inel la gat,desii are inel pe deget din 2010,dar a inceput sa imite cum ii fluier eu ,canta toata ziua ,credeti ca ar fii mascul? ...stiu ca asa era la nimfe masculii cantau etc,femelele doar tipau rar..

Acum o saptamana a inceput sa se formeze gulerasul negru la al meu si are 1 an si 9-10 luni .Sa stii ca al meu nu prea canta mai mult tipa si" cotcodaceste"  si e baietel deci nu cred ca tipatul sau cantatul reprezinta un criteriu de diferentiere.am inteles ca pana pe la 2 ani 2 ani si ceva se poate forma inelul,deci mai ai un pic de rabdare si daca nu se formeaza si e fetita poate organizam o intalnire amoroasa intre al meu si al tau... smile  smile  smile

Max-aratinga nanday

3,366

Multumesc pentru raspunsuri...voi cauta un crescator si poate ma alatur si eu cu un pui big_smile

Pitbull Is No Killer<<<>>>Is Just A Dog
Animalutzele mele>>>momentan<<<2 :caine: si un :hamster:

3,367

Libro, vad ca esti foarte priceput la petshopuri.... lucrezi cumva in domeniu?

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

3,368

Nu...doar ca am avut multi perusi din pet shopuri cand eram mic,tin minte ca odata am avut 5 ,cand le dadeam drumu ziceai ca-s in padure smile),heh nici cu asa zisii crescatori nu mi`e rusine,avand in vedere ca mi`am cam luat o plasa cu micul alex de acu big_smile ,dar deh din geseli inveti .

3,369

crescator de pasari exotice ,vand pui de micul alex crescuti la mana ,in varsta de 3 luni.0723589535

3,370

Eu mi-am luat papagalul dintr-un pet shop din cluj si am reusit sa-l imblanzesc are inel si era foarte bine ingrijit si traieste si acum dupa un an jumate... si am mai vazut pe aici papagali de la crescatori si nu sunt prea sau mai "straluciti" iar in petshop-uri papagalii sunt cumparati tot de la crescatori, diferenta e pretul.

3,371

Libro, eu lucrez intr-un petshop de 4 ani, si ambii perusi ii am de acolo. Cand le dau drumul, zboara, iar seara, intra singuri, de bunavoie si nesiliti de nimeni in colivie.
Andrei, si noi am avut micul alex (nu stiu al tau de unde e), si chiar erau pasari alme, deoarece eram maxim 3 intr-o voliera, nu cate 10-15 ca la crescator.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

3,372

Pai...din petshop am avut si eu perusi,sau nimfa..care sunt ieftini...dar nu te risti sa dai cateva milioane bune degeaba,le iau de la crescatori dar nu stii de cand ii au,90% dintre ei n-au inel....ei iti vand orice pastila doar ca sa`si faca banii.

3,373

shadowdinasty wrote:

Libro, eu lucrez intr-un petshop de 4 ani, si ambii perusi ii am de acolo. Cand le dau drumul, zboara, iar seara, intra singuri, de bunavoie si nesiliti de nimeni in colivie.
Andrei, si noi am avut micul alex (nu stiu al tau de unde e), si chiar erau pasari alme, deoarece eram maxim 3 intr-o voliera, nu cate 10-15 ca la crescator.

L-am luat de la magazinul din polus, pretul a fost relativ mare fata de un crescator dar a meritat in cazul meu.

3,374

Sunt curios,cat ai dat pe el,ce culoare este,si daca are inel ?

3,375

Salutare tutoror. A trecut o perioada de cand nu am mai intrat pe site tongue Dar acuma am revenit. Am si eu o intrebare. Pentru doua saptamani pasarile cumnatei mele sunt la mine . Si ma cam ingrijoreaza ceva in legatura cu ei . Am observat ca seara ei efectiv dorm catarati pe gratiile coliviei.Unu intr-un colt, un picior pe un perete celalalt picior pe peretele celalalt, iar celalalt sta catarat pe pereti. Mie nu mi se pare ceva normal ... dar poate ma lamuriti voi si imi spuneti ce inseamna asta tongue