Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Bella inavatand sa tasteze cu ajutorul prinzatorii mele verzi de par ) cat se mai chinuia doamne .... :heart: :heart: :heart:

Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Bella inavatand sa tasteze cu ajutorul prinzatorii mele verzi de par ) cat se mai chinuia doamne .... :heart: :heart: :heart:
Tare sandutza, imediat o vezi pe facebook sau twitter scriind mesaje
Insfarsit se baga si iese singur din colivie Cipri al meu :sanatate: ,insa nu vrea sa stea pe mana fara sa am mancare :furios: .
(am pus o poza cu el intre jucariile alea de plus, e preferata mea)
Salutari la toti, am o intrebare am un perus cam de doi ani, si vreau sa stiu sigur daca e baiat sau fata. e un dragalas vorbeste intr-una si e foarte lipicios....nu pot sa scap de el decat cand e in cusca, sau in alta camera..
eu cred ca e fetita .....asteapta si parerile altora
si mie mi se pare ca vad un pic din albul caracteristic fetelor.. :perus:
Multumesc!
Adaugat: 27-07-2011 12:33
perusii de la ce varsta se pot imperechea? nimfele stiu k de la 9 luni sau 7
recomandat este dupa un an..chiar daca organismul lor e pregatit mai devreme..
Maine,vineri,o sa vina o inaripata pentru koco:X
Are cam tot 4-5 luni,cam ca si koco,dar sa va spun povestea ei...
Avem un prieten de familie care are un papagal de un an si jumate(varsta papagalului).Vazand ca nu prea are timp sa mai stea cu el s'a gandit sa ii ia o perusa,dar greasala lui cred ca a fost in alegerea perusei care este foarte tanara(o are de la 2 luni).Cand a bagat'o in colivie cu appagalul ea nu facea nimic,dar in timp...i'a rupt coada papagalului,a rupt sita aceea de pe fundul coliviei ,bate papagalul...mi'e si frica sa o ad=uc acasaX_X este posibil sa pateasca si koco si a patitt papagalul acela?
depinde si cum o accepta KOKO..sau daca ii place ei in noua casa..pana nu incerci nu ai cum sa stii..poate fiind apropiati de varsta se vor intelege cumva.. :perus:
eu cunosc pe cineva care a avut pereche de perusi ( acum a ramas baiatul ) si a procedat asa : a luat colivia cu fetita ( pe care o avea initial ) s-a dus la crescatorul respectiv si i-a dat drumul in camera cu perusi si fetita l-a ales ... acum nu stiu daca se va intelege cu ea... depinde eu acum iti zic cum a procedat cunostinta mea ... dar stii ca daca ii iei pereche nu se va mai implanzii si vor sta doar unul dupa altul
Da,asta stiu!Dar dupa cum a spus si dana ,ei sunt mai aproopiati de varsta!si daca nu se inteleg o sa o dau pe ea:D
ok , dar stai cu ochii pe ei sa nu se intample incidente neplacute , insa sa speram ca se vor intelege !! :k:
si eu vreau sa cumpar un mascul pt Bella acum duminica si cineva mi-a spus ca cel mai indicat e : noul perus sa nu stea in aceasi colivie cu Bella sa ii separ cel puntin o saptamana intr-o alta colivie langa colivia actuala (eu am doua colivii deoarece i-am cumparat una mai mare) dar pentru cei care nu au decat o colivie sa separe colivia in jumatate cu sarma iar dupa o sapt sau dupa ce dau semne de prietenie doar atuci sa stea in aceasi colivie sau daca e separata se se inlature sarma... E cel mai indicat...si ii dau dreptate....
buna, am si eu o intrebare . Perusii mei de 2 zile canta intruna si ciupesc/lovesc gratiile de la colivie
, am observat si ca le cad mai multe pene decat de obicei. E normal?
Probabil sunt stresati.Le dai drumul prin casa?
le dau drumul o data la 3 zile
Probabil ca deasta eu la papagalul meu ii tin usa deschis mereu.Nu i-o inchid.Ar fi bine sa le dai drumul prin casa mai des
o datta la 3 zilee??:O:O omg...eu lui koco ii dau drumul zilnic,pe tot parcursul zilei pana intra el in colivie
ok , dar stai cu ochii pe ei sa nu se intample incidente neplacute , insa sa speram ca se vor intelege !! :k:
Sa speraammm:X<3
si nu iti face o gramada de mizerie? :wow: pentru ca ai mei sunt experti in asta
cred ca toti sunt experti in asta. arunca jucariile .fac nevoile pe unde ajung eu mai greu .. si nu mai spun de prinsul lor ca sa-i dau la loc...dar astea nu sunt piedici ca sa nu-i las afara..si-au facut locuri preferate unde stau si sunt si liberi sa-si intinda aripile...
mda, locul preferat la ai mei e pe draperie( de unde pica stiti voi ce exact pe peretele meu proaspat zugravit) si pe ceasul primit cadou de la mama ( pe care l-au daramat de cateva ori, bine ca nu s-a spart) . Totusi, o sa incerc sa ii las mai des pe afara, ca poate chiar sunt stresati
aceiasi poveste si la mine,adita,este bine si la trei zile chiar si odata la doua-trei saptamani,bineinteles nu o sa aiba aceiasi sanatate dar mai bine decat nimic,ideea este sa faca miscare,eu nu prea sunt de acord sa-i las tot tipul liberi,cand eram acasa ii lasam cam la 2-3 zile cam 4-5 ore,sincer nu numar,din cand in cand ii mai supravegheam,ca sa nu se intample vreun accident,sa nu roada firele de curent,sa nu se stranguleze cumva,papagalii sunt foarte curiosi,le place sa inspecteze tot
Eu nu sunt de acord ca papagali sa fie tinuti inchisi.Cum ar fi sa te inchida cineva intr-o cusca si sa-ti dea drumul odata la 3 zile?Pune-te in locul lor si ai sa vezi Ii puteti tine inchisi doar daca aveti o colivie mare sau chiar o voliera... :hug:
si eu o las pe maya libera permanent si sta pe lutra , nicidecum altundeva si i-am pus ceva dedesupt ca altfel ... era un teanc de surprize pana la lustra ei de mare
la perusi e mai mica treaba mare decat la alexandri sau nimfe sa ma vedeti pe mine cum ma strofoc sa ma bag dupa masuta si birou ca sa sterg[ei stau bine mersi pe draperie] sau ma cocot pe scaun sa ajung pe dulap[de unde se aprovizioneaza cu jucariile pe care le culeg eu de pe jos]
sau vreti poze...
dar ii iubesc si doresc sa se simta cat decat bine.. :perus: :nimfa: :maimuta:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus