3,326

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

foarte bine andreea se vede ca faci progrese si ca rio te iubeste...cred ca a fost dragoste la prima vedere smile  smile  smile si eu fac mici progrese maia ma lasa sa ma apropii de ea cand sta pe colivie... :hihi:
:pup:

Adaugat: 21-06-2011 10:14

am noi poze cu maia cu capul in jos pe lustra ca sa roada abajurul , scuzati calitatea pozelor...sper sa se vada clar cum sta , nu am putut sa fac poze mai aproape... :pup:

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

3,327

Salutare,i-am luat la rocco al meu o solutie pentru prevenirea si combaterea infestarii cu pureci si capuse...ECTOCID pasari exotice,intrebarea mea este,a mai folosit cineva?este ok ?nu pare ca ar avea ceva,pureci sau capuse sau mai stiu eu ce,dar am zis sa-i iau preventiv si sa ii dau,i-am dat un puf sub o aripa si mai unul sub cealalta,s-o pigulit el putin dupa o vreme....sper sa nu-i faca rau,va rog sa-mi spuneti daca a mai folosit cineva si cum se aplica ....pe ea scrie ca se pulverizeaza sub aripi de la o distanta de 10-15 cm,se indica 1-3 pulverizari in functie de talie si ca se pulverizeaza si colivia,pe colivie n-am dat.Va multumesc.

3,328

Buna, si medicul lui Cookie, mi-a recomandat ECTOCID, nu a avut reactii adverse, si eu il folosesc tot preventiv.
E mai bine sa prevenim decat sa tratam, sunt sensibili inaripatii nostri.

chrisvalentin wrote:

Salutare,i-am luat la rocco al meu o solutie pentru prevenirea si combaterea infestarii cu pureci si capuse...ECTOCID pasari exotice,intrebarea mea este,a mai folosit cineva?este ok ?nu pare ca ar avea ceva,pureci sau capuse sau mai stiu eu ce,dar am zis sa-i iau preventiv si sa ii dau,i-am dat un puf sub o aripa si mai unul sub cealalta,s-o pigulit el putin dupa o vreme....sper sa nu-i faca rau,va rog sa-mi spuneti daca a mai folosit cineva si cum se aplica ....pe ea scrie ca se pulverizeaza sub aripi de la o distanta de 10-15 cm,se indica 1-3 pulverizari in functie de talie si ca se pulverizeaza si colivia,pe colivie n-am dat.Va multumesc.

3,329

e cazul sa cumpar si eu sa-i dau preventiv???adica nu are contact decat cu noi nu-l scot pe balcon sa aiba contact cu alte pasari .poate face pureci si capuse asa pur si simplu??

Max-aratinga nanday

3,330

Salut,multumesc de raspuns Rashana,denisa82 nush ce sa-ti zic,cum doresti,eu il tin cu mine-n camera cu tot cu cusca,ma rog el ii liber tot timpul...nu a avut niciodata simptome de capuse,pureci,paduchi....de mult vroiam eu sa-i iau ceva "preventiv" si am vazut ectocid-ul asta la un animax in mall si-am zis sa ii cumpar,rocco al meu n-are contact cu nimeni,nu sta sa pun mana pe el,doar daca-l prind eu...stii cum este,ce ii luat ii bun luat  tongue nu cred sa aibe nimic....dar preventiv cred ca o sa-l mai pufai o data la vreo 2-3 luni

3,331

Buna! N-am mai intrat de 1 saptamana pe forum(am fost in tabara) si abia asteptam sa va zic cateva noutati despre Rio. Cand am ajuns acasa ,,mi-a sarit in brate,, si a fost foarte fericit sa ma vada. Mama mi-a povestit ca a fost cam suparat cat am fost plecata, dar acum e vesel si vine dupa mine prin toata casa. Am observat ca ochii lui nu mai sunt negrii total ca atunci cand l-am luat...au inceput sa aiba un cerculet alb in jurul lor care devine din ce in ce mai mare. E vreo problema?

Patrocle si Cliffy :caine: bichoni ; Rio :dans: Micul Alexander ; Lilly, Frantzuz, Caffe, Frappe, Patrocle, Ariel  :caine: metisi;
RIP Pepe :perus:

3,332

sabby wrote:

Buna! N-am mai intrat de 1 saptamana pe forum(am fost in tabara) si abia asteptam sa va zic cateva noutati despre Rio. Cand am ajuns acasa ,,mi-a sarit in brate,, si a fost foarte fericit sa ma vada. Mama mi-a povestit ca a fost cam suparat cat am fost plecata, dar acum e vesel si vine dupa mine prin toata casa. Am observat ca ochii lui nu mai sunt negrii total ca atunci cand l-am luat...au inceput sa aiba un cerculet alb in jurul lor care devine din ce in ce mai mare. E vreo problema?

Nu e nici o problema, asa se dezvolta, de regula dupa formatul ochiului cam iti dai seama daca e pui sau nu iar al tau e in crestere ceea ce e foarte bine.

3,333

bine ai revenit sabby se pare ca facem cu schimbul ... smile  si eu plec in tabara sapt. asta si o sa lipsesc de pe forum :cry: ce ma fac eu fara latifa ? in fine... asta este ... si maya este antipatica cand lipsesc dar nu imi sare in brate  hmm ... la's c'ajungem si acolo :ironic:   :nb: ... ne trezim dimineata maine ca plec... :cry:  :pup:

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

3,334

maya, du-te linistita, sa ai parte de distractie in tabara, si nu iti face griji pentru ca Maya cu siguranta e pe maine bune si nu va pati nimic in lipsa ta! nu iti pierde speranta si nici rabdarea, pentru ca pana la urma va fi bine si o sa ai o pasarica care te va iubi mult de tot! :pup:

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,335

Vand papagal Micul Alexander in varsta de un an si jumatate cu inel la picior, bland, deocamdata imita interfonul si se chinuie sa zica ''ce faci''   plus colivie ferplast mare cu accesorii, pretul este de 200 ron insa doar pentru persoane care pot sa-i acorde timp pentru ca-i place compania si preferabil sa nu aiba copii foarte mici care sa-l streseze.Mentionez ca doar colivia a costat la el 270 ron cand l-am cumparat.

3,336

Salut la toata lumea!Am cumparat azi un micul alexander.Il rezervasem de 2 sapt ca trebuia sa fie intarcat mai intai.Astazi cand l-am cumparat mi-a zis ca are o luna si o sapt.Pe cap nu prea mai are pene si mi-a zis ca naparleste.Acum,din ceea ce am citit,micul alexander naparleste putin mai tarziu,nu?Oare chiar sa naparleasca sau o fi vreo neregula cu sanatatea lui?Mentionez ca nu are cercul format la ochi,deci e pui dar nu prea cred ca are doar o luna si o sapt pt ca m-am uitat la niste filmulete pe net cu micul alexander de 5 sapt si sunt cam mici in comparatie cu al meu.Va rog,spune-ti-mi o parere!

3,337

salut! bine ai venit! pune niste poze, sa-l vedem si noi, apoi o sa ne dam cu parerea. la aceasta varsta, s-ar putea sa trebuiasca sa-i dai mancare si noaptea. nu cred ca este ceva in neregula cu sanatatea lui, insa daca are puf si ii cade, este normal!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,338

buna seara ,parerea mea  ca si crescator micul alexander naparleste in jurul varstei de 1 an ,iar daca are 5 sapt.cum ti-a zis inseamna ca are o problema de sanatate.macar este bland?
uite asa arata un micul alex la 5 saptamani

3,339

salutare tuturor,snt cel care cumaparase micul alex cu aripile taiate,i-au mai crescut cateva...dar kteva sunt mancate nu stiu inca ce sa fac cu el sad,penajul si l-a schimbat cat de cat,pun si poza ,poate imi dati si niste pareri mascul/femela..,canta destul d mult parca incearca sa imite uneori,mie imi pare mascul dupa ce am citit pe net...parca se contureaza putin cercul,astept pareri.

3,340

V-am povestit acum aproape 2 luni o intamplare trista in care am pierdut fetita din cuplul de micul alex. Astazi avem si un final fericit: ne-a sunat o persoana care a gasit-o de cateva zile si ne-a inapoiat-o. S-ar parea ca a stat afara in acestea aproape 2 luni. E vai de penele ei, dar cum am adus-o langa cusca a intrat direct, s-a dus la mnacare la apa, le tinea minte, iar masculul e in al noualea cer; se invarte in jurul ei, ii curata penele, nu mai stie ce sa faca. o mica probleme e ca, intre timp luasem o alta femela, de 4 ani, fff blanda, care sta numai cu noi (mai exact pe noi), nu prea il baga in seama pe mascul. sper sa se inteleaga femelele intre ele, daca nu probabil o sa mai luam o cusca. pana una alta suntem cei mai fericiti. incerc sa atasez o poza cu toti (plus un perus pe care il luasem imediat dupa ce o pierdusem pe femela.)

3,341

ma bucur foarte mult pentru tine, dar mai ales pentru ea! smile

3,342

o veste minunata..nici nu te asteptai dar iata..se mai intampla si minuni.. :bravo:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

3,343 (edited by suana 17-07-2011 13:14)

ovidiu,o veste minunata.Fiind de talie mai mare a avut mai multe sanse decat un perus sau o nimfa.Acuma v-ati marit familia si e minunat ca ii aveti pe toti acasa.Probabil ca va mai trebui o colivie in plus,pentru noua venita.Ar fi bine ca perechea de dinainte formata sa stea din nou impreuna.Iar daca fetitza noua e atat de blanda si obisnuita cu voi s-ar putea si ceilalti sa-i copieze comportamentul.Jos palaria,pentru cel care a facut un gest atat de bun ,sa va dea fetitza inapoi.
Sunt toti foarte frumosi,sa va traiasca....

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,344

smile  multumim foarte mult. Legat de pereche, cea initiala (masculul verde si fetita gri, pierduta) parea cea mai bine formata; si acum, cum s-au intalnit, au reluat "mangaiatul". Cu ultima femela, cea galbena si blanda, masculul nu a interactionat deloc, chiar se ciupesc putin; ea il ignora total cand suntem prin preajma, numai cu noi sta. Cateva zile vor mai sta asa, pana ne lamurim cine cu cine vrea smile. Acum  i-am lasat cateva ore singuri si vad ca sunt bine. Doar perusul saracul e cam napastuit, ca pe el il ciupesc toti (in mod normal sta separat in colivia lui, dar azi avand nevoie de ea (pt a o aduce pe cea pierduta) a ramas pe afara si doar noaptea pot sa-l bag inapoi; cred ca i-ar trebui si lui o pereche ca si fie grupul complet big_smile (si apoi crescatorie ne facem)

Adaugat: 17-07-2011 19:05

Si o intrebare si gata pt seara asta. Pe fetita pierduta, gri, am luat-o asta iarna de la Dl Balanoiu, dorind un micul alex albastru. Ni s-a spus ca e mica inca, dar se va face albastra. Pe atunci avea vreo 7 luni, deci acum area cam 1 an si 2-3 luni. Sa mai sper ca va fi albastra, sau o sa ramana asa? (nu ca ar conta culoarea, dar de curiozitate)

3,345

parerea mea e ca va ramane asa! are deja penajul matur la aceasta varsta!

Adaugat: 17-07-2011 21:10

lilbro wrote:

salutare tuturor,snt cel care cumaparase micul alex cu aripile taiate,i-au mai crescut cateva...dar kteva sunt mancate nu stiu inca ce sa fac cu el sad,penajul si l-a schimbat cat de cat,pun si poza ,poate imi dati si niste pareri mascul/femela..,canta destul d mult parca incearca sa imite uneori,mie imi pare mascul dupa ce am citit pe net...parca se contureaza putin cercul,astept pareri.

nu stiu ce sa spun.... saracutul... nu arata prea bine. nu stiu ce s-a putut intampla cu el! nu prea cred ca i-au fost taiate. sa nu fie mai rau si sa-i fi fost smulse cu totul! of! nici nu vreau sa ma gandesc ca ar fi putut fi maltratat! sad

3,346

Uau ovidiu ce bine ca e din nou acasa! E o minune!

:heart: Copiii mei:  Alexa si Paco Marele Alex, :nimfa: 2 Nimfe Pusi si Kiki , :iepure:  2 iepurasi Maxi si Mitzi, o veverita siberiana cu dungi Del, :caine: Tori mini yorkshire terrier :floare: 2 :hamster: :hamster: hamsterici Lilo si Stitch

3,347

vand pui de micul alexander pe verde si albastru ,in varsta de 2 luni crescuti cu seringa,blanzi,detalii 0723589535

3,348

Buna seara tuturor! Cu privire la folosirea Ectocid-ului, cred ca pericolul la o pasare de apartament nu vine din partea capuselor si puricilor care sunt vizibili si pot fi distruse cu usurinta, ci mai ales din partea acarienilor care ii pot distruge penajul si e mult mai greu sa-ti dai seama de prezenta lor. Eu am luat plasa, sa spun asa, crezand ca papagalul meu (femela de micul alexandru de 3 ani) are o avitaminoza fiindca penajul nu se refacea dupa naparlire. Am descoperit acarienii sectionand longitudinal o pana mai mare cazuta.

3,349

buna tutoror!nu am mai intrat de ceva timp pe aici!si vad ca nici nu mai este asea activ din pacate!am o intrebare:lui rio al meu ii cad penele!credeti ca este perioada de naparlire?el asea este foarte ok,este vesel,mananca foarte mult si toata ziua se joaca cu perusul meu!m-am tot uitat si eu sa vad daca ar avea ceva paraziti pe penaj dar nu am vazut nimic!am observat ca in locul unde au cazut penele si puful,creste la loc,dar este cazul sa ma ingrijorez oare?multumesc smile

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,350

cati ani are rio?  :hihi:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.