9,201

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sandutza:e identic cu al meu:X :heart:  :heart:  :heart:

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,202 (edited by dana1 24-07-2011 15:45)

ZUCCHINA..cred ca-i baiat..niste vitamine i-ar prinde bine..ceai de musetel e mai mult pentru raceala..ceaiul de menta e pentru diarie[daca face scaunele moi]..poti sa-i dai cu seringa usurel..nu se ineaca daca ai grija..daca are probleme cu zborul.verifica sa nu se fi lovit la vreo aripioara,la cap,SANDUTZA..eu as crede ca e fetita[are alb chiar langa nari]

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,203

Nu.. nu e lovit m-am uitat. Dar as crede ca e si racit.. adik sta cu penele umflate si zgribulit. O sa-i dau si ceai de menta. Apropo big_smile ma cheama Marina doar ca nu ma lasa sa ma inregistrez cu numele meu ca este deja folosit

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

9,204

poti scrie numele la semnatura daca vrei..tine-l la caldurica si da-i ceai..poate se face bine.. :perus:

9,205

ok. ms

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

9,206

dana1 wrote:

ZUCCHINA..cred ca-i baiat..niste vitamine i-ar prinde bine..ceai de musetel e mai mult pentru raceala..ceaiul de menta e pentru diarie[daca face scaunele moi]..poti sa-i dai cu seringa usurel..nu se ineaca daca ai grija..daca are probleme cu zborul.verifica sa nu se fi lovit la vreo aripioara,la cap,SANDUTZA..eu as crede ca e fetita[are alb chiar langa nari]

Dana1 te rog fama sa inteleg nu conteaza culoarea cernomului in totalitate??? mai mult conteaza culoarea de langa nari??? intradevar locul de langa nari e  alb dar cernomul in rest a albastru sunt total dezorientata in momentul de fata... :sol: si chear ma gandeam sa cumpar o femela sa aiba partenera bine ca nu am cumparat ...help me pls ...ce sex are pana la urma Sunny al meu??? :-?

:perusi: Sfaturile bune sunt cel mai probabil ignorate, dar asta nu este un motiv ca , sa nu le oferi. smile  ~~SANDA~~ 1 perus Bella si al 2-lea(coco care s-a dus la ingerasi) sad(

9,207

Eu stiam ca femelele au chestia aia de langa nas maro big_smile si eu as vrea sa iau o partenera pesntru Ricky dar astept sa lucrez :-s sper sa fie bine pana atunci

-Marina-

9,208 (edited by dana1 24-07-2011 17:28)

setris wrote:
zucchina wrote:

Si daca are diaree ce sa-i dau ? ... Si oricum el niciodata nu a fost vioi.. adica nu a cantat niciodata ... eu am mai avut unul si daca auzea un pic ce galagie incepea sa cante:X dar el nimic...

Poate este fetita, fetele nu sunt la fel de guralive ca si baieti, pune-ne o poza sa-l vedem si noi.

Sandutza, Sunny este tot fetita, stiai nu? o fetita superba .  :rusine:

SETRIS CUNOASTE MAI bine ca mine..nu conteaza tot nasul ci portiunea de langa nari[gaurele]..la baietii tineri e roz..la adulti albastra..iar la femela alba[chiar daca in rest e albastu]..eu am avut 2 femele asa..iar maro apare la femela cand intra in calduri...comparati pozele perusilor vostri..da-ti clic pe poze..se maresc..la un baiat nu vei vedea niciodata alb la nari..

9,209 (edited by setris 24-07-2011 22:05)

dana1 wrote:
setris wrote:
zucchina wrote:

Si daca are diaree ce sa-i dau ? ... Si oricum el niciodata nu a fost vioi.. adica nu a cantat niciodata ... eu am mai avut unul si daca auzea un pic ce galagie incepea sa cante:X dar el nimic...

Poate este fetita, fetele nu sunt la fel de guralive ca si baieti, pune-ne o poza sa-l vedem si noi.

Sandutza, Sunny este tot fetita, stiai nu? o fetita superba .  :rusine:

SETRIS CUNOASTE MAI bine ca mine..nu conteaza tot nasul ci portiunea de langa nari[gaurele]..la baietii tineri e roz..la adulti albastra..iar la femela alba[chiar daca in rest e albastu]..eu am avut 2 femele asa..iar maro apare la femela cand intra in calduri...comparati pozele perusilor vostri..da-ti clic pe poze..se maresc..la un baiat nu vei vedea niciodata alb la nari..

este foarte corect ce spui tu, dana. Este fetita, si in special cand sunt pui fetitele induc in eroare necunascatorii pt. ca au acea tenta de bleu sidefat, baieteii, cu cateva exceptii, sunt roz sau violeti la nasuce si nu au tenta de alb sidefat in jurul narilor.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,210

Dar Sunny are deja un an ci vreo 2-3 luni un an de cand e la mine si 2-3 luni avea cand l-am cumparat ... bine de stiut pe viitor... :bang:

dar daca e femela atuncea va fac cunostinta cu Bella in primul rand ..iar in al 2-lea rand mai vin cu o intrebare la ce varsta e in calduri pt prima data pentru ca in atata timp inca nu a avut culoarea maro la nasuc ca sa dea semne de femela in calduri sau doar daca are partener poate avea calduri??? :rusine:  :ironic:  :hihi:

:perusi: Sfaturile bune sunt cel mai probabil ignorate, dar asta nu este un motiv ca , sa nu le oferi. smile  ~~SANDA~~ 1 perus Bella si al 2-lea(coco care s-a dus la ingerasi) sad(

9,211

depinde de felul lor..fetele mele sunt de-o varsta..una si-a schimbat culoarea mai devreme decat cealalta si erau numai ele fara partener[uneori sunt femele ce se comporta ca masculii]  cred ca ale mele pe la 9-10 luni [nu mai retin..]..

9,212

dana1 wrote:

depinde de felul lor..fetele mele sunt de-o varsta..una si-a schimbat culoarea mai devreme decat cealalta si erau numai ele fara partener[uneori sunt femele ce se comporta ca masculii]  cred ca ale mele pe la 9-10 luni [nu mai retin..]..

oare la mine de ce nu si-a schimbat inca culoarea nasucului in maroniu... deja e adult oricum 10 luni nu sunt 14 luni si pana la 14 luni tot nimik???:-?

9,213

Spuneti'mi si mie lemnele ale caror copaci sunt toxice pentru perusi?(inafara de cires)
I'as pune in locul betelor din plastic nuste crengute,pomii sin care pot sa le iau sunt:cais,coscodus,salcam,visin,mar...care sunt cele neotraitoare?

9,214

aveti idee de ce sparg perusii ouale? am o perushita care a facut 6 oua si cu 5 zile inainte sa iasa puii din ou a inceput sa le sparga el sau ea nu stiu ca fata de alte perechi unde imi stau doar femelele pe oua aici stateau amandoi in cuib. e a2a oara cand sparge ouale
i`am scos cuibul dar as vrea sa stiu care e cauza?

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

9,215 (edited by dana1 25-07-2011 19:57)

eu stiu de mar ,salcie .prun...ca e bun

9,216

ok dana;) ms

La ce varsta incep perusii sa vorbeasca?(sa stiu cat mai am de asteptat daca e cazul sa imi vorbeasca koco:)

9,217

adita97 wrote:

Spuneti'mi si mie lemnele ale caror copaci sunt toxice pentru perusi?(inafara de cires)
I'as pune in locul betelor din plastic nuste crengute,pomii sin care pot sa le iau sunt:cais,coscodus,salcam,visin,mar...care sunt cele neotraitoare?

In afara de cires,visin,brad poti sa le faci bete

9,218

da,dar sa le curat de coaja aceea uscata sau sa le pun asa?M'am hotarat sa pun de mar!

9,219

Ricky a inceput sa manance si face caca normal :-s oare isi revine?:( dar tot tremura

-Marina-

9,220

zucchina wrote:

Ricky a inceput sa manance si face caca normal :-s oare isi revine?:( dar tot tremura

cred ca tremuura din cauza ca este racit!Cel mai indicat ar fi sa te duci la medicul veterinar cu el!Acolo iti va spune sigur ce are!

9,221

ok

-Marina-

9,222

incep sa cred ca am scrisul transparent pe pagina asta avand in vedere ca e al2lea sfat care vi`l cer si nu am niciun raspuns  :k:

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

9,223

didav..eu ti-ar raspunde cu cea mai mare placere..dar ce?  ca nu stiu ce are mititica la aripa? ca nu am oua si nici nu stiu de ce le sparge??nu cred ca ti-ar fi util raspunsurile astea..intra la probleme medicale .bole..poate stie cineva cu alte inaripate.. :wis:   .

9,224

@adita97 eu te sfatuiesc sa le pui salcie!!!este cea mai buna pentru ei!este si dezinfectant natural pentru ei,ii ajuta la digestie si te fereste de chestia cu stricarea lor la stomacel!eu asea am pus mereu si niciodata nu am avut probleme cu burtica lor!eu o iau din salcie,a spal bn cu apa calduta o las putin sa se usuce si dupa o pun !mananca forte mult din ea si pot sa iti zic ca le si place!este parea mea smile

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

9,225

Dydav...du perusul la medic...el iti va spune sigur ce are la aripioara. Cat despre spartul oualelor, daca perusica este la prima imperechere este un lucru frecvent intalnit. Nu ai ce sa-i faci..daca ramane vreun ou pe care sa-l cloceasca e ok, daca nu trebuie sa astepti pana la imperecherea urmatoare ca sa ai puisori. Eu cam atat am putut sa te ajut