176

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Merqury, e normal sa fie mai sperios! E prima lui zi de viatza la tine acasa, e totul nou pt. el! Trebuie sa-l mai lasi 2-3 zile si apoi o sa vezi ce fericit o sa fie! big_smile
Marcu_pavel, nu au picat pereche sad amandoi sunt baietzei La fiecare a inceput sa i se faca ceromul albastru! big_smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

177 (edited by merqury 07-12-2008 19:57)

smile ms de rasp.m-am mai linistit avand in vedere ca azi l-am scos din colivie si dupa ce l-am dus la maica-mea, s-a lasat pupat,dupa care a muscat-o de deget si nu a mai lasat-o smile).de stat sta bine mersi la mn pe deget

Adaugat: 06-12-2008 22:16

a ciripiiit :k: .asa fac de parca a spus un copil la taica-sau "tata" smile)

Adaugat: 06-12-2008 22:30

salutare.am si eu o intrebare "stupida".cipylicul meu se indoapa intr-una. imdediat adoarme cu capul in graunte : )) .e normal?  : )) e mic. cred ca daca are cel mult o luna.

http://alex-bunea.blogspot.com

178

am cumparat un pui de perush, are 5 luni si jumatate, e baiat...si e speriat rau de tot...de stat pe deget, s-a invatat sa stea in ziua in care am inceput exercitiile cu el(cam printr-a 5-a zi de cand il aveam)...insa,nu sta mai mult de 5-10 secunde...k si zboara...fie ca e in cushka ,fie ca e in afara coliviei...Cateodata,cand il iau cu un batz pe care il are in colivie,il aduc pe umar,si asa sta,de aia am si reusit sa-i fac poza,insa nu rabda prea mult......Acum nu mai vrea sa mai auda de batzul din colivie...si dc ii intind degetul ,zboara,il evita...il am de 3 saptamani si nu a progresat cu nimik fatza de ceea ce a realizat in prima saptamana,din contra,parca e si mai independent....
"Scartzaie" el ceva,pare ca ar vrea sa vorbeasca...insa e greu sa-l inteleg...De 2 ori pe zi,ii repet un cuvintzel scurt...insa isi pierde repede rabdarea si isi gaseste alta activitate in timp ce vorbesc cu el,asa ca dresajul dureaza maxim 5 min/zi...dc ar fi stat pe deget,poate altfel m-ar fi ascultat....
Cu ce sa-l recompensez daca va meriata asta????????????:bravo:mananca doar mei, altceva nu-i place....
vanzatorul se pare ca nu i-a dat mare atentie...k nici la el nu statea sa fie prins atunci cand mi l-a vandut.:merci:

yoyo

179

merqury..nu prea te-ai documentat in legatura cu perusii..
in primul rand la o luna nici nu are toate penele si e dependent de mama...deci are minim3 luni..in al doilea rand ei mananca destul de mult..mai ales cand sunt micutzi..nu o lua ca pe un repros..
smire..f dragutz perusul tau..:)inceark sa ii pui in colivie mar, morcov..diferite fructe si lasale acolo..ei sunt curiosi si sigur va incerca macar.
poti sa ii dai si ou fiert tare ( o data pe sapt)....in privinta vorbitului, nu toti sunt inzestrati sa faca asta...succes!

180 (edited by Iusty 10-12-2008 21:07)

Cateva din cunostinte mele in legatura cu perusii:

1. Au voie orice fruct, mai putin citricele, inafara de mandarine si clementine;
2. E bine sa manance un ou fiert pe sapt. (dupa 3-4 saptamani, se face pauza de 2 sapt. si tot asa);
3. In colivie e bine sa aiba o trocutza cu nisip special pt. pasari si un os de sepie;
4. Apa se schimba zilnic si tava coliviei se spala zilnic;
5. O data pe luna se faca curatenia generala a coliviei;
6. Trebuie sa stea intr-un spatiu luminos, bine aerisit, feriti de curent;
7. In timpul naparliri, e bine sa le dati vitamine pt. pene;
8. Daca un aveti un perus singur, e bine sa-i acordati multa atentie si sa-i puneti jucarii cu oglinda (ai mei au o groaza chiar daca sunt 2 big_smile);
9. In dresajul perusilor e nevoie de mult calm si..............................rabdare big_smile;

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

181

Salutare tuturor !

Iata`ma nevoit sa postez din nou pe acest forum:)
Problema este urmatoarea : perushul meu nu vrea sa iasa afara din colivie. Toata ziua sta si se joaca cu oglinda, mai ciripeste, borboroseste el acolo...dar nu vrea sa iasa afara...sunt nevoit sa il dau eu. Il am cam de 2 luni, deci nici vorba sa ii fie frica. Chestia asta se intampla cam de 2 saptamni. Pana acum iesea singur, se juca, canta, alerga, tzipa...mereu ii las usitza deschisa, ca sa se simta liber...nu sa creada ca sta inchis in colivie. 
A doua problema este ca nu mananca nici un fruct...nu stiu eu cum sa procedez ca sa il invat sa manance si el fructe...mar sau portocala, sau altceva
A treia problema este : cum sa il invatz sa vina la mine cand il strig...sau sa imi stea pe umar sau in cap?

Astept raspunsuri. Va multumesc  wink

182

te-nteleg...si al meu statea numai in cushka, kiar dc ii lasam portitza ridicata...la un moment dat, i-am scos oglinda si,gata,in juma' de ora zbura prin toata camera...cand merg la servici,ii pun oglinda...cand vin,i-o scot....in rest, ii dau toata atentia, ne jucam 2-3 ore pe zi....vorbim mereu.....stam in aceeasi camera si el e liber...

yoyo

183

Nu stiu cum sa-l inveti a manance fructe deoarece ai mei au mancat din prima hmm!

Iusti

184

Smire,  deci te rog sa ma crezi ca tot timpul colivia lui sta deschisa...si el nu vrea sa iasa afara....il dau eu afara, ii inchid colivia...si ii pun un betzisor...in afara coliviei. dupa 2 minute, se urca pe colivie...incearca sa intre....vede ca este inchisa colivia si ramane pe batzu ala. smile .
Daca il iau in mana...imediat zboara....si eu vb cu el...chiar si cand fac proiecte...mai fac o pauza si ma joc cu el..deci ii acord atentie. cred ca ar trebui sa il invat sa imi manance din palma..si atunci cu siguranta o sa vina la mine si cand il chem. dar cum sa fac lucrul acesta??? 
tu cum te joci cu al tau ??

185

la a meu ii place oul mananca de se sparge

186 (edited by smire 14-12-2008 19:42)

buna,F-SB!uite aici cum il fac sa mi se suie in cap,am facut miscari bruste si pana la urma a zburat...ar da rezultate daca as putea sa-l recompensez cu ceva,insa fructe nu vrea, ou nici atat...asa ca nu stiu cu ce sa-l rasplatesc... :rusine: 
http://www.youtube.com/watch?v=uIYC22M2BXg
http://www.youtube.com/watch?v=VSl0rWMdybA 
http://www.youtube.com/watch?v=T4XuOJyzIVs
            Poate si mai mult ,dar cred ca era apatic fiindca ii dadusem outz sa manance si pana seara nu i-am pus semintze...el nu s-a atins de ou....cred ca ii era ff foame, k dupa film ,i-am pus seminte si a mancat continuu juma' de ora....

daca nu vrea sa stea pe deget,pune-ti o esarfa pe mana si apropie-te usor de pieptul lui...se va sui pe ea, nestiind ca sub esarfa e mana ta :-)

yoyo

187

Si ai mei adora oul! Niste scumpi! Infuleca, nu mananca smile

Adaugat: 14-12-2008 19:25

Scump rau Yoyo asta! :ironic: cool :heart:

Iusti

188

la cat timp taiatzi voi ghearele la papagali?

189

eu nu i le-am taiat niciodata,insa nu-l am de prea mult tmp...nu mi s-a parut ca i-ar fi crescut...cred ca daca are betzishoare pe care sa se catzare si sa se joace,i se tocesc de la sine

yoyo

190

Eu ma duc la vet sa le tai gherutzele, au cam crescut! :wow:

Iusti

191

Prusul meu canta forte incet dc?:wow

Adaugat: 22-12-2008 17:34

Si mai scoate cate un sunet mai  tare:o

192

Buna Smire. acest link nu merge, zice ca nu mai exista video`ul.   http://www.youtube.com/watch?v=uIYC22M2BXg

Am vazut decat pe celelalte  doua. Al meu este tot speriat, nu pot sa il scot din colivie. imi sta 2 secunde pe deget, si apoi imediat zboara. sad( nush ce sa ii mai fac.  si nu prea vrea sa iasa afara din colivie. toata ziua ii las colivia deschisa...si el nu iasa, sta si borboroseste acolo in oglinda. hmm...trebuie sa existe o solutie.... Mai astept sugestii. smile Multumesc.

193

scoate-i oglinda...asta tre' sa faci...ti-am zis,eu i-o scot lu' al meu cat stau acasa si interactionez cu el....cand ma stiu ca tre' sa plec undeva, i-o pun la lok..ca sa aiba companie...sa stea sa ciuguleasca si sa ciripeasca in ea....
ai dreptate, vad ca nu merge link-ul...stai sa-l caut pe you tube....aaaa ,uite-l aici:

http://www.youtube.com/watch?v=7wtLbCuQ_-4&NR=1

aici il invatam as se urce in cap...acuma imi sare direct...dc ma apropii cu capul de el...vad ca se imblanzeste din ce in ce mai tare...cateodata vine singur pe cap ,pe umar...si pe mainile mele cand tastez...
tinem legatura!

yoyo

194

Da nu are oglinda.;)

195

Buna Smire, mersi pentru video`ul atasat. da, este foarte frumos...imi place ceea ce face perusul tau. sper sa pot sa il invatz si eu pe speriatu` meu.... sad(

Sarbatori Fericite si Un An Nou Fericit Tuturor, atat userilor cat si Administratorilor site-ului  www.4animale.ro wink

Adaugat: 24-12-2008 19:30

F-SB wrote:

Sarbatori Fericite si Un An Nou Fericit Tuturor, atat userilor cat si Administratorilor site-ului  www.4animale.ro wink

Multumim de urari, va dorim si voua asemenea! Sarbatori fericite!

Adaugat: 25-12-2008 00:07

Uitati, acesta este nazdravanul de Charlie, pe care nu pot sa il domesticesc smile))) Dar o sa reusesc eu..cat de curand.... wink

196

Mult noroc in dresaj!!!poate gasesti ceva ghiduri online..

RIP Nero n.22/9/09-d.24/4/10

197

F-SB, te sfatuiesc sa folosesti metoda de imblanzire a pasarilor recent achizitionate de pe site (www.4animale.ro)! Daca perusul este singur, va functiona perfect! La mine sunt doi, dureaza mai mult! Cunosc mai multe cazuri unde a mers, la nimfe, la perusi etc.! :merci: Gasesti metoda la pasari, dresaj etc.!

Iusti

198

hmm,am plecat 4 zile si nu l-am putut lua pe Yoyo cu noi... i-a crescut ciocul cam mult...desi are os de sepie si un batz pt cioc si gheare, vad ca n-are de gand sa-l toceasca...azi am vrut sa i-l tai un pic, dar n-a stat, tipa ca din gura de sarpe, asa ca am renuntat...cred ca il duc la vet...Ati taiat vreodata ciocul la ai vostri?

yoyo

199

08-01-2009 21:16:38

smire
    Amic » profil
    Inregistrat: 13-11-2008

ddann 59...pt ca te pricepi la perusi...spune-mi la ce varsta are lok prima naparlire????am un pui care are cam 6 luni si au inceput sa-i pice cam 10 pene mici/zi...i-am dat vitamine in apa si in mancare si de 2 zile nu-i mai pika niciuna...e posibil k o naparlire sa dureze doar 4 zile????in plus,nu vad vreo schimbare in culoarea penajului...pe cap are vreo 2 resturi de pene,ascunse printre penele normale...in rest e vioi,mananca,zboara,se joaca...

Editat ultima oară de smire (08-01-2009 21:25:24)

09-01-2009 00:14:48

ddan59
    Nou venit » profil
    Inregistrat: 05-01-2009

Pentru SMIRE
E normal ca la pui naparlirea sa nu fie lafel de abundenta ca la adulti, deci nu trebuie sa-ti faci griji pentru asta. Nu este bolnav atata timp cat mananca bine si este vioi. Eu nu i-am dat niciodata vitamine, dar este foarte adevarat ca manca detoate. Tot ce mancam noi vroia si el. Atentie sa nu scape la SARE ! sau la branza sarata !, in general la nimic foarte sarat. In rest un meniu foarte variat ii va asigura toate mineralele si vitaminele necesare. Nu uita de fructe, si legume proaspete, verdeturi (chiar si marar si patrunjel) etc. Poate cateodata un baton gata preparat de la magazinele de specialitate (daca nu ti se pare scump), daca nu, e foarte bun si meiul de la taraba din piata. Bafta multa ! Sa-ti traiasca mai mult decat a trait Cipi al meu !

09-01-2009 21:00:41

smire
    Amic » profil
    Inregistrat: 13-11-2008

merci

Aceste mesaje au fost mutate de la un alt topic. Latifa

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

200

F-SB wrote:

Uitati, acesta este nazdravanul de Charlie, pe care nu pot sa il domesticesc smile))) Dar o sa reusesc eu..cat de curand.... wink

cate luni are ?

Adaugat: 12-01-2009 13:17

sau ani?