Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
nu e nevoie.se obisnuieste.iti faci griji inutil.invata singur de unde sa manance,de unde sa bea apa...are un comportament normal.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
nu e nevoie.se obisnuieste.iti faci griji inutil.invata singur de unde sa manance,de unde sa bea apa...are un comportament normal.
off doamneee....esti singura persoaman care m'a mai linistit!!Multumesc!ai papagal perus?vorbeste?cum l-ai invatat ca vreau si eu la ce varsta ai inceput sa il inveti?
priveste si tu ce nasoale sunt chestiile alea de unde coco trebuie sa manance! :furios: Nici nu poate sa stea pe ele
Ca sa invete sa vorbeasca trebuie sa il ai de miiiic,cam de pe la 1 luna,al tau are cam 2-3 luni din ce vad Poti sa il mai inveti sa vorbeasca dar va fi extrem de greu,nu multi au reusit sa faca perusul sa vorbeasca,dar sunt si cazuri
E foarte frumos,sa iti traiasca
Cum sa`i dai drumul bietei fiinte ?:O Puteai macar sa o dai cuiva.. dar asaa :hihi: ai condamnat`o la o MOARTE SIGURA
Chiar nu inteleg oamenii astia..
3luni?glumesti?al meu nu cred ca are nici o luna jumate si tu vb de trei luni?dupa ce ai vazut asta?nu sunt sigur cate are dar oricum este foarte mic!asa mi-a spus vanzatorul,ca este foarte tanar si sa am mare grija de el!m'o fi mintit? :furios: :furios: :furios: :furios: :furios:
deci...acum priveste cu tb sa manance el :furios:
Nu are 1 luna,daca avea 1 luna avea ciocul mai negru in partea de jos,si din ce vad nu il are,dupa cerom eu zic ca are cam 2-3 luni nu e mare la varsta asta,dar chiar daca il aveai de la 1 luna tot e greu sa il inveti sa vorbeasca,dar nu imposibil,si acum poti incerca,nu este imposibil
succes
ok,ms mult!
oricum este destul de tanar pentru ca dungile de pe cap ajung pana in zaona nasulu si nu are nasucul albastru ci este asaa...mov deschis spre albastru!la ce varsta ii apare cercul?
Da,este tanar,la 2-3 luni e foarte tanar,e puiut e foarte frumos,o sa se obisnuiasca si sa bea apa si sa manance
:angel:
alexandra,spune-mi si mie te rog daca e bine sa ii pun sunete cu alti papagali sipoze sau filmulete?I'am pus un filmulet si l'am vz. cum se ducea asa la monitor si incerca sa"ajunga"la acel papagal!oare ii fac mai rau?mai vb daca ii fac asa?
ana-maria21 wrote:Hei
am nevoie de putin ajutor. am 3 pui de perusi, 2 dintre ei au parasit cuibul singuri ( diferenta dintre ei e de doua zile) celalalt mai mic a fost dat afara cu forta..nu mai are pene pe cap si sangereaza, l-am dezinfectat cu rivanol si i-am pus baneocin . nu mananca singur nu stiu ce sa fac, la noi in oras nu sunt specializate magazinele de animale, nu au hrana speciala pentru puii de perud, acum incerc sa il hranesc cu seringa cu galbenus de ou . ce altceva mai pot sa ii dau sa treaca prin seringa? am sfaramat si mei alb dar nu trece. va rog sa imi raspundeti cei care ati mai trecut prin asa ceva, multumesc mult
Daca doi au parasit cuibul inseamna ca puiul nu este asa mic si poti incerca sa-l hranesti cu hrana solida, fara sa-i dai cu seringa.
Este asa jumulit pt. ca probabil l-a jumulit unul dintre parinti ( am avut si eu aceeasi problema cu femela, Mica...)...ideal ar fi sa-l pui cu ceilalti doi pui intr-o alta colivie si impreuna cu toti trei sa te joci cu semintele in tavita, asa ii vei stimula sa mance singuri, bine ar fi daca ai gasi spice de dughie, au semintele mai mici si este o adevarata placere pt. ei sa le devoreze...la magazinele de naturiste gasesti mei decorticat,il poti amesteca cu ou fiert bine maruntit si amestecat cu putin iaurt, cat sa se formeze un amestec moale pe care sa incerci sa il dai cu o lingurita de plastic...daca vrei sa incerci totusi cu seringa baga toate ingredientele ( orz, mei, in, mac) intr-o rasnita de cafea ( ai grija sa fie curata) si sa mixezi pana devine foarte fin si mai apoi praful obtinut in amesteci cu iaur sau apa ( sa fie caldute, cam la 35 de grade, adica asa zis "la temperatura limbii") :k:
Multumesc mult pentru raspuns am sa fac tot posibilul sa traiasca ..e slabut dar o sa il hranesc si sper sa se descurce singur. daca unul dintre cei doi mai mari s-a ,,nascut'' fara varful la cioc, nu ii mai creste asa-i ? se va putea descurca? eu il vad ca mananca dar nu stiu daca se poate hrani suficient
Cum sa`i dai drumul bietei fiinte ?:O Puteai macar sa o dai cuiva.. dar asaa :hihi: ai condamnat`o la o MOARTE SIGURA
![]()
Pai da cand sa o dau altcuiva, daca eu cand venisem acasa si am dato la o parte de pe el avea ciocu' plin de sange si masculul numai misca am crezut ca e mort, si i-am dat drumul pe geam
lexyaa* wrote:Cum sa`i dai drumul bietei fiinte ?:O Puteai macar sa o dai cuiva.. dar asaa :hihi: ai condamnat`o la o MOARTE SIGURA
![]()
Pai da cand sa o dau altcuiva, daca eu cand venisem acasa si am dato la o parte de pe el avea ciocu' plin de sange si masculul numai misca am crezut ca e mort, si i-am dat drumul pe geam
Cum cand /:) ? puteai sa o duci in ziua urm sau in ziua aceea la un petshop.. sau un crescator :hihi:
alfred wrote:lexyaa* wrote:Cum sa`i dai drumul bietei fiinte ?:O Puteai macar sa o dai cuiva.. dar asaa :hihi: ai condamnat`o la o MOARTE SIGURA
![]()
Cum cand /:) ? puteai sa o duci in ziua urm sau in ziua aceea la un petshop.. sau un crescator :hihi:
Hai sa iti explic, i-am dat drumul pe geam deoarece alta colivie nu am, si daca o lasam prin casa se intorcea si deschidea colivia, eu am colivie cu usa care se ridica in sus si amandoi puteau sa ridice usa si sa iasa afara, si i-am dat drumul pe geam deoarece am crezut ca prima oara era mort, nu misca un deget si avea ochii inchisi si era plin de sange
lexyaa:nu iti bate capul cu 'iubitorii' astia de animale
Ca bine zici .
nu aveai o colivie in casa,dar sigur o cutiuta ceva aveai...si o puneai acolo pana o dadeai (in aceias zi) putea sta in cutiuta 2-3 ore...
sincer,ii felicit pe parintii tai ca nu iti mai iau o pasare,nu meriti
nu aveai o colivie in casa,dar sigur o cutiuta ceva aveai...si o puneai acolo pana o dadeai (in aceias zi) putea sta in cutiuta 2-3 ore...
sincer,ii felicit pe parintii tai ca nu iti mai iau o pasare,nu meriti
Nu am zis ca parintii nu vor sa imi i-a alta pasare, eu nu vreau, un animal e ca un om fiecare cu personalitatea lui, nu il va inlocui pe KiKi
Bun, am nevoie de putin ajutor, am avut 2 perusi de aproximativ 3 ani, femela si baiat. De la un timp femela devenise putin mai irascibila pana intr-o zi cand ma intorceam de afara si erau singuri in casa, auzeam de afara tipetele de durere ale masculului, ma duc repede sa vad ce se intampla si vad ca femela il batea pe mascul, am dato la o parte de pe mascul si am vazut ca avea ciocul plin de sange si i-am dat drumul pe geam, iar masculul a murit a doua zi, cum sa imi conving parintii sa imi cumpere inca un perus?
Uite aici dovada...
alfred toata lumea a inteles ce ai vrut sa zici.Doar ca nu trebuia aruncata pe geam perusica....Puteai gasi pe cineva pentru adoptie.Faptul e consumat si nu stiu daca iti dai seama ca nu ti-ai prea facut prieteni aici procedand asa cum ai facut.Parca discuti despre un obiect.
Nu inteleg de ce te intereseaza atata sa vorbeasca..eu am un perus care are in jur de 3-4 luni si il am de cand avea 1 luna jum,si chiar daca zilnic vorbeam cu el si inca vorbesc cu el,nu zice niciun sunet. poti sa ii pui perus care vorbesc,stiu ca sunt niste filmulete pe youtube. Sansele sa vorbeasca sunt foarte mici,cred ca maxim 2 de pe acest forum au perusi care vorbesc...poate chiar nici 2,dar unul e sigur,Kimy al utilizatoareai Setris,dar ea il are de foooooooarte mic,din ce stiu a scos o pereche pui la ea si l-a avut de miiic de tot de la nici 1 luna,deoarece ea avand perechea putea sa se inteleaga mai usor cu puiutul si sa il atinga de micut,sa vorbeasca cu el
Eu zic sa vorbesti cu ea,ea poate sa iti spuna mai multe,si chiar gasesti si niste filmulete pe youtube cu perusul ei care vorbeste,e tare scumpic,dar sa stii ca nu zic decat cateva cuvinte,2-3-4-5 nu mai mult succes cu ala mic
multumesc la fel! :hug:
:rusine: vreau sa vorbeasca asa doar pentru amusament;):D
imi spui si mie cum sa fac rost de id-ul acestei persoane?sau macar un facebook,ceva unde pot sa vb cu ea mai mult
pai ii scri un mesaj privat,si ii ceri id-ul in privat,chiar ieri a scris un mesaj la "despre perusi"
daca stiu cum sa scriu mesajul ala ca sunt foarte nou aici!:D
si tie iti apre PM,dai acolo si scrii un PM
i'am scris!acum astept un raspuns!:D
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus