3,301

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Ce n-as da sa fie atat de cuminte si distrugatorul asta al meu smile

3,302

Salutare tututor ,sunt cel cu micul alex cumparat cu aripile taiate...:(,si-a schimbat penajul avand in vedere ca am avut numai fulgi prin camera...dar penele taiate de la aripa nema...+ca pt mai dmlt pt ca vedea ca nu poate zbura si le-a si mancat pe cele taiate,pe unele pana jos d tot,ca abia mai pot fii zarite,astept sfaturi ..:(,ms tuturor

3,303

lilbro wrote:

Salutare tututor ,sunt cel cu micul alex cumparat cu aripile taiate...:(,si-a schimbat penajul avand in vedere ca am avut numai fulgi prin camera...dar penele taiate de la aripa nema...+ca pt mai dmlt pt ca vedea ca nu poate zbura si le-a si mancat pe cele taiate,pe unele pana jos d tot,ca abia mai pot fii zarite,astept sfaturi ..:(,ms tuturor

Buna! Sper sa nu te informez gresit , dar am auzit ca , daca penele nu se refac dupa o naparlire s-ar putea sa nu-i ma creasca deloc. Scuza-ma daca informatia mea nu e corecta si mai asteapta si alte sfaturi wink
PS: Andr3e3a Rio al tau e superb si ma bucur mult ca face progrese si vine pe mana ! Succes in continuare cu el! :pup:

Patrocle si Cliffy :caine: bichoni ; Rio :dans: Micul Alexander ; Lilly, Frantzuz, Caffe, Frappe, Patrocle, Ariel  :caine: metisi;
RIP Pepe :perus:

3,304

salut tuturor.sunt un mic crescator din Ploiesti si am de vanzare  3 puiuti de micul alexander pe verde  dar momentan ii hranesc cu seringa

3,305

nicolae wrote:

salut tuturor.sunt un mic crescator din Ploiesti si am de vanzare  3 puiuti de micul alexander pe verde  dar momentan ii hranesc cu seringa

Buna seara!Vroiam sa va rog daca putei sa-mi spuneti cam peste cat timp o sa-i dati si daca puteti sa-mi rezervati si mie unul  pt. o prietena.
Multumesc mult!!

Patrocle si Cliffy :caine: bichoni ; Rio :dans: Micul Alexander ; Lilly, Frantzuz, Caffe, Frappe, Patrocle, Ariel  :caine: metisi;

3,306

Moa...mersi de sfat...dar nu stiu ce sa spun...eu am incercat o medoda la o pana din coada care nu stiu cum era rupta,si tin minte de cand aveam nimfa ca zicea cnv sa aflii daca e baiat sau fetita ii scoti o anumita pana din coada si vedeai ce fel creste  cu striatii sau nu:),si i`am scos pana respectiva micului alex,si i-a crescut alta tongue...si asta era rupta demult ...,dar la aripa il va durea prea tare nu`i pot face asa ceva...:(,m`am gandit poate la un veterinat fiind adormit sau nu stiu...

Adaugat: 14-06-2011 23:36

Multumesc oricum ,astept si alte sfaturi,...:)

3,307

Salutare! Revin si eu cu vesti, Koko a zis ieri "puiu" apoi a inceput sa faca exact ca magarul smile)  ( nu stiu unde a auzit sunetul de magar, dar facea identic "iha iha") si am observat ca este foarte bucuros daca aude muzica populara , incepe zboare prin sufragerie si sa chiuie, asta e bine, inseamna ca are ureche muzicala smile)

3,308

bogdan81 wrote:

Salutare! Revin si eu cu vesti, Koko a zis ieri "puiu" apoi a inceput sa faca exact ca magarul smile)  ( nu stiu unde a auzit sunetul de magar, dar facea identic "iha iha") si am observat ca este foarte bucuros daca aude muzica populara , incepe zboare prin sufragerie si sa chiuie, asta e bine, inseamna ca are ureche muzicala smile)

Ce  frumos! De cat timp il ai si cat ti-a luat sa-l inveti sa vorbeasca?
Sa-ti traiasca frumusetea! :pup:

3,309

Mersi Sabby smile si Rio al tau e un simpatic. Eu pe koko il am de 3 luni, la treaba cu vorbitul nu stiu ce sa zic pt ca eu faceam " lectii" sa-si spuna numele koko , dar el vad ca zice 'puiu'  ,  dar e bine ca e un pas si asta, eu am rabdare smile

3,310

foarte  frumos bogdan papagalul tau ... sabby multumesc mult si eu banuiam ca nu are vitamine destule...cat despre vorbitul lui koko felicitari multe...este foarte bine ca vorbeste asta inseamna ca s-a acomodat cu tine si te iubeste foarte mult...
andre3e3a ai un papagal atat de scump imi spui si mie daca l-ai imblanzit tu s-au l-ai luat imblanzit si de cam cat timp il ai este asa de bine ca s-a acomodat cu tine asa de bine ca vine pe mana al meu este foarte speriat si daca bag o banana cu mana in colivie  mi-e si frica sa nu se loveasca la cum incepe sa faca ... spunemi si mie cum l-ai imblanzit
                           multumesc... :hihi:

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

3,311

@maya eu il am pe rio de 4 saptamani si pot sa iti zic ca nici macar nu este pui!estimez ca ar avea undeva pe la un an un an jumate!nu l-am luat asea cum este acum!la inceput in prima saptamana nici macar nu tipa nu canta,nu iti mai zic sa ma apropii de el sau colivie!cu multa rabdare,vorbind zi de zi cu el atat eu cat si ceilalti din familie,am reusit sa ma apropii de colivie fara a se mai speria!dupa alte cateva zile,mi-a ciugului din mar/morcov prin gratii!dupa 3 saptamani numai in colivie i-am dat drumul!l-am lasat sa iasa singur si sa intre singur!deci nu-l fortez si nu il grabesc sa faca nimic!iti zic cu sinceritate ca nu ma asteptam ca doar dupa 4 saptamani sa ajunga sa vina pe mana(a nu se intelege gresit,ca atunci cand il strig vine pe mana.nu!cand zboara el ii intind eu mana,fiind langa colivie si se pune pe mana mea apoi dupa cateva secunde pe colivia lui)!eu aveam pierduta cam orice speranta pentru ca rio in prima saptamana a fost tare speriat si parca fara chef de viata,si aflandu-i mai apoi cu aproximatie o varsta mai sigura am zis'clar nu mai am nici o sansa cu el"!sincer cred ca si simte afectiunea ea!de cand l-am luat i-am tot luat jucarii,ii dau recompensa seara dupa il salut cand vin de la munca ce stiu ca ii place lui cel mai mult,dimineatza cand ma trezesc ii zic si lui " 'neata zio" si tot asea!
dar iti zic tie si tuturor celorlalti care sunteti in situatia mea:sa nu va pierdeti speranta si nu cereti prea multe de la el!iubiti-l pentru ceea ce este el si nu asteptati rezultate de azi pe maine!imbarcati-va cu multa rabdare!

ma repet si spun inca o data,eu dupa prima saptaman,am zis ca rio nu ma va lasa sa vin niciodata langa el,nici macar langa colivie,si m-am impacat cu aceasta idee insa dragostea mea nu am incetat sa i-o arat!nu incercati sa ii arati dragoste doar pentru a zice el ceva,sau pentru a-l imblnzi!
cu siguranta doar asea veti vedea rezultate cand va asteptati mai putin,asea cum am patit-o si eu,iar acum sunt tare fericita!va pup pe toti si voi reveni si cu alte poze/vesti despre rio al meu :pup:

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,312

multumesc mult andre3e3ea asa este cu multa iubire si rabdare totul este posibil... si eu am fost in situatia ta ... in prima saptamana a fost foarte retrasa , seara cand am adus-o acasa era foarte linistita...probabil ii era somn si dimineata urmatoare am crezut ca este la fel de linistita dar nu era a inceput sa zboare prin colivie doar cand am facut un pas in afara patului .... deci multumesc mult nu trebuie sa ne dam batuti ai dreptate...

Adaugat: 15-06-2011 18:01

i-am dat astazi drumul maiei din colivie...a zburat pe biblioteca si acum este pe lustra si nu se poate da jos...cred macar asa O SA FIM MAI APROPIATE... :dans:
                                                        OOF OOF
CE PASARELE DULCI AVEM NOI... :hihi:  :heart:  :heart:

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

3,313

offf.. sad numai este prea activa sectiunea asta se pare ... !

3,314

da libro am vazut si eu de cateva zile ca pe aici cam bate vantul:(

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,315

Buna! Azi am stat acasa toata ziua si m-am jucat cu Rio! Este foarte pofticios si incapatanat! Cred ca in curand va incepe sa vorbeasca, deoarece incearca sa spuna Rio si iese ceva de genul ,,CrIooo,, .E foarte haios cum se infoaie in fata oglinzii! smile  Astept vesti despre ceilalti prieteni inaripati! :pup:

3,316

i-am dat drumul maiei din colivie si ... sta tocmai suuus pe lustra si nu pe colivie....oare de ce ? ii plac la nebunie locurile inalte si in plus nu intra deloc in colivie macar sa manance...asa cel putin aveam si eu mai mult contact cu ea ...dar asa...oricum foarte scumpa este chiar si sus pe lustra... tongue

3,317

mi-o imaginez acolo sus.. :wis:  cum reusesti sa o dai in colivie la mancare??ca eu dupa nimful meu ma cocot pe masa sa-l prind de pe draperie..si uneori zboara sa nu sta.. tongue

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

3,318

Pentru mine asta era cea mai enervanta chestie, ca se urcau motatii pe draperie si acolo ramaneau...Goldy in schimb, nu sta decat pe playstand sau pe colivie mai nou si se mai plimba pe birou, dar noroc ca nu are obiceiul asta, sa ramane peste noapte sus, ca tare stresant e... nu poti sa dormi linistit cu gandul ca se pot speria noaptea si se pot lovi.

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

3,319

stiu asa este mai mereu stau cu grija aceasta...dar ea se urca tocmai pe lustra de teama...si nimfele mele stateau pe draperie si nu aveam contact cu ele ... si acum maia sta pe lustra...insa astazi a stat pe batul de la colivie  big_smile ... dar cand am intrat in camera...sus pe draperie direct... sad  dar oricum este am incomod nici nu se poate lungi cum ii place ei acolo....of of of cand o sa o imblanzesc oare... :pls:

Adaugat: 18-06-2011 13:38

maia nu se baga singura in colivie i-am lasat eu papa in afara ca altfel moare de foame... ce sa mai zic ... se cocoata tocmai sus de fricoasa ce-i prostuta...aaaaa si am aflat ca maia este maiu... big_smile are penele roz la aripi si ii apare inelusul in jurul gatului desi crescatorul zicea ca este femela si ca are 1 an , este mascul  si are 3-3 si jumatate daca ii apare inelusul...acum sta pe batul de la colivie si   sad  sad aoleo iar a zburat pe lustra ametitul asta mic...ce ma mai fac eu cu el... :hihi:  :heart:  :heart:

3,320 (edited by suana 18-06-2011 22:31)

Nu are cum sa apara pene roz in aripi.....Pe aripi are roz numai marele alexandru si se formeaza inca de la primele pene.Inelul se formeaza pana la 3 ani.Ce culoare ziceai ca e al tau?

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,321

da stiu ca marele alex are pene roz pe aripi...m-am lasat dusa de val batea lumina pe penele de pe aripi care mi s-au parut roz dar ele erau bej si acestea nu erau in zona in care sunt la marele alex ci putin mai jos si acum bate lumina asa pe pene...ce sa facem daca nu am experienta ...  :rusine:  multumesc mult de corectie suana...ca daca n-ar fi corectiile am fii... :bang:

3,322

Experienta nu tine de a nu vedea bine...De la bej la roz e caleee lunga,nu?Nu neaparat trebuie sa fii batut in cap sa scrii ,,fara experientza''  sau,na...poate ca da.In orice caz albastru cu bej trebuie sa fie o combinatie interesanta pentru un mic alex,poate ni-l arati si in poze cum arata in cateva poze,desigur daca se poate.....

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,323

va rog sa aveti grija cum va comportati unii cu altii. pe maya-maytza ati luat-o de la inceput in tarbaca, fara motiv. vi s-a parut voua ca este nu stiu ce clona si vad ca o tineti tot aiurea de atunci.
suana, cateodata esti acida in mod gratuit...

Adaugat: 19-06-2011 13:02

multumesc latifa voi mai intra dar nu voi mai spune nimic poate asa nu mai fac greseli ... multumesc din nou...

3,324

Tocmai am trecut de o mare incercare, a trebuit sa plec de vineri dim pana duminica seara de acasa si nu stiam cum sa procedez cu KoKo pt ca nu aveam cum sa-l iau cu mine iar acasa nu ramanea nimeni; asa ca am decis sa-l las liber in sufragerie unde este'spațiul' lui; in colivie (care e descoperita, sus avand un stand) i-am lasat 2 cuve pline cu mancare , iar una plina cu apa plus inca 2 adapatori mari pline cu apa si un mar taiat. Am mai pus pe vitrina si biblioteca unde isi mai petrece timpul mai multe ziare ca de obicei ca sa nu faca murdar. Surpriza mare a fost ca la intoarcere sa gasesc totul ok, Koko a inceput sa chiuie bucuros. Am fost surprins sa gasesc curat in casa, iar gainaț nu a facut decat unde face de obicei in colivie si in locurile unde stiam ca mai sta si avea 'amenajat' cu hartie.De mancat papase cam jumate din cat i-am lasat, era un morman de coji in colivie. Sunt bucuros ca am gasit totul bine pt ca acum 3 sapt tot asa a trebuit sa plecam doua zile de acasa si l-am lasat la fel cu tot ce-i trebuie dar inchis in colivie si la intoarcere l-am gasit suparat, tot incercase sa iasa (cum defapt facea tot timpul cat a fost tinut in colivie), apoi o perioada se comportase de parca fusese pedepsit, era suparat.

3,325

bravo bogdan :k: ma bucur ca totul a iesit bine...
si eu pot sa spun despre rio ca a mai avansat si acest sfarsit de saptamana!a stat liber atat sambata cat si duminica,a intrat cand a vrut el si la fl a si iesit!seara intra singur,nu eram nevoita sa il prind eu sau mai rau sa nu-l pot baga in colivie si sa stau cu griji peste noapte!s-a jucat si cu play-standul creat de mine,deci totul merge inspre bine!