8,851 (edited by suana 03-06-2011 12:35)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Ce frumosi sunt toti micutzeii...  :heart:
Bia si perusii pot musca rau si in general cauta partile moi,pe langa unghie.Insa nu e cazul la tine,al tau e bland si chiar daca cauta cu cioculetzul nu va musca de stres sau de frica.
Mai facem si noi poze sa nu ramanem in urma....Grupa mea mica....  :perusi:  :heart:

http://img828.imageshack.us/img828/1804/dscn0060t.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img534.imageshack.us/img534/1346/dscn0061k.jpg

http://img850.imageshack.us/img850/6683/dscn0059k.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,852

in prima poza banuiesc eu ca e cel englez..domnisoarele nu sunt in perioada favorabila outelor? :perusi:    :perus:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

8,853

Ba da...sir Bubu.  :heart:  Cea verde are nasucul mai maro,intr-adevar.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

8,854

D-na Dana,"fetitele" tale se inteleg bine cu mediul,ma bucur sa vad acest lucru,piticii mei sunt putin cam fricosi,sa speram ca o sa-si gaseasca curajul acesta :rusine:

ce frumoase sunt pasarele,Bubu e un dragut,cred ca toate "fetitele" zboara dupa el :ironic:

-Ioana-

8,855

da..n-au nici o rusine sa faca nazbatii  smile

8,856

Ok,pai intrebam doar...ca sa nu ma muste rau ceva in genul sa imi gaureasca degetul  big_smile  nu radeti de mine,m-am ferit pe cat posibil sa ma ciupeasca vreo pasare  smile

- Bianca

8,857

Azi a fost primul zbor in camera pt perusul meu(baiatul),a fost putin cam dezorientat dar s-a terminat cu bine,dupa cateva zboruri in timp de 3 -4 ore a mers la mancare pt ca si-a ars toate caloriile si banuiesc ca ii e foame. big_smile

8,858

VLAD..se impaca cu partenera sa? BIANCA..eu cand eram copil ma bagam la closte sa le iau puiii[si acum o fac :wis:   ].dar nu rad daca tu te feresti de ciupituri.. :pup:

8,859

mie imi e frica,sare closca smile mie imi place sa iau gainile de matase si sa ma plimb cu mana prin parutul lor
scuze de off

-Ioana-

8,860

vreau si eu sa va intreb ceva...Perusul meu face excrementele cam moi...aproape apoase si incolore.Ce are si ce sa fac?Multumesc anticipat :perus:

Iubeste si vei fi iubit!

8,861 (edited by suana 04-06-2011 16:10)

Posibil sa fie din cauza caldurii sau ceva nu i-a priit in mancare.Dar poti fierbe putin ceai de menta sa-l amesteci in apa de baut,care de preferat ar fi sa fie apa plata.Sa nu-i dai nici salata.

8,862

ieri au venit niste persoane cu o fetita mica la noi acasa.Cum sunt copii,ea a alergat dupa Miki,pana ce i-a smuls codita :cry:
mi-a parut foarte rau de ea mai ales ca atunci eu nu am fost acasa :cry:
o sa-i mai creasca codita inapoi?sper sa nu fi fost o trauma pentru Miki asa mare :cry: uitati o poza cu ea si masculul:cry:

-Ioana-

8,863 (edited by suana 05-06-2011 12:52)

In general nu se lasa copiii nesupravegheatzi in preajma animalelor.Mai ales daca nici nu sunt ale lor.A fost stresata,normal,daca a fost alergata.....Si parintii fetitei de ce au lasat-o?Depinde de unde i-au fost smulse penele si cum.Bubu al meu a patit la fel cand era la tara,de asta l-am adus la mine si nici acum nu i-a crescut coada.Doar incearca si se formeaza niste franjuri insa coditza...ioc.  sad

8,864

poate ai noroc sa creasca la naparlire?oricum e o scumpa chiar si asa fara codita. :heart:

8,865 (edited by ioana99 05-06-2011 13:13)

am inteles de la ea ca ei erau in colivie ca de obicei(eu ii las liberi doar cand sunt eu acasa)a deschis portita si...
chiar as vrea sa-si revina,nu mai canta si nu mai este vioaie.Sper sa nu fi fost foarte grav dar oricum acesul la acea fetita este strict interzis prin preajma lor :furios:
D-na Ramona,va multumesc din suflet pentru rabdarea pe care ati avut-o cu mine! smile

multumesc d-na Dana!acum e prin perioada de naparlire,poate la anu... smile

-Ioana-

8,866

ioana,te rog sunt doar Ramona sau suana ,cum ti-e mai la indemana.Pai de ce sa n-am rabdare......
Era bine daca parintii,in cazul asta erau mai responsabili si nu lasau micutza sa sperie perusica.Se vede din poza ca e afectata.Usor, de la stres si sperietura putea sa i se intample ceva.Dar o sa-i treaca ....Pune-i afara la umbra sa aiba ocupatie,sa auda ciripit,sa mai uite de necaz.....

8,867 (edited by ioana99 05-06-2011 13:27)

multumesc, inca odata pentru sfaturi!i-am mutat in balconul care nu este acoperit,sa speram ca o sa-si revina :hihi:

Bianca,e un scump, pentru mine este un inger! :heart:

-Ioana-

8,868

Multumesc Ioana  :heart:

Sper sa ii creasca la loc codita,saracuta  sad

- Bianca

8,869

Norocos micutzul.... :succes:   :perus:  .Uite asa se mareste si familia ta de innaripate.... :bravo:

8,870

IN primul rand sa raspund la acuzatiile unora: papagalii mei au avut apa vitaminizata,osul de sepie montat de cand am luat colivia, bete de ros cu seminte pe ele, seminte speciale din care trebuia sa dau cate 2 lingurite pe zi, legume si verdeturi nelipsite......asta zilnic, si nu mai acum in aceasta perioada delicata a lor

Oricum.......acum nu mai conteaza pentru ca nu mai am papagalita  :pls:  :pls:  :pls:
Au ramas ouale si masculul prostiti ca fetita - mamica a fugit Masculul nu cloceste asa ca s-au dus si cele 4 oua din cuib

Noi suntem terminati, am cautat-o, dar.....in zadar Masculul tot timpul se uita in cuib si tipa dupa ea.....dar cine sa mai vina ?!

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

8,871 (edited by dana1 07-06-2011 09:45)

imi pare rau ca s-a intamplat asta ..esti foarte suparata si nici nu stiu cum as putea sa te inbarbatez.   :pup:   .toate cuvintele mele.[care nici nu le gasesc ] nu o mai aduc inapoi   :cry:    sau poate daca aude masculul vine la el ..cand s-a intamplat?  sa nu fii suparata  pe SILVIU asa e el ca o furtuna utila   :floare:

8,872

Sunt foarte mahnita....ma tot duc prin balcon, eu suparat, cuibul gol....nici acum nu imi vine sa cred, refuza capul meu sa priceapa asa ceva

Vorbit si cu fata....erau cumparati pentru ea....diseara mergem sa luam una la fel.....dar Ola....

Am sa scot si cuibul....outele le vom usca.....ca amintire de la Ola
Ma intreba plangand, fata aseara daca Ola oare mai traieste......trebuia cred ca mai faca un out si cine stie ce s-a mai intamplat......

8,873 (edited by dana1 07-06-2011 10:15)

poate o gaseste cineva si are inspiratia sa ti-o dea inapoi..eventual poti pune vreun afis prin cartier ca ai pierdut-o..fetei poti sa-i spui ca ei se descurca in natura [ca doar de acolo vin..chiar daca nu e prea nimerit..dar ca sa o linistesti cumva]mie cand mi-a murit BUHUHU i-am spus la baiat ca s-a dus sa aduca zapada..dar mi se rupea sufletul cand il vedeam tanjand dupa pasare. :cry:

8,874

Nu sunt suparata dar mesajul respectiv mi s-a parut cama agresiv...in fine....sper ca l-am lamurit

Cum s-a intamplat.....duminica la pranz....am avut niste invitati (4 - soacra, o prietena a soacrei si verisoara sotului meu cu jumatatea ei - deci oameni in toata firea) - invitatii fara copii....numai ai mei erau acasa Am spus depapagalita ca are oua si sa nu mi-o sicaneze
Nu stiu, la un moment dat a venit fata si mi-a spus de Ola Am verificat si colivia si cuibul, m-am uitat cred de cateva ori si nu am mai vazut-o Dar totul era inchis....nu imi explic Asta pe la 14
Am iesit pe balcon, ai mei pe jos, am fluierat cum le fluieram eu, o prietena vecina a fetei a spus ca parca a  zarit-o in balcon la ea ....stam pe acelasi etaj si ei au nimfe
Papagalii mei vorbeau mereu de la distanta cu ai vecinei...poate s-a luat dupa ciripitul alora.....nu stiu

Am strigat-o, am fluierat-o cu papagalul alaturi....ai mei de jos strigau si umblau dupa ea.....nimic....parca nu am avut niciodata
Am anuntat copii de jos, dar nu cred ca se va intoarce O prietenea a fetei, tot asa, i-au yburat ambii papagali din colivie si nu i-a mai gasit
A trebuit ca la tot duminica dupa amiaza sa plecam spre Bucuresti ca luni aveam programare la dr in capitala..... sad
A fost mama mea pe aici....a dat mancare la pesti, dar iubita mea nu era

Au visat-o copii ca s-a intors.....am sperat ca daca il aude pe el se intoarce Toata lumea cand ii vedea remarca cat se iubeau si se giugiuleau toata ziua Speram ca daca suntem plecat numai o zi, ea il aude, se intoarce, si macar sa ii dea mancare printre gratii sau sa ia din punga de jos

Nimic  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

Cuibul.....nici nu stiu cum sa procedez....am sperat ca el sa cloceaca, dar nu !

Vom lua diseara alta papagalita ca sa potolesc fata si cred pe papagal.....dar asta nu este rezolvare....

8,875

nu stiu daca merge..cauti si tu o papagalita cu narile naro..[poate are inspiratia sa cloceasca ea ouale..din instinct matern]]si sigur  prezenta ei va mai potoli si supararile..poate a ridicat portita de la mancare si nu ai vazut   :cry: