Re: Micul Alexander - Psittacula krameri
dar nu o vad eu pe ea si nu e mic deloc copacul....... e prima data cand nu imi place ca avem atata verdeata langa bloc
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri
dar nu o vad eu pe ea si nu e mic deloc copacul....... e prima data cand nu imi place ca avem atata verdeata langa bloc
Wow....Grea treaba....Afara nu mai au orientarea necesara,campul vizual fiind mult mai larg.O scara si o plasa sau material ar fi binevenit.Sa o puteti localiza si prinde acuma seara,maine dimineatza incepe vanzoleala,alte pasari si va fi si mai derutata.
din pacate nu cred ca mai putem acum, ultima data cand am vazut-o pe lumina era cam in dreptul etajului 2; am incercat, dar acum nu mai avem nicio sansa sa o localizam; sper sa fie acolo pana maine dimineata, dar ce fac apoi, cum o ademenesc?
De gasit o veti gasi,e intuneric si nu se va misca pana in zori,in caz ca nu o sperie ceva tare.Ar fi bine la ivirea zorilor sa fiti pe faza deja,scoaterea baietelului cu colivie in balcon cum ati facut si azi ar fi o solutie pentru ca se vor chema si o sa i se va face si foame.Insa sansele sunt in functie de cat e de obisnuita cu voi,de cat timp e la voi si cum ati interactionat cu ea pana acum.Daca va cunoaste vocea sau o puteti ademeni cu mancare.....Mult succesc si va tinem labutzele ,cioculetele si pumnii stransi pentru vesti bune.
Multumim pentru incurajari; o avem de 1/2 an, pe el de 2 ani; e obisnuita cu noi, dar nu cat sa vina aproape; sper sa vina la el , ca se plimba pe craca gata sa-si ia zborul, dar nu o face; stiu toti vecinii ca tipa un papagal in copac, asa scandal face, iar el o striga incontinuu; cum se lumineaza mai incercam si va spun
Adaugat: 14-05-2011 22:12
E tot prin copaci; l-am scos din nou pe el pe balcon, se striga, dar se cam indeparteaza, pare sa se fi dezorientat; e foarte sus in copac, nu am cum sa ajung la ea
Adaugat: 15-05-2011 06:44
S-a indepartat din ce in ce mai mult, abia o mai aud
Ofer recompensa substantiala pentru orice ajutor la prinderea ei
Imi pare rau sa aud vesti rele...Ziua sunt foarte greu de prins,poate soliciti pompierii prin protectia animalelor sau politie,ei au posibilitatea sa urce pe scara,insa din pacate nu sta locului,va zbura daca se va simti amenintata.Zgomotele si campul deschis nu o ajuta sa localizeze un reper cunoscut si sigur pentru ea.....
Am incercat sa sunam, dar din pacate nu pot face nimic; acum e si foarte sus abia o mai vad (cum isi face toaleta :furios: ), a fost mai departe, acum vad ca s-a mai apropiat iar, insa fff sus
Si eu am patit asa cu un perus , a zburat de pe balcon pe vita de vie . Am pus colivia cu celalat jos dedsuptul vitei si peurma a venit . Eu zic sa-l duceti pe celalat in fata copacului , ei o sa se strige si o sa coboare jos
Ovidiu, cand foamea e mare... Nu va dati batuti! Scoateti masculul cu tot cu colivie si puneti in fata coliviei mancare. O sa vina si o s-o prindeti pentru ca va fi epuizata. La noi in magazin am avut ghinionul sa ne evadeze multe pasari, dar pe toate le-am prins cu metoda mancarii. Sa ne tii la curent!
Nu trebuie sa va dati batuti , sigur o sa se intoarca la celalat. Altfel ar fi plecat de cand a zburat de pe balcon
Si luati in seama si faptul ca nu e obisnuita sa zboare, asa cum o fac pasarile in salbaticie. Nu poate ajunge prea departe. Ovidiu, de unde esti? Poate din orasul tau mai e si altcineva pe forum sa te ajute.
Am lasat colivia pe balcon, dar s-a indepartat foarte mult, acum nici el nu o mai striga, nu am ami auzit-o de cateva ore si nu mai stiu unde e; am pus afise pe la scarile din cartier, poate intra la cineva pe geam. Sper sa nu pateasca altceva, de si era foarte sus
Adaugat: 15-05-2011 14:51
sunt din bucuresti, titan, si credeam ca nu poate zbura mult, dar dimineata a zburat in cativa copaci destul de indepartati
Adaugat: 15-05-2011 14:52
e descurajant ca nu o mai striga el
O sa oboseasca la un moment dat . Cel mai bine e sa o urmaresti sa vezi unde se duce
Adaugat: 15-05-2011 14:53
Orice ar fi , nu trebuie sa te dai batut . Incearca sa o cauti prin apropiere.
Pff, numai la vreo 500 km de mine esti .
o caut, de dimineata am facut vreo 50 de ture de cartier, dar nu am nici cea mai vaga idee unde e acum; sunt si foarte multi copaci inalti si desi, si daca nu spune nimic nu am sanse sa o vad
Trebuie sa faci tot posibilul sa o prinzi , ia colivia cu celalat si du-te prin apropiere . Este prietenoasa cu tine , poate vine la voi , daca va vede. Sau daca nu , ia cu tine mancarea ei preferata si poate asa o sa vina.
Adaugat: 15-05-2011 14:56
Daca spre exemplu , inregistrezi de pe youtube sunete scoasa de micul alexander si peurma dai drumul la inregistrare o sa cante si ea?? incearca poate o sa cante masculul
o sa mai ies, dau nu cred ca vede mancarea sau macar colivia de la inaltimea la care era ultima data
Eu zic sa incerci , poate ai noroc . Iti tin pumnii.
Adaugat: 15-05-2011 14:59
S-a mai intamplat asa cu un papagal, proprietarul era mebrul latifei. A pus afise , a dat anunt la ziar si la radio si intr-un final l-a gasit
am incercat si cu sunete de pe youtube si nimic; masculul nu mai vrea sa scoata un sunet, e si destul de multa galagie in zona si daca nu e foarte aproape nu cred ca mai aude, sau eu pe ea; poate fi atacata de alte pasari? ca de pisici nu cred ca e cazul avand in vedere cat de sus era; sa sper macar ca intra pe geamul cuiva? cat pot rezista fara apa si mancare?
Eu zic ca nu o sa fie atacate de alte pasari , poate daca era de marimea unui perus . Cu siguranta stie sa se apere. Da anunt la radio si la ziar si poate asa o gasesti.
Adaugat: 15-05-2011 15:36
Apa sa zicem ca poate gaseste pe undeva , mancare nu stiu unde poate gasi , doar daca mananca frunze de salcie ca alti papagali
Ooof, acum citesc ce s-a intamplat! Imi pare tare rau, sper din suflet sa reusesti sa o prinzi cumva... nici nu stiu cum, daca e sus nu te poti urca, autoritatile abilitate sunt nepasatoare la astfel de probleme, din pacate.Asteptam cu totii vesti de la tine si speram sa fie bune.
si eu am citit abia azi cu sufletul la gura..ai prins-o??daca pui inregistrari cu triluri poate va auzi[ei aud mult mai bine decat oamenii]important e sa o auziti voi.. :cry: astept si eu alaturi de ceilalti vestea cea buna..ca ai adus-o acasa.. :heart:
De ieri de lapranz nu mai stiu unde e, nu am amai auzit-o; am pus anunturi peste tot, pe la blocuri, pe net, prin ziare....ma omoara acum ca de dimineata el o striga iar ...sper doar ca a gasit-o cineva :cry:
poate ,..daca o gaseste cineva ..sa fie parolist si sa ti-o inapoieze..eu iti tin pumnii..
Sper sau poate sa o si pastreze numai sa stiu ca e bine
pana una alta i-am luat un perus baiatului ca ii mai distrag atentia, macar are o ocupatie
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri