Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria
magdalena.serban wrote:@Oti
Te invidiez cate stii despre sufletele astea:) Eu sunt la inceput de drum...
Am vazut doar ca e putin schimbat comportamentul pasarii fata de mine, deasta am intrebat cam pe la ce varsta au tendite sa se reproduca. Efectiv ochiul devine alb de cat isi dilata si contracta pupilele, sta pe colivie și face plecaciuni cu capul inaintea mea si scoate un sunet de genul aaaaaaaa, in timp ce ochisorii devin albi:), ori de cate ori ma apropii Iar cateodata face niste miscari din gat interesante:) Deasta intrebam, sa fie acea perioada sau e ceva normal pe care nu am descoperit numai acum.Multumesc mult de ajutor!
Multumesc
si eu mai am multe de invatat desi invat intensiv de 8 ani.
Marele alex ajunge la maturitate la cca. 3 ani ( difera de la o pasare la alta ), eu am avut anul trecut cateva femele care au depus cu doi ani.
Miscarile din cap banuiesc ca este regurgitarea, doreste sa te hraneasca, asta este normal la papagali ei isi hranesc perechea ( in perioada de reproducere mai mult ), pune daca poti un filmulet poate asa imi dau seama ce doreste sa semnalizeze.
Salutari.
eu am spus cum am procedat eu si rezultatul. bineanteles fiecare decide modul in care gestioneaza o situatie. faptul ca apelati la adn este cea mai sigura varianta ,dar nu crescator adevarat cunoaste. cum observ si dealtfel este si normal noi suntem detinatori nu crescatori asta atat timp cat nu ne pricepem si apelam la adn pentru diferentiere. probabil cu timpul si oti va incepe sa cunoasca . frumos citatu cu 10 tacute si se aplica si de aceasta data