9,951

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

m`am hotarat sa caut o colivie incapatoare pentru 2 nimfe deocamdata, si pe urma poate luna viitoare sa`mi iau si o femela. ideea e acum , ca sa nu-mi para rau mai tarziu daca toit dau bani,  ce dimensiuni ar trebui sa aiba colivia ca sa convetuiasca in liniste 2 nimfe, eventual daca pe viitor vor mai face si pui ?

9,952

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … alul-nimfa
aleku,ai aici informatii utile.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,953

astazi am vazut ca puiul are gusa plina si cand am trecui pe la 10 pe langa colivie dadea doli de mancare la pui!sunt foarte protectori motzatii mei cu puiul!

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

9,954

suana wrote:

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … alul-nimfa
aleku,ai aici informatii utile.

mersi. am mai citit acolo, am recitit si acumn , dar majoritatea coliviilor care le`am vazut si accesibile ca pret sunt cam de L x l x h  70-40-60(70). Acum nu stiu , oare sunt bune pentrua tine 2 nimfe + eventuali pui ? ideea e ca oricum dupace se obisnuiesc eu le tin libere, adiq se duc doar daca vor in colivie.

Ma gandeam ca poate ii da cineva dintre cei care aveti deja mai multi motati niste dimensiuni mai exacte, ca sa stiu exact ce caut sa nu le iau din ochi. big_smile

A, si e bine daca le dau in fiecare zi papadie? sau de mai multe ori pe zi?

9,955

nu stiu!sa nu fie o planta otravitoare!o sa ma uit si o sa te anunt!

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

9,956

biancapoli wrote:

nu stiu!sa nu fie o planta otravitoare!o sa ma uit si o sa te anunt!

papadia planta otravitoare? smile)) daca erai putin mai atenta vedeai ca papadia e buna pentru papagali smile si chiar le place foarte mult. si pe langa asta e foarte buan in salate si pentru oameni. wink

acum plec in piata de animale sa caut o colivie, si daca am noroc sa ma incadrez in banuti, pana la sfarsitul saptamanii vine Iepurasul si al Riky cu o gagica wink)

Adaugat: 17-04-2011 09:10

Acum am ajuns acasa din piata de animale si ... sunt atat de dezgustat si mahnit. Deci nici nu va puteti inchipui ce am vazut.... nimfe, micul alex, rossela, zebre, agaponis toate la un loc intr`- colivie de 50 cm patrati, nimfe zburlite, cu cozile zburlite si murdare, bonave, cred ca erau si batrane. ce erau mai frumusele asa erau tot gri si erau baietei. era una asa frumoasa, gri, cred ca era fetita dupa bujori usor conturai, si canta asa de frumos, dar era cam apatica, statea singura pe un bat intr`un colt, isi tot lasa capul in jos, mai mult cu ochii inchisi....  sad  yikes nici n-am cuvinte... nici n`am mai intrebat de preturi si altele, mi`am luat niste ramuri de mei chinezesc si am plecat impuscat de acolo. :ironic:

9,957

asta e lumea in care traim...e trist ceea ce se intampla iar cei care ar trebui sa faca ceva nu le pasa...sunt si magazine mai ingrijite..pacat ca nu sunt toate.. :nimfa:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,958

vroiam sa va mai intreb, pot sa ti-n un motat maxim 1 sapt intr`o colivie de aia mica pt perusi la 25-30 lei ? pana cumpar una mare ? ca m-as duce sa caut prin oras pe la pet, o fetita pt motzatul meu, dar nu am banuti decat de motat acum , si banutii penbtru colivie imi vin abia in cursul saptamanii urmatoare, si ma gandesc cu cat caut mai repede cu atat am sanse mai mari sa gasesc, ca m`as oftica sa ma duc astazi sa caut si sa gasesc fetita si sa nu o pot cumpara si cand ma duc mai tarziu sa nu mai gasesc :-s

9,959

eu am dat 70 RON pe o colivie unde tin 2 perusi si pe aici mi s-a spus ca e mica...cum o nimfa e oricum mai mare ..e doar o parere ..cine are nimfe stie mai bine..

9,960

pai asa am dat si eu 50 lei pe colivia pentru nimfa, dar eu as lua una de aia mica de trensport ... sa o tin maxim 1 sapt pana imi intra banii... nah acum .. nu stiu .. astept parerea veteranilor...

9,961

aleku wrote:

vroiam sa va mai intreb, pot sa ti-n un motat maxim 1 sapt intr`o colivie de aia mica pt perusi la 25-30 lei ? pana cumpar una mare ? ca m-as duce sa caut prin oras pe la pet, o fetita pt motzatul meu, dar nu am banuti decat de motat acum , si banutii penbtru colivie imi vin abia in cursul saptamanii urmatoare, si ma gandesc cu cat caut mai repede cu atat am sanse mai mari sa gasesc, ca m`as oftica sa ma duc astazi sa caut si sa gasesc fetita si sa nu o pot cumpara si cand ma duc mai tarziu sa nu mai gasesc :-s

De ce nu cauti pet-shop-uri on line.Acolo au si poze cu colivii ,masurile lor,si asa iti poti face mai bine o idee.Si decat sa vezi ,,peisajul'' dezolant al unora cum isi tin animalele...... :furios:  Eu am cand am luat-o pe Silverina,am luat-o din mila,nici nu stiai ce-i de capul ei,Era tinuta intr-o cutie putin gaurita si noaptea ,,depozitata'' jos in dulap,inchisa.  :bang: Ii era frica de lumina,de oameni de tot.Mi-a luat ceva timp s-o pun pe picioare si s-o fac sa capete incredere in viata asta si in mine.Iar acum....e o frumusete,s-o pupe mama. :heart:

http://img852.imageshack.us/img852/55/dscn0034xz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

9,962

Pai asa cum se vede in poze.Cei whiteface au alb si spre gri si pe picioruse.Dar din cate stiu nu e nimic in neregula......

9,963

buna! dupa cum va-m spus cand am intrat prima data pe acest forum , motatii mari nu sunt ai mei, eu doar am avut grija de ei peste iarna... iar acum proprietarii lor s-au decis sa ii vanda. deci se pare ca am de vanzare 2 nimfe mature cu tot cu colivie la pretul de 350 ron, o sa pun anuntul si pe topicul de vanzari. pentru informatii mp.

9,964

e un mancacios simpatic!! :heart:

9,965

Daca tot ati adus vorba de whiteface,sa va arat pe al meu ce frumos sa facut smile impreuna cu fratiorii

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,966

buna ziua!

Sunt noua pe aici. Am si eu o pereche de motati frumusei si obraznici. De cind i-am cumparat nu intra in cusca decit sa pape. In rest umbla pe unde vor si fac ce vor. Fetita e mai curioasa si distruge tot ce prinde roade din dulapuri imi rupe lavetele de bucatarie mi-a rupt perdeaua de pe geam darmie imi plac asa obraznici. Le acord toata atentia de cind ma intorc de la servici si pina mergem la nani.  Le fac curatenie in fiecare zi!
Saptamina trecuta fetita a fost trista doua zile timp in care scupa semintele din gusa si facea kaki cu seminte intregi. m-am speriat si am crezut ca e bolnava dar surpriza a facut un ou si si-a revenit la normal. Astazi dupa 5 zile a dvenizt iar trista si somnuroasa.Oare e bolnava sau ve mai face un out?

Va rog sa imi spuneti daca aveti mai multa experienta daca e normal asa cum se intimpla.
Va multumesc!

9,967 (edited by Misu85 17-04-2011 19:44)

...Revenim cu poze cu whiteface,si cu  perlat/a din cate vad eu..

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,968

mi`am luat o fetita. nu am gasit lutino, si am luat una clasica. aia de la petshop au zis ca are in jur de 6 luni dar la fizic e mult mai mare decat Riky si mai voinica. sper sa nu ma fi inselat. poze voi pune maine.

Adaugat: 17-04-2011 23:58

deci Riky al meu e un timid si un molau smile)) aseara cand am aduso pe Zuzu, ea a inceput sa tipe cand l`a vazut ...el nici o baga in seama , l`am dus langa cusca la ea si el a fugit la locul lui smile)) si acum dimineata la fel , ea canta dintr-o parte si el nici o treaba.

Chiar imi place fetita care`am luato, nu e chelboasa, penaj frumos, doar ca nu stiu sigur daca are chiar 6 luni si nu mai mult, ca dupa fizicul care`l are fata de Riky pare mault mai mare.  Imi place ca e mai activa, toata colivia o ia la ture, se catara pana si pe tavanul coliviei, mult mai ferm. De mancare nu s-a atins, dar i-am dat o ramura de mei si vad ca papat de acolo.

Acum sper sa se inteleaga bine amandoi pana la urma. le trebuie timp sa se acomodeze big_smile wink)

am luat pana la urma o cusca de aia mititica la 30 lei, si l-am pus pe riky acolo pentru 2-3 zile pana `mi vin banii sa iau colivie mare si pe Zuzu am bagato in colivia lui Riky, bineinteles dupa ce am spalato cu apa fierbinte, cu spirt si apoi iar cu apa fierbinte.

si cateva poze. nu prea reusite ca nu sta la poze si fuge toata colivia smile Coada o are deaspupra gri cu puncte albe si dedesubt cu galben smile

9,969

e f.frumoasa  :heart:   :pup: , sa-ti traiasca si sa ai grija de ea.

My pets :heart: :1 :nimfa: (Rico) ; 1 :perus: (Cipy)  2 :pisica: (Tudy si Danutz) +1 :caine:  (Dezi) + 3 :caine: :caine: :caine: pui ai ei
                Paco & Ola

9,970

Are mai mult de 6 luni,se observa dupa postura corpului,conteaza sa fie sanatoasa si sa se impace cu celalalt.Este bine sa ii dau o data la 2 zile paine integrala?De sambata ii dau si eu acele vitamine de la Padovan care se pun in apa,vad ca ii plac.

9,971

painita din ce am inteles putina si mai rar.

Eu am inceput tratamentul si cu fetita cu Multivitaminico de la Padovan.

Ce scumpi am apropiat putin coliviile sa vad ce fac... ea sta se uita atent mai tipa putin ... el .. se intoarce cu fundul .. ori se duce si mananca smile))=))) rusinos baiat mai am smile

9,972

pai dupa bujorei si coada nu prea este baietel ... la Riky obrajii sunt portocalii bine, la Zuzu dupa cum se vede mai putin ... la Riky coada e gri, la Zuzu e tarcata ... cu galben smile exact semnele distincte femelei... acum nah .. eu sper ca tu sa te inseli smile))

9,973

aleku am si eu un pui leit cu noua achizitie a ta si puiul meu e baietel toata ziua.

9,974

pai... si voi cum v`ati dat seama de treaba asta ? ma puneti pe ganduri .. eu chiar sper sa nu am 2 baietei smile)

9,975

eu cred ca toti puii mei sunt baietei. o sa va pun azi sau maine poze noi cu ei ca astea sunt mai vechi,sa va dati cu parerea. sunt doi perlati si un grey ziu eu.

Adaugat: 18-04-2011 09:20

aleku wrote:

pai... si voi cum v`ati dat seama de treaba asta ? ma puneti pe ganduri .. eu chiar sper sa nu am 2 baietei smile)

e foarte vorbaret puiul meu, scoate o mare varietate de sunete, si eu pot sa pun mana la bazin, iar la toti puii mei oasele acelea de la bazin sunt foarte apropiate, si imi amintesc parca am citit undeva ca baietii au oasele mai apropiate pe cand fetele le au mai departate.daca nu am dreptate ca rog sa imi spuneti