9,926

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Poate te-ai speriat Mony ca ii cad dintr-o data atatea pene....Se mai intampla de la stres,dar ma gandesc ca la tine nu e cazul.Pune in apa multivitamine si calciu lactic si completeaza meniul cu ovaz decorticat.
Astazi am avut si eu o surpriza...Hanny si Motzatul erau in cuib amandoi.Interesant ce fac ei acolo ca Motztatul era inauntru de tot....Sunt asa nehotaratzi.... :hihi: Poate iau exemplul motzatzilor tai ,Laura.O sa le arat pozele.... :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,927

am papat papadie si ne`am mozolit tot. se pare ca adora papadia si batoanele alea facute in casa big_smile

9,928

suana wrote:

Poate te-ai speriat Mony ca ii cad dintr-o data atatea pene....Se mai intampla de la stres,dar ma gandesc ca la tine nu e cazul.Pune in apa multivitamine si calciu lactic si completeaza meniul cu ovaz decorticat.
Astazi am avut si eu o surpriza...Hanny si Motzatul erau in cuib amandoi.Interesant ce fac ei acolo ca Motztatul era inauntru de tot....Sunt asa nehotaratzi.... :hihi: Poate iau exemplul motzatzilor tai ,Laura.O sa le arat pozele.... :pup:

Multumesc de raspuns  smile  ...cred ca Samy e cea mai destresata pasare  smile  are tot ce ii trebuie:os de sepie calciu si o sa ii pun si niste multivitamine in apa indata ce cumpar.....in meniu are de toate felurile de seminte...
O sa incerc sa pun mai multe poze...  wink

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

9,929

:bravo: Ramona , cred ca le-a venit mintea la cap ! smile Arata-le pozele poate se molipsesc si ei ! Ar fi cazul sa se hotatasca odata si ei sa faca oute ! Iti tin pumnii ! :succes:
Aleku sa sti ca papadia le place enorm la motati ! Chiar si perusilor le place ! Cat despre biscuitii facuti in casa nici nu mai spun ... E scump foc asa mozolit cum e !! :heart:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

9,930

Monyxme wrote:

Imi pare rau ca nu am mai intrat de mult pe forum,nu prea am avut timp  :rusine:  ....dar Samy e foarte bine,ma lasa sa ma apropii de el dar nu ma lasa sa il ating....mananca bine,ii place sa zboare ...de fapt carei pasari nu-i place  smile E destul de cuminte....roade doar jaluzelele si palmierii...in rest e 'inocent' dar are cateodata niste crize de tipat de te scoate din sarite,dar e OK m-am obisnuit
Poate am exagerat putin...nu are chiar toata fata galbena  :rusine:
Si am o intrebare...acum naparleste si i-au cazut foarte multe pene din aripi,mai are doar cateva....e normal sa cada asa multe deodata?

Mony, imi spui si mie cat te-am costat colivia motanului tau ???
Ca am vazut ca este foarte mare ba chiar uriasa big_smile !!!

9,931

avem un puiut iesit azi din ou si sunt foarte mandra !momentan nu pot face poze .

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

9,932

:bravo:    :bravo:   ai timp si de poze..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,933

binee !uite:

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

9,934

Sincer Bianca daca ai tot prostia aia de colivie care nu are ce cauta nici macar o nimfa dapai 2 inseamna ca esti inconstienta.Ai o cusca de toata prostia ai 2 nimfe in ea si mai vrei sa pui si puii?Chiar nu inteleg cum de cine nu merita si nici nu stie ce e ala papagal la 10 ani poate sa aiba pui si fi sigur ca o sa ii ucida ca eu ma mir daca le facem acum curat in cusca la papagali si unul poate cu colivie foarte mare si spatioasa nu poate avea decat 1 ou si ala infertil

9,935

daca ar iesit din toate ouale pui,ar fi 5 pui .....5 si cu parintii 7 .... in colivia aia ? e moarte curata ...

- Bianca

9,936

mama mi-a promis ca imi ia o colivie mai mare si acum cautam pe net !

9,937

Macar sa fie asa ....

pentru ca 7 nimfe (asta cand puii vor fi mari,ca vor iesi si ei din cuib,si nu o sa aibe nici loc sa mearga) intr-o colivie ca acea este CHIN

De curiozitate,ce mancare le dai? stii ca acuma ca au pui trebuie sa manance si altceva nu numai graunte .

- Bianca

9,938

citesc peste tot ca daca nimfele au pereche se distanteaza de oameni.. vroiam sa av intreb pe voi, cei care aveti perechi, pui, e adevarat? nu mai sunt la fel de dragastosi, de apropiati, etc ? nu ca Riky al meu ar fi asa  precum vad in toate filmuletele de pe youtube, unde vad motatii curiosi, cum vin la stapani, cum umbla toata casa, urla, canta, etc...

la mien vine licenta, apoi la vara va trebui sa plec cateva zile de acasa, si mam a nu are timp sa stea toata ziua cu motatul si ma bate un gand ca atunci (peste vreo 2 luni) sa iau si eu o fetita, Poate asa se schimba si comportamentul motatului meu si nu mai leneveste toata ziulica smile)dar inca sunt in dubii daca sa iau aceasta decizie sau nu.

9,939

Da Aleku,este adevarat.
Pai le dau (azi) castravete si mar!

9,940

Poze noi  smile

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,941 (edited by suana 15-04-2011 12:17)

Aleku,in momentul cand o pasare are pereche ,e normal sa se ocupe reciproc unul de altul.Insa comportamentul lui fata de voi nu se schimba foarte mult,in ceea ce priveste atasamentul.Dupa ce am primit cei doi baietzi pentru fetele mele,s-au schimbat doar putin lucurile si acuma vin toti la mine.Hanny a ramas la fel de pupacioasa,Motzatul a copiat-o.Silverinii sunt putin mai sobri insa curiozitatea ii face si pe ei sa vina la mine si sa manance din mana mea.Nu mai spun cand intru cu o farfurie cu  ceva ,e tot stolul in ea.... smile

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

9,942

smile chiar m`ai facut sa zambesc suana, si chiar ma gandesc serios sa`i iau pereche. dar mai astept ca sa`mi permit mai intai sa cumpar o colivie mai mare si in acelasi timp sa se mai imblanzeasca Riky caci inca e destul de speriat, inca caraie cand apropii mana de el smile) dar tace dupa ce se suie pe deget. dar nu sta pe deget decat daca ies din camera, daca nu fuge repede in colivie sau pe betele lui smile nu vine singur la mine sau sa fie curios dintr`ala, nici la mancare nu e curios sa vada ce`i dau decat cand isi vede semintele lui, restul mancarii abia se apropie sa vada ce e ... azi i`am dat putina branzica de vaci, a incercat sa pape putin am observat dar se tot stramba, si i`am luato..

9,943 (edited by Misu85 15-04-2011 12:29)

Aleku,iti sfătuiesc să iţi iei de acum un pui şi ai să vezi că sa fie blând şi al tău  wink

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,944

da dar eu am o colivie ca biancai, si nu`mi permit acum sa iau una mare. bine ca la mine stau capacul si portitele deschise non-stop, nu le inchid decat daca vreau sa deschid geamul, dar oricum trebuie sa le separ la inceput si .. nu pot doar cu o colivie. si decat sa`mi bat joc de ele asa, mai bine mai astept. plus ca in Iasi nu prea am de unde sa iau nimfe decat de la pet-shop unde nu am nici o garantie ce varsta au, iar la nenea ala crescator de unde l`am lluat si pe motatul meu, toti sunt fratiori din cate am bagat de seama. si bien inteles ca mi`ar place o fetita alba tongue

9,945 (edited by octy 15-04-2011 12:37)

Nimfele mananca branzica de vaci?
Imi spuneti si mie cum se fac batoanele acelea de casa pt. nimfe?Multumesc!

Animalutele mele: un Porcusor de Guineea pe nume :heart: Willy :heart: , 1 iepuras pe nume  Blanche,o nimfa pe nume  :heart: Paco :heart:  ,6 pisici,si 5 caini.
Nu te vom uita niciodata Johny :cry: !

9,946

Păi să ştii ca eu am 3 pui lutino...plus are şi mary este aproape de tine...tu şti mai bine

==>Misu<==

9,947

pai u esti departe smile nu am cum sa ma deplasez.... trebuie sa gasesc in Iasi sad

avem leagan nou, pe creanga de salcie. si am incercat sa facem putina baita desi nu ne place apa, si fugim cat colo cand e vorba de baita.

Adaugat: 15-04-2011 13:42

cand l`am cumparat, abia cand am ajuns acasa am observat ca in spatele motului e chelbos, adiq are penele cazute, smulse, nu stiu, am crezut ca poate au fost smulse de ceilalti papagali cu care a convetuit si poate o sa`i creasca.dar parca nu mai reusesc sa creasca si tot cada, sau doar mi se pare mie ca tot cad, dar asta doar dipa cap in spatele motului. acum vin cu intrebarea e normal asa ? sau datorita faptului ca e pui acolo cresc mai greu? ori, pt ca i`au fost smulse cresc mai greu ? il am deja de o luna si parca tot nu cresc.  i`am dat de vreo 2 sapt seminte vitaminizate de la Vitakraft dar nu le mananca, acum am o sapt de cand ii dau mutivitaminica de la padovan. azi e ultima zi de tratament.

credeti ca ar trebui sa`i dau altceva? cresc mai greu penele decat intr-o luna? sau ar trebui sa ma ingrijorez mai tare?

pun si niste poze, primele sunt facute acum, iar ultimele 2 cand l`am luat atunci. nu se intelege prea bine dar daca va uitati atenti va dati sema.

9,948

smile  Hanny e asa si la varsta asta ,adica la 9 ani.Sunt anumite exemplare care sufera de ,,calvitie''.... :hihi:  Oricate vitamine le dai ,asa ramane acolo.Poate sa nu fie cazul lui,insa nu e nimic grav.

9,949

nimfa185 wrote:

Poze noi  smile

Ce golas e ala micu'pe spate  smile   smile  de fapt toti sunt...
Niste scumpi  :heart:  sa-ti traiasca!

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

9,950

Buna!

Am cules azi cateva crengute de salcie sa-i dau lui Tzuki. Initial ii era frica sa se apropie dar apoi cand a vazut cat e de bun a rontait o crenguta intreaga. Cioculetul e verde acum de la frunzulite  tongue . Are ceva daca ii dau in fiecare zi cate o crenguta sa o roada sau nu e bine prea mult? Mi-e frica sa nu faca diaree de la ele.
Intre timp s-a familiarizat din ce in ce mai tare cu noi, toata ziua vine sa-l mangai pe capusor si sa-l pup. Avem program zilnic de cel putin 30 min de mangaiat si pupacit  :angel:
:pup:  pt toti motatii frumosi

:grey: Tzuki