3,076

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Buna Ziua.
Pot sa spun ca sunt fericitul posesor unui papagal Micul Alexandru gri. Il am de doua zile, cam agitat, tot incearca sa evadeze ( sanse minime sa se raneasca avand o cusca serioasa ). Problema e ca nu stiu ce sa fac sa las cusca deschisa ( se poate deschide partea superioara devenind un fel de playground ) si sa il las liber sau sa mai astept. Imi este cam mila cand il vad asa agitat incercand sa evadeze.
Penajul destul de bine format ( momenan lipseste inelul de la gat ) deci daca e femela asa o sa ramana. Nu cred ca e pui chiar daca crescatorul a spus ca e , orice ca sa vinzi marfa.
Astept cateva sfaturi pentru perioada de acomodare.
Multumesc

3,077

Bine ai venit, sandokan! Deocamdata, daca zici ca e agitat, e bine sa il mai lasi sa se acomodeze, abia dupa vreo saptamana da-i drumul, astfel are timp sa invete si unde sa se intoarca pentru mancare si apa si nu vei fi nevoit sa il alergi prin casa sa il prinzi. In general ei au nevoie de 1-2 saptamani de acomodare.Pare un exemplar bine ingrijit si este foarte frumos.Pana o sa ii dai drumul, acorda-i atentie maxima, ofera-i fructe si legume bine spalate, observa ce ii place mai mult pentru ca mai apoi sa folosesti preferintele lui in a te apropia de el.Mult succes cu frumusetea si asteptam vesti despre evolutia relatiei voastre  smile

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

3,078

este foarte dragut! sa-ti traiasca! seamana foarte mult cu Rocco al meu, difera numai culoarea, as spune ca are in jur de 1,5 ani. si al meu era foarte agitat la inceput. a crescut in voliera cu alte pasari si se simtea in nesiguranta inchis in colivie. i-am dat drumul si i-a trebuit cam o saptamana pana a intrat si iesit singur din colivie. sfatul meu este sa il lasi liber. inchis se poate stresa si sa se ajunga la chestii urate. incet o sa se acomodeze si va fi cuminte. de imblanzit nu am reusit cu al meu, in sensul ca nu imi mananca din mana , nu vine la mine, nu pot pune mana pe el, este cam tarziu ca are cam 1,5 ani si nu cred ca se mai poate imblanzi. eu il am de 1 luna de zile .... in 4 aprilie s-a facut...si mie mi s-a spus ca e pui... dar cum zici tu... marfa trebuie vanduta. iti urez succes si te asteptam cu vesti noi!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,079

Bine v-am gasit
Eu tind sa cred ca e pui si mascul, am ceva timp de asteptat sa vad daca m-a pacalit sau nu crescatorul.  :hihi: . Oricum eu am mai avut unul in 2008, alb foarte destept pui ( 08.2007 nascut ) si avea la fel penajul, foarte dezvoltat si ingrijit ( ne-am imprietenit in 2-4 zile ).  A trebuit sa il dau la un nepot care s-a indragostit de el. Gen Goldy , tind sa cred ca cei albi sau galbeni sunt cei mai sociabili ( din cate exmplare am intalnit ). Oricum cam la ce varsta isi formeaza coada ? Sandokan ( asa cred ca o sa ii pun numele, sper sa nu fie femela ) deja analizeaza camera, nu prea se mai sperie cand ma apropii sa ii pun bucati de mere ... sper sa formam o relatie ... ehh nu prea vreau sa fortez nota. 2-3 ore pe zi e bine ? sau trebuie sa ii acord atentie mai multa ? Am inteles ca micul/marele alexandru recunoaste un singur stapan si ca femela in general e mai desteapta ? Ce spuneti ?

Mai adaug niste poze ( vad ca acum a stat linistit sa il pozez )
Sper ca nu e suparat ca e inchis, oricum sta putin aplecat spre dreapta , nu sta perpendicular . Modul in care sta pe bara denota ca e femela din cate am citit.

3,080

Femelele nu sunt mai inteligente la aceasta rasa si nici in general la papagali si ma refer in sensul ca sunt greu de imblanzit chiar imposibil cu unele pe cand masculii sunt mult mai sociabili, al tau pare destul de marisor nu prea cred ca este pui pentru ca ii este foarte bine conturat galbenul la oci plus ciocul format foarte bine asa ca si eu cred ca are in jur de 1.5-2 ani, eu iti recomand sa-l lasi o saptamana doua in cusca sau sa-l lasi pana va lua mancare de la tine printre gratii.

3,081

Eh asta e acum, oricum crescatorul spune ca mai mult de 6 luni nu are, chiar ce am vb cu el la telefon. Pana la urma nu conteaza, depinde de noroc. Si picioarele mi se par destul de dezvoltate

3,082

Uita-te la pagina 137 unde am ceva poze cu al meu sa-l vezi cum arata la 1.3 ani.

3,083

Chiar nu conteaza ce varsta are mai ales acum cand incepi sa te atasezi de el. Eu zic ca este un frumos si ca daca ti l-ai dorit, totul va fi bine acum cand il ai. Mie imi place de el si numele pe care l-ai ales  smile  numai ca ar trebui un pic mai scurt, poate va invata sa il spuna si el.  smile  Sa-ti traiasca si sa fie sanatos!

--Bianca--

3,084

Eh oricum nu mai conteaza, pacatul crescatorului, s-a linis pe bot in ceea ce priveste alte achizitii smile .
Are ceva daca cusca sta langa geam si poate vedea afara ?

3,085

da. ai grija sa nu fie curent, ca nu e bine!
eu l-am primit pe Rocco cadou, iar prietenului meu i s-a spus ca are in jur de 7 luni nu mai mult. insa l-a vazut un crescator cu experienta si mi-a confirmat ca are in jur de 1,5-2 ani. acum nu e o problema varsta... insa imi doream un pui pe care sa-l pot imblanzi... cu Rocco la varsta asta e mai greu..... sad dar asta e... il iubesc asa cum e!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,086

Am tot verificat , nu este curent. Astazi iarasi a inceput aventura catre evadare. A stricat tot prin cusca. A stricat recipientul pentru apa, am incercat sa gasesc altul astazi dar nu am avut noroc, Am luat ceva dar nu prea se fixeaza bine in cusca, Cusca fiind cu gratiile orizontale.

3,087

Moaca al meu, ne-am plimbat putin prin casa, sa vedem daca ne speriem de lucrurile noi, am facut cunostinta cu motatii, imi pare rau ca nu am avut aparatul la indemana, a fost un caraghios si jumatate, le canta asa de frumos, cum canta el cand ii place ceva, incet asa...tare drag i-a fost de ei, insa agresivii mei... numai in sasait l-au tinut  big_smile  O sa se imprieteneasca ei cu incetul  smile  Maine mai dam o raita prin magazine, poate avem noroc de niste jucarii adecvate !

--Bianca--

3,088

biadim20 tare dulce e Goldy al tau !!! Sa iti traiasca !!!

3,089

:hug:  Multumim tare mult! Si Tweety sa traiasca si sanatate multa! Noi pupam toate cioculetele de pe forum, caci suntem tare pupaciosi (uneori) !  :pup:

--Bianca--

3,090

bianca te felicit pentru progresele cu Goldy! este un superb! eu nu cred ca o sa ajung sa-l imblanzesc asa pe Rocco..... sad nu ma lasa sa ma apropii de el.... sad

3,091

tania wrote:

bianca te felicit pentru progresele cu Goldy! este un superb! eu nu cred ca o sa ajung sa-l imblanzesc asa pe Rocco..... sad nu ma lasa sa ma apropii de el.... sad

sa te ajut un fratior de-al lui goldy?BIANCA STIEEE! smile

3,092

as vrea eu..... numai ca suntem prea departe.... eu sunt din turda - cj... sad ieri a fost un scump Rocco! a inceput sa scoata tot felul de sunete ciudate cand a auzit muzica data mai tare! si a inceput sa se pupe in oglinda si sa-si desfaca aripile foarte ciudat in fata ei, leganandu-se dintr-o parte in alta, de parca el ar fi stapanul! insa dimineata tot tipa ca un nebun! a scos niste sunete foarte apropiate de numele lui. oare invata sa vorbeasca chiar daca nu e bland si nu ma pot apropia de el, sau e doar imaginatia mea??? smile)

3,093

tania wrote:

as vrea eu..... numai ca suntem prea departe.... eu sunt din turda - cj... sad ieri a fost un scump Rocco! a inceput sa scoata tot felul de sunete ciudate cand a auzit muzica data mai tare! si a inceput sa se pupe in oglinda si sa-si desfaca aripile foarte ciudat in fata ei, leganandu-se dintr-o parte in alta, de parca el ar fi stapanul! insa dimineata tot tipa ca un nebun! a scos niste sunete foarte apropiate de numele lui. oare invata sa vorbeasca chiar daca nu e bland si nu ma pot apropia de el, sau e doar imaginatia mea??? smile)

da semne de maturitate,si incearca sa cucereasca femela.vi=-
e posibil sa spuna si unele sunete saaa,(nu imi mai merge backspaceul la tastatura)asemanatoare numelui
dar mai greut.cat despre distanta,am drum spre zalau o data la 2 luni,asa ca,nu se stie.am fost acum 3 saptamani pe acolo,se lucra pe centru smile

3,094

ooo, bine ai venit catalin  smile  ! pentru cei care nu il cunosc, el este cel de la care am luat minunatia de Goldy, asadar om de toata increderea.Iti si multumesc pe aceasta cale ca m-ai suportat cu toate figurile si nehotararile mele, dar in final totul a fost bine  smile Goldy este turbat daca sta cumva cateva ore inchis, deci n-am nicio sansa, toata camera este a lui si gata, iar noi daca avem de obiectat, n-avem decat sa ne mutam in colivie  smile

--Bianca--

3,095

intr-adevar se lucra pe centru si toata Turda este un santier. o sa pastram legatura.  eu inca nu sunt sigura ca Rocco e baiat. are o dunga albastra pe gat, insa nu se continua pana la cioc...... s-ar putea sa fie fetita...si as dori sa-i cumpar o pereche. smile

3,096

Tareeeee,Bia.Vezi cata personalitate are   :bravo: Macar e incapatoare colivia si puteti sta confortabil  :hihi:
Tania si eu trec cam de 2-3 ori pe an prin Turda.Acuma e grozav ca se poate circula pe autostrada  :k:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,097

super suana! atunci daca imi gasesti un Bourke poti sa mi-l aduci wink  :pup:

3,098

tania wrote:

super suana! atunci daca imi gasesti un Bourke poti sa mi-l aduci wink  :pup:

bourke????

biadim20 wrote:

ooo, bine ai venit catalin  smile  ! pentru cei care nu il cunosc, el este cel de la care am luat minunatia de Goldy, asadar om de toata increderea.Iti si multumesc pe aceasta cale ca m-ai suportat cu toate figurile si nehotararile mele, dar in final totul a fost bine  smile Goldy este turbat daca sta cumva cateva ore inchis, deci n-am nicio sansa, toata camera este a lui si gata, iar noi daca avem de obiectat, n-avem decat sa ne mutam in colivie  smile

stai linistita,sunt altu(ii)0mult mai nehotarati,totul e sa fie multumit omul.rabdare si tutun(eu,nefumator) smile

3,099

Cata,e vorba de papagalul Bourke.Poze gasesti la topicul despre el.E ultima mea ,,achizitie''.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,100

suana wrote:

Cata,e vorba de papagalul Bourke.Poze gasesti la topicul despre el.E ultima mea ,,achizitie''.

da da,stiu cum arat,dar nu intelegeam daca doreste si tania.e mult mai micut decat alexul ei,si nu cred ca se inteleg.