8,501

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

E foarte draguta Bella  :heart: .
Nu a iesit inca nici-un pui sad , ce ma sfatuiti? cum pot sa aflu daca ouale sunt fertile sau nu? Primul pui trebuia sa iasa sambata , al doilea luni , al treilea azi dar inca nimic  sad . Ea tot cloceste , dar e foarte epuizata.

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

8,502

Ce sperietura am tras azi-dimineata.... sad Cand am intrat la pasari am vazut ca Bubu sta infoiat.....Era ca o mingiutza,el fiind si mai rotunjor si mai mare.A facut mai moale si putin inchis la culoare.Ce m-a impresionat a fost ca una din femele,Lori,cea verde cu care se tot pupaceste,statea inghesuit in el,formau un tot unitar,sa-l incalzeasca.Probabil a simti ca nu se simte bine si incerca sa-l sprijine.A fost uimitor sa vad atata dedicatie. Le-am facut repede orez fiert ,ceai de musetel si aspirina tamponata am pus putin in apa si i-am dat pe cioculet pana sa fug la farmacie sa iau Doxivit.A primit deja 3 portii de ,,potiune'' si acum se bucura vioi toti de soare.  :perusi:  :succes:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,503

Ce bine ca Bubu este atat de bine ingirijit  :pup: . Asa am observat si eu la Rocky , inainte sa moara , de-abia se tinea pe picioare iar Maya statea lipita de el  :cry:  , simtea ca ii este rau , dar Rocky a fost si batranel , oricum ei s-au iubit foarte mult , din prima zi in care am adus -o pe Maya , atunci cand ea era puiut el deja avea 3 ani si a avut mare grija de ea  :floare: .

8,504

este  ceva daca papagalul meu mananca trandafir chinezesc  :floare:  :floare:  :floare:  :floare:  :floare:  :floare:  :floare:

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

8,505

Avea 6 ani  :cry: era bland , cum bagam mana in colivie se urca pe degetul meu , a murit acum cateva luni dar cauzele mortii i s-au tras pentru ca a mai murit un perusel pe care il iubea foarte mult , chiar daca erau de acelasi sex.
Din cate stiu , nu au voie  sa manance trandafir chinezesc.

8,506

Ce bine Ramona ca ai fost acasa si ai observat repede ce are ! :bravo: Imi pare bine ca acum este vioi si are chef de joaca ! Ma gandesc cu groaza daca s-ar intampla ceva cu pasarile mele si eu as fi la servici ... Nici chiar mama nu cred ca ar sti sa observe daca au ceva ... Asa ca mereu o sun si o intreb ce face fiecare in parte . Mai ales ca puiutii au inceput sa iasa din colivie ! Dar totul este sa fi la locul potrivit in momentul potrivit si sa sti si ce sa faci ! ... Trebuie sa gandim pozitiv ! wink  :hug:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,507

o am pe Bella de 4 zile si mananca doar un amestec de seminte de la pet-shop(mei rosu,mei galben,iarba canarasului,ovaz decojit,seminte de mohor si microgranule minerale) si iarba.i-am dat si morcov ras,ou cu morcov ras si malai,dar nu mananca sad ce sa fac?

8,508

Pune'i intr-un bol sau ceva asemanator pe fundul coliviei,nu o sa reziste tentatiei si se duce sa vada ce este acolo.
Eu in 2 zile am invatat puii sa manance mar,morcov.

8,509

azi perusii mei nu au vrut sa iasa din colivie,au stat amandoi langa oglinjoara si scoateau niste sunete ciudate care nu le-au mai scos pana acum si intr-un timp dadeau din aripi nu au stare,ba se urca pe o stnghie,ba pe cealalta,sau la oglinjoara(cand unul pleca mergea si celalat si se pupau unul pe cellalalt) credeti ca sunt in perioada de imperechere?sa le pun cuibul?

-Ioana-

8,510

ioana99 wrote:

azi perusii mei nu au vrut sa iasa din colivie,au stat amandoi langa oglinjoara si scoateau niste sunete ciudate care nu le-au mai scos pana acum si intr-un timp dadeau din aripi nu au stare,ba se urca pe o stnghie,ba pe cealalta,sau la oglinjoara(cand unul pleca mergea si celalat si se pupau unul pe cellalalt) credeti ca sunt in perioada de imperechere?sa le pun cuibul?

Pai , le pui cuib doar daca nasul fetei se face maro .  big_smile

Cati ani au ? Am invatat de aici ca trebuie neaparat sa aiba peste un an .

:perus: Iubesc Papagalii Perus

O pereche : Niki  :heart:  Riki  :perus:

8,511

li s-a schimbat culoarea la cerumen..  cate luni au??daca se imperecheaza eu i-ti urez bafta la  :ou:   :ou:   fetelor mele le-am luat o pasarica cu clopotel [o jucarie] si o ciupesc de coada  ...

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

8,512

annymary40 wrote:

E foarte draguta Bella  :heart: .
Nu a iesit inca nici-un pui sad , ce ma sfatuiti? cum pot sa aflu daca ouale sunt fertile sau nu? Primul pui trebuia sa iasa sambata , al doilea luni , al treilea azi dar inca nimic  sad . Ea tot cloceste , dar e foarte epuizata.

Ia outele cu o manusa de unica folosinta ( sa fi extrem de curata ) si , pune oul la lumina . Daca are un banut mic in el ( plodul ) inseamna ca vor iesi imediat puiutii , daca nu are , poti sa il iei sa nu il mai colceasca . S-ar putea imbolnavi daca mai sta mult sa cloceasca ceva din care nu o sa iasa nimic .

E vreo problema daca am scris doua mesaje unul dupa altul ?

8,513

silviu wrote:
ralukutzza wrote:

Ia outele cu o manusa de unica folosinta ( sa fi extrem de curata ) si , pune oul la lumina . Daca are un banut mic in el ( plodul ) inseamna ca vor iesi imediat puiutii , daca nu are , poti sa il iei sa nu il mai colceasca . S-ar putea imbolnavi daca mai sta mult sa cloceasca ceva din care nu o sa iasa nimic .

E vreo problema daca am scris doua mesaje unul dupa altul ?

ralukutzza sfatul tau nu ajuta cu nimic, perusa nu se va imbolnavi daca va sta cateva zile in plus pe oua. De obicei femela va sti cand sa se opreasca din clocit, nu trebuie sa intervina cu nimic, stie ce are de facut.

Pai ... verisoara mea a avut papagali perus si fata a stat pe oua vreo 3 saptamani . Era extrem  de epuizata si intr-un scurt timp a murit . Ea nu a avut parte de nici un ou fertil . 

Eu ma refeream la chestia cu plodul . Sa se uite la ou in lumina . Daca are un banut , inseamna cas fertile .
Asta am invatat de la mama ca si ea avea pasari . Nu stiu multe la chestia cu clocitul , decat din ce mi-a povestit verisoara mea .

8,514

scuze,daca nu am raspun pana acum,nu am intrat pe acest topic de cateva zile
perusii ii am din octombrie,culoarea ceromului nu e maron...
o sa mai astept,nu e nici o graba.Multumesc pentru urari d-na Dana!

-Ioana-

8,515

perusii pui trebuie sa aiba o alimentatie diferita de cei maturi?poate mai mult calciu sau vitamine?al meu mananca doar mei si iarba sad voi ce le oferiti puiutilor?am citit ca unii le ofera iaurt si piept de pui fiert,e bine?

8,516

Cum sa manance piept de pui? yikes

8,517

este normal ca in acesta perioada din an papagalitza sa se ingrase

Adaugat: 02-04-2011 17:03

uitati niste poze cu puiutzi mei.....mi se pare mie sau cloaca femelei este cam umflata......si cam de vreo sapt a cam luat in greutate

Adaugat: 02-04-2011 18:43

deci ce pareri aveti?

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

8,518 (edited by ioana99 03-04-2011 15:44)

astazi i-am lasat in balcon pe micuti.Acum se aud trilulile din ce in ce mai frumoase,zboara,se mai odihnesc pe un ghiveci de flori si iarasi isi iau activitatea. :floare:  :floare:  :floare: Doi porumbei stateau pe pervaz , incearcau sa comunice cumva cu cei doi colorati, ei la randul lor se aflau pe cealalta parte a geamului , bateau cu ciocul in geam si canta cu niste "voci" omenesti de iti e mai mare dragul sa-i asculti.
Mai e putin si e vremea de mancarica,impenatii se retrag in colivie.Isi curata semintele bine alese de cioculetele lor mici,si incep sa manance incet,incet pana termina un sfert din mancarea lor.Dupa toate acestea se catara pe ata de rufe si isi incep spectacolul din fiecare zi.Bineinteles ca dupa toate cele intamplate de azi nu se putea sa nu se intample ceva mai putin bun,Miki m-a muscat de deget pana mi-a dat sangele.Se mai intampla,imi trece,nu m-a durut tare doar pe moment a fost o durere intensa
Acestea s-au intamplat astazi pana-n acest moment! :perusi:

-Ioana-

8,519

ce bine ca ai cum sa-i lasi in balcon...ale mele iau pranzul..patrunjel...si o reteta noua [sa vad daca le place]   tongue   ou fiert cu un pic de drojdie[am inteles ca se poate da drojdie] :hihi:

8,520

Buna !
Perusa mea a facut primul ou in seara de 17 martie. Azi sau maine ar trebui sa iasa primul ou,nu?
Acum 2 ore am vazut o crapatura intr-un ou, o spartura, nu m-am uitat a el mult sau sa il iau in mana , doar am deschis capacul cuibului si nu se vede decat ceva galben sau cam asa ceva prin spartura aia.
Perusa mea are 2 ani,perusul 5 ani si au mai avut un rand de oua infertil acum 3-4 luni. Ei sunt acum foarte agitati, Kiki (perusa) tipa intr-una iar Rocco sta numai cu ea. Asta ar putea insemna ca iese puiul ?:D :ou:

Din primul ou !!
Multumesc ! :*

2 perusi : Rocco & Kiki :x

8,521

poate ai bafta tura asta...iti tin pumnii.. :k:

8,522

Buna tuturor!
Ma puteti ajuta cu identificarea sexului la papagalul meu scump? big_smile noi ii spunem Poco de vreo 5 luni, dar in ultimul timp avem impresia ca ar fi fetita. Astept parerile voastre si va multumesc
(e cel alb)

Adaugat: 05-04-2011 20:20

Inca o poza big_smile

8,523

Vai,vai,vai,vai!!!!!!Cat de frumos si dragut este!!!!!!!! :heart:  :heart:  :heart:  :floare:  :floare:

Animalutele mele: un Porcusor de Guineea pe nume :heart: Willy :heart: , 1 iepuras pe nume  Blanche,o nimfa pe nume  :heart: Paco :heart:  ,6 pisici,si 5 caini.
Nu te vom uita niciodata Johny :cry: !

8,524

as crede ca e cavaler..fetele au alb in jurul narilor iar cand sunt pui .baietii au roz..mai asteapta pareri...sunt frumosi toti 3.. :perusi:

8,525

Eu zic ca este baietel. smile

Gabriela