9,776

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Salutari si scuze ca v-am abandonat un pic. Dar vin cu vesti mari. Bobo a iesit din colivie si ne-a lasat sa il atingem. Suntem mai apropiati si a inceput sa ii placa compania noastra. Va pun niste poze si revin pe seara. Pup voua si crestatilor

- - - -
Pasarile canta dupa fiecare furtuna; de ce nu ar avea si oamenii puterea eliberatoare sa se bucure de putinul soare care le ramane?
Poze aici: http://andrita.sunphoto.ro

9,777

aleku tu ai incercat sa sfarami pietricelele alea de care ziceai? am gasit si eu cateva bucatele mai mari dar de fapt e miez de la semintele de floarea soarelui nu sunt pietricele  smile
andrita felicitari pt progresele lui Bobo  :pup:
Laura si ioanaa pup motatii mici zburatori si nu numai  :pup:

:grey: Tzuki

9,778

cred ca stiu cum arata miezul de floarea soarelui si cum arata niste pietricele. si da am incercat sa le crantan in dinti smile)

9,779

aleku wrote:

cred ca stiu cum arata miezul de floarea soarelui si cum arata niste pietricele. si da am incercat sa le crantan in dinti smile)

nu spun ca nu stii dar bucatelele care le-am gasit eu aratau exact ca niste pietricele. in fine... o fi vreun lot "defect"

:grey: Tzuki

9,780

Riky al meu tremura intr`una. e normal asa ceva ?cand sta pe loc tremura :-s

9,781

Ce trebuie sa ai NEAPARAT in colivie:
Mancare si apa (normal big_smile)
Cel putin o jucarie
Cel putin 3 crengi sau ce vrei (sa stea pe ele :grey: )

Ce trebuie NEAPARAT sa faci:
Sa ii cumperi o pereche (altfel incepe sa isi smulga penele)
Sa ii dai fructe  (cumpara vitamix , are si fructe in mancare)

Cam atat.

My pets : :grey: : Nimfy & Lola big_smile , dog: Rex & Tasha big_smile , cats: no names , over 10 cats big_smile
I love my cockatiels __/
Oh , si mai am o cinteza Cinty tongue

9,782

mancare si apa are.
crengi are  2 in colivie si un la portita, 2 sunt de salcie.
jucarie are una in cusca, si vreo 2 pe birou. ca pe birou sta cand iese din colivie. oglinzi i`am pus vreo 3 2 mari una mica, o jucarie cu oglinzi. are si afara si la colivie.
pereche... cam greu sa`i iau pereche. mai ales acum.
fructe proaspete cam greu acum. cam tot ce e in magazin sunt de alea crescute fortat si nici nu prea le mamancanca.  chiar si din mancare, dupa cum am mai zis, alege doar ce`i place , doar anumite tipuri de seminte.... probabil semintele cu care a fost invatat inainte.
singur nu prea sta , pentru ca in majoritatea timpului sunt acasa. pene n`am observat sa`si smulga panaacum tongue

9,783

Buna tuturor.
Am si eu un puiut de nimfa de 11 zile, si am niste nelamuriri daca puteti sa ma ajutati

1) Puiul este hranit doar de femela, masculul il tine doar ziua la cald. Este normal, sau masculul meu este un puturos?

As vrea sa incerc sa ii dau puiului mancare cu siringa, sa se obisnuiasca cu mine.
2) De la cate saptamani sa incep?
3) Ce hrana sa ii dau?

Am hrana de la Ovomix. Dar nu stiu cu cata apa sa o amestec si la ce temperatura. Sau mai bine ii dau morcovi si ou ras amestecate cu apa?
Este primul meu puiut, va rog sa ma sfatuiti cei care aveti experienta, nu vreau sa fac experimente pe micut.
Multumesc.

9,784

cassyopea wrote:

Buna tuturor.
Am si eu un puiut de nimfa de 11 zile, si am niste nelamuriri daca puteti sa ma ajutati

1) Puiul este hranit doar de femela, masculul il tine doar ziua la cald. Este normal, sau masculul meu este un puturos?

As vrea sa incerc sa ii dau puiului mancare cu siringa, sa se obisnuiasca cu mine.
2) De la cate saptamani sa incep?
3) Ce hrana sa ii dau?

Am hrana de la Ovomix. Dar nu stiu cu cata apa sa o amestec si la ce temperatura. Sau mai bine ii dau morcovi si ou ras amestecate cu apa?
Este primul meu puiut, va rog sa ma sfatuiti cei care aveti experienta, nu vreau sa fac experimente pe micut.
Multumesc.

buna! am si eu 3 puiuti . dar nu te sfatuiesc deloc sa ii hranesti de mana decat daca sunt parintii agresivi sau daca nu le mai dau de mancare. de la 2 saptamani poti sa ii hranesti la mana. daca vrei doar sa se obisnuiasca cu tine te joci cu ei de la 4 saptamani, ii tii cu tine juma de ora pe zi, dar nu sa ii hranesti tu e solutia. si da e normal sa le dea decat femela de mancare. eu tot cu ovomix i-am crescut dar nu le-am dat numai eu, ia-m lasat si pe parinti, le-am dat doar putin fiindca cel mic nu mai apuca mancare, iar la 4 saptamani am fost nevoita sa ii despart de parinti fiindca le smulgea masculul fulgi. daca mai vrei alte info da-mi mp.

9,785

Multumesc Ioana pentru informatie. Parintii nu sunt agresivi, fiind un singur pui banuiesc ca primeste suficienta mancare, pana acum avea tot timpul gusa plina, asa ca nu voi incerca sa il hranesc. Este primul pui, atat pentru mine cat si pentru motatii mei, sper ca lucrurile sa decurga bine si de acum incolo. Voi revenii cu poze.

9,786

Bine ai venit Cassyopea ! Sa iti traisca motatii ! :pup:

Al doilea puiut astazi a stat mai mult pe afara ! Si al treilea a iesit si el la "poarta" !
Poze cu ei si parintii lor !

Adaugat: 31-03-2011 19:50

Cel mare este veteran acum  :hihi: Isi supervizeaza fratiorul ! A trecut si la papat out !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

9,787

Aleku, pasarile tremura de obicei inainte sa adoarma. Vezi daca trage un pui de somn inainte de a adormi, iar daca nu, poate ii e frig.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

9,788

shadowdinasty wrote:

Aleku, pasarile tremura de obicei inainte sa adoarma. Vezi daca trage un pui de somn inainte de a adormi, iar daca nu, poate ii e frig.

ideea e ca el tremura mai tot timpul wink) cand sta pe loc tremura :-?? semne nu da ca ar avea ceva .. galagie mai face ... de jucat se mai joaca .... musca smile) zboara... mananca... apa bea ... nu`i place sa faca baie smile)) i`am pus ceva cu apa .. si cand a nimerit cu picioarele acolo  a fugit impuscat smile)

Adaugat: 31-03-2011 20:20

Sedinta foto....

Adaugat: 31-03-2011 22:56

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0CSnjGcVbjI[/youtube]

nu vrea sa stea singur pe mana, dar il mai prind si`l mai tin in brate la piept si`l mangai sa vada ca nu`i fac nimic. incearca sa ma muste de degete si cand vede ca musca degeaba se apuca la ros la bluza smile)

9,789

Din nou Sedinta foto  smile noi avem 2 sapt

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,790

Buna!
Da, este adevarat nu am mai trecut de mult pe aci, (cam de asta` toamna) cand am avut si eu prima serie de puiuti ... si mi`au  murit  ( zic eu din cauza ca nu am facut  curat la puiuti in cuib ... credeam ca parintinu  vor mai hrani  pui ...si  imi pare fff. rau  pt. prostia ce am facuto  atunci )  Acum am avut 5 oute din care au iesit  doar 4  puiuti ... unul mi`am murit :-(  si acum am ramas cu 3 ... si sunt fff  fericita ca sunt bine  :bravo: ... parinti  ii hranesc, si mama si  tatal.... toti au  gusa plina smile SI ACUM  FAC CURAT IN CUIB  DE 2 ORI PE ZII .... DIMINEATA SI SEARA.... big_smile ...Diseara voi face poze big_smile sa va arat si  voua comorile mele    :heart:     :heart:     :heart:  :-D

@ nimfa185... superbi puiuti tai smile sa`ti traiasca  :heart:   is penosi la 2 sapt... ai meu nu au penute asa  mari  neutral

Parinti si puiuti (14 zile)

Compasiunea fata de animale  e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta  ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.  :fluture: [ >>Mia<<]  :fluture:

9,791

sunt toti niste ..minunatii ale parintilor lor. :k:   .  MIA de multe ori invatam din mers dar si din greseli..nimeni nu se naste invatat!!! sa va traiasca puisorii[si parintii lor]..valabil pt. toti!! :nimfa:    :ou:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,792

am citit pe un alt forum despre mancare cu ou, orlux mancare de ou (eggfood dry). cica este buna mai ales pentru perioada de crestere. voi ce zicei? e bine sa`i dau lui Riky al meu asa ceva ?

9,793

Azi au inceput puii sa zboare pentru prima data big_smile..au deja 40 de zile dar inca nu au inceput sa manance singuri..

9,794

Masteru, vinzi puiutii? Si cu cat?

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

9,795 (edited by alexnutzu 02-04-2011 17:53)

Nimfa 185, sa-ti traiasca puiutii si sa te bucuri de ei.. sunt dragalasi :heart:  :bravo:

Astazi i-am scos si pe nimfele mele putin pe afara si cel perlat canta impreuna cu pasarile de afara....dar nu facea chiar ca ele dar se chinuia smile ... ce dragalas imi era..iar cel lutino facea si el dar nu mult..putin..dar el face doar intr-un singur fel..(cred ca e fetita)face cam de genu "chiu" dar foarte tare..ma cam zgarie pe creier big_smile .

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

9,796

shadowdinasty wrote:

Masteru, vinzi puiutii? Si cu cat?

Da, ti-am trimis un MP ..

9,797

nimfa 185 sa-ti traiasca puiutii sunt f.frumosi.si tuturor celor care au sa le traiasca. :perusi:

9,798

Misu sa iti traiasca micutii ! Frumosi sunt ! :pup:
Mia si puiutii tai sunt frumosi si au gusa plina ! Se vede ca se ocupa parintii de ei ! :pup:
Masteru bafta puiutilor la zbor ! :pup:
Mary cand putem si noi sa vedem poze cu micutii tai ?? Abia astept ! :pup:  :hug:

Avem si noi noutati ! Astazi si puiul mic a iesit la "poarta" !  :hihi: Nu am apucat sa fac poze insa ... hmm
In rest ne tinem de sotii cat e ziua de lunga ! Sonny de cate ori fac curat in colivie , intra si ciuguleste servetelele ... de a doua zi trebuie sa fac iar curat ... Nu stiu ce il apuca ... Dar stiu ca iar l-au apucat "caldurile" ... Ii canta lui Alyy mai mereu , iar ea il goneste ! Sper sa nu se apuce de alti pui acum !!! hmm
Puiul mare a facut singur baita ! Nu am apucat sa ii fac in timp ce facea baita ! Doar dupa  sad ... Atasam si poze ! wink

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

9,799

Superbi puiutii flyaway70,mia si nimfa185.
Avem si noi niste poze de la o sedinta foto big_smile
prima poza puiul mare; a doua puiul mijlociu si a treia puiul mic.
puilu mijlociu e flebetea mea, se urca pe umarul meu si pe mana mea singur, am foarte multe zgarieturi de la ghiarele lui (trebuie neaparat sa le iau bat abraziv numai ca nu am gasit inca)si toti au o placere pentru bijuteriile mele... ma trezesc cu ei agatati de lanticul meu.

9,800 (edited by Misu85 03-04-2011 15:47)

Ce frumosi sa va traiasca pupam cioculetele  smile

P.s Va multumim pt urari

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==