Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Carla si Paulie, copilasii mei iubiti! :heart:
--Bianca--
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Carla si Paulie, copilasii mei iubiti! :heart:
Nu stiu daca kiwi e bun ,dar ma gandesc ca ar trebui fara samburi.Eu nu le-am dat nimfelor,doar Alexei.
Bia,sunt exact ca perechea mea....Hanny@Motzatul. :hug: :pup:
e bun kiwile si in special semintele le mananca
Icki al meu e innebunit dupa semintele de kiwi! Nu cred ca le face ceva rau, e vb doar de o sursa de vitamine
O sa incerc sa le dau si la ai mei,atunci.Lor le place tare marul ras,morcovul,branzica si outzul fiert.
Mama in fiecare dimineta face suc din fructe, bineinteles, cu asistentul ei personal, Icki.
Cand termina si desface masina de stors fructe, Icki repede e acolo sa deguste fructele ramase "(dupa care arata ca un porc). Daca kiwi nu e, isi pierde intereesul si nu mai mananca nimic :hihi:
Sa ne povestesti daca le-a placut!
O sa incerc sigur... :k: Insa eu nu pot sa-mi iau doar un ,,asistent personal''...... :hihi: Daca se pun 10 papagali pe mine.......... :wow: Fructe si legume am tot timpul proaspete,face parte din meniul lor.
Le dai cartofi fierti cuburi,ai mei nici nu sau atins de el, naparleste primavara si toamna...
_ _ _ _
motatul meu mananca si cartofi prajiti, imi fura din farfurie, si in ultimul timp a inceput sa manace alune in coaja, nu stiu daca este indicat sa manance asa ceva, da pur si simplu se lipeste de castronul de alune.
acum am observat ca si in semintele vitaminizate pentru pene sunt acele pietricele care le`am gasit si in amestecul de seminte. tind sa cred ca or fi si alea bune la ceva. am vazut ca le ia in cioc da sa le spaga si le arunca la loc. posibil sa fie bune pentru cioc spun eu.... :wow:
Hello!Am revenit si noi pe forum dupa ceva timp,Pako al meu e tot salbatic,cred ca , "crescatorul" de unde l-am luat anul trecut ne-a mintit si nu era pui.Nu am reusit nici eu nici prietenul meu sa ne apropiem de el,desi vorbim mereu cu el,il tinem mai mult liber,a invatat sa intre in colivie cand ii e foame sau sete,si are simtul securitatii,isi inchide singur usa(sau cel putin asta incearca) ,a invatat sa zica "puiu" asa mai stalcit,
De cantat canta foarte frumos,face ca toate pasarelele,si nu il lasam sa doarma singurel,dar de o saptamana,in fiecare dimineata tipa foarte tare.Incepe de pe la 7 si mai termina pe la 10-11.Prima data am crezut ca e o faza de a lui sau un moft dar asa face in fiecare dimineata.De macat manca bine,nu sa invatat nici pana acum cu altfel de mancare decat amestecul lui de seminte,desi mereu i-am pus cate ceva bun pentru el dar nu se atinge de ele si trebuie sa le arunc sa nu se strice .Nu stiu ce sa-i mai fac sa fie fericit,i-am cumparat mereu cate o jucarie,dar nu stiu ce are de tipa.Mi-e frica sa nu fie bolnavior.Astept va rog un sfat de la cei care cunosc nimfele mai bine.El ar trebui sa aiba un an si vreo 2 luni.Ma gandesc sa-i iau o pereche... sunt disperata ca nu stiu ce are puiul meu :pls: :pls: :pls: :pls:
azi am papat galbenus de out cu coaja pisata bine bine. i`am pus si foarte putine seminte de care`i plac lui acolo ca sa il atraga mai mult. acum papam cu pofta si ni se pare ca e asa de bun ....
azi am papat galbenus de out cu coaja pisata bine bine. i`am pus si foarte putine seminte de care`i plac lui acolo ca sa il atraga mai mult. acum papam cu pofta si ni se pare ca e asa de bun ....
:bravo: Deci papa si out :heart: .Voiam sa-ti spun ca eu in vitamine nu am gasit pietricele din alea iar in punga de mancare foarte putine am gasit si nu asa de mari. De unde ai luat mancarea si vitaminele?
Biadim pupici la Carla si Paulie, sunt niste scumpei :heart:
Eu i-am dat lui Tzuki kiwi si e asa de comic ia cate un cioculet, scutura capul si apoi ia iar
pupici la toti motatii mici si mari
pai sunt din alea de la Vitakraft. le`am luat de la un petshop. dar nu cred ca locul este important ci lotul de productie pentru ca punga oricum e sigilata ) sau poate chiar asa se pune
)
pai sunt din alea de la Vitakraft. le`am luat de la un petshop. dar nu cred ca locul este important ci lotul de productie pentru ca punga oricum e sigilata
) sau poate chiar asa se pune
)
Probabil o fi vreun lot la care sa le fi scapat
Eu am fost ieri in Hornbach si am pus ochii pe o casuta mai mare la 130 lei (35x65x65 parca avea dimensiunile). Abia astept sa ia sotul salariul
nimfa185 wrote:Le dai cartofi fierti cuburi,ai mei nici nu sau atins de el, naparleste primavara si toamna...
_ _ _ _
motatul meu mananca si cartofi prajiti, imi fura din farfurie, si in ultimul timp a inceput sa manace alune in coaja, nu stiu daca este indicat sa manance asa ceva, da pur si simplu se lipeste de castronul de alune.
Nu au voie cartofi prajiti mai ales ca au sare in ei...daca nu a mancat mult nu se va intampla nimic,dar alta data sa nu mai lasi sa iti fure,apropo de kiwi nu le-am dat niciodata si nu cred ca le voi da...
Buna, este cineva bin Botosani, un crescator expert, in cresterea nimfelor (pui) care sa ma ajute si pe mine ... am 4 pui de nimfa ... si azi am descoperit ca unul este bolnavior ... nush ce are ... plange ... VA ROG ... AJUTATI-MA!.... :-( DAK STITI PE CINEVA ... ROG SPUNETIMI . MS
mia a trecut ceva timp de cand ai scris aici..sper sa-ti raspunda cineva cu experienta cat mai repede
mia poate plange pentru mancare. mie nu mi sa intamplat sa planga decat pt mancare.
noi avem casuta noua in care stam doar cu mami fiindca tati ne-a chelit pe toti inclusiv pe mami.
vom mai cumpara jucarioare,momentan le-am impartit in doua pe cele pe care le aveam.
Adaugat: 28-03-2011 22:35
Va mai pun poze. Noua ne place mult casuta cea noua.
ce famillie frumoasa ....Felicitari !!!!......sa-ti traiasca ,tie si celorlalti care aveti motzatzi
Vezi ca nu sta bine langa geam, o sa ia curentul acolo pe aia mici...in locul tau eu m-as gandi inainte ce tre sa fac..
vai ioana ce frumusei mici ai :heart:
Sa-ti traiasca si sa se faca motatii mari! :heart: :hug:
Vezi ca nu sta bine langa geam, o sa ia curentul acolo pe aia mici...in locul tau eu m-as gandi inainte ce tre sa fac..
stiu ca nu e chiar bine nici langa geam, dar mai pot sa ii pun decat langa usa, vara trecuta parintii numai acolo langa geam au stat si pana acum au stat numai langa usa, oricum cand deschid geamu sau usa de la balcon ii dau in cealalta parte a camerei.
Super frumosi,ioana.Sa-ti traiasca. :hug: :pup:
S-au facut niste frumosi Ioana ! :pup:
Si la noi de 2 zile puiul al doilea tot iese la usa coliviei , dar inca nu are curaj sa isi ia zborul ! Abia azi puiul cel mare a zburat mai mult si l-am lasat acolo sa vad ce face ! :hihi: Asta dupa ce mi-a zis mama ca l-a cautat ca nu il gasea ! :hihi: Era dupa televizor ! A stat sus pe usa de la balcon cam 2 ore , iar dupa a zburat pe leaganul de sub lustra si a stat acolo pana am venit eu de la munca !(cam 2-3 ore)L-am dat jos ca se tot uita si nu avea curaj sa coboare !
Poze cu cei 2 "curajosi" ! Cel mare este in dreapta ! :angel: :angel:
multumesc tuturor, si tu ai niste scumpi flyaway70. la noi puiul cel mare e expert in zbor.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus