2,976

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Va multumesc pentru sfaturi! Ideea e ca il iubesc foarte mult pe Rocco asa cum e el, simt ca are ceva special, vad ca s-a acomodat cu casa lui, si nu il pot da! Prietenul meu mi l-a facut cadou de ziua mea pentru a ma face fericita fiindca a stiut cat de mult imi doresc unul....nu pot renunta la el, l-am iubit inca din prima zi! M-am gandit si la varianta ta Bianca, si asa voi face! o sa-mi mai cumpar inca unul, puiut fiind si poate asa o sa se mai imblanzeasca si el! Dar de renuntat la el nu renunt, pentru ca el este cel care m-a facut cel mai fericita de ziua mea si nu vreau sa-l dau uitarii! Il iubesc! O sa va tin la curent cu noul meu venit, care am inteles ca va ajunge undeva la jumatatea lui aprilie!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

2,977

Ma bucur tare mult pentru tine si in special ma bucura decizia ta, Rocco merita sa aiba in continuare familia in care a venit  smile  Sa ai mare grija de unde il iei pe micut, sa fie cineva de incredere!  :pup:

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

2,978

tania wrote:

Va multumesc pentru sfaturi! Ideea e ca il iubesc foarte mult pe Rocco asa cum e el, simt ca are ceva special, vad ca s-a acomodat cu casa lui, si nu il pot da! Prietenul meu mi l-a facut cadou de ziua mea pentru a ma face fericita fiindca a stiut cat de mult imi doresc unul....nu pot renunta la el, l-am iubit inca din prima zi! M-am gandit si la varianta ta Bianca, si asa voi face! o sa-mi mai cumpar inca unul, puiut fiind si poate asa o sa se mai imblanzeasca si el! Dar de renuntat la el nu renunt, pentru ca el este cel care m-a facut cel mai fericita de ziua mea si nu vreau sa-l dau uitarii! Il iubesc! O sa va tin la curent cu noul meu venit, care am inteles ca va ajunge undeva la jumatatea lui aprilie!

Poti sa-mi spui te rog cam prin ce zona are acest domn pasari? adica satul sau comuna sau ce o fi?

2,979

pentru andrei....
are o crescatorie in comuna Mihai Viteazu, merita sa mergi la el daca doresti o pasare blanda si ingrijita!

Adaugat: 19-03-2011 13:03

salut dragii mei! sunt foarte fericita! ieri Rocco a facut un pas mare spre acomodare spun eu! Am venit de la munca pe la ora 13 si Rocco al meu era liber prin camera. tata mi-a spus ca a iesit singur din colivie, pe la mancare. am zis ca nu incerc sa-l prind pentru ca numai il stresez mai tare si apoi iar nu uita treaba asta degraba. a trebuit sa plec de acasa si l-am lasat liber. m-am intors intr-un tarziu si Rocco al meu tot afara pe dulap ca de obicei. mno ce sa fac???? mi-am adus perusii si am pus colivia lui Rocco langa ei. mi-am lasat lumina aprinsa in camera si m-am pus sa dorm. am fost trezita de cateva ori de tipetele lui Rocco, dar e in ordine. intr-un tarziu pe la 1:30 noaptea, l-am auzit ca zboara si se asaza pe colivia perusilor. Miki, fetita mea, incepe agitata sa-l atace, sa-l prinda de labute si sa dea agitata din aripi ca si cum l-ar bate pe Rocco pentru ca i-a invadat teritoriul. dupa o vreme, Rocco trece pe colivia lui. apoi iar se sperie, iar zboara. pe la 5:30 dimineata, obosit si flamand, se asaza pe colivia lui si incet incet intra inauntru. Pentru mine este un pas foarte mare! Se vede ca s-a mai obisnuit si ca este fericit. si acum este liber, nu mai sta pe dulap, numai pe colivie si mananca marut. Acum ce ma ingrijoreaza pe mine este faptul ca de azi dimineata se tot scarpina la nasuc si stranuta. nu cred ca s-a racit pentru ca la mine este foarte cald si cand aerisesc il scot din camera. oare ce poate fi? si isi face treburile cam transparente ca apa, cred ca ii merge burtica, ma gandesc ca e si din cauza ca ieri nu a mancat deloc si azi a mancat numai mar. nu stiu ce de nu vrea sa manance si seminte! oare isi revine sau sa-l duc la medic? astept sfaturi de la voi in aceasta problema. pentru inceput nu o sa-i mai dau mar, poate asa il determin sa manance seminte. o sa va pun poze cu el sa vedeti ce comoara am! smile

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

2,980 (edited by biadim20 19-03-2011 13:39)

Tania, ce culoare vrei sa-l iei pe micut?Cred ca esti nerabdatoare pana in aprilie  smile
Rocco este intr-adevar tare frumos si comic  smile  Asa e, pentru inceput, nu-i mai da mar, lasa-l sa pape seminte, caci nu e bine sa aiba diaree. Cat despre mersul la veterinar, de la mine nu o sa auzi niciodata ca e bine, eu nu am incredere in ei nici 1 %, cel mai bine cand ai probleme te ajuta cei de pe forum, mai experimentati.Eu nu stiu prea multe, dar cand am cerut ajutorul, l-am si primit, sunt aici oameni cu suflet tare bun care te-ar ajuta oricand.Urmareste-l daca mai face moale si da-i zeama de la orez fiert in apa, nu e bine sa faca moale.

--Bianca--

2,981

galben wink  :pup:

2,982

Ihiii, va semana cu Goldy al meu  smile  ce ma bucur!

--Bianca--

2,983

mersi bianca! cu veterinarii asa este! nici eu nu am incredere! si in plus nu cunosc veterinar care sa se priceapa la papagali! acum stau cu ochii pe el sa vad ce se mai intampla. oare cam cat orez sa fierb in apa?? cam un pumn in 500 ml apa?

Adaugat: 19-03-2011 13:43

da, sa speram! nu mai am rabdare pana in aprilie! domnul care imi aduce a spus ca nu stie inca ce culoare va fi, sa vada cum gaseste, dar eu am zis ca doresc galben! acum sanatos sa fie! o sa-l iubesc asa cum va fi, indiferent de culoare!  smile   :aga:

2,984

da, cam asa, chiar mai putin de o mana.Si apa in care fierbe o pui in loc de apa de baut, dupa ce se raceste. Daca e prea concentrata apa, o mai combini cu apa plata sau de care ii dai tu.Poti sa-i faci si ceai de menta, fara zahar bineinteles.Dar intai vezi daca mai face, poate a facut doar o data.

Adaugat: 19-03-2011 13:46

tania wrote:

da, sa speram! nu mai am rabdare pana in aprilie! domnul care imi aduce a spus ca nu stie inca ce culoare va fi, sa vada cum gaseste, dar eu am zis ca doresc galben! acum sanatos sa fie! o sa-l iubesc asa cum va fi, indiferent de culoare!  smile   :aga:

Pai normal, sunt niste scumpi toti, orice culoare ar avea  :heart:  Eu cand il vad pe Goldy cum papa cu gheruta aia mar, imi vine sa-l mananc.

--Bianca--

2,985

a facut cam de 5-6 ori pana acum. ma duc sa fierb orez! te pup

2,986

Da, deja trebuie sa-i dai, hai, fugi si sa ne mai spui ce face!  :pup:

--Bianca--

2,987

V-as intreba si eu,cum sa fac sa mai ma imprietenesc cu el,ca saracu cred ca a avut o experienta tare proasta cu cineva,ca ii este frica cand vede mana ca de dq neutral,de ex daca il tin in ceva asa pe picioare,si il amancai pe cap cu degetul,ii place sta,ba chiar il mai intoarce sa-i mai fac,dar daca vede mana incepe sa sasaie ,sa se agite,si sa dea cu ciocu sa te muste sad,nu stiu ce sa mai ma fac cu el off

2,988

In sfarsit am gasit si eu seminte pestrite de la Padovan pentru Goldy.S-a deschis Cora si la noi, ca altfel...Dar bine ca am gasit, ii plac tare mult.

Adaugat: 20-03-2011 00:01

Tania, ce face Rocco? Mai face treaba mare moale?

--Bianca--

2,989

nu, bianca! si-a revenit ieri dupa ce a baut apa de la orez. multumesc pentru ajutor. acum este foarte bine si cred ca mergem spre bine in sensul ca ma lasa sa ma apropii de el foarte mult insa nu imi da voie inca sa-l ating. eu ma gandesc ca de era asa cum a zis crescatorul acela de pasari, nu ma puteam apropia de Rocco nici in 2 ani, asa cum o fac acum. si nu il am nici de 1 luna de zile. sper sa legam o frumoasa prietenie , sa simta cat de mult il iubesc si sa-mi dea voie sa ma apropii mai mult de el, sa-l invat sa vorbeasca, sa vina cu mine peste tot
( in casa ma refer )  wink  smile. acum nu mai este inchis, intra si iese din colivie cand vrea el. am vazut ca este foarte stresat daca e inchis, asa ca nu o mai fac il las de capul lui. insa am observat ca mananca mai putin de cand e tot pe afara. cand era inchis avea foarte multa mizerie, manca foarte multe seminte, acum nu mai e asa. mar nu ii mai dau ca mi-e frica, in schimb nu mananca nimic in afara de semintele de floarea soarelui negre, iar crescatorul mi-a spus ca sunt otrava curata pentru el si ca o sa faca ciroza la ficat si va muri. acum eu ce sa fac?? i le-am scos de tot din meniu insa nu mananca nimic si i-am dat iar. tu ce ii mai dai la Goldy sa manance????

2,990 (edited by suana 20-03-2011 21:26)

Tania,exista de la Padovan punga cu seminte de floare pestrite.Sau daca ai acces la un Metro exista pungi cu seminte,tot pestrite,de floarea soarelui neprajite.Eu asa ii iau la Alexi.Pentru Rocco cred ca ar merge si cele de la Padovan chiar daca sunt de marime mijlocie,sunt numai bune pentru cioculetzul lui.  wink

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,991

Da, Tania, cum a zis si Ramona, seminte pestrite de la Padovan.Eu abia ieri am gasit, pana acum i-am dat tot de la Padovan, un mix pentru papagali mari, care continea mai multe seminte pestrite.Cauta si tu tot din astea, sunt de calitate buna si cu siguranta o sa-i placa.

Adaugat: 20-03-2011 22:37

Am crezut ca lesinam de ras azi. De cateva ore ne chinuim sa-l inchidem pe Goldy in colivie ca sa nu ne trezeasca maine la 7-8 dimineata falfaind prin camera. Dar ce face el smecherul?Sta pe scarita pregatit sa intre si ne urmareste sa nu cumva sa venim sa-l inchidem, noi ne facem ca nu il vedem, el intra, dar in secunda urmatoare cand unul dintre noi se duce sa inchida, inteligentul asta sare afara din colivie direct sus pe dulap  smile  si peste 10 minute iar si tot asa.Am reusit sa-l pacalim, dar ne-a parut rau de el, ne-am simtit vinovati ca l-am fraierit si i-am deschis-o.Nici nu-mi vine sa cred cat e de inteligent, e fascinant pur si simplu!   :heart:

--Bianca--

2,992

smile  smile  smile Asta e numai inceputul distractiei.....Au ei multe in capsorul ala....mic si incapatzanat.  hmm

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,993

Tare incapatanat, punem mana pe el numai cand vrea el, daca nu, zboara de pe playstand pe dulap, de pe dulap pe colivie si tot asa.Daca e in toane bune, in special seara ne pupam, dar nu mai vrea sa stea pe mana sau pe umar cum statea inainte. Noi il lasam sa faca ce vrea, nu il putem forta, o sa-si revina el cand se satura de libertate  smile  Cand plecam din camera tipa si desi stiu ca nu e bine sa-l bag in seama, nu pot sa ma abtin si vin si il intreb cate ceva.

--Bianca--

2,994

multumesc fetelor. o sa caut seminte de la Padovan. si eu am patit cu Rocco sa tipe cand ies din camera! smile  am crezut ca asa face el, da inseamna ca tipa dupa mine ca sa nu stea singur!  wink  sau asta imi doresc sa cred! nu stiti, este cumva de cumparat playstand? eu am cautat da nu am gasit nicaieri.

2,995

nici eu nu am gasit unul micut potrivit pt el si pt camera, asa ca am trecut la confectionat, nu eu ci prietenul meu, din cozi de mop, iar jos i-am pus un suport de flori din ala pe rotite, patrat. Goldy se simte foarte bine pe el, se joaca acolo, sta pe bete, se vede ca ii place.Poti face si tu la fel, suportul il gasesti pe la magazinele de bricolaj.Am tot zis ca pun poze cu el si am uitat, dar mai zic o data ca o sa pun.  smile

--Bianca--

2,996

mersi bianca. azi am vorbit cu cineva sa-mi faca un playstand tot din cozi de mop din lemn. am si gasit un model pe youtube, vreau ceva asemanator, dar nu asa mare. va dau adresa.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wDizRYkPttQ[/youtube]
ce face Goldy?? tot asa neastamparat este????? Rocco e un scump, e cuminte foc, intra si iese din colivie cand vrea el. de maine mi-am luat concediu pana saptamana cealalta si vreau sa-mi petrec cat mai mult timp cu el. cine stie???? poate poate vine la mine sa stam putin de vorba!!! smile

2,997

Verzitura in actiune smile  smile

2,998

Nazdravan mic, ce-i mai place ce luceste!Verzitura dragalasa!  :pup:
Uite Tania, noi am facut ceva simplu pentru el, probabil si pt ca nu am avut inspiratie, am fost si la prima incercare, o sa mai facem noi si altul . Intai sa mai accesorizam putin ce avem,apoi ne apucam de altceva . Goldy cred ca a invatat ca il luam pe mana si il bagam in colivie, drept pentru care nu mai sta pe mana, iar o luam de  la capat, iar ii e teama putin de mana, de pupat il pup pe cioc si el scoate limba ca un catel, dar cu mana am terminat.  sad  Sper sa isi revina.

--Bianca--

2,999

Da,trebuie sa nu mai asocieze ca dupa ce trece pe mana voastra va fi inchis in colivie.E dragutz play-standul si vad ca se bucura din plin de el.  :bravo:

3,000

Vrem sa-l mai completam cu cate ceva, cate o scara, cate o treapta, jucarii, desi pe cele din colivie nu le baga in seama.Sau poate daca i le mutam in mediul lui preferat o sa se si joace  tongue
Deci am dreptate cand zic ca de aia nu mai sta pe mana, nu? Ca de pupat pot sa-l pup in continuare, dar cu mana are ce are...

--Bianca--