9,601

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

flyaway70 wrote:

Multa lume noua ! Bine ati venit alaturi de noi , dragelor, impreuna cu "bijuteriile" voastre ! Sunt frumosi toti !  :hug:
Noi astazi am facut schimbari mari ! Am desfiintat cuibul si puiutii stau in colivie ! wink Acum 15 minute am facut schimbarea ! Sa vedem daca le va place la parinti ! tongue Sunt tare curioasa ! Acum ei mananca iar puiutii stau cuminti ... A intrat Sonny si a inceput sa ciugulesca un puiut si a venit Ally si l-a scos afara ! Acum puii tipa ... :music: Nu le-a facut nimic Sonny , ca il urmaream ... Dar cred ca nu ii convine lui Sonny  :hihi: Sau e prea devreme sa ii las in colivie ?? Puiul cel mare are 17 zile ... Am facut pasul asta pentru ca de fiecare data cand ridicam capacul la cuib ei tipau si daca vroiam sa pun mana pe ei nu ma lasau ... fugeau ! Am zis sa se obisnuiasca cu lumina si cu noi ... Voi ce parere aveti ???

Poze cu piticii ...

Foarte frumosi sa-ti traiasca..inca nu pot sa imi dau seama cum cresc ai tai asa repede..ai mei au 25-26 de zile si arata ca si puiul tau cel mai mic numai ca nu au creasta...

9,602

monna3 wrote:

Yonusha frumoasa Kyky a ta, sa fie sanatoasa  :pup:
Laura pupam cioculetele micute si dragalase  :heart:
si la Tzuki al meu i-am pus oglinda dar e atras mai mult de clopotel decat de oglinda  smile
azi a papat putin out  :heart:  si si-a facut iar baita, acu rontaie de zor la papica lui

Mersi la fel monna :pup: kiki iti transmite un pupic si tie si lui Tzuki
momentan rontaie un biscuiete :hihi:

O nimfutza dragalasa: :nimfa: Kiiky :nimfa:

:heart: :heart: YonusSsha :heart: :heart:

9,603 (edited by suana 19-03-2011 23:24)

Bun venit yonusha.E frumoasa motztata ta,indiferent ce ar fi,sa-ti traisca.
Laura,sunt asa de scumpi micutzii.  :hug:  :pup:
La noi a fost astazi curatenie generala....Colivii,etajere,rafturi,flori,tot a fost ,,deprafuit''.Si binenteles a avut cine ,repede,sa fac firimituri......

http://img23.imageshack.us/img23/6815/dscn0001qp.jpg

Uploaded with ImageShack.us
http://img141.imageshack.us/img141/7845/dscn0007s.jpg

http://img850.imageshack.us/img850/4562/dscn0010v.jpg

http://img97.imageshack.us/img97/4750/dscn0014h.jpg

http://img543.imageshack.us/img543/5088/dscn0028i.jpg

http://img713.imageshack.us/img713/3089/dscn0030t.jpg

http://img840.imageshack.us/img840/3145/dscn0031j.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,604

Sunt superbi, ce pot sa zic mai mult, niste minunatii! Dar ce papa ei acolo?

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

9,605

Napolitane..... :hihi:  Lipseste Silverina din decor,ea era prin copacel cu alta treba.De regula cand mananc sau vad farfuria sunt calare pe mine.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

9,606 (edited by biadim20 19-03-2011 23:57)

Pofticiosi mici! eu le-am luat azi prajiturele din alea de la Padovan, piscoturi sau ce or fi, cu ou si fructe, am vazut ca le-au placut data trecuta.Pe Paulie il plimbam in cap dintr-o camera in alta, isi baga gherutele alea si nu se mai da jos din par decat daca incerci sa il atingi  tongue Sunt liberi zi si noapte, nu prea mai dorm in colivie, acolo doar papa si beau apa.

--Bianca--

9,607 (edited by suana 20-03-2011 11:43)

Si ai mei....daca ies nu mai intra cu zilele in colivie.Dar de atat timp s-au obisnuit cu ce e prin jur si se grupeaza seara ori pe copacel ori pe batul de sus pe care l-am pus,sau pe colivii.Nu-mi fac griji ,nu s-a intamplat niciodata nimic,sa cada sau sa se loveasca.Dincolo in bucatarie las lumina,pana se aranjeaza de somn.De afara lumineaza tare,iluminatul stradal e aproape de poarta noastra si toata curtea e luminata noaptea.

9,608

Lui Paulie daca ii las lumina aprinsa pe hol, nu se culca deloc, se joaca, isi face de lucru, isi aranjeaza penele, mai mananca, orice numai sa nu doarma. Noaptea tarziu ma mai duc la bucatarie si aprind lumina, iar ei amandoi se duc repede sa pape, parca nu au papat de 3 zile si trebuie sa le mai las aprins pana se satura.Dar aproape zilnic se intampla asa  smile oricum sunt tare fericiti liberi, nu i-as vedea inchisi in colivie.

--Bianca--

9,609

Ramona ce frumos papa ei la napolitane  :heart:  pupici pe cioculete si botic  :hug:
nici Tzuki nu doarme daca nu sting lumina, isi cauta treaba

:grey: Tzuki

9,610

suana sunt niste scumpi :iubareti: sa'ti traiasca

O nimfutza dragalasa: :nimfa: Kiiky :nimfa:

:heart: :heart: YonusSsha :heart: :heart:

9,611

Multumesc Ramona ! :pup: Si ai tai sunt frumosi foc ! wink  :hug:
Si la noi daca lasam lumina aprinsa nici unul nu doarme ... In schimb , daca inchid lumina , Sonny zboara sus pe scarita si Ally intra in colivie , la pui ! Desi mai mananca noaptea ca sa dea la pui papa , mananca pe semintuneric ! (la lumina televizorului si a calculatorului) Aseara totul a fost bine ... Au acceptat schimbarea , au dat papa la pui ... iar la un momentdat am auzit cum un pui(cred ca cel mare) isi falfaia aripile ! :hihi: Acum au si ei loc sa se desfasoare ! :bravo:
Si Sonny a facut progrese ... Daca ma aude ca scot sunetul de pupat vine la mine in 2 timpi si 3 miscari ! smile Uneori chiar mai repede decat Ally ! smile Acum nu mai fuge daca ma duc sa schimb mancarea ! Ne si pupam in acelasi timp ! As vrea totusi sa ma lase sa il pup pe cioc , ca pe Ally ... dar el nu vrea decat sa ma pupe pe nas ! hmm si eu il pup pe piept . Se mai fereste el dar tot il pacalesc !  Il mai pacalesc cand ma pupa si ii scot limba si ma ciupeste de ea ! :hihi: E asa haios !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

9,612

Buna!
flyaway70 puiutii tai sunt niste scumpi.
Azi puiul mare l-am gasit pe bat cu capul in recipientul cu seminte... zicea ca mananca si el, dar de fapt lua seminta in cioc si o dadea jos... mai mancam din cand in cand mei cu mami si cu tati, si am invatat sa ne urcam singuri pe bat... ceilalti nici nu au incercat inca sunt mai somnorosi, dar se curata cu totii foarte mult... ne facem frumosi.

9,613

apropo de pupacit... Tzuki cand e pe afara vine langa mine, face ca un soricel si intinde capusorul cand vrea pupacit  :heart:  :heart:
si in pozica va aratam ca noua de place sa rontaim tot ce prindem, mai ales pijamalele lui tati  big_smile

9,614

Monna,e atat de frumoasa nimfa ta,asa perlata. :pup: E o mutatie super.Si se simte in largul ei cu voi,asta e bine.....

9,615

suana wrote:

Monna,e atat de frumoasa nimfa ta,asa perlata. :pup: E o mutatie super.Si se simte in largul ei cu voi,asta e bine.....

multumesc mult. tatal ei e whiteface iar mama lutino (asa se numesc cei albi, nu?)
eu ma bucur ca s-a acomodat repede, azi implineste 3 saptamani de cand o avem si pe 16 a implinit 2 luni de tot  :heart:
sunt curioasa pan' la urma ce e... fetita sau baietel. a incercat de cateva ori sa cante dar acum nu mai vrea... oricum orice e noi tot il/o iubim

9,616

puiul mare tocmai a facut primul lui zbor... cu o picare in loc de aterizare... nu a ajuns pana unde si-a propus... dar e bine.acu ne-am bagat la nani.

Adaugat: 20-03-2011 16:03

din pacate azi freddy a incercat peste masura sa muste puii, acu se cearta cu loli.
am luat puii din cusca si ii tin cu mine in pat, am pus ceva de jur-imprejurul lor si acum au adormit, nu am reusit sa-l scot pe el din colivie ca ma ciupeste pana imi da sangele.

Adaugat: 20-03-2011 17:41

si inca o intrebare pentru cei care au avut puiuti... am observat la ei ca tin ciocul deschis si dau din linguta... ca si cum ar gafaii,desi tocmai le-am dat mancare. e normal sau e cazul sa-mi fac griji?

9,617

ioanaa wrote:

si inca o intrebare pentru cei care au avut puiuti... am observat la ei ca tin ciocul deschis si dau din linguta... ca si cum ar gafaii,desi tocmai le-am dat mancare. e normal sau e cazul sa-mi fac griji?

Acum cateva minute si ai mei stateau cu capul ridicat si ciocul deschis si miscau limba foarte repede..as fi curios sa aflu si eu raspunsul ..

9,618

Nu stiu foarte multe despre comportamentul puilor, dar din cate am citit, e ceva normal. Inseamna ca le este foame sau ca parintii sunt in apropiere cu hrana.

- - - -
Pasarile canta dupa fiecare furtuna; de ce nu ar avea si oamenii puterea eliberatoare sa se bucure de putinul soare care le ramane?
Poze aici: http://andrita.sunphoto.ro

9,619

Am revenit cu vesti proaspete. S a implinit o luna de cand motzatul si a facut loc in familia mea desi,in toata aceasta perioada,s au intamplat foarte multe lucruri si rele si bune. Daca inceputul nu a fost prea roz,animalutul fiind bolnav,acum este sanatos si creste ca din apa. In plus,de vreo saptamana a facut primele zboruri si primii pasi in afara coliviei si se pare ca e cel mai cuminte din lume.Apropo de fulgisorii puilor ca tot am vazut postari mai sus,sunt in comert niste bobitze la plic,de la vitakraft, e desenat un perus albastru,inconjurat de niste pene...este mancare vitaminizata si garantez ca fulgii cresc extraordinar de mult. Al meu,cand l am cumparat,era cam jumulit ce leilalti 3 convietuitori cu care a stat,avea si el o tentativa de mot si era muscat de ceafa,avea o mica rana si fulgi ioc. De cand m am prins eu de faza cu vitakraftul( acum 3 saptamani) si pana acum,i a crescut un hananau de creasta iar in ceafa nici nu se observa ca nu a avaut pene. Ca despre aspectul lor,au devenit catifelate si lucioase,deci chiar e bun,cumpara cu incredere...un plic e in jur de 2 lei si vine cam o lingurita rasa in mancare zilnica pe cap de pasare...cum eu nu stiu daca puii tai mananca boabe,dar cand vor incepe,da le vitaminele astea si o sa scoti din ei niste exemplare minunate. :iubareti:
PS: ce ziceti de micutzul meu...pana la urma o fi fata sau baiat....inca mai am dilema asta.

9,620

eu zic ca e fata...mai asteapta pareri.
Puiutii au abea o luna si nu mananca seminte desi incearca ei... Azi cand am ajuns acasa dupa 6 ore de lipsa i-am gasit chei in cap pe toti(e opera lui freddy)... nu stiu ce sa fac, fiindca sa scot puii din colivie nu pot avand in vedere ca eu lipsesc o mare parte din zi si nu ar avea cine sa le dea de mancare. Ma gandesc doar sa-l scot pe freddy din colivie sa-si faca veacul prin camera singur. Aaaa si cand am ajuns am mai vazut ca puiul mare e pe cel mai inalt bat plasat.acu am scos ceilalti 2 pui din cuib si i-am pus intr-o cutiuta tapetata cu prosoapre si au adormit.
azi de dimineata i-am scos pe toti si i-am pus pe covor, desigur au iesit si parintii si puiul cel mare a inceput sa zboare.

9,621

ioanaa wrote:

eu zic ca e fata...mai asteapta pareri.
Puiutii au abea o luna si nu mananca seminte desi incearca ei... Azi cand am ajuns acasa dupa 6 ore de lipsa i-am gasit chei in cap pe toti(e opera lui freddy)... nu stiu ce sa fac, fiindca sa scot puii din colivie nu pot avand in vedere ca eu lipsesc o mare parte din zi si nu ar avea cine sa le dea de mancare. Ma gandesc doar sa-l scot pe freddy din colivie sa-si faca veacul prin camera singur. Aaaa si cand am ajuns am mai vazut ca puiul mare e pe cel mai inalt bat plasat.acu am scos ceilalti 2 pui din cuib si i-am pus intr-o cutiuta tapetata cu prosoapre si au adormit.
azi de dimineata i-am scos pe toti si i-am pus pe covor, desigur au iesit si parintii si puiul cel mare a inceput sa zboare.

Eu l am vrut baiat si vanzatorul l a aratat cu degetul. Orice ar fi,mi e drag chiar daca toata ziua imi termina urechile cu fluieraturile lui...mai nou a invatat sa cante ca alarma de masina smile)
Atunci mai astepti pana incep sa pape seminte si sa le dai papa bun sa creasca mari si frumosi...Imi plac coditele lor acurte,seamana cu perombeii big_smile...din moment ce i a jumulit,banuiesc ca incearca sa i intraineze ? presupun...nu stiu daca rezolvi ceva pnetru ca o sa se panicheze si o sa faca urat cat esti plecata...eventual daca mai ai o colivie,il pui in ea si le lipesti una de cealalta ca sa se vada intre ei sa nu se simta singuri :perusi:

9,622

Salutare, cred ca in 2 zile am citit aproape jumatate din paginile topicului. Frumoase motate aveti.  si chiar inainte sa`mi fac cont nu`mi apareau chiar toate paginile, se opreau undeva in 2010 sieram putin ofticat. Cautam un forum unde inca se scrie despre nimfe si nu gaseam. Am ramas surprins acum dupa ce mi-am facut cont ca defapt subiectul e inca activ.

Una peste alta sunt si eu de 3 zile in compania unui motat zic eu.  si am zis sa ma alatur si eu celorlati iubareti de inaripatele astea dragi.

al meu are inel si vroiam sa intreb daca stie cineva semnificatia inelului? scrie pe el SK 10 si inca ceva dar acel numar nu se vede ca e murdar putin de gainat pe inelus exact pe numarul ala si nu se mai duce:)) si nici nu pot sa pun mana sa sterg ca inca e nu e bland nimfoiul meu.

9,623

daca spui ca canta inseamna ca e baiat... mi-am dat prost cu parerea... da ok dar daca ii pun in alta colivie... la mine e problema cine le mai da de mancare cat lipsesc eu...
acu au facut iara un zbor parintii cu puiul mare si dupa ceea le-am dat puilor de mancare.... le era cam foame.

9,624

pitzigoi si aleku aveti niste motate tare frumoase, sa va traiasca  :k: 
ioanaa felicitari pt zborul primului puiut
eu la sfaturi nu ma pricep, inca sunt incepatoare la acest capitol deci ma rezum doar la citit si admirat inaripatele frumoase

9,625

multumesc.

o intrebare. tot vad ca se scrie ca nu e buna sarea pt pasari. Crescatorul de la care mi`am luat eu nimfoiul a zis ca el chiar pune in voaliere bulgari de sare si pasarile isi iau cat au nevoie. eu nu i`am dat sare.. dar ma intreb totusi daca nu le dai sare pasarile de unde`si iau necesarul de sare pt organism ? ca pana la urma orice organism are nevoie de o anumita cantitate de sare.,