Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Poza aia ca ai pus-o tu este nimfa.Noi avem 4 puitii
==>Misu<==
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Poza aia ca ai pus-o tu este nimfa.Noi avem 4 puitii
sa va traiasca :X
Adaugat: 17-03-2011 12:03
Deeeeci... sau fara deci, ca la scoala?
Bobo e o puslama si jumatate. V-am povestit ca de dimineata i-am pus o oglinda si i-am acoperit partial colivia. eeee, ne-am pus pe ascultat muzica de relaxare si muzica fluierata (ca eu nu stiu sa ii fluier :rusine: )
Buuuun. Eu m-am asezat de data asta pe pat, mai departe de colivia lui. In raza vizuala, dar destul dar departe cat sa aiba o zona de siguranta. Si am stat amandoi asa, in tacere, pana acum vreo 20 de minute, cand a ajuns prietenul meu acasa. Deci nu va spun ce era la gura lui, de nici nu stiu unde le-a auzit pe toate ) Parca le face numai in ciuda mea, afurisitul mic. E ca un bebelus, prinde punctele slabe si le exploateaza. Daca ieri am stat numai langa colivie, astazi am pastrat distanta, tocmai ca sa il fac sa simta nevoia de apropiere. Si el se razbuna pe mine
). Na, daca nu m-a batut iar la jocul meu.
Una peste alta, isi arata personalitatea. Ma bucur ca incepe sa-si mai revina din soc si sa se acomodeze
Nu stiu ce sa fac cu femela..azi am observat ca il ciupeste tot timpul pe puiul cel mare , de gat ,de spate,de coada..si nu mai are nici un pic de puf galben pe spate..e chel tot timpul cand intra femela in cuib el se fereste de ea ca sa nu il ciupeasca..dar de hranit il hraneste..ce sa fac? help plzzz!!
Puiul mic are 22 de zile si cel mare 23 dar inca nu au pene pe ei doar cateva pe coada pe aripi si creasta foarte mica si am vazut ca le cresc pene putin si pe fata..momentan i-am izolat singuri in cuib si femela si masculul sunt in cusca..ca sa nu cipeasca puii..:(
Mai Mai.... asa fac toti mai ales la inceput,uite am sa va arat pe bella cum era ciupita de parintii,si numai ea si cel din spate...
da masteru si puiul meu mijlociu e aproape chel... arata cel mic mult mai frumos, la mine masculul ii ciupeste, dar am vazut ca uneori puii incearca sa riposteze. O sa fac azi poze sa vezi cum arata puiul mijlociu.
Va multumesc mult..si ar trebui sa fac ceva ? Sa i las sa intre in continuare la pui? nu as vrea sa i tot ciupeasca..acum sunt tot singuri..le-a dat sa manance s-a asezat lanca puiul cel mare si a inceput sa-l ciupeasca ..nu e nevoie sa le dau si eu de mancare puilor?
Daca mai ai o colivie mica,pune-i puii in ea temporar doar ziua,asa am facut si eu
Da, am o colivie mica in care il tineam pe mascul cand era singur ..si nu ar mai trebui sa-i mai las in cuib? inca nu sunt asa mari..o sa pun si niste poze cu ei sa-i vedeti..
Adaugat: 17-03-2011 15:11
Astea sunt pozele..una dintre ele nu e prea clara dar se vad..
Inca sunt prea mici,dar stii ceva punele pe fundul colivie dar sa pui si tu ceva sa le tina de cald,iar daca nu merge le pui inapoi in cuib
Acum am lasat femela sa intre in cuib si puii stateau intr-un colt..cum a intrat a mers direct la puiul mare si il ciupea de cap..si am scos-o iar afara..daca i pun in colivie o sa fie tot dupa ei..si inca sunt mici..nu le este frig in cuib dar nu stiu cum o sa le mai dea de mancare...o mai las sa intre din cand in cand si o sa observ ce face..
EDITE: Acum cateva minute a intrat si le-a dat iar putin de mancare si cand a terminat a inceput sa i ciupeasca pe amandoi... :cry: ..ce as putea sa mai fac ?
Puiul mijlociu arata asa... iar cel mic si mare in urmatoarea poza.
Adaugat: 17-03-2011 18:55
Scuze... nu am reusita sa pun pozele mai sus.
Eu tin femela si masculul in cusca inchisi si puii i tin in cuib acum..i dau drumul la femela sa intre la ei , le da de mancare si apoi se apuca sa-i ciupeasca si o scot iar afara...nu mai trebuie oricum sa stea pe ei.. sunt deja mari..si vreau sa va intreb daca sa o las sa intre seara..noaptea trebuie sa stea langa ei?
Ai doi perlatii frumosi sa iti traiasca micutii
Deci ce sa fac?.. sa las femela in cuib noaptea asta sau sa o tin afara ?? help plz :pls:
Masteru mai mult de atat,nu stiu ce sa iti zic,vb si cu flyaway si cu mary sa vezi ce iti zic
multumesc mult nimfa185, dar cel inchis la culoare care abea mai are pene ce o fi?
Masteru nu stiu ce sa-ti spun dar cred ca femela nu mai sta noaptea cu ei. La mine cel putin nu mai sta de ceva timp.
Azi puiul mare a iesit pt putin timp din cuib, dar a intrat repede la loc, a avut dupa aceea multe incercari dar se oprea in gaura cuibului, nu avea curaj.
Maine cand ies de la scoala o sa ma duc pe la petshop si o sa iau mancare pentru pui ca sa-i hranesc cu mana..sau imi recomandati altceva? acum cum sunt mai mari nu mai statea femela pe ei..nu cred ca o sa le fie frig in cuib fara femela.. nimfa185 si ioanaa va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Frig nu cred ca le va fi daca ii lasi in cuib, eu acu cand le mai dau mancare ii tin in poala si ma incalzesc ei si pe mine... deci nu cred ca e problema. La mine puiul mare mananca mei decorticat singur(dar nu mult) si o data pe zi le dau eu ovomix(vezi sa nu fie prea cald, sa-l poti tine tu siringa pe fata, dar nici prea rece ca nu il mananca) si nu ii hrani in excess, sau poate ii mai lasi si pe parinti sa-i hraneasca.
Eu acu ma cert cu freddy ca a inceput sa intre in cuib cu femela si el ii tage de pene pe pui(imi dau seama, ca incep ei sa caraie) pe cand femela nu face asa ceva.
Frig nu cred ca le va fi daca ii lasi in cuib, eu acu cand le mai dau mancare ii tin in poala si ma incalzesc ei si pe mine... deci nu cred ca e problema. La mine puiul mare mananca mei decorticat singur(dar nu mult) si o data pe zi le dau eu ovomix(vezi sa nu fie prea cald, sa-l poti tine tu siringa pe fata, dar nici prea rece ca nu il mananca) si nu ii hrani in excess, sau poate ii mai lasi si pe parinti sa-i hraneasca.
Eu acu ma cert cu freddy ca a inceput sa intre in cuib cu femela si el ii tage de pene pe pui(imi dau seama, ca incep ei sa caraie) pe cand femela nu face asa ceva.
La mine este exact invers acum..masculul sta linistit pe langa ei si femela i ciupeste..doar de azi am vazut ca i ciupeste..bine macar ca le-a ciupit puful ala galben si nu a apucat sa ciupeasca penele care cresc..si ovomix e cel mai bun? mai exista si alte feluri? daca nu gasesc ovomix imi puteti recomanda altceva?
ioanaa wrote:Frig nu cred ca le va fi daca ii lasi in cuib, eu acu cand le mai dau mancare ii tin in poala si ma incalzesc ei si pe mine... deci nu cred ca e problema. La mine puiul mare mananca mei decorticat singur(dar nu mult) si o data pe zi le dau eu ovomix(vezi sa nu fie prea cald, sa-l poti tine tu siringa pe fata, dar nici prea rece ca nu il mananca) si nu ii hrani in excess, sau poate ii mai lasi si pe parinti sa-i hraneasca.
Eu acu ma cert cu freddy ca a inceput sa intre in cuib cu femela si el ii tage de pene pe pui(imi dau seama, ca incep ei sa caraie) pe cand femela nu face asa ceva.La mine este exact invers acum..masculul sta linistit pe langa ei si femela i ciupeste..doar de azi am vazut ca i ciupeste..bine macar ca le-a ciupit puful ala galben si nu a apucat sa ciupeasca penele care cresc..si ovomix e cel mai bun? mai exista si alte feluri? daca nu gasesc ovomix imi puteti recomanda altceva?
Incearca sa lasi puii doar cu masculul, daca zici ca el nu-i jumuleste...am patit si eu asa cu o femela de perus...am ales sa-i hranesc la mana, cu o lingurita de plastic, cu "Handmix" orlux de la versele-laga...l-am cumparat on-line, in doua zile mi-a venit prin curier...pt. puisorii mei a fost mai usor sa-i hranesc cu lingurita...ai grija ca mancarea trebuie sa fie calda (39-40 grade), eu o gustam inainte, sa fiu sigura ca nu frige, o preparam intr-un pahar si o mentineam calda intr-un ibric cu apa . In prima faza puii vor refuza sa manance pana se vor obisnui...apoi te vor manca si pe tine de foame, asa sunt de pofticiosi!!! :hihi:
Masculul sta pe langa ei si nu le face nimic dar nici de mancare nu prea le da.. el le da maxim de 1-2 ori pe zi sa manance..o sa mai las si femela sa intre la ei mai rar..maine sper sa gasesc ceva mancare la petshop...
@Ioana, cel mare este grey,cu timpul ii va creste pene ai sa vezi.
@Masteru,e foarte greu sa hranesti puii de mici daca nu ai experienta,mai bine lasa pe parintii sa ii hraneasca.
@Setris,Cea din poza eu unu nu il recomand....daca vreti sa hraniti voi faceti cu mana voastra,dar mai bine cum am zis si mai sus,nu incercati daca nu aveti experienta.Atat am de spus.Numai bine
@Ioana, cel mare este grey,cu timpul ii va creste pene ai sa vezi.
@Masteru,e foarte greu sa hranesti puii de mici daca nu ai experienta,mai bine lasa pe parintii sa ii hraneasca.
@Setris,Cea din poza eu unu nu il recomand....daca vreti sa hraniti voi faceti cu mana voastra,dar mai bine cum am zis si mai sus,nu incercati daca nu aveti experienta.Atat am de spus.Numai bine
Am crescut trei serii de pui cu cea din poza...adu-mi te rog argumente, altfel nu inteleg de ce nu e buna ( si apropo de experienta, ultima serie am crescut-o de la doua saptamani, si cum am mai spus am crescut trei serii de pui fara probleme ) :wis:
La urma urmei decizia este a celui care detine pasarile, daca sta si se uita cum puii sunt brutalizati si plang toata ziua ( crede-ma ca tuleele sunt destul de mari cat sa le dea si sangele ) si cu ocazia asta obtine niste pasari hranite sanatos de parinti dar cu mari sechele ( puii abuzati cand ajung la maturitate adopta acelasi comportament ), sau daca obtine niste pui crescuti cu greu, cu treziri peste noapte, cu fulgii pe ei, dar murdari de manacare :hihi: si blanzi si atasati de oameni, tupeisti si cu personalitate. :wis:
Te inteleg dar eu nu le-am dat niciodata din acela,si te rog sa ma scuzi ca am sarit aiurea.Dar mai bine sa prepari tu pt ei decat sa iei de la magazin sa te astepti la nu stiu ce...
Te inteleg dar eu nu le-am dat niciodata din acela,si te rog sa ma scuzi ca am sarit aiurea.Dar mai bine sa prepari tu pt ei decat sa iei de la magazin sa te astepti la nu stiu ce...
Foarte greu gasesti in magazin asa ceva, formula pt. crestere la mana se apropie cumva de formula laptelui pt. bebelusi, are toate mineralele esentiale, vitamine, cenusa, culturi biotice pt. stimularea sistemului digestiv si multe altele, este foarte greu sa iti dai seama cat trebuie sa pui din fiecare tip de seminte pt. a face acasa o mancare echilibrata ce sa asigure tot necesarul unui pui in crestere...sunt de acord ca nu sunt prea sanatoase amestecurile gen gold patee, care este destul de greu pt. pui, are adaus de zahar care nu este tocmai indicat intr-o alimentatie zilnica.
Nu trebuie sa te scuzi, eu chiar am crezut ca sti ceva ce mie mi-a scapat, intradevar mancarea parintilor este mult mai sanatoasa, dar in anumite condintii e de preferat ca puii sa fie crescuti la mana, si oricum in cazul de fata puisorii sunt marisori, au cat de cat sistemul imunitar format .
Bafta si sanatate la pufosi. :hug:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus