Tania, draga mea, ca sa iti spun ceea ce as face eu trebuie sa-ti spun povestea mea din care vei pricepe ce am si facut de fapt. Eu cu mai bine de un an in urma am avut primul meu papagal, o nimfa, un baietel superb pe care si acum il visez noaptea. Era un vis frumos acest Kiki, era numai pe noi, nu ne duceam niciunde in casa fara el, dimineata se urca pe noi si ne pupa, la masa statea cu noi...ce mai, era tot ce ti-ai putea dori.Problema a aparut cand am fost sa-l tratam la aripioara, pentru ca inteligenta de unde l-am cumparat, cand l-a bagat in colivie, l-a bagat invers si aripioara a patit ceva, nu ma pricep sa-ti spun si ce, dar bine nu era, tremura mereu si nu putea sa zboare mititelul.Facandu-i noi tratament, alta inteligenta, de data asta medic veterinar, nu doar vanzatoare, ne-a zis ca tre sa-l aducem neaparat la deparazitare interna.Zis si facut, ca doar deh, cum sa nu asculti de medici?La deparazitare in prima zi a fost ok, insa de a doua zi...Kiki al meu nu mai era Kiki.Statea trist, nu manca si cel mai grav, avea diaree. M-am dus la desteapta, i-am zis insa desigur nu putea fi vina lor, ci cu siguranta a mancat ceva ce nu trebuia.Insa eu aveam si am in continuare mare grija la mancare si inainte sa le dau ceva, intreb pe cei cu experienta, de la care mereu am avut de invatat. Ne-am chinuit sa-i dat mancare cu seringa, apa la fel, fugeam de la servici sa-l hranim, dar...degeaba, vreo 5 zile s-a chinuit micutul nostru, ne-a dat sperante...dupa care, s-a stins sub ochii mei plini de lacrimi...il imploram sa nu se duca,ooof, ce moment cumplit
Bineinteles ca nu puteam sa vad colivia goala, asa ca am mers sa caut tot o nimfa si asa a ajuns la noi Carla, care se vroia a fi Charlie, insa am constatat ca e fetita
A fost tare speriata si salbaticuta, asa ca am hotarat sa-i luam o pereche, daca tot nu ne vroia pe noi...si uite asa a aparut si Paulie, o minunatie de cantaret vesel si plin de viata toata ziua. Insa amintirea mea legata de Kiki nu m-a lasat sa pot sta fara un sufletel pe care sa-l pot atinge si care sa-mi ofere dragostea lui la fel cum si eu i-o ofer pe a mea.Asa ca dupa un timp mai lung, in care m-am informat si m-am gandit bine, l-am luat pe domnul Goldy, sau cine stie, o fi domnisoara, nu conteaza.Goldy este botezat de Ramona(suana). Deci dupa toata povestea asta, vreau sa intelegi doar ca oricat de salbatice ar fi nimfele mele, nu le-as fi dat nici sa-mi iei 5 ani din viata.Mi le-am dorit si nu e vina lor ca sunt asa, au fost traumatizate sau ceva de genul...Cu toate ca Paulie vine in cap, nu te lasa sa pui mana pe el niciodata.Nu conteaza insa, am ales sa maresc familia decat sa ma descotorosesc intr-ul fel de ele.Cine stie pe mainile cui ar ajunge?Cine stie cat ar suferi dupa casa lor?Si ei au sentimente si nu merita sa ii ranim.Iar sfatul meu pentru tine este sa iti iei un pui bland, din suflet iti doresc sa ai parte de unul, dar nu il da pe Rocco, tine-l si pe el si cine stie, poate daca il va vedea pe cel mic atasat de tine, se va apropia si el. Nu e greu sa mai ai inca unul, e pacat sa-l dai zau, nu as putea sfatui vreodata in viata pe cineva sa dea la schimb o pasare...nu-mi place nici cum suna, dar actul in sine... Te rog sa te gandesti bine, dar nu numai la tine, ci si la Rocco!
"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--