9,376

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

La ai mei le-am dat sa manance ou fiert cu gris si le-a placut foarte mult..l-au mancat tot..cam la cat timp pot sa le dau..banuiesc ca nu e bine sa le dau in fiecare zi :-??

9,377

Maestru sa sti ca eu le dau zi de zi out ! Mai ales acum ca au puisori . In restul timpului le dau de 2 -3 ori pe saptamana cate jumatate de ou . E bine sa le dai ou , mai ales daca le pui si vitamine si calciu in el ! Eu asa le dau !
Asa cum va spuneam aseara , de azi-noapte avem 3 puisori ! Nu stiu de ce ies ei numai noaptea ... hmm Si acum cand am facut poze am vazut ca alt ou e pe cale sa iasa puiutul din el ! E mai inchis la culoare si asa am vazut si la al doilea puiut ca era inainte sa iasa ... Asa ca in noaptea asta sau maine avem iar puiut !
Astazi iar a fost sotul acasa si a stat Sonny in cuib pana pe la 15.00 ! Inainte sa plece l-a scos si a intrat Ally ! Acum ea le da sa pape si Sonny tipa de ma dor urechile ! De cate ori le da , asa face el ! :music:  :music:
Cand am ridicat capacul de la cuib ca sa fac poze , a intrat si Sonny in cuib pe deasupra ! Ally era la masa , in colivie ! Cand l-a vazut , a inceput sa traga ouale si puii la ea si pe el l-a dat afara ! Bine ca nu l-a ciupit rau ! :hihi:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

9,378

Naria ma bucur ca ai luat aceasta decizie, acum speram ca totul sa fie bine si nimfulitele sa se ingrijeasca de pui ca sa creasca mari si sanatosi  :k:
Laura ai niste minunatii acolo  :pup:  Sa-ti traiasca si sa creasca mari si sanatosi  :hug:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

9,379

fetelor  va multumesc pentru sprijin ,pacat ca nu am sa ii vad si eu pe puiuti  cum vor iesi din ou ,o sa ii vad doar gata crescuti ,eu revin in tara prin vara ,deci vor avea si pene pe atunci,azi ar trebui sa apara al 3-lea ou ,Piri este foarte protectiv ,nu lasa pe nimeni sa se apropie de dulap ,ieri am facut curat in dulap ,a fost balamuc,imi sarea la picioare.vroiam sa le cumpar un cuib ,dar domnul de la magazin m-a sfatuit sa nu o fac ,daca ei au ales locul ,si acum sa il schimb ,ar putea fi un stres pentru ei,si chiar sa nu mai stea pe oua,am schimbat si cartonul facut bucatele,de ei,cu servetele, Amore a facut figuri ,am pus inapoi un pic de carton si a fost ok.

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

9,380

uitati si iubiteii mei  :heart:  le-am dat drumul din colivie, au zburat putin (nu prea stiu inca bine sa zboare) si apoi au decolat pe jos si s-au plimbat  :heart:  cand i-am vazut ca adormeau am pus colivia jos, incet incet i-am dirijat si au intra singurei  :heart:

:grey: Tzuki

9,381

azi am reusit sa le fac curat in cuib  :k:
totusi puiul iesit face luni 1 saptamana, cat mai tiin celelalte 2 oua?
e grasunel si are gusa plina  big_smile

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

9,382

De obicei se tin ouale pana fac 28 zile . Ca sa te asiguri ca nu mai iese nici un pui .

Acum cateva minute a iesit Ally si a intrat Sonny ... M-am uitat la oute si in unul din ele se auzea piuit !(nu in cel care credeam eu) ... Trebuie sa mai iasa un puiut ! :bravo: Abia astept ! Cel de care credeam eu ca va iesi este primul out ... de la inceput mi s-a parut mie ca e un pic ciocnit , dar am zis ca mi se pare mie ! Astazi m-am uitat la el si asa este ... S-a facut si mai inchis la culoare ... hmm Este clar ca vor fi numai 4 puiuti ! Bine ca sunt sanatosi , asta conteaza cel mai mult ! :heart:  :heart:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

9,383

D-na Laura:Felicitari pt puiutzi :ou: .Patru puiutzi din 5 oua mi se pare destul de bine big_smile .Sa creasca mari si frumosi si asteptam poze cu toti  smile

9,384

monna3 wrote:

uitati si iubiteii mei  :heart:  le-am dat drumul din colivie, au zburat putin (nu prea stiu inca bine sa zboare) si apoi au decolat pe jos si s-au plimbat  :heart:  cand i-am vazut ca adormeau am pus colivia jos, incet incet i-am dirijat si au intra singurei  :heart:

salutare monna..vad ca ai tai deja s au obisnuit cu casa si cu tine...al meu inca e stresat daca ii dau drumu sta intr un loc 2 ore :d.. big_smile  :cry:

9,385

acestea sint papagali mei

ai mei abia asteapta sa iasa din colivie si sa stea pe umar la mine  dar cu femela am prob ia ii mai retrasa
si cind el este la mine pe umar ia face crize de nervi poate sam spuna cineva cum pot sa o calmez

am de  de 7 luni papagali nimfa si tot nu stiu care cum sta cu sex iam din diferite locuri si cind iam luat miau spus un mascul si celalalt femele dar comportamentul este invers femela ii cinta mult si mai si ciocaneste pe mascul iam si filmat cind faceau dragoste poate sam spuna cineva cum pot sam dau seama care cum este cu sex   big_smile

9,386

iullyy86 wrote:
monna3 wrote:

salutare monna..vad ca ai tai deja s au obisnuit cu casa si cu tine...al meu inca e stresat daca ii dau drumu sta intr un loc 2 ore :d.. big_smile  :cry:

pai azi cand le-am dat drumul s-au plimbat putin si apoi mai mai sa adoarma asa ca i-am dirijat usor spre colivie  smile
acu am observat ca se cam ciondanesc  sad  si nu stiu cat o sa-l mai tinem pe cel cu motul galben
am o intrebare: am observat ca au inceput sa se scarpine pe capusor... e normal? cand isi curata penele se si scarpina. oare trebuie sa le fac baita mai des? si totusi cu baita imi e frica sa nu-mi raceasca  neutral

petre foarte frumosi papagalii tai, sa fie sanatosi  smile

9,387

ms monna3  dar am o prob cu femela ca cinta tot timpul im place dar nustiu cesa cred ca ii si nervoasa cind cinta

9,388 (edited by masteru 05-03-2011 22:49)

Femela mea are excrementele foarte moi si cateodata au un miros neplacut ..am citit un articol in care zicea ca trebuie sa-i dau ceai de musetel..i-am pus ceaiul in adapator si vreau sa stiu daca ar trebui sa-i mai dau ceva? hmm

9,389

ajutor!!!!!! acum de dimineata am observat ca Tzuki a eliminat in excremente seminte intregi. l-am vazut cand le-a eliminat si la un interval de 1 min a eliminat de 2 ori. acum sta infoiat si nu a coborit inca sa manance desi celalalt papa sad ei doi tot timpul coboara amandoi la masa

9,390

Nimfele tale au nisip special? Fara el nu au cum sa digere mancarea

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

9,391

shadowdinasty wrote:

Nimfele tale au nisip special? Fara el nu au cum sa digere mancarea

nu, nu au. din ce am citit pe acest site am inteles ca la nimfe nu e obligatoriu nisipul pt ca ele isi desfac singure semintele
acum a coborit si roade la osul de sepie. offff  sad  merg sa le cumpar nisip si o sa iau sa-i dau niste iaurt, numai ca nu stiu cum o sa i-l dau pt ca ii am doar de o saptamana si nu s-au obisnuit chiar asa de tare cu noi incat sa vina la mine sa pape

9,392

Nu ii da iaurt, mai bine nisip special - Vogelgrit sau Ocean Fresh air.
Ai dreptate, isi desfac semintele dar si semintele desfacute trebuie sa fie digerate.
Sper sa fie ok!

9,393

shadowdinasty wrote:

Nu ii da iaurt, mai bine nisip special - Vogelgrit sau Ocean Fresh air.
Ai dreptate, isi desfac semintele dar si semintele desfacute trebuie sa fie digerate.
Sper sa fie ok!

ok, multumesc mult. o sa cumpar nisip. ala se amesteca cu mancarea?
acum vad ca a inceput si sa pape  :pls:  off, sper sa-si revina ca mi-i asa mila cand il vad asa

9,394

Eu la papagalii mei le-am pus nisipul intr-o alta hranitoare.
Cand au nevoie, merg si mananca din el.
Daca amesteci cu mancarea, cade pentru ca e marunta simai grea ca si semintele.

9,395

shadowdinasty wrote:

Eu la papagalii mei le-am pus nisipul intr-o alta hranitoare.
Cand au nevoie, merg si mananca din el.
Daca amesteci cu mancarea, cade pentru ca e marunta simai grea ca si semintele.

am inteles. multumesc mult  :pup:

9,396

:pup: Sa ne tii la curent cu starea lui!

9,397

Nu cred ca e obligatoriu sa le dai nisip..eu am nimfele de mult timp si nu le-am dat niciodata nisip big_smile

9,398

Nu e obligatoriu, multi nici nu il recomanda. Papagalii care traiesc printre oameni, primesc o hrana de care au nevoie, si e drept, isi decojesc semintele.
Totusi, daca sistemul digestiv nu face fata, nisipul poate ajuta la digerarea semintelor.

9,399

E ceva grav daca mananca cartofi prajiti nu au apucat sa manance mult,stiind ca nu au voie sare...ce imi recomandati sa fac,sunt foarte  ingrijorat nu stiu ce m-as face fara ei..

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,400

Misu nu cred sa fie o problema daca au mancat doar putin ... Cel putin asa cred eu . Totul e sa nu devina obisnuinta si sa manance mult si mereu ! Daca gusta nu le face rau , dar numai un pic !

De aseara avem si noi 4 puiuti ! Cred ca din ultimul ou nu va mai iesi nimic ... Asa cum am mai spus e primul out si e un pic ciobit , dar am zis ca poate , poate va mai iesi din el un pui ! Acum sunt sigura ca nu mai iese ! sad Bine ca sunt sanatosi , asta conteaza ! :angel: