Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
La ai mei le-am dat sa manance ou fiert cu gris si le-a placut foarte mult..l-au mancat tot..cam la cat timp pot sa le dau..banuiesc ca nu e bine sa le dau in fiecare zi :-??
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
La ai mei le-am dat sa manance ou fiert cu gris si le-a placut foarte mult..l-au mancat tot..cam la cat timp pot sa le dau..banuiesc ca nu e bine sa le dau in fiecare zi :-??
Maestru sa sti ca eu le dau zi de zi out ! Mai ales acum ca au puisori . In restul timpului le dau de 2 -3 ori pe saptamana cate jumatate de ou . E bine sa le dai ou , mai ales daca le pui si vitamine si calciu in el ! Eu asa le dau !
Asa cum va spuneam aseara , de azi-noapte avem 3 puisori ! Nu stiu de ce ies ei numai noaptea ... Si acum cand am facut poze am vazut ca alt ou e pe cale sa iasa puiutul din el ! E mai inchis la culoare si asa am vazut si la al doilea puiut ca era inainte sa iasa ... Asa ca in noaptea asta sau maine avem iar puiut !
Astazi iar a fost sotul acasa si a stat Sonny in cuib pana pe la 15.00 ! Inainte sa plece l-a scos si a intrat Ally ! Acum ea le da sa pape si Sonny tipa de ma dor urechile ! De cate ori le da , asa face el ! :music: :music:
Cand am ridicat capacul de la cuib ca sa fac poze , a intrat si Sonny in cuib pe deasupra ! Ally era la masa , in colivie ! Cand l-a vazut , a inceput sa traga ouale si puii la ea si pe el l-a dat afara ! Bine ca nu l-a ciupit rau ! :hihi:
Naria ma bucur ca ai luat aceasta decizie, acum speram ca totul sa fie bine si nimfulitele sa se ingrijeasca de pui ca sa creasca mari si sanatosi :k:
Laura ai niste minunatii acolo :pup: Sa-ti traiasca si sa creasca mari si sanatosi :hug:
fetelor va multumesc pentru sprijin ,pacat ca nu am sa ii vad si eu pe puiuti cum vor iesi din ou ,o sa ii vad doar gata crescuti ,eu revin in tara prin vara ,deci vor avea si pene pe atunci,azi ar trebui sa apara al 3-lea ou ,Piri este foarte protectiv ,nu lasa pe nimeni sa se apropie de dulap ,ieri am facut curat in dulap ,a fost balamuc,imi sarea la picioare.vroiam sa le cumpar un cuib ,dar domnul de la magazin m-a sfatuit sa nu o fac ,daca ei au ales locul ,si acum sa il schimb ,ar putea fi un stres pentru ei,si chiar sa nu mai stea pe oua,am schimbat si cartonul facut bucatele,de ei,cu servetele, Amore a facut figuri ,am pus inapoi un pic de carton si a fost ok.
uitati si iubiteii mei :heart: le-am dat drumul din colivie, au zburat putin (nu prea stiu inca bine sa zboare) si apoi au decolat pe jos si s-au plimbat :heart: cand i-am vazut ca adormeau am pus colivia jos, incet incet i-am dirijat si au intra singurei :heart:
azi am reusit sa le fac curat in cuib :k:
totusi puiul iesit face luni 1 saptamana, cat mai tiin celelalte 2 oua?
e grasunel si are gusa plina
De obicei se tin ouale pana fac 28 zile . Ca sa te asiguri ca nu mai iese nici un pui .
Acum cateva minute a iesit Ally si a intrat Sonny ... M-am uitat la oute si in unul din ele se auzea piuit !(nu in cel care credeam eu) ... Trebuie sa mai iasa un puiut ! :bravo: Abia astept ! Cel de care credeam eu ca va iesi este primul out ... de la inceput mi s-a parut mie ca e un pic ciocnit , dar am zis ca mi se pare mie ! Astazi m-am uitat la el si asa este ... S-a facut si mai inchis la culoare ... Este clar ca vor fi numai 4 puiuti ! Bine ca sunt sanatosi , asta conteaza cel mai mult ! :heart: :heart:
D-na Laura:Felicitari pt puiutzi :ou: .Patru puiutzi din 5 oua mi se pare destul de bine .Sa creasca mari si frumosi si asteptam poze cu toti
uitati si iubiteii mei :heart: le-am dat drumul din colivie, au zburat putin (nu prea stiu inca bine sa zboare) si apoi au decolat pe jos si s-au plimbat :heart: cand i-am vazut ca adormeau am pus colivia jos, incet incet i-am dirijat si au intra singurei :heart:
salutare monna..vad ca ai tai deja s au obisnuit cu casa si cu tine...al meu inca e stresat daca ii dau drumu sta intr un loc 2 ore :d.. :cry:
acestea sint papagali mei
ai mei abia asteapta sa iasa din colivie si sa stea pe umar la mine dar cu femela am prob ia ii mai retrasa
si cind el este la mine pe umar ia face crize de nervi poate sam spuna cineva cum pot sa o calmez
am de de 7 luni papagali nimfa si tot nu stiu care cum sta cu sex iam din diferite locuri si cind iam luat miau spus un mascul si celalalt femele dar comportamentul este invers femela ii cinta mult si mai si ciocaneste pe mascul iam si filmat cind faceau dragoste poate sam spuna cineva cum pot sam dau seama care cum este cu sex
monna3 wrote:uitati si iubiteii mei :heart: le-am dat drumul din colivie, au zburat putin (nu prea stiu inca bine sa zboare) si apoi au decolat pe jos si s-au plimbat :heart: cand i-am vazut ca adormeau am pus colivia jos, incet incet i-am dirijat si au intra singurei :heart:
salutare monna..vad ca ai tai deja s au obisnuit cu casa si cu tine...al meu inca e stresat daca ii dau drumu sta intr un loc 2 ore :d..
:cry:
pai azi cand le-am dat drumul s-au plimbat putin si apoi mai mai sa adoarma asa ca i-am dirijat usor spre colivie
acu am observat ca se cam ciondanesc si nu stiu cat o sa-l mai tinem pe cel cu motul galben
am o intrebare: am observat ca au inceput sa se scarpine pe capusor... e normal? cand isi curata penele se si scarpina. oare trebuie sa le fac baita mai des? si totusi cu baita imi e frica sa nu-mi raceasca
petre foarte frumosi papagalii tai, sa fie sanatosi
ms monna3 dar am o prob cu femela ca cinta tot timpul im place dar nustiu cesa cred ca ii si nervoasa cind cinta
Femela mea are excrementele foarte moi si cateodata au un miros neplacut ..am citit un articol in care zicea ca trebuie sa-i dau ceai de musetel..i-am pus ceaiul in adapator si vreau sa stiu daca ar trebui sa-i mai dau ceva?
ajutor!!!!!! acum de dimineata am observat ca Tzuki a eliminat in excremente seminte intregi. l-am vazut cand le-a eliminat si la un interval de 1 min a eliminat de 2 ori. acum sta infoiat si nu a coborit inca sa manance desi celalalt papa ei doi tot timpul coboara amandoi la masa
Nimfele tale au nisip special? Fara el nu au cum sa digere mancarea
Nimfele tale au nisip special? Fara el nu au cum sa digere mancarea
nu, nu au. din ce am citit pe acest site am inteles ca la nimfe nu e obligatoriu nisipul pt ca ele isi desfac singure semintele
acum a coborit si roade la osul de sepie. offff merg sa le cumpar nisip si o sa iau sa-i dau niste iaurt, numai ca nu stiu cum o sa i-l dau pt ca ii am doar de o saptamana si nu s-au obisnuit chiar asa de tare cu noi incat sa vina la mine sa pape
Nu ii da iaurt, mai bine nisip special - Vogelgrit sau Ocean Fresh air.
Ai dreptate, isi desfac semintele dar si semintele desfacute trebuie sa fie digerate.
Sper sa fie ok!
Nu ii da iaurt, mai bine nisip special - Vogelgrit sau Ocean Fresh air.
Ai dreptate, isi desfac semintele dar si semintele desfacute trebuie sa fie digerate.
Sper sa fie ok!
ok, multumesc mult. o sa cumpar nisip. ala se amesteca cu mancarea?
acum vad ca a inceput si sa pape :pls: off, sper sa-si revina ca mi-i asa mila cand il vad asa
Eu la papagalii mei le-am pus nisipul intr-o alta hranitoare.
Cand au nevoie, merg si mananca din el.
Daca amesteci cu mancarea, cade pentru ca e marunta simai grea ca si semintele.
Eu la papagalii mei le-am pus nisipul intr-o alta hranitoare.
Cand au nevoie, merg si mananca din el.
Daca amesteci cu mancarea, cade pentru ca e marunta simai grea ca si semintele.
am inteles. multumesc mult :pup:
:pup: Sa ne tii la curent cu starea lui!
Nu cred ca e obligatoriu sa le dai nisip..eu am nimfele de mult timp si nu le-am dat niciodata nisip
Nu e obligatoriu, multi nici nu il recomanda. Papagalii care traiesc printre oameni, primesc o hrana de care au nevoie, si e drept, isi decojesc semintele.
Totusi, daca sistemul digestiv nu face fata, nisipul poate ajuta la digerarea semintelor.
E ceva grav daca mananca cartofi prajiti nu au apucat sa manance mult,stiind ca nu au voie sare...ce imi recomandati sa fac,sunt foarte ingrijorat nu stiu ce m-as face fara ei..
Misu nu cred sa fie o problema daca au mancat doar putin ... Cel putin asa cred eu . Totul e sa nu devina obisnuinta si sa manance mult si mereu ! Daca gusta nu le face rau , dar numai un pic !
De aseara avem si noi 4 puiuti ! Cred ca din ultimul ou nu va mai iesi nimic ... Asa cum am mai spus e primul out si e un pic ciobit , dar am zis ca poate , poate va mai iesi din el un pui ! Acum sunt sigura ca nu mai iese ! Bine ca sunt sanatosi , asta conteaza ! :angel:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus