8,226

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

suana wrote:

Da Ioana.Iar cel din imaginea pusa de tine este un perus standard/englez.Am laut si eu o fetitza pentru cineva  care arata ca cel din poza .Sunt frumosi.Insa perusi negri nu exista.Nu au cum,mutatiile genetice n-au ajuns pana acolo.

Mutatile de culoare la perusi se pare ca nu au limite...am gasit informatii pe un site de mutatia "aripi de bronz", ea a aparut undeva in Palestina, nu se stie daca au mai rezultat si alte exemplare de felul acesta .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

8,227

Waw  :wow:  nu am mai vazut aceasta mutatie e super  :k:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

8,228

Slick imi pare rau pentru pierderea ta dar ...dureros sau nu, timpul vindeca ranile. Un alt perus ii va lua locul celui care s-a transformat in ingeras. Cred ca asa iti vei alina mai usor durerea, oferindu-i altui perus dragostea ta.

Am o intrebare pentru toata lumea, poate imi puteti impartasi din experienta voastra. Am o pereche de perusi cumparati acum 2 luni (ei sunt putin mai maricei) si nu stiu cum sa-i invat sa faca baie. Le-am pus apa in ceva si le-o schimb mereu dar nu se apropie de cadita. Sau fac baita numai vara?(ceea ce nu cred).

8,229 (edited by suana 28-02-2011 20:39)

setris,m-a uimit intr-adevar culoarea asta splendida.Da,cine stie...poate nu peste mult timp vom vedea si alte mutatzii  la fel de spectaculoase.
Veronika in general pasarile se scalda mai mult vara sau cand clocesc.In anotimpul rece nu simt atat de mult nevoia sa se ,,racoreasca''.Insa poti sa-i stropesti cu mana ,vei vedea ca le place sa mai faca, asa partial,baitza.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,230

wou silviu deobicei puiutii sunt mai cracanati ..nu stiu sa mearga.... dar daca chiar ai observat o problema partiala...cred ca ai facut bine...succes

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

8,231

Eu le-am pus cadita pentru ca ii vedeam ca se balacesc cu ciocul in apa din adapatoare si am zis ca poate au nevoie si iarna. Dar vara se duc singuri la baita din cate am mai citit....ii iubesc atat de mult si nu as vrea sa le lipseasca ceva din cauza lipsei mele de informatie...de-asta pun atatea intrebari. Multumesc de raspuns

8,232

Nici ai mei nu se prea omoara cu baita .desi au coditele galbene de la ;;drobul;;de calciu Le-am facut baita dar fugeau de apa ca de foc  .Si eu am inteles ca adora apa pe timpul verii dar nu e frig in casa ,!!!IARNA e dincolo de geam!! :perusi:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

8,233

Am cumparat ieri un pui de la un crescator (de data aceasta mascul) care sa inlocuiasca perusul mort. Dar asta nu mananca! De aseara de la ora 18 pana acum nu a mancat deloc! Culmea e ca nici cealalta nu mai mananca acum. O fi din cauza schimbarilor: la unul de peisaj si la celalalt de partener?

8,234

Da ,ceva de genul,o sa vezi dupa ce se acomodeaza ca o sa manance.

8,235

uh ..nu as vrea sa aiba o astfel de probelma ... sad ar fi foarte pacat .... Ai grija de el si de ceilalti si mai ales de femela si mascul <3

8,236

Aici stateam cuminti pe perna ,dar acum ne plimbam pe draperie  si mai ciugulim din cand in cand perdeaua ..poate dam de florile de pe geam!!!Astazi nu avem chef sa facem poze ,poate maine..ne mai gandim la asta........

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

8,237

Dana, foarte draguti papagalutii tai sa-ti traiasca! :pup:

-Ioana-

8,238

Ce frumosi sunt... Sa-ti traiasca :k:  :heart:  :iubareti:

8,239

grafadesign wrote:

Da ,ceva de genul,o sa vezi dupa ce se acomodeaza ca o sa manance.

Se pare ca inca nu mananca cei doi perusi! Cam cat poate rezista un perus fara sa manance?> Ai mei au deja 24 de ore (mai bine).

8,240

iti sugerez sa ai grija k ei.. pt  k perusi sunt foarte pretentiosi din punctul acesta de vedere..  Vorbeste cu perusul dai maiu multa atentie decat celuilalt pt cva altfel nu va manca si va avea probleme. Du-l la veterinar si iti va zice el...

8,241

isabella sunt de parere ca sfatul tau nu il ajuta prea mult...cred ca este normal sa nu manance casa noua...prieten nou.... de multe ori se intampla asa cu cei care sunt de mult in pet shopuri..se imprietenesc cu cei ce sunt acolo si apoi cand sunt despartiti sufera... Sa speram ca va manca vazand-o pe cealalta cum mananca.... :-< fetita pe care am luat-o nu a baut apa de cand am luat-o...deloc si nici masculul nu prea l'am vazut pe la apa...si ai mei ma sperie :-s

8,242

nu-i duce la veterinar ca nu e nevoie.
va lua cateva zile sau saptamnani pana se acomodeaza.Lasa-i putin singuri si nu te uita mereu daca manaanca sau beau.Asa erau si ai mei la inceput,pana la urma vor manca si nu vor muri de foame. smile
iti trebuie doar rabdare,intr-o zi nu se acomodeaza nici un animal cu mediul in care este. smile

-Ioana-

8,243

Sper sa manance! Mai ales ala nou care e pui! Ce e ciudat si amuzant in acelasi timp, e ca femela (cea veche) incerca sa se apropie de el, dar fraierul o respinge...:)) Incearca si ea sa se bage in seama si el nimic!

8,244

silviu wrote:

D-na Latifa, va multumesc pt. articol, dar din pacate mi-a fost de folos prea tarziu.  :cry: Puiutul a murit aseara!  :cry:  :cry:  :cry:

Imi pare rau sad. Articolul era in lucru de mai demult, dar chiar ne-am gandit ca poate te ajuta... sad

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

8,245

Silviu imi pare nespus de rau pentru puiutul tau ! sad  :angel:
Eu cred ca intru la balamuc cu Maya , oameni buni !!! Fata asta nu este normala ! :bang:
Toata mancarea este pe jos in colivie iar in hranitoare nu a mai ramas nici macar o boaba ! :wow: In schimb ea se apleaca de pe batul pe care sta si mananca cu capul in jos !!!!!!! smile Nu stiu cum reuseste sa scoata toata mancarea ... Am sa o urmaresc sa vad ! Pana atunci am sa ii scot hranitorile externe si am sa ii pun un castronel ... sa vad daca face la fel ! .... mai astept pareri despre ZUZA ... cred ca am sa ii schimb si numele ! Asta i se potriveste mai bine !!! :bang:  smile  smile

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,246

Mai bine ii pui mancarea pe josi intr-un colt si gata , pai daca face atatea figuri smile cand o sa mai creasca sa o se mai potoleasca un pic, asa era si Candy, o handicapata.  neutral
silviu, imi pare sincer rau pt perus. sad

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,247

buna ziua..:*:*

revin cu o intrebare...
de 2 zile polly e foarte cumintel..mananca,bea apa mai scoate 2 sunete dar ma ingrijoreaza cumintenia lui..sta p bara toata ziua..

oare are ceva?:(

Adaugat: 03-03-2011 14:02

am uitat sa va spun ca se scarpina mereu..oare se curata asa?

8,248

Nu conteaza asta...  Important este sa manance perusi tai... Eu iti urez "succes"  wink

8,249 (edited by necunoscuta 03-03-2011 19:08)

Alma, nu e regula ca perusii sa fie intr-o permanenta activitate. Fii atenta la fecale, iar daca zici ca se scarpina mereu, uita-te ca nu cumva sa aiba paduchi.

Da, se curata, ai mei , in fiecare seara dupa masa erau cu ciocul in pene, se curatau. Se scarpina cum? Cu piciorusul, sau doar il vezi cu ciocul umbland prin pene? Oricum, preventiv, cauta sa vezi daca are paduchei. big_smile

Sau se poate doar sa naparleasca. Ii pica pene, puf?

Simo

8,250

isabella wrote:

Nu conteaza asta...  Important este sa manance perusi tai... Eu iti urez "succes"  wink

ASta era pt george big_smile