Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
imi pare rau pentru pierderile voastre,sa speram ca pasaricile voastre sa-si gaseasca perechea perfecta.As vrea ca necazurile de astazi sa nu mai continue,si sa nu se fi intamplat...
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
imi pare rau pentru pierderile voastre,sa speram ca pasaricile voastre sa-si gaseasca perechea perfecta.As vrea ca necazurile de astazi sa nu mai continue,si sa nu se fi intamplat...
Imi pare rau pt pierderea lui Polly :perus:
Imi pare nespus de rau ca ati pierdut niste sufletele foarte dragi si sper ca baieteii ramasi singuri sa treaca peste asta si sa isi gaseasca din nou pereche. Si eu am pierdut 2 perusei pe care i-am iubit nespus de mult , au murit unul dupa altul si acum il mai am pe Coco , Maya si Alice.
Coco si Maya sunt pereche iar Alice e singura, ma gandeam sa ii caut si ei un perusel .Amandoua fetele sunt in perioada de imperechere.
multmesc tuturor pentru sprijin! :pup:
Are cineva de pe acest forum perusi negri?Stiti unde as putea gasi?
Ii putem vopsii,eu nu am vazut perus negru pana acum,doar gri.
(afirmatia de mai sus a fost o gluma )
sincer nici eu pana cand am ajuns in familia Latifa.Poza este de pe un articol despre mutatile de culoare la perusi de pe Latifa.
Da Ioana.Iar cel din imaginea pusa de tine este un perus standard/englez.Am laut si eu o fetitza pentru cineva care arata ca cel din poza .Sunt frumosi.Insa perusi negri nu exista.Nu au cum,mutatiile genetice n-au ajuns pana acolo.
Nu exista dar m-am referit la culoare :
Ramona imi spuneti si mie de unde l-ati luat? As vrea sa-mi cupar si eu unu,mi se par foarte speciali cu culoarea lor.
De la una din crescatoarele de la noi.L-am adus pe Bubu acasa,el a fost la tara dar fiind prea frumos si bland nu m-am indurat sa-l las la altcineva.Si celalalt era oricum baietel.Am gasit fetitza intamplator,m-a atras imediat culoarea deosebita.Asa ca ori nimeresti,la intamplare, ori cauti cu rabdare.
Stiti ce .. Nu conteaza culoarea perusului..Conteaza persinalitatea... Si mie mi se pare foarte deosebita culoarea.. Dar important este el ca animal nu ca aspect.. :dans:
@isabella ai dreptate.... nu stiu daca vreti sa va tin la curent...dar poate imi raspunde cineva daca inca merge bine...cred ca au inceput sa se evite...masculul nu o vrea deloc langa el...o evita....e suparat...se mai pune sa cante la distanta de ea...azi a cantat un pic si ea.... Ea e foarte linistita...am incercat azi sa o prind dar nu a prea stat asa ca am lasat-o dupa a doua incercare... in schimb cand ma apropii de ea cu mana e linistita se uita unde sa fuga dar nu zboara ca nebuna... iau masculul pe deget si ea ramane pe loc... Atata tot ca nu prea se suporta unu pe altu si ea nu prea mananca nu stiu ce are dar si masculul nu prea a baut apa deloc azi
Eu iti sugerez sa ai grija cu asta.. Pentru ca masculul meu cand a fost singurelnu manca iar mai apoi cand i-am adus femela a durat mai mult adica o zi doua pana s-au acomodat.. Iar cu mancatul si bautul apei nu-ti face probleme acum .. daca nu mananca nici peste cateva zile.. Atunci cred ca e oproblema.. Pt mascul e ceva normal.. Dor i-a murit partenera (din cate am citit azi)
@isabella ai dreptate.... nu stiu daca vreti sa va tin la curent...dar poate imi raspunde cineva daca inca merge bine...cred ca au inceput sa se evite...masculul nu o vrea deloc langa el...o evita....e suparat...se mai pune sa cante la distanta de ea...azi a cantat un pic si ea.... Ea e foarte linistita...am incercat azi sa o prind dar nu a prea stat asa ca am lasat-o dupa a doua incercare... in schimb cand ma apropii de ea cu mana e linistita se uita unde sa fuga dar nu zboara ca nebuna... iau masculul pe deget si ea ramane pe loc... Atata tot ca nu prea se suporta unu pe altu si ea nu prea mananca
nu stiu ce are dar si masculul nu prea a baut apa deloc azi
Pai scuza-ma, dar te-ai grabit prea mult sa o inlocuiesti pe cealalta, ca in orice relatie umana, dupa o despartire sau deces, respectivul ranit are nevoie de putina meditatie singur, iar cand e suficient de preagatit si incepe sa-si revina atunci o poate lua din nou de la capat.
Stiti ce .. Nu conteaza culoarea perusului..Conteaza persinalitatea... Si mie mi se pare foarte deosebita culoarea.. Dar important este el ca animal nu ca aspect.. :dans:
E normal,iubesti un animal pentru ce este el.Ca sunt si culori mai deosebite,norocos e cine ii are.
multumesc iloveanimals.... sa speram ca se vor intelege usor usor
Ascult-o pe iloveanimals are dreptate
In aceasta seara cand am revenit acasa unul dintre perusi era mort. Nu pot sa-mi explic cauza! Azi la ora 12:00 era ok si acum la 21:00 e mort. Nu se bateau intre ele (erau femele ambele), nici semne de boala nu avea, era vioaie, zbura prin camera. Era mai linistita, dar de la inceput, spre deosebire de cealalta care e mai speriata. Singura explicatie logica (ca acum incerc sa-mi dau seama cauza) e ca a fost bolnava de cand am luat=o (adica din noiembrie), dar totusi pana azi parea perfect sanatoasa.
A mai patit cineva asa? Sa-i moara din senin un perus.
p.s.: Pozitia corpului era cu o aripa desfacuta, ca si cum ar fi zburat. Dar cusca era inchisa. E cam ciudat si trist in acelasi timp.
slick povestea ta e de-a dreptul socanta...s-a speriat de ceva? poate fi vorba si de asta... offf chiar nu vroiam sa aud alta moarte imi pare nespus de rau ...
slick povestea ta e de-a dreptul socanta...s-a speriat de ceva? poate fi vorba si de asta...
offf chiar nu vroiam sa aud alta moarte imi pare nespus de rau ...
Dimineata pe la ora 9 am auzit un zgomot in colivie (ele erau acoperite noaptea ca sa nu faca galagie dimineata). Cand m-am trezit unul dintre balansoare se rupsese. Presupun ca s-a speriat putin. Dar cand am plecat de acasa pe la ora 13 erau ok. Chiar ciripeau in exces. Si acum cand am ajuns acasa, una moarta.
p.s.: nu vreau sa o las singura pe cealalta, desi spuneam ca atunci cand vor muri nu imi mai cumpar altii. Am mai avut o pereche peste 5 ani si mi=e cam greu cand mor pt ca ma atasez de ei. Credeti ca o nimfa se intelege cu un perus?
nu cred ca o nimfa i'ar tine companie unui perus ...eu cred ca "nu vorbesc aceeasi limba" .... dar exista oameni pe aici pe forum care au nimfe impreuna cu perusii....asteapta un raspuns
slick,probabil s-au speriat,s-au zbatut si e posibil sa se fi lovit.Sau sperietura i-a afectat prea tare si a facut infart.Si Vlad a patit asa ceva.Nimfele se inteleg cu perusii,in general.Dar e bine ca fiecare sa fie cu un seaman de al lui.Dar daca tii neparat sa ai si o nimfa nu e o idee chiar rea.Ar fi bine sa aiba colivii separate,insa eu iti recomand sa ai rabdare sa-si revina micutul pana sa ii iei partener.Se produce o schimbare,cel ramas simte lipsa partenerului si e bine sa fie un interval de acomodare la noua situatie.
slick,probabil s-au speriat,s-au zbatut si e posibil sa se fi lovit.Sau sperietura i-a afectat prea tare si a facut infart.Si Vlad a patit asa ceva.Nimfele se inteleg cu perusii,in general.Dar e bine ca fiecare sa fie cu un seaman de al lui.Dar daca tii neparat sa ai si o nimfa nu e o idee chiar rea.Ar fi bine sa aiba colivii separate,insa eu iti recomand sa ai rabdare sa-si revina micutul pana sa ii iei partener.Se produce o schimbare,cel ramas simte lipsa partenerului si e bine sa fie un interval de acomodare la noua situatie.
Ma gandeam sa iau altul chiar maine(de data asta chiar mascul) ca sa nu moara de singuratate. Nu cred ca a stat vreodata singura, pt ca eu i-am luat dintr-un pet shop unde erau multi si apoi au fost doua.
Cum crezi de cuviintza.Probabil e si asa bine.Ei sunt invatatzi sa stea perechi sau mai multi si singuratatea nu le e pe plac.Depinde si de caracterul lor,unii se adapteaza mai usor.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus