8,151

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

iloveanimals wrote:
pacococo wrote:

buna sunt nou aici si as ave nevoie de sfaturi

ooo sa va spun am un perus Paco care e baiat :perus: si o perusa Coco :perus: ,dar sunt foarte fricosi de ce?

:perusi: si as dori si pui :ou: de la ei doi

de unde stiu daca se vor imperechea,cand? si de ce nu mananca altceva inafara de mancarea de la magazin?

Ti-am mai spus odata. Citeste subiectul asta o sa gasesti tot ce vrei! Dar naa...cine sa mai stea sa citeasca atatea paginii, toti vrem mura in gura...

Ai incercat vreodata sa lucrezi cu ei timp indelungat ca sa ii imblanzesti?? Asa sunt pasarile, salbatice, nu sunt animale crescute atata timp langa casa omului. Se pot obisnuii cu tine numai daca lucrezi mult cu ei.
Se vor imperechea cand vor dorii, nu trebuie sa ii obligi. Spui ca nu stii mai nimic despre ei, atunci cum vrei stii sa ii ingrijesti cand vor avea pui??? Asta e o responsabilitatea destul de mare pe care doar un cunoascator o poate duce la capat!

Si cu mancarea, stii vorba aia "cu rabdarea treci si marea" iar cu putina inteligenta poti ajunge chiar sa nu te uzi. Fii inventiv si cobinale celelalte alimente cu meiul.

Ai dreptate Iloveanimals Faza cu toti vor mura in gura e adevarata eu pe 26 -1-2011 mi-am luat 2 perusi .
Inainte cu o saptamana zi si noapte ma documentam pe Latifa despre ai si acum am ajuns la pagina 112 .Mi-au fost de mar ajutor sfaturile lui OBlonda , Smire si tu ( altii ) cand am fost la Pet -Shop i-am ales singur deoarece vanzatorul imi dadea 2 masculi atunci l-am oprit si am ales singur deoarece stiam ca Ceromul e diferit ! Iti multumesc tie , lui OBlonda si altii big_smile

Madalin 2 perusi Zuzu si Paco  :perus:  :perus:

8,152

madalin_lipo wrote:

Ai dreptate Iloveanimals Faza cu toti vor mura in gura e adevarata eu pe 26 -1-2011 mi-am luat 2 perusi .
Inainte cu o saptamana zi si noapte ma documentam pe Latifa despre ai si acum am ajuns la pagina 112 .Mi-au fost de mar ajutor sfaturile lui OBlonda , Smire si tu ( altii ) cand am fost la Pet -Shop i-am ales singur deoarece vanzatorul imi dadea 2 masculi atunci l-am oprit si am ales singur deoarece stiam ca Ceromul e diferit ! Iti multumesc tie , lui OBlonda si altii big_smile

Ma bucur ca mai e cineva care chiar cauta si se documenteaza si nu doreste doar mura in gura, felicitari!  :bravo:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,153

am si eu o problema..va rog sa ma ajutati:(((((((
i-am dat drumul perusului si s-a lovit la cioc..deasupra nasului..ii curge sange..ce sa-i fac? VA ROG AJUTATI-MA

8,154

silviu iarta-ma dar nu ti'am ascultat sfatul...papagalita mea nu are numai "diaree" defapt nici nu prea are...e doar moale...practic sufera micuta..o vad inchizand uchisorii de durere....o vad dormind mult...o vad mancand putin ... i'am dat si aseara si azi antibioticul...nu stiu daca se simte mai bine...in seara asta m'a speriat...am vazut-o dormind la cutiuta de mancare...si nu imi raspundea cand o strigam...sunt tot ce am acesti papagali .. sad sper sa reusesc sa o pun pe picioare...mititica...noroc cu masucul ca ii da mereu de mancare si are grija de ea... sad

sunt pus in situatie de a va cere un sfat desi am inceput tratamentul...deoarece imi este frica sper sa nu ma judecati ca fac totul de capul meu...dar am mai trecut odata prin asta cu femela si nu e deloc placut sa te trezesti noaptea de la un zgomot si sa te uiti imediat la cusca rugandu-te la Dumnezeu sa nu se fi intamplat ceva cu micutza ta sad

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

8,155

oo sad  imi pare foarte rau ce ti sa intamplat, dar trebuie sa fi optimist,incearca sa stai cat mai mult cu ea sa o alinti sa o ingrijesti foarte bine ai sa vezi ca o sasi revina daca asta vrea si ea :k:   sad  sad iti impartasesc tristetea sad  stiu ce simti ca si mie mi sa intamplat sad  sad

8,156

Buna dimineata...dupa ce perusul meu s-a lovit aseara in dimineata asta e foarte vioi..

Sper ca nu l-a afectat cu nimic:((((..imi este tare frica

8,157

ai fost la veterinar? :ill:  ao face bine daca ai merge pentru ca ai spus ca a sangerat asta inseamna ca se poate infecta, deci eu cred ca ar trebui sa disi sai dea un antibiotic ceva ca la ei o infectie efoarete periculoasa si tu nu pre poti sa faci nimic deoarece nu poti sal deinfectezi rane deoarece iar intra lichidul in nari wink  wink  :k:

8,158

Posteaza o poza cu pasarea.

8,159

e frig afara si ma gandeam ca nu o pot duce la veterinar..:(( suporta frigul asta?
pun imediat o poza

8,160 (edited by suana 23-02-2011 13:43)

alma,daca se simte bine acum,nu-ti fa griji.Sangerarea s-a oprit dar locul unde s-a lovit poti sa-l cureti cu betadina amestecata cu apa daca ai,daca nu cu rivanol sau de urgentza putin ceai de musetel.Nu trebuie sa-l stresezi si mai mult cu veterinarul si sa-l scoti afar in frig.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,161

sad( da asa ma gandeam si eu..il zapacesc mai rau cu frigul

Adaugat: 23-02-2011 13:46

inca una

8,162 (edited by suana 23-02-2011 13:50)

Da ,se vede unde s-a lovit.Insa daca e voi si mananca,e vioi si nu sta umflat ,e ok.S-a lovit cu ciocul care fiind mai tare,l-a protejat cat de cat,e mai periculos sa dea cu capul.Poate  ,cu grija,se va invata sa nu mai zboare aiurea si sa aterizeze in locuri  unde e in sigurantza.Daca crezi ca se infecteaza e bun Baneocin pudra antibiotic.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

8,163

saracutu

Adaugat: 23-02-2011 13:50

da acolo la cioc este lovit..multumesc mult pentru sfaturi..imi era frica sa nu fie ceva grav sa se intample ceva cu el.Doamne Fereste..:((

Multumesc mult

Adaugat: 23-02-2011 14:13

chiar acum mananca..e vioi..asta m-a mai linistit putin

8,164

Poate e vioaie,ca din cate imi dau eu seama din poze, este fetita(nu sunt clare pozele,scuzati daca gresesc)

8,165

grafadesign wrote:

Poate e vioaie,ca din cate imi dau eu seama din poze, este fetita(nu sunt clare pozele,scuzati daca gresesc)

tongue La asta ma gandeam si eu, ca este o fetita, nicidecum un baietel...oricum Poly merge si la fetite.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

8,166

Da,e ca Lori a mea.....
http://img233.imageshack.us/img233/9493/dscn0058i.jpg

Uploaded with ImageShack.us

8,167

cand l-am primit mi s-a spus ca este baiat..:D

ce seamana ...ce draguta e:X:X:X
il am de o saptamana si imi este atat de drag de el

8,168

seamana? s-a apucat de alpinism..ZUZU  a mea...

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

8,169

stiu ca iti e drag as a fost si cu mine, dar totusi sa ai grija de nasucul lui  :fluture:

8,170

eu fac tot ce pot..am dezinfectat rana..as vrea sa.l vada si un veterniar dar din pacate e frig afara si nu vreau sa-i fac mai mult rau

8,171

Daca ai ascultat de sfaturile date ,daca e mai bine[oricum nu se vindeca intr-o zi] poti sa mai astepti putin ,daca nu ..pune-l intr-o cutiuta si sub geaca[sa nu-l sufoci] BAFTA tu decizi !!

8,172 (edited by suana 23-02-2011 18:15)

N-are nevoie de mai multa ingrijire acum decat dezinfectata la nas.Vad ca e vioaie,daca se intampla sa aibe urmari de la lovitura,deja s-ar fi resimtit.Vezi azi,maine ce face si daca e la fel de bine,nu cred ca ar trebui sa-ti faci probleme.Ce sa zic,medicul veterinar te va trimite frumos acasa cu un dezinfectatnt si antibiotic pudra ,daca pare sa se infecteze, asa cum ti-am sugerat si noi.

8,173

nu mai speriati fata atata...daca a dezinfectat cum i'am zis si eu pe privat cu apa oxigenata iar papagalul este vioi nu are nimc sad eu nu stiu ce sa ma mai fac astazi cand i'am dat antibioticul nu l'a vrut si din greseala mea i'a curs in ochisori...am clatit cu un pic de apa si am stat cu ea langa calorifer sa se usuce sufland cate putin vad ca acum e ok cu okisorii dar ma sperie rau de tot starea ei.. sad exista doctor veterinar pe aici dar nu se pricepe la pasari si cu frigu asta sa ma duc pe distante mari.... deja ii e rau si nu mananca...sa o mai si plimb pe frig cu masina.... sad

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

8,174

Duminica se vand la piata ,in frig doar intr-o cutie de lemn prevazuta cu geam, Nu se imbolnavesc?Am vazut si pesti dar le incalzeau apa..Sunt  caliti sau..vezi acasa c-a- luat ..teapa..vara inteleg ,dar iarna... :cry:  :cry:

8,175

Vreau si eu sa imi ziceti ce dieta sa le fac papagusilor mei  big_smile multumesc :perusi: