9,226

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

titi.coco wrote:

Cred ca te pot felicita deja masteru...mai mult ca sigur se aude din ou deoarece puiul a spart coaja oului si trb. sa iasa...sar putea ca pana maine dimineata sa te trezesti cu un mini-motat  big_smile daca pot sa spun asa :blb: Sanatate si sa dea Dumnezeu sa iasa puiul cu bine din ou :pls:  :bravo:  :bang:
a si cu iesitul din ou mai devreme sar putea k femela sa se fi apucat mai devreme de incubat ouale :pup:  :hihi:  :k:

multumesc pentru sfat big_smile..si da..femela a inceput sa cloceasca de cand a facut primul ou..acum sa mai asteptam..dar coaja nu am vazut sa fie sparta la vreunul..o sa revin cu vesti  :hihi:

9,227

masteru wrote:
titi.coco wrote:

Cred ca te pot felicita deja masteru...mai mult ca sigur se aude din ou deoarece puiul a spart coaja oului si trb. sa iasa...sar putea ca pana maine dimineata sa te trezesti cu un mini-motat  big_smile daca pot sa spun asa :blb: Sanatate si sa dea Dumnezeu sa iasa puiul cu bine din ou :pls:  :bravo:  :bang:
a si cu iesitul din ou mai devreme sar putea k femela sa se fi apucat mai devreme de incubat ouale :pup:  :hihi:  :k:

multumesc pentru sfat big_smile..si da..femela a inceput sa cloceasca de cand a facut primul ou..acum sa mai asteptam..dar coaja nu am vazut sa fie sparta la vreunul..o sa revin cu vesti  :hihi:

De obicei puiul piuie inainte sa sparga coaja deoarece se chinuie putin asa ca piuie sa ne ti la curent... wink

9,228

titi.coco wrote:
masteru wrote:
titi.coco wrote:

De obicei puiul piuie inainte sa sparga coaja deoarece se chinuie putin asa ca piuie sa ne ti la curent... wink

Am sa va tin wink..acum nu am mai auzit piuit si a intrat femela in cuib si sta in continuare pe oua big_smile

Adaugat: 21-02-2011 20:45

A iesit iar femela acum cateva minute din cuib..si oul care a fost facut primul se misca  :ou: se apropie tot mai mult momentul sa iasa puiul  :ou:

9,229 (edited by alex.coco 21-02-2011 21:41)

Felicitari!!!Acum trebuie sa-i lasi in pace ca stiu ei ce sa faca :succes:

9,230

Da.. eu ma uitam in cuib numai cand iesea femela afara ca sa nu o stresez prea tare  :grey:

9,231

voi dupa cat timp v-atzi imblanzit nimfele?..sa stiu cat am si eu de asteptaT:))) :sol:

9,232

johnny90 wrote:

voi dupa cat timp v-atzi imblanzit nimfele?..sa stiu cat am si eu de asteptaT:))) :sol:

depinde si de personalitatea lor..masculul meu nu e bland nici acum si il am de vreo 2-3luni.. femela a fost blanda din prima zi de cand am adus-o acasa tongue

9,233

deutzza_1994 alias d33a.dede, pur si simplu nu stiu ce ma opreste sa-ti dau ban definitiv si sa-ti interzic si accesul la site, dar am decis sa-ti mai dau o sansa. Insa ATENTIE MARE!!! la prima si cea mai mica greseala voi face ceea ce am scris mai sus. Asta inseamna sa nu vii din nou cu insistente absurde, sa nu scrii iar measaje urate si sa ai rabdare sa ti se raspunda. Trebuie sa inveti sa te controlezi daca vrei sa ramai aici!

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

9,234

masteru wrote:
johnny90 wrote:

depinde si de personalitatea lor..masculul meu nu e bland nici acum si il am de vreo 2-3luni.. femela a fost blanda din prima zi de cand am adus-o acasa tongue

eu am un mascu`..si obs ca trb sa am multa rabdare cu el  :angel: ...are cam 3-4 luni...asa mi-a zis vanzatoarea...si eu il l-am de 3 sapt aprox..:-?

9,235

johnny90 wrote:

fiecare nimfa are personalitatea iei unele sunt bland altele sa imblanzesc mai greu chieia succesului este rabdarea!!!asa ca  :succes:

9,236

Buna dimineata! noi am ajuns la 3 puisori big_smile  :ou:
Bafta tuturor cu outele... si cu iesitul puisorilor smile  :k:

9,237

In dimineata aceasta a iesit primul pui  :ou:  ..la inceput statea departe de femela si am crezut ca nu il accepta dar dupa cateva minute a mers aproape de femela si a intrat sub ea big_smile...inca nu am vazut sa primeasca mancare de la parinti dar cred ca stiu ei ce trebuie sa faca..si as vrea sa stiu daca trebuie sa le dau o mancare speciala acum cat au puii? le-am mai dat morcov , mar..si puiul cam in cat timp o sa isi deschida ochii?

9,238

masteru wrote:

In dimineata aceasta a iesit primul pui  :ou:  ..la inceput statea departe de femela si am crezut ca nu il accepta dar dupa cateva minute a mers aproape de femela si a intrat sub ea big_smile...inca nu am vazut sa primeasca mancare de la parinti dar cred ca stiu ei ce trebuie sa faca..si as vrea sa stiu daca trebuie sa le dau o mancare speciala acum cat au puii? le-am mai dat morcov , mar..si puiul cam in cat timp o sa isi deschida ochii?

Felicitaii!!!In perioada de reproducere si cresterea puilor este bine sa le dai ovomix gold ciallo cred ca asa se scrie :rusine:  dar si alimente moi mar ras ,morcov,cred ca si banana ... :ou: dar in privinta bananei mai astept pareri :rusine: ...oricum felicitari si sa-ti traiasca :pup:

9,239

alex.coco wrote:
masteru wrote:

Felicitaii!!!In perioada de reproducere si cresterea puilor este bine sa le dai ovomix gold ciallo cred ca asa se scrie :rusine:  dar si alimente moi mar ras ,morcov,cred ca si banana ... :ou: dar in privinta bananei mai astept pareri :rusine: ...oricum felicitari si sa-ti traiasca :pup:

Multumesc  :ou:
m-am gandit sa le dau si un supliment de vitamine in apa dar sa nu fie prea concentrat pentru pui..mai astept niste pareri in legatura cu asta big_smile

9,240

Felicitari Masteru pentru primul puisor, sa vina si altii dupa el.
Eu le dau la nimfe: ou cu pesmet sau gris, mar, morcov, salata, vitamine in apa(5 zile-si pauza),o data la 2 saptamani, o picatura de vitamine in ou(vitamine pt mancare), mei pe spic(non-stop),o jumatate de biscuite ocazional...si desigur seminte pentru nimfe...cred ca atat.
Si pun o poza cu cei trei puiuti :ou:

9,241

Foarte frumosi puii , sa-ti traiasca  big_smile..la mine astept sa iasa si ceilalti..mai sunt inca 2 oua  :ou:

Adaugat: 22-02-2011 15:54

Scuzati pentru dublu post dar nu merge sa dau edite sad...am uitat sa intreb ce se aude cand puiul primeste de mancare? eu am auzut de cateva ori cam timp de 5 minute , ca puiul ciripea mai tare si repede..atunci il hraneste?

9,242

Da atunci il hraneste...cand piuie repede si mai tare:) smile

9,243

Da am observat si eu cand piuia asa am luat capacul de pe cuib si am vazut ca i dadea de mancare..am reusit sa fac o poza cu el big_smile

9,244

Dragi posesori de nimfe, am o mare nelamurire si totodata o intrebare pe care o sa v-o adresez si voua, daca au trecut 10 luni de cand un mascul si o femela nu se comporta ca si cum ar forma o pereche,mai exista vreo sansa ca in viitor sa se apropie unul de celalalt?Si cand spun mascul si femela sunt 100% sigura ca asa e!Insa nu dau semne ca se vor intelege vreodata. Care ar fi solutia?Schimba ceva montarea cuibului pe colivie? Puteti sa-mi dati un sfat din experienta proprie?

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

9,245

biadim20 wrote:

Dragi posesori de nimfe, am o mare nelamurire si totodata o intrebare pe care o sa v-o adresez si voua, daca au trecut 10 luni de cand un mascul si o femela nu se comporta ca si cum ar forma o pereche,mai exista vreo sansa ca in viitor sa se apropie unul de celalalt?Si cand spun mascul si femela sunt 100% sigura ca asa e!Insa nu dau semne ca se vor intelege vreodata. Care ar fi solutia?Schimba ceva montarea cuibului pe colivie? Puteti sa-mi dati un sfat din experienta proprie?

Ai mei sunt pereche , au facut oua dar nu sunt asa apropiati unul de altul ..nu se prea joaca amandoi doar cateodata..poate asa e felul lor..

9,246

Pai se si gonesc unul pe celalalt destul de des, de obicei cel care e pe un bat mai sus, il bazaie pe cel de jos, nici cand mananca nu isi dau pace...

--Bianca--

9,247

Si ai mei se mai bat..mai ales acum cand intra masculul in cuib peste femela , ea il scoate afara si nu il mai lasa sa intre  :sol:

9,248

Pai da,dar macar o data tot s-au iubit, ai mei nu se suporta si ma gandeam ca exista vreo metoda sa devina ceva mai dragastosi...M-am gandit si ca poate cuibul le-ar putea trezi brusc o iubire profunda pentru companion, dar asta nu imi poate spune decat cineva care a patit la fel si a incercat aceeasi metoda. De exemplu ai tai chiar daca zici ca se bat, totusi atunci cand au conceput ouale nu s-au batut   big_smile  , deci a existat un moment cand s-au agreat, ceea ce la ai mei nu cred ca o sa vad.Ma gandeam ca in primavara asta o sa faca si ei ceva oute, dar... momentan le admir pe ale voastre si ma bucur pentru voi toti  smile

--Bianca--

9,249

emela mea inca nu a facut al 2-lea eu si au trecut 9 zile sad(

9,250

Ajutor!!! Am o problema cu Freddy... cand isi face nevoile face foarte multa apa si putin verde... azi ma duc sa iau DIROPUR...asa am gasit la topicul boli, ceai de menta si apa de la orezul fiert... sunt bune astea?
El se comporta normal, mananca cat si pentru pui, bea apa(am pus vitamine acu cand am vazut situatia)...