9,201

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

ioanaa wrote:

Pai si la Lolita este cloaca unflata tot timpul fiindca isi face nevoile mult mai rar( ea se tine si 3 zile... si cand face ...face din zbor)...e posibil sa fie asta motivul...zic eu

Zboara? yikes  a mea nu a mai zburat de cand a depus primul ou... doar cand mananca iese in cusca..si umflatura cred ca e normala..mai astept si alte pareri big_smile

9,202

masteru wrote:
ioanaa wrote:

Pai si la Lolita este cloaca unflata tot timpul fiindca isi face nevoile mult mai rar( ea se tine si 3 zile... si cand face ...face din zbor)...e posibil sa fie asta motivul...zic eu

Zboara? yikes  a mea nu a mai zburat de cand a depus primul ou... doar cand mananca iese in cusca..si umflatura cred ca e normala..mai astept si alte pareri big_smile

Dap zboara... dar cred ca o face special ca sa curat eu excrementele ei de pe pereti smile ... da cam o data pe saptamana... nu isi face nevoile in colivie sub nici o forma

9,203

Deci asta sa fi fost si la mine?de asta sa facea excrementele in felul ala?Ca si a mea s-a tinut mult...Dat au trecut 4 zile de la primul ou si acum ca a facut excrementele nu mai are cloaca umflata:|Mi-e teama ca s-ar putea sa nu mai faca al doilea ou

9,204

Am reusit sa-i fac piticotului o poza... dar e cu telefonul asa ca nu e prea clara(am luat si eu repede ce aveam la indemana)
Dar am observat ca avea putina mancarica in gusa... sper ca o sa-i dea mai mult. Poate nu stiu nici ei exact cum se face.. si pana isi dau seama poate mai practica putin ... dar aud ca-i da de mancare cam la 2-3 ore
Azi de dimineata ma trezit la 6 ca piuia piticotu...ii dadea Freddy de mancare

Adaugat: 18-02-2011 16:19

Ii dadea tati de papa. :ou:  smile

9,205

multumesc nimfa 185.sper sa-i treaca repede perioada aceasta. 5 zile nu este asa de mult. :perusi:

9,206

sa-ti traiasca puiul de nimfa ,ioanaa. :lma:

am avut un catel pe nume bobi,un perus pe nume ali,un papagal  pe nume lori,o broasca testoasa;am un papagal nimfa de 5 ani jumatate pe nume coco si un ciobanesc geraman pe nume grand

9,207

Multumesc Ralukutza.. Acum asteptam mai multi big_smile  :ou:

9,208

ioanaa sa-ti traiasca puisorul.este prima oara cand vedem asa ceva. :lma: daca mai ies sa ne ararati si noua.

9,209

Noaptea asta o sa avem primul out,ca pacolina sta in cuib si pana acum nu statea in cuib seara/noaptea...

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,210 (edited by deyseby 19-02-2011 00:24)

Ce de oute si avem si un piticot. Ioana, nu scoate puiul din cuib. Nu le face curat inca. Fa curat dupa ce scot toti puii. Pai cata mancarica vrei sa aiba in gusa daca el este atat de mic? Stiu ei sigur cat sa-i dea nu-ti fa griji.
Laura, la tine este productie serioasa ca intotdeauna. Noi tinem pumnii.
Mihnea, eu zic ca nimfa ta este femela sigur. Uitate la mutatia asta si fa diferenta intre baiatul meu si fata Ramonei. Cei doi cu capul alb sunt baieti iar cea din mijloc cu mai mult gri pe capusor  este fetita.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

9,211

Multumesc pentru sfaturi Deyseby.
Cred ca avem si al 2-lea puiut... azi de dimineata am vazut un puiut care nu era asa pufos ca primul(sau poate doar mi s-a parut)... ii dadea freddy de papa... si a fost agitatie mare la iei in cuib spre dimineata.
Vom fi siguri cand ii vom vedea pe amandoi deodata...

9,212

ioana:e prima tura pe pui la perechea ta??

9,213 (edited by suana 19-02-2011 15:06)

mihnea ai o femela foarte frumoasa din mutatia whiteface.E clar ca e femela,se vede dupa dungile de pe interiorul coditzei.Varsta e pe acolo unde spui ....
ioana,pupam micutzeii,sa cresca mari si sanatosi.    :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,214

da vladcrisan este prima tura de puisori, si speram sa iasa toti sanatosi.
Multumesc mult Suana, asa sa fie...
Ca rasfatati si ocrotiti de parinti lor sigur sunt... stau amandoi 24 h in cuib. big_smile

9,215

..va salut pe toti..sunt nou pe acest forum, putetzi sa ma ajutati cu niste sfaturi sau sa ma indrumati cum sa procedez  :sol: .Acum 3-4 sapt mi-am luat o  :grey: , prima sapt l-am lasat sa se obisnuiasca; si apoi l-am scos din colivie ,  a zburat prin camera 3-4 ore ; de unul singur nu intra in colivie si l-am prins cu un prosop si l-am linisti timp de 1-2 minute si l-am pus in colivie.Dupa o sapt aprox. l-am scos din nou din colivie, a zburat cam mult 4-5 ore nu mai vroia sa intre in colivie, m-am chinui 30-40 de minute sal bag  :furios:  m-a si muscat ..l-am cam speriat eu asa...fara sa vreau..de la o vreme tot speriat e ...ma apropri langa se agita in colivie, face multa galagie..ce ma sfatuiti sa fac... :merci:  ms anticipat...app trb sa ii iau niste jucari adecvate in asa fel sa fie putin mai prietenos, ca n-am avut timp sa-i cumpar jucari ca am avut sesiunea si ar trebui sa invatz...

9,216

Multumesc la toata lumea !!! :hug:
Ioana , sa-ti traiasca puiutii si mult noroc cu celelalte oute ! :pup:
Mary productia este destul de slaba acum ... S-a oprit la 5 oute ! Sper sa fie toate fertile ! Desi nu cred ... hmm ... Dar tot nu il lasa pe Sonny sa intre in cuib ... Il ciupeste si de fiecare data ii da sangele ! Ce sa fac ??? Acum am prins-o ca a iesit afara si l-am inchis pe Sonny in colivie ! A intrat imediat la cuib ! Sa vad ce va face Ally cand va vedea ! :hihi:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

9,217

Acum cateva minute a iesit femela din cuib si am observat ceva foarte rau sad(.Un ou era rupt in doua , ii lipsea o jumatate si era plin de sange..puiul nu era inca facut cum trebuie..nu stiu ce s-a intamplat..se poate sa il fi mancat femela sau masculul? help plz

9,218 (edited by silviuof 20-02-2011 21:51)

johnny90 bine ai venit. Eu zic sa nu il mai stresezi. Daca vrei sa iasa prin camera, lasa-i usa coliviei deschisa. Daca el o sa vrea sa iasa, o sa iasa singur. Apoi iarasi, daca a iesit, lasa-l ca o sa intre singur, cand o sa ii fie foame, sete. El, banuiesc ca s-a invatat ca acolo in casa lui e mancarea si sigur va intra singur! Oricum, se va mai intampla sa mai doarma si afara.
Ei nu prea suporta sa fie luati in pumn. Daca tu te apropii de colivie si el nu stie unde sa fuga, se agita inseamna ca e super speriat si ii este super frica de tine. Eu zic sa il lasi singur, sa faca ce vrea el. Nu il mai da afara. Pune colivia undeva, langa tine, unde stai cel mai mult si tu doar sa stai de vorba cu el. Fa aceasta  pana nu o sa se mai sperie de tine, adica pana o sa poti sa te apropii de colivie si el nu o sa mai fuga ca disperatul, eventual sa bagi chiar mana in colivie si el sa nu se sperie decat daca te apropii foarte mult de el. Trebuie sa ai rabdare cu el si sa nu il stresezi. Lasa-l ca o sa iasa singur din colivie.
Dupa ce nu o sa se mai sperie asa de tare de tine o sa poti sa incerci sa se obisnuiasca cu mana ta.
Si inca ceva, eu zic sa ii mai pui niste bete si chiar o scarita. Ei in colivie nu zboara, doar se catara pe gratii si urca pe scarita, pe bete. Bine, nu pune prea multe, ca sa nu aiba spatiu de desfasurare.
Uite, eu il am pe golanul meu de 7 luni si tot nu s-a apropiat de mine, adica nu vine langa mine, nu imi sta pe deget, dar in schimb ma pot apropia de el, pot umbla in colivie fara sa se agite. Ei bine, daca vede ca ma apropii foarte mult de el, incepe sa fuga.
Succes cu el si nu-l mai stresa!!!

9,219

silviuof wrote:

johnny90 bine ai venit. Eu zic sa nu il mai stresezi. Daca vrei sa iasa prin camera, lasa-i usa coliviei deschisa. Daca el o sa vrea sa iasa, o sa iasa singur. Apoi iarasi, daca a iesit, lasa-l ca o sa intre singur, cand o sa ii fie foame, sete. El, banuiesc ca s-a invatat ca acolo in casa lui e mancarea si sigur va intra singur! Oricum, se va mai intampla sa mai doarma si afara.
Ei nu prea suporta sa fie luati in pumn. Daca tu te apropii de colivie si el nu stie unde sa fuga, se agita inseamna ca e super speriat si ii este super frica de tine. Eu zic sa il lasi singur, sa faca ce vrea el. Nu il mai da afara. Pune colivia undeva, langa tine, unde stai cel mai mult si tu doar sa stai de vorba cu el. Fa aceasta  pana nu o sa se mai sperie de tine, adica pana o sa poti sa te apropii de colivie si el nu o sa mai fuga ca disperatul, eventual sa bagi chiar mana in colivie si el sa nu se sperie decat daca te apropii foarte mult de el. Trebuie sa ai rabdare cu el si sa nu il stresezi. Lasa-l ca o sa iasa singur din colivie.
Dupa ce nu o sa se mai sperie asa de tare de tine o sa poti sa incerci sa se obisnuiasca cu mana ta.
Si inca ceva, eu zic sa ii mai pui niste bete si chiar o scarita. Ei in colivie nu zboara, doar se catara pe gratii si urca pe scarita, pe bete. Bine, nu pune prea multe, ca sa nu aiba spatiu de desfasurare.
Uite, eu il am pe golanul meu de 7 luni si tot nu s-a apropiat de mine, adica nu vine langa mine, nu imi sta pe deget, dar in schimb ma pot apropia de el, pot umbla in colivie fara sa se agite. Ei bine, daca vede ca ma apropii foarte mult de el, incepe sa fuga.
Succes cu el si nu-l mai stresa!!!

..am incercat asta...adica i-am lasat  2 zile usita de la colivie deschisa si nu a iesit, i-am luat acoperisu` si nu a zburat....a zburat dupa 5-10 minute...am incercat sa vad daca intra in colivie si n-a vrut..merci de sfaturile de la tine, am obs ca trb sa am multe rabdare cu el; de exemplu dimineata pe la 7 e cel mai agitat, canta, fluiera, se misca de la stanga la dreapta, si o tine timp de cateva ore...e mic..cred ca are aprox 3-4 luni maxim..e pui nu e obisnuit sa stea singur, la petshop era intr-o colivie mare si era cu o femela....cand l-am luat...cred ca 1-2 luni nu-l mai scot din colivie....

app silviuof frumoasa nimfa ai:D...sa-ti traiasca  :lma:

9,220

femela mea inca nu a facut al 2-lea eu si au trecut 7 zile asta e a 8-a neutralsad

9,221

Avem primul out  :ou:

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,222

cateva poze cu nimfa mea. ce credeti ca este? mi-a spus cineva ca e baiat si sa pun audio cum canta el, l-am inregistrat dar nu stiu cum sa il pun.   multumesc.

9,223

Sa va arat pe paco ce canta wink[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s8uI3XnEX7c[/youtube]

==>Misu<==

9,224

masteru wrote:

Acum cateva minute a iesit femela din cuib si am observat ceva foarte rau sad(.Un ou era rupt in doua , ii lipsea o jumatate si era plin de sange..puiul nu era inca facut cum trebuie..nu stiu ce s-a intamplat..se poate sa il fi mancat femela sau masculul? help plz

Astazi o alta veste dar sper sa fie buna.Femela a iesit afara si a mancat din osul de sepie si atunci m-am apropiat de cuib is am auzit ciripit.Nu a iesit inca nici un pui dar se auzea un ciripit foarte incet dar repetat..se poate sa fie din interiorul oului? ar mai avea inca vreo 2-3 zile pana sa iasa primul pui  :ou:

9,225 (edited by alex.coco 21-02-2011 20:34)

Cred ca te pot felicita deja masteru...mai mult ca sigur se aude din ou deoarece puiul a spart coaja oului si trb. sa iasa...sar putea ca pana maine dimineata sa te trezesti cu un mini-motat  big_smile daca pot sa spun asa :blb: Sanatate si sa dea Dumnezeu sa iasa puiul cu bine din ou :pls:  :bravo:  :bang:
a si cu iesitul din ou mai devreme sar putea k femela sa se fi apucat mai devreme de incubat ouale :pup:  :hihi:  :k: