Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Vaiii Ramona ce minunatii ai tu acolo. :hug: Sa iti traiasca :pup:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Vaiii Ramona ce minunatii ai tu acolo. :hug: Sa iti traiasca :pup:
:pup: ms :pup:
D-na Ramona:Foarte frumosi si vad ca se inteleg bine,cum de nu au venit si niste oua de la ei??
Pai.....am trei femele.Doar Bubu,englezul,e mascul.
Aha.....inteleg
POSEIDON 96 te-ai referit la ora 13 ,? Poate se pregateste de clocit .PACOCOCO-sunt adulti,vor intra in cuib la timpul potrivit[ai mei intra doar din curiozitate] :perusi:
da m-am referit la ora 13
dar de ce intra in viteza in cuib cand trece cineva pe langa colivia lor (amandoi)?si uneori cand intra roade scobitura aia
Asa faceau si perusii mei mai demult.Cred ca se ascund Si perusa mea rodea gaura cuibului
sa stiti ca perusii mei nu vor sa intre in cuib oare de ce nici atunci cand vor sa se ascunda de un musafir, nu ei stau doar pe stinghiile lor si afara nu in cuib, dar de curand am vazut ca de curiosi isi bagau doarcapul in cuib sa vada ce e acolo si mai stau pe stinghia de la cuib numi fac griji sunt sigur ca intro zi o sa intre si acolo caci nu a ramas nuci un loc in casa "neinspectat" de ei doi
@pacococo, cum a mai spus si iloveanimals nici unul dintre perusii tai nu sun apti pentru imperechiere asa ca scoatele cuibul pt. k daca femela o sa depuna ouale respectiv puii ea nu ii va ingriji deoarece este inca mica...lasa-i sa mai creasca pana la un an jumate pentru ca pe la aceasta varsta perusii sunt apti din punct de vedere psihic pt. imperechiere...
Mult noroc si sanatate!!! :succes:
multumesc mult de sfat asta stiam ca nu sunt apti de imperechere ,dar o sa le las cuibul ca jucarie deoarece nu sa vor impereche pana la ace varsta
Faci o mare gresala!!!Daca o sa ti cuibul in colivie le vei trezi spiritul matern/patern si se vor imperechia mai mult ca sigur si pui viata femelei in pericol asa ca cel mai bine scoti cuibul pt. k iei nu o sa-l foloseasca ca o jucarie ci ca un loc pentru cuibarit si asa o sa faca oua femela va pierde multe substante nutritive se va obosi
si nu sunt sanse sa aiba grija de oua!!! :succes: asa ca scoatele cuibul!!! :succes: :k:
multumesc foarte mult de sfat, nam sa scot cuibul beoarece poate se vor ranii in gratiile taiate am sa astup intrarea cu ceva multumesc foarete mult nu vreau sa le fac vreun rau supilor mei :heart: :heart: :floare: :perusi:
titi.coco stai linistit ca nu se vor imperechea, in primul rand masculul e inca pui nu stie si nici nu are cum sa fertilizeze ouale. Daca unei persoane ii place sa chinuie va fi si ea chinuita la un moment dat, daca o persoana nu vrea sa asculte si trebuie sa-i repetii de mii de ori aceiasi chestie, mai bine las-o balta ca nu merita efortul!
Pacococo nu trebuie sa lasi cuibul .Exista riscul ca femela sa nu poata sa scoata ouale si oricum daca o sa aiba pui nu o sa stie sa ii ingrijeasca . Riscul este foarte mare ca femela sa moara din cauza epuizarii !!!!!!
Desi se tin scai unul de altul ZUZU si CLAUDIU au personalitati diferite; C pisca cu fuc,Z iese primul din colivie ,C sta linistit in mana mea, Z arunca pamintul din ghivece [cand are ocazia] ... de parca nici n-ar fi frati [surori]...dar sunt cuminti foc pe draperie.. :soarece:
In general asa se intampla, masculul sta cuminte si canta si femela face dracii si tace.
Aici li se vede mai bine ciocul :perusi:
Aaa, sunt fetite amandoua, adica trei. :hihi: :heart:
azi am avut timp si am facut niste poze animalutelor mele.el este Piciu.imi puteti spune ce varsta are?polly e la mine de 3 ani si aproximativ 3 luni.cand piciu va avea varsta necesara imperecherii,polly va mai putea face oua?
8-9-10 luni, cam asa.
p.s. are raie!
alexandra10 :eu nu le pot estima varsta, dar am citit ca femelele pot face oua fertile pana la 5 ani nu te asigur 100% de chestia asta,bravo pentru dragalaseniile astea
dana1:stiu la ce te referi eu am reusit sa il fac pe mascul sa imi stea pe mana in 1 saptamana ,iar femela nici pana acum de aprox. 5 luni de cand o am nu imi sta pe mana
IN MINA MEA ...cand vreau s-o examinez de aproape .pe deget sta fara probleme[in poza de sus sta pe umarul copilului de 3 ani si nu il ciupeste nici cand o ia de pe pat] :perusi: pt. PACOCOCO
SCZ PENTRU DUBLU POST
alexandra10 ar trebui sa le pui deasupra tavitei de pe fundul coliviei niste gratii pentru ca perusii sa nu ajunga la resturile de mancare care poate sau murdarit cu fecale si mai important sa nu ajunga la fecale. am dreptate?
iloveanimalscand un perus are raie are picorusele de culoarea pilii noastre sau le are albastui?
iloveanimalscand un perus are raie are picorusele de culoarea pilii noastre sau le are albastui?
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -la-pasari
Azi toti perusii mei au avut parte de o baie :k:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus