johnny90 bine ai venit. Eu zic sa nu il mai stresezi. Daca vrei sa iasa prin camera, lasa-i usa coliviei deschisa. Daca el o sa vrea sa iasa, o sa iasa singur. Apoi iarasi, daca a iesit, lasa-l ca o sa intre singur, cand o sa ii fie foame, sete. El, banuiesc ca s-a invatat ca acolo in casa lui e mancarea si sigur va intra singur! Oricum, se va mai intampla sa mai doarma si afara.
Ei nu prea suporta sa fie luati in pumn. Daca tu te apropii de colivie si el nu stie unde sa fuga, se agita inseamna ca e super speriat si ii este super frica de tine. Eu zic sa il lasi singur, sa faca ce vrea el. Nu il mai da afara. Pune colivia undeva, langa tine, unde stai cel mai mult si tu doar sa stai de vorba cu el. Fa aceasta pana nu o sa se mai sperie de tine, adica pana o sa poti sa te apropii de colivie si el nu o sa mai fuga ca disperatul, eventual sa bagi chiar mana in colivie si el sa nu se sperie decat daca te apropii foarte mult de el. Trebuie sa ai rabdare cu el si sa nu il stresezi. Lasa-l ca o sa iasa singur din colivie.
Dupa ce nu o sa se mai sperie asa de tare de tine o sa poti sa incerci sa se obisnuiasca cu mana ta.
Si inca ceva, eu zic sa ii mai pui niste bete si chiar o scarita. Ei in colivie nu zboara, doar se catara pe gratii si urca pe scarita, pe bete. Bine, nu pune prea multe, ca sa nu aiba spatiu de desfasurare.
Uite, eu il am pe golanul meu de 7 luni si tot nu s-a apropiat de mine, adica nu vine langa mine, nu imi sta pe deget, dar in schimb ma pot apropia de el, pot umbla in colivie fara sa se agite. Ei bine, daca vede ca ma apropii foarte mult de el, incepe sa fuga.
Succes cu el si nu-l mai stresa!!!