9,176

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Dap...s-au oprit din facut oua...
Eu astept sa iasa puiuti... avem 6 oua :ou:

9,177

Salutare tuturor! Nu am intrat c-am de multa vreme pe forum. Nimfele mele sunt bine sanatoase, doar ca Pufi si Angelina nu vor sa imi faca pui sad, Din toamna de cand s-au cunoscut se calca intr-una, dar nimic pana acum. Oare care este problema, nu sunt destul de maturi?  Pufi stiu ca are peste 1 an, dar Angelina nu stiu (a fost prinsa de afara). Plus ca de cand e Angelina la mine s-a schimbat foarte mult in privinta coloritului de pe cap. Din mici puncte galbene acum are pete mari. Oare sa nu fi ajuns la varsta maturitatii?

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

9,178

Succes tuturor la puiutzi.Vrem sa vedem cat de curand ce comori se ascund in outzele alea mici :ou:

9,179

Felicitari pentru toti care au oua,sper sa iasa toti

am avut un catel pe nume bobi,un perus pe nume ali,un papagal  pe nume lori,o broasca testoasa;am un papagal nimfa de 5 ani jumatate pe nume coco si un ciobanesc geraman pe nume grand

9,180

La voi fundul femelelor arata la fel de urat?E foarte mizerabil si cred ca are si rosu nush sa va explic...Si oul il are jos acolo.I-o fi iesit cloaca?

9,181

Buna. Nu am mai intrat pe forum de ceva timp. Ma bucur ca toata lumea asteapta puiuti. Coco si Cocuta au terminat perioada de clocit si din pacate nici acum nu au fost ousoarele fertile. Am luat cuibul asa cum m-ati sfatuit, am redus temperatura la caloriferul din sufragerie langa care stau si seara cand se intuneca ii mut intr-o alta camera ca sa doarma mai mult. Sper acum sa nu se mai imperecheze curand. Facusera deja patru serii de oua in cinci luni. Ei sunt bine,voiosi si foarte galagiosi. In sfarsit le mai aud si eu glasul, pentru ca in perioada cu ousoarele abia mai scoteau cate un sunet. Erau preocupati tot timpul de cuib. Pacat ca nu au reusit sa faca si puisori. Ma bucur totusi ca am scapat de sentimentul de teama sa nu pateasca ceva Cocuta din cauza epuizarii.Ma uit cu placere la pozele voastre cu puiuti si am sa postrez si eu cateva poze cu cele doua nimfe zapacite ala mele.Succes tuturor!

Adaugat: 16-02-2011 19:04

Acestea sunt nimfele mele Coco si Cocuta!

9,182

poza cu fundul

9,183

De curand am si eu o nimfa si de doua zile au inceput sa zbore fulgi prin casa ! Cand se pigule si se scutura sau zboara umple casa de fulgi ! Nifa cred ca are in jur de 1 an . daca ma puteti ajuta cu un sfat mai ales ca am si o fetita de 5 ani si ma ingrijoreaza puful care poate fi inspirat de copil mai ales ca papagalul sta mai mult liber pentru ca asa l-am obisnuit . Si daca stie cineva cum poate fi adunat mai usor din casa.

9,184

Au trecut 4 zile de la primul ou si inca nu l-a facut pe al doilea:|Ce as putea face si e vreo problema la fundul femelei mele?

9,185

@hahaeu Bine ai venit,nimfa ta naparleste...stai linistit/a ca nu se intampla nimic.
@fhgfhgn Trebuie sa treaca 5 zile.

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,186

Cum adica?Adica face acum al doilea ou peste 5 zile si al treilea ou cand il mai face?

9,187

Are 7 luni si este mascul...sau cel putin asta voi crede pana la primul ou smile) nu mare mi ar fi mirarea sa faca oua din moment ce la magazinul de unde l am cumparat, n a mancat in viata lui os de sepie, in hranitori avea doar mancare proasta iar cusca era una de 2 ori mai mica decat cea in care sta acum. In plus mai avea 2 frati si o sora cu care si impartea locuinta de langa usa ( in frig si curent). Saracutzul a fost bolnavior,inca mai este,azi i am cumparat vitamine pentru ca i se exfoliaza ciocul de la osul de sepie.  Totusi el nu canta cum canta alte pasari ale voastre ( [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MVBRqbMGjuI[/youtube] doar asa,tipete de astea).  Voi ce parere aveti, pana la urma asa sa fie varsta lui? I a cazut un fulg aseara si am facut ca mai avea o anexa de puf pe un alt fulg,lipit la baza de fulgul normal. O fi mascul? sau femela? O fi pui sau batran? ce parere aveti?

9,188

Am observat ca femela fuge pe stinghie in ultimul timp cand e afara si mai si face intr-un fel ca si cum s-ar screme...Si chiar trebuie sa treaca 5 zile sa faca al doilea ou?

9,189

Eu cred ca este femela...dar mai astemp si alte pareri smile

9,190

fhgfhgn wrote:

Am observat ca femela fuge pe stinghie in ultimul timp cand e afara si mai si face intr-un fel ca si cum s-ar screme...Si chiar trebuie sa treaca 5 zile sa faca al doilea ou?

Nu cred ca dureaza chiar 5 zile..nimfa mea a facut ouale la 2 zile diferenta intre ele..

9,191

fhgfhgn... nu stiu ce sa iti spun... dar nu mi se pare normal sa tina un ou atat(nu sunt deloc experta). Dar are cloaca unflata?
Am si o veste... La noi a aparut azi PRIMUL PUISOR!!!
Nu l-am vazut dar l-am auzit si am vazut prin intrarea de la cuib coaja de ou :ou:

9,192

Azi cand a iesit femela afara am vazut ouale si am observat ca s-au mai inchis la culoare foarte putin.E in regula?

9,193 (edited by flyaway70 17-02-2011 18:15)

Ioana @ Sa-ti traiasca puisorul !  :bravo: Asteptam si restul ...
Fhgfhgn @ La mine , la prima tura de pui , a fost diferenta intre primul pui si urmatorul de 6 zile ! Asa ca nu e de speriat ! In legatuta cu cloaca ... nu stiu ce sa spun ... Nu am fost in situatia asta si nu stiu ce sa zic !
Maestru @  Este okk ! Daca se dezvolta puii este normal sa se inchida la culoare ... Cele infertile , de obicei raman albe , iar dupa 21-28 zile se formeaza un capacel maroniu la ou !
Mihnea @ Bine ai venit ! Si eu cred ca este fetita ! Dar mai asteptam pareri !
Misu @ Sa sti ca nu i-am despartit ! Numai provizoriu (cam cate 2-3 ore) pana se potoleste si le dau iar drumul ! Pana la urma o sa fie olog daca continua sa il ciupeasca asa ! hmm

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

9,194

Felicitari Ioana pt puisor,asteptam poze cu el cand mai creste wink

9,195

Si acum sa ne laudam ... De ieri avem 5 oute ! wink

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

9,196

Felicitari d-na Laura pt. outze...sa dea Dumnezeu sa iasa toti puisori :pup:  :succes:  wink

9,197

Multumesc mult... Vom vedea daca putem face poze... fiindca nici eu nu l-am vazut si iei nu ies niciodata amandoi din cuib

9,198

Astazi a  facut treaba mare de 3 ori ca sa zic asa...Un fel de diaree improscata pe jos prin colivie...A 3-a oara cand am curatat am descoperit ca avea sance in excrement si acum nu mai are cloaca umflata neutral

9,199

Mai revin si eu cu o intrebare...acum cateva minute am luat femela in mana si am observat ca are cloaca foarte umflata dar nu stiu din ce cauza..a facut deja 4 oua si ultimul l-a facut acum 7 zile ..nu cred ca mai face altele dar nu pot sa imi dau seama de ce este asa umflata..e normal? help  :pls:

9,200

Pai si la Lolita este cloaca unflata tot timpul fiindca isi face nevoile mult mai rar( ea se tine si 3 zile... si cand face ...face din zbor)...e posibil sa fie asta motivul...zic eu