9,126

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

si zuzii mei sunt in pas cu restu motatilor!  :bravo: avem primul outz!!! :iubareti:
sper de data asta fiind a2a oara knd fac oute sa iasa si puisori..data trecuta nu am avut noroc! :pls:

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

9,127

se pune si la nimfe in apa albastru de metil?
:nimfa:

s.juku

9,128 (edited by silviuof 09-02-2011 18:25)

vai, nu stiu ce are astazi golanul meu, ca de dimineata a tipat intruna!!!!!!!! TIPA, nu canta. Chiar nu stiu ce sa ii mai fac. Mancare are, apa are, are de toate. Ce poate sa aiba? De bolnav, nu cred ca e bolnav, ca a mancat, a baut. CE AREEE? ca ma scoate din sarite, nu il mai suport.

Si inca ceva, de cateva zile, mananca la greu nisip. Fata de cum manca inainte, acum mi se pare ca mananca prea mult. Sa ii iau nisipul din colivie si sa il pun mai tarziu?

9,129

Din cate stiu eu, nimfele nu au nevoie de nisip, pentru ca ele nu mananca semintele cu coaja, doar pasarile care mananca si coaja au nevoie de nisip, acesta ajutandu-le la digestie. Deci, parerea mea e ca poti sa-l scoti de tot.

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

9,130

Mie, un prieten mi-a dat nisipul - e crescator si are si magazin de petshop. A zis ca trebuie sa aiba. Eu l-am luat, l-am pus in colivie, bineinteles, a inceput sa manance tarziu, iar acum, vad ca nu se mai opreste. I l-am luat. O sa il pun doar o zi pe saptamana  big_smile

9,131

Are dreptate Bia...si eu am patit la fel cu primul nimfa si avea nisip si dupa o perioada a murit de cauza asta cred..

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,132

Nu stiu daca se poate sa si moara din cauza nisipului, tot ce se poate, dar eu de la Mary(deyseby) stiu ca nu e bine. Si eu am avut si mi-a zis sa il scot. Acum tu faci cum vrei, dar daca cei mai experimentati ne dau un sfat, e bine de luat in seama, nu vorbesc ei degeaba.

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

9,133 (edited by deyseby 10-02-2011 08:40)

Silviuof, nisipul nu este recomandat pt pasarile de talie mica. Dupa cum a zis si Bia, nu este bun pt nimfe. Prietenul tau cu pet shop le pune la toti papagalii nisip in colivii sa absoarba mizeria dar nu pt mancat. Tu poti face cum vrei.
Am mers in zoomania si am vazut ca au revenit din nou la vechile lor obiceiuri cu mizeria la papagali si fara mancare iar apa era foarte murdara si putina. Le-am zis ca o sa-i reclam la protectia consumatorului. Angajatii care erau de la animax si care faceau curat luna, au plecat. Are niste tineri fara nici o problema. Aveau un kakariky bolnav si cand le-am zis sa-l trateze au zis ca-si revine singur. Pacat de animale.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

9,134

dar albastru de metil ii ajuta cu ceva?

s.juku

9,135

Buna! Am si eu o intrebare... nimfele stau pe oua da nu mai fac baita deloc... si am inteles ca e esentiala pentru oua umezeala. Ce ar trebui sa fac... sa ii ud eu(pulverizator) sau sa le las cadita in continuare(desi nu mai intra in ea). Am incercat sa ii ud eu cu pulverizatorul dar fug de apa... sad

9,136

ioanaa wrote:

Buna! Am si eu o intrebare... nimfele stau pe oua da nu mai fac baita deloc... si am inteles ca e esentiala pentru oua umezeala. Ce ar trebui sa fac... sa ii ud eu(pulverizator) sau sa le las cadita in continuare(desi nu mai intra in ea). Am incercat sa ii ud eu cu pulverizatorul dar fug de apa... sad

Nu stiu ce sa zic si ai mei stau pe oua dar de cand au depus primul ou nu i-am mai stropit...nu stiu daca e chiar necesar sa fie udate , astept si eu respunsul big_smile...Femela intra in cuib , sta pe oua dar nu prea iese sa manance si sa bea apa..i dau eu cu o cutiuta manacre in cuib , mananca si apoi i pun adapatorul si bea.Acum are 4 oua.Am observat ca excrementele femelei sunt foarte moi si nu stiu ce ar trebui sa fac in legatura cu asta...nu stiu daca este normal..Ma poate ajuta cineva? :pls:

9,137

Merci Deyseby. Nu am sa ii mai pun nisipul, ca oricum, golanul meu nu mananca decat meiul. E un rasfatat.
Pe cat de galagios a fost ieri, pe atat de cuminte a fost astazi. Abia acum spre seara a inceput sa mai zica si el ceva, un cuvant, un cantecel scurt. Acum, cand m-am asezat la birou, a venit pe usita coliviei si se uita la mine. Era asa de simpatic, ca se uita cu un ochi si cu gatul lung.
Ma gandeam astazi, ca nu zice nimic, poate s-a inbolnavit de la mine. Dar daca a mancat, cantat, nu da semn de boala, nu?

9,138

Puteti stropi nimfele cu un pulverizator cu apa " ca de vara" o data la doua zile. Dar nu le stropiti direct in fata ci stropiti in sus si vaporii sa cada pe nimfe.
Masteru, atat timp cat femela cloceste, face moale. Nu este o problema asta. Si masculul face moale in perioada imperecherii si este ceva normal. Daca ii va fi foame femelei va iesi si va manca. Las-o sa iasa afara sa se dezmorteasca. Daca tu ii dai mancare in cuib ea nu va mai face miscare si este bine sa mai iasa din cuib. Cand ea va iesi la mancare masculul va putea intra in locul ei, altfel nu.

- Mary-

9,139

Deyseby, eu il ud pe golanul meu direct. Si inca ce ii mai place, ca vine cat mai aproape de pulverizator.

9,140

deyseby wrote:

Puteti stropi nimfele cu un pulverizator cu apa " ca de vara" o data la doua zile. Dar nu le stropiti direct in fata ci stropiti in sus si vaporii sa cada pe nimfe.
Masteru, atat timp cat femela cloceste, face moale. Nu este o problema asta. Si masculul face moale in perioada imperecherii si este ceva normal. Daca ii va fi foame femelei va iesi si va manca. Las-o sa iasa afara sa se dezmorteasca. Daca tu ii dai mancare in cuib ea nu va mai face miscare si este bine sa mai iasa din cuib. Cand ea va iesi la mancare masculul va putea intra in locul ei, altfel nu.

Multumesc pentru sfaturi  :hug:

9,141

Multumesc Estera ! De ieri avem si noi 2 oute  :ou: ! Pe maine ar trebui sa mai faca inca unul !  Abia astazi am reusit sa fac poze ... Ally este bine si se cunoaste ca are oua ! Cum il prinde pe Sonny il capseaza de picioare , de cred ca o sa ramana olog ! hmm Nu foarte tare , dar destul ca sa il faca sa iasa din colivie ... Uneori o mai inchid ca sa nu mai intre la ea . Acum iar am inchis-o iar Sonny da ocol la colivie ca sa vada pe unde poate intra . Mai bine asa decat olog ... wink

Pana or sa iasa puii o sa fie vai si amar de servetelele alea ! Daca la 2 oua arata asa ...
Bafta tuturor celor care au oute ! Iar celor care inca nu au si isi doresc , mult succes  :k:  :succes: !!!

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

9,142

Felicitari Laura.In curand o sa punem si noi cuib

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

9,143

Felicitari d-na Laura pt oua,sper sa aveti parte de multi puiuti big_smile  :iubareti:

9,144

Laura ,felicitari pentru outze.  :bravo: Harnici tare motzatzii tai.....   :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,145

Va multumesc la toti ! :hug:  :pup:
Ramona , stiu ca si tu iti doresti oute ... am sa iti tin pumnii si am sa pun o vorba buna SUS , ca sa vina odata !!! Prea mult au asteptat ! Sau ... mai sti ... ca este boala molipsitoare si se ia ! :hihi:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

9,146 (edited by suana 11-02-2011 21:31)

smile  smile  smile In cazul asta sa fie ca o boala molipsitoare...Insa as menaja-o pe Hanny ea are deja 9 ani si nu mai e indicat sa se reproduca.Daca asa e sa fie,sa nu fie puiutzi,nu-i nimic,sanatosi sa fie....

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

9,147

Mai Ramona, macar la winter sa ai pui. Aia sunt mai seriosi si stii tu " mutu calca lutu".
Laura iti tin pumnii sa fie bine. La mine se calca perechea. Azi tipa Perluta de numa si eu alergam din sufragerie cu o gura mare pe Puf." Fugi ma ca mi-o omori. I-ti dau eu tie dragoste!" Cred ca Puf si Ally a ta se potrivesc la a se impune.

- Mary-

9,148 (edited by flyaway70 11-02-2011 23:23)

smile Imi dau seama cum fugeai !!! Si i-ai aratat dragoste ? Ca acus vine Valentine's Day ! :hihi: Si sa sti ca la fetele noastre nu degeaba le spune motate ! :hihi: Nu il lasa deloc sa intre in cuib ... Poate din cauza ca nu a terminat de facut ouale . hmm Poate , dupa , o sa il lase sa le cloceasca si el . Acum sta in cuib numai ea . Si ziua si noaptea ! Ce mai iese sa se intinda si ea si sa isi faca nevoile ! In rest ... acolo e ! Noroc ca are suplimente si oul fiert i l-am pus langa gaura de la cuib ! Pentru mancare trebuie sa coboare ... Si atunci incearca "nefericitul" sa intre , si ea , repede , dupa el sa il scoata afara ! :hihi: E rasul de pe lume ! :hihi:
A iesit acum afara si zboara ! La lumina televizorului ! :hihi: Si Sonny zboara cu ea ! A inceput aerul conditionat ! Si inca nu e vara ! smile

9,149

Da,da...Dar explica-i tu la Bombonel sa-i faca curte la Silverina,nu la Hanny.....  :bang:  Asa serios cum pare Bombonel,ravneste la nevasta altuia.....   tongue

9,150

Tare sunt curioasa cum va expica Mary ! :hihi:

Si acum venim si noi cu al treilea out !

Pazitorul lui Ally ... Si vai mama lor de servetele puse ieri seara !