Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
pai eu zic sa iti iei un perus standard pt ca cel care mi-a murit nu era 100% standard dar 80% era si era foarte cuminte si bland,nu musca.perusii comuni sunt mai galagiosi
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
pai eu zic sa iti iei un perus standard pt ca cel care mi-a murit nu era 100% standard dar 80% era si era foarte cuminte si bland,nu musca.perusii comuni sunt mai galagiosi
Cum stiu care este perusul standard? Am vazut ca seamana intre ei...eu ma duc la pet-shop,si din cate am vazut ultima data cand am fost sa cumpar mancare,toti erau la fel de inalti,culoarea difera...
papagalii isi regurciteaza mancare numai in sezonul de imperechere?
Adaugat: 05-02-2011 13:07
Cum stiu care este perusul standard? Am vazut ca seamana intre ei...eu ma duc la pet-shop,si din cate am vazut ultima data cand am fost sa cumpar mancare,toti erau la fel de inalti,culoarea difera...
uite poate te ajuta http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … z-standard
asa arata un perus standard.nu am avut niciodata perus standard si nu stiu cat de tacuti si blanzi sunt,dar la perusul ondulat femela este mai tacuta dar mai greu de imblanzit,iar masculul este mai galagios si mai bland.
vreau unul bland cu care ma pot intelege si sa imi vina pe mana,etc... Nu unul salbatic cum aveam nimfa,ca nu vroia sa se plimbe pe jos,o scoteam afara chiar si dupa 2 luni si cv,si numai sus pe dulap statea speriata,in rest ma lasa sa o ating,nu facea nimic...
Deci,perus standard? femela sau msc?
Eu am avut mascul si imi era foarte drag.Statea pe mana,stateam cu el in camera si ma uitam la televizor.Eu iti recomand baiat
Ok,baiatul are ciocul,mai degraba nasucul albastru nu ?
da,si cand e mai mic il are violet
Adaugat: 05-02-2011 13:58
Eu as vrea sa le maresc cuibul perusilor mei si vreau sa folosesc placi OSB,nu sunt toxice perusilor????
Eu cred ca nu... :S
papagalii isi regurciteaza mancare numai in sezonul de imperechere?
imi raspundeti si mie va rog
Nu,ei isi pot regurgita in fiecare zi ,de exemplu cand am avut celalalt baiat,el era mai lenes si nu prea se ducea sa manance si fata venea si ii dadea si lui
la mine e exact invers fata e mai lenesa si nu o prea vad mancand (mananca mai mult din baton ) iar masculu ii regurciteaza mereu mancare .............dar de cand leam luat cuibul isi da mai multa atentie...de ce?
Am modificat cuibul si l-am facut mai mare.L-am facut in lateral din placi osb.Dimensiunile sunt:
Lungime:24 cm
Latime:17 cm
Inaltime:24 cm
Va pun si niste poze cu el si sa imi ziceti ce parere aveti si daca este bun pt perusi
la mine e exact invers fata e mai lenesa si nu o prea vad mancand (mananca mai mult din baton ) iar masculu ii regurciteaza mereu mancare .............dar de cand leam luat cuibul isi da mai multa atentie...de ce?
Nu te supara dar batoanele pentru perusi nu sunt indicate ! Poti sa le dai mar,morcov,ou fiert etc
Batoane cu semite pe ele zicea
Adaugat: 05-02-2011 19:13
Nu isi da nimeni cu parerea despre cuibul perusilor mei??
Foarte frumos....dar e cam inalt :S
Multumesc de aprecieri.Sper sa am si pui .Perusii mei pot sa se imperecheze,inca nu au fost asa de iubitori intre ei insa fata i-a regurgitat mancare lui Popica.Inseamna ca se inteleg destul de bine ???
Regurgitarea, faptul ca o/il hraneste este un semn de iubire.. deci... da, se pot imperechea si pot avea oua fertile..
Ce varsta au? Cel galben mi se pare micut....
da Popica are doar 6-7 luni iar fetita are 1 an
Multumesc de informatie
poseidon96 wrote:la mine e exact invers fata e mai lenesa si nu o prea vad mancand (mananca mai mult din baton ) iar masculu ii regurciteaza mereu mancare .............dar de cand leam luat cuibul isi da mai multa atentie...de ce?
Nu te supara dar batoanele pentru perusi nu sunt indicate ! Poti sa le dai mar,morcov,ou fiert etc
le dau de 4 ori pe saptamana(morcov , ou fiert ,pesmet,coaja de ou pisata)
batoanele leam facut eu dupa reteta lui Dany si vreau sa spun ca sunt foarte bune le mananca imediat dar leam mai adaugat si putina portocala, mar si morcov
Adaugat: 06-02-2011 11:11
uitati niste poze
Esti sigur ca e fata?
eu le-am dat la ai mei batoane din comert si tare le mai placeau,nu parea sa le faca vreun rau, dar n-am mai luat de cand am citit ca n-ar fi tocmai bune.care e reteta pt preparat batoane ?????????
Cum se trateaza diareea la perusi? Unul din perusii mei are si nu-i mai trece!
Adaugat: 06-02-2011 22:59
madalin_lipo wrote:poseidon96 wrote:la mine e exact invers fata e mai lenesa si nu o prea vad mancand (mananca mai mult din baton ) iar masculu ii regurciteaza mereu mancare .............dar de cand leam luat cuibul isi da mai multa atentie...de ce?
batoanele leam facut eu dupa reteta lui Dany si vreau sa spun ca sunt foarte bune le mananca imediat dar leam mai adaugat si putina portocala, mar si morcov
Cum anume le dai toate astea? Le amesteci sau separat? Se poate sa-mi spui si mie! Eu numai boabe le dau alor mei si as vrea sa le diversific hrana.
Mai astept si alte "retete" de la alti useri descrise cat mai in detaliu. Merci.
poseidon96 wrote:madalin_lipo wrote:Nu te supara dar batoanele pentru perusi nu sunt indicate ! Poti sa le dai mar,morcov,ou fiert etc
batoanele leam facut eu dupa reteta lui Dany si vreau sa spun ca sunt foarte bune le mananca imediat dar leam mai adaugat si putina portocala, mar si morcovCum anume le dai toate astea? Le amesteci sau separat? Se poate sa-mi spui si mie! Eu numai boabe le dau alor mei si as vrea sa le diversific hrana.
Mai astept si alte "retete" de la alti useri descrise cat mai in detaliu. Merci.
amestecate le dau:-un ou fiert
-un morcov daca este mic daca nu jumate
-3 lingurite de gris ,pesmet sau malai
-si coaja de la ou o pisezi bine si apoi pui un varf de cutit
le dai la razatoare si apoi le amesteci
Adaugat: 07-02-2011 08:01
Esti sigur ca e fata?
care cel albastru ......da sunt sigur
Adaugat: 07-02-2011 08:03
eu le-am dat la ai mei batoane din comert si tare le mai placeau,nu parea sa le faca vreun rau, dar n-am mai luat de cand am citit ca n-ar fi tocmai bune.care e reteta pt preparat batoane ?????????
al 3 lea mesaj de pe prima pagina: http://www.4animale.ro/forum/topic564-retete-si-gustari-pt-pasaroi.html
Adaugat: 07-02-2011 08:11
Cum se trateaza diareea la perusi? Unul din perusii mei are si nu-i mai trece!
cumperi diropur si le dai sau le faci ceai de menta sau fiebi putin orez si le dai zeama direct pe cioculet sau rupi o crenguta de salcie si leo pui in colivie dar asta e pt digestie sa ii ajuta ca sa nu apara diaria...ii vindeca mai greu
Am fost la 6 medici veterinari. 3 mi au zis ca e fata si 3 mi au zis ca e baiat. sincer nu stiu ce sa mai cred.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus