7,926 (edited by oana_ioana 02-02-2011 11:11)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

suana wrote:

Pai Ioana ai postat de 2 zile la sectiunea de boli si tratamente ca e bolnavior.L-ai lasat asa de 2 zile....  hmm

Sigur ca nu l'am lasat asa 2 zile dar i'am facut ceai de menta asa cum mi'ai spus tu si si'a revenit...eu am continuat sa ii dau ceiut dar aseara cand am venit acasa l'am vazut iar bolnavior. Nu imi pot da seama deloc de ce e asa de bolnavior
Apa de la robinet nu i'am dat niciodata sad
Din cate vad nici acum nu si'a revenit complet o sa merg astazi cu el  sa vad ce imi zice veterinarul sa'i dau :pup:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,927

oana_ioana wrote:
suana wrote:

Pai Ioana ai postat de 2 zile la sectiunea de boli si tratamente ca e bolnavior.L-ai lasat asa de 2 zile....  hmm

Sigur ca nu l'am lasat asa 2 zile dar i'am facut ceai de menta asa cum mi'ai spus tu si si'a revenit...eu am continuat sa ii dau ceiut dar aseara cand am venit acasa l'am vazut iar bolnavior. Nu imi pot da seama deloc de ce e asa de bolnavior
Apa de la robinet nu i'am dat niciodata sad
Din cate vad nici acum nu si'a revenit complet o sa merg astazi cu el  sa vad ce imi zice veterinarul sa'i dau :pup:

Da inafara ca sta tot timpu umflat in pene, are cumva si diaree?

:perus: Bibi R.I.P. :cry: , :perus: Puiu :pup:

7,928

Nu prea stiu cum sa ma exprim...dar cred ca are ceva diaree face tare putin cat un bob de mei e partea aceea verde si restu' partea alba face la fel de putin dar este foarte 'apoasa'
vad ca acum a inceput sa si manance putin smile

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,929

oana_ioana wrote:

Nu prea stiu cum sa ma exprim...dar cred ca are ceva diaree face tare putin cat un bob de mei e partea aceea verde si restu' partea alba face la fel de putin dar este foarte 'apoasa'
vad ca acum a inceput sa si manance putin smile

Atunci iti recomand sa ii aduci o crenguta de salcie, o speli bine bine, ii rupi frunzele, o stergi de apa si o pui in cusca sau o innozi in jurul gratiilor ca sa o roada, ii va ajuta mult, papagalului meu ia facut foarte bine, plus sa nu mai mentionez ca ii si placea foarte mult sa le roada si in prezent e bine sanatos, tocmai i-am facut o poza ceea ce rareori se intampla ca nu ma lasa sa ii fac poze smile) e prea mandru, o pun sa o vedeti si voi, scumpu meu :X  :perus:

7,930

andralolly:imi zici te rog si mie cate luni are perusul tau???

7,931

vladcrisan wrote:

andralolly:imi zici te rog si mie cate luni are perusul tau???

Puiu al meu are 11 luni wink) e un scump, dar acum e la pubertate si ciupeste foarte mult, dar ii trece in vreo luna wink)

7,932 (edited by suana 02-02-2011 18:12)

:wow:  :wow:  :wow:
Mai inveti cate ceva despre ,,pubertatea'' perusilor.   hmm

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,933

da is ca si copii zvapaiati cand sunt la "pubertate" acum te pupa peste doua secunde te ciupeste de ti-se umfla buza. Bine ca la fiecare se manifesta altfel, dar in general prin faptu ca sunt agresivi fara nici un fel de motiv, al meu e si smecher ca vine la mine imi spune "pusi mami" si cand il las sa ma pupe jop ma composteaza  smile

7,934

Ai mei nu vorbesc deoarece au fost intotdeauna pereche si nu sunt foarte atasati de mine.Al tau?
Ai gasit la farmacie?
Daca mai ai intrebari legate de perusi,intra aici:
http://www.4animale.ro/forum/topic9-despre-perusi-melopsittacus-undulatus.html
Sunt o multime de posesori de micuti acolo.Vei gasi foarte multe informatii. Te asteptam  wink

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

7,935

Rikki vorbeste si inca nu l-am gasit dar am sa caut mereu.Vre-ti sa stiti ce cuvinte zice Rikki ?
Zice la doar 12 luni ( :angel: ) : Copilu',Puiu',Mama,Tati,Pupic,Rikki,Iuly(eu ma numesc Iulia si am 2 porecle : Jolie si Iuly),Hapciu,incearca sa zica CocoRikki (asa il alintam toti din familie),Baiatu', si cam atat , deocamdata wink !
Si am sa-l invat alte cuvinte  :floare:
E foarte amuzant cand zice aceste cuvinte smile

:heart: Jolie&Rikki :perus:

7,936 (edited by dyenutza_bella 02-02-2011 19:53)

Felicitari ca ai reusit sa-l inveti!  :bravo:  Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el!  wink
Ai gasit vitaminele?

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

7,937

Da Puiu al meu vorbeste spune : Puiu, pusi mami, pusi tati, ce faci?, haide, spune, taci, matii, da ciocu ciocu ciocu, ce`i, cine cam atat deocamdata dar mai are timp sa invete wink) asta e actualul meu papagal dar am mai avut unu, saracutu a murit sad pe el am apucat sa il filmez asa ca va arat si voua filmuletu, ma bucura faptu ca cel pe care il am acuma e identic, si am nimerit sa fie si baiatel, ca la o luna cand l-am adus acasa nu aveam de unde stii ce este numai pe la 4 luni se vede.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xweSiCUUloM[/youtube]

7,938

E chiar adevarat ???? Sa vorbeasca chiar atat de clar ? yikes

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

7,939

klausn wrote:

E chiar adevarat ???? Sa vorbeasca chiar atat de clar ? yikes

E foarte adevarat! Acela este fostul meu papagal, si nu e trucat chiar asa vorbea, si la fel de clar vorbeste si actualul meu papagal! Ideea e ca trebuie sa te ocupi de ei ca sa ajunga sa vorbeasca asa, daca esti atent in filmuletu ce l-am pus mai sus Bibi incepea prin a spune "ce faci" ce 4 voci 2 subtiri ( eu si mama) 2 groase (fratemio si tata) deci nu numai ca invata sa vorbeasca dar invata si tonalitatea cu care vb cu el, cu mine vb intr-un fel, cu taicameo altfel, intelegi? smile

7,940

Foarte interesant..ti-a luat mult timp sa il inveti?

7,941

pai eo stiu, dupa vreao 3 luni deja spunea pusi mami si ce faci, ideea e ca eo l-am luat acasa cand avea abea o luna si atunci mult mai repede invata sa vorbeasca decat unul luat din pet shop, 1 la mana sunt si mari nu sunt pui, 2 sunt invatati sa traiasca printre alti papagali si sansele sunt mult mai mici sa se ataseze de om atat de tare incat sa il imite si sa ajunga sa vorbeasca.

7,942

nustiu ce sa mai zic.Astazi perusa mea a scos primul pui si la fel ca si data trecuta a calcat pe el si l-a omorat,Oare asa sa faca cu primul pui?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

7,943

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Astazi papagalul meu nu a ciripit, nu a zburat prin camera si este nicipul ud !!!
Apropo tot inchide ochii nu stiu ce are !!:((( help me plsss

7,944

Poti pune poze? Incearca sa ii dai putin orez fiert sau ceai de menta..il poate ajuta.

My Pets:

7,945

Ajutati-ma va rogg sad( :pls:

7,946

Buna :pup:
Asa cum spuneam am fost ieri cu cipi la veterinar: mi'a spus sa ii cumpar niste vitamine si mi'a mai dat el ceva
O sa pun si o poza poate stie cineva ce este in seringa mie mi'a spus k este un antibiotic bun dar nu sunt prea sigura
Acum a inceput si sa manance si sa bea apa; vad ca putin mai vioi in curand si niste poze :hihi:
Pak0: din cate vad eu in poza e la fel cum era al meu cred ca poti sa ii iei si tu un plic de doxivit si sa ii pui in apa :pup:

7,947

Acum canta si pare mai bine!
PS: nu i-am dat nimica  :perus:

7,948

ma bucur ! Totusi fai putin ceai de menta....

oana_ioana - va sa zica ii faci tu injectii ? yikes

My Pets:

7,949

Antibioticul se da pe cioc , fara ac ! Acul este pus de dr. ca sa nu cuga din seringa !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

7,950

Domnisoara mea a parasit aceasta lume... :cry:  Theo a ramas singurel...   sad
Asta e ultima poza cu ea in viata pe care o am!

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X