8,976

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

chelie_d wrote:

200 de lei de la hornbach.Eu de acolo le iau şi mâncare,os de sepie,etc.................sunt mult mai ieftine decât în petshop-uri  wink

ai incercat si mancarea varsata, am observat ca este mult mai ieftina decat cea ambalata si arata destul de bine, eu le iau de acolo bete varsate cu mei pe ele.

8,977

Ce mai faceti?Cuplul meu s-a calcat si acum 2 zile din nou si azi...Poate si ieri...Nu stiu caci am fost plecat ieri si am venit azi....Tot acum doua zile femela a facut baita femela...Deocamdata nu a facut ou doar cred ca urmeaza...Le-am luat pentru prima data parochetti grand mix...Si pot sa zic ca mi-a placut si mie cum arata...Cei doi au mancat ca nesatulii chiar mai ca se certau pe mancare smile) Femela azi a facut un gainat cam moale as putea spune si de doaua ori cat gainatul unei gaini

8,978

Avem si al doilea ousor big_smile

8,979

Ce frumos :bravo: ...felicitari!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

8,980

Am o intrebare acu ca ei stau pe oua, le mai pun apa sa faca baita? Multa lume mi-a spus ca nu ca daca uda ouale nu mai ies puii, sau asa ceva... Ce sa fac?

8,981

eufrosinela wrote:

ai incercat si mancarea varsata, am observat ca este mult mai ieftina decat cea ambalata si arata destul de bine, eu le iau de acolo bete varsate cu mei pe ele.

da,de 8-9 luni numai de acolo le iau

prieten adevarat este cel care,cu toate ca stie totul despre tine,te iubeste

nimfele mele : Kiri-fata ; Stevie-baiat ; puii - Mavro si Aspro

8,982

Azi i-am lasat pe motati liberi prin casa si le-am pus un castron cu fulgi de porumb pe jos.Au mers langa el si au inceput sa manance..am observat ca le plac foarte mult mancarurile mai crocante ..Am facut si niste poze  big_smile .

8,983

Sa le fie de bine. :nimfa:  Si motzatzilor mei le place,mai ales pop-cornul.Rontzaiala placuta....  :k:   :grey:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,984

Suana daca te pricepi ai putea sa imi spui ce mutatie este femela?

8,985

Cata lume si ce vesti minunate avem. Bine ati revenit fetelor si pupici pt motucurile din poze si filmulet.  :pup:
Colivia lui Chelie este identica cu a mea, numai ca eu am dat un  pret prea mare pe ea.Am luato din pet shop. Dar sunt multumita.
Maestru, fetita ta este perlata sau macar mutatia este mai mult spre perlata ca si Perluta mea.
A mai intrebat cineva de apa pt baita in perioada clocitului. Este foarte necesara baita nimfelor in perioada de imperechere si de clocit. Nu este ca la gaini. Daca se uda oul nu mai este bun. La nimfe este necesar deoarece au nevoie de umiditate crescuta. In salbaticie nimfele depun oua in sezonul ploios. In plus coaja oului va fi mai moale si mai usor de spart de catre pui. Vor iesi mai usor din out altfel se pot sufoca si muri , daca coaja este prea tare si ei nu pot ecloza.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,986

Multumesc mult deyseby pentru raspuns. big_smile Am reusit sa-i fac lu Freddy o poza pe oute

8,987 (edited by suana 31-01-2011 17:05)

masteru wrote:

Suana daca te pricepi ai putea sa imi spui ce mutatie este femela?

Eu zi ca e pied harlequin.Vezi si tu articolul asta:

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … landicus/2

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

8,988

Multumesc pentru raspunsuri  :k: .

8,989

Buna seara!Ce mai faceti?Noi facem bine...femela astazi a facut din nou baita si vreo jumatate din zi daca nu mai mult per total au stat in cuib...Insa e ciudat ca femela intra foarte rar si prefera sa pazeasca la intrare...Si masculul sta acolo ca si cum ar dormi ca nu aud nici un zgomot...sau incepe sa cante...Oh astazi s-au calcat din nou dar nu la fel de mult ca ieri...Credeti ca au facut oua?Sau ca urmeaza?Daca da cam in cat timp...Din cate am vazut si astazi cu lanterna in cuib(nu radeti...ma uit cu lanterna ca sa nu ii stresez prea tare) nu am vazut nici un ou...E posibil sa fi facut oul si sa il fi acoperit cu rumegus si sa nu se mai vada?

8,990

fhgfhgn wrote:

Buna seara!Ce mai faceti?Noi facem bine...femela astazi a facut din nou baita si vreo jumatate din zi daca nu mai mult per total au stat in cuib...Insa e ciudat ca femela intra foarte rar si prefera sa pazeasca la intrare...Si masculul sta acolo ca si cum ar dormi ca nu aud nici un zgomot...sau incepe sa cante...Oh astazi s-au calcat din nou dar nu la fel de mult ca ieri...Credeti ca au facut oua?Sau ca urmeaza?Daca da cam in cat timp...Din cate am vazut si astazi cu lanterna in cuib(nu radeti...ma uit cu lanterna ca sa nu ii stresez prea tare) nu am vazut nici un ou...E posibil sa fi facut oul si sa il fi acoperit cu rumegus si sa nu se mai vada?

Eu nu sunt experta dar iti spun cum s-au purtat Loli si Freddy, ei acum sunt la al doilea ousor.
Dupa ce le-am pus cuibul la 2 saptamani au facut primul ou, si se imperecheau de 3-5 ori pe zi( am putut observa ca in perioada asta am stat foarte mult acasa), el statea cel mai mult in cuib si il tot aranja, iar cu 3 zile innainte de a depune primul ou faceau excremente uriase amandoi, si urat mirositoare.... iar cu 2 zile innainte de ou era vizibil cloaca ei umflata, o sa iti pun niste poze.

8,991

O poza mai veche cand am prins-o pe pacolina zburand,poze noi cu pitici si cu parintii wink

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,992

Ce sa fac!!!! Loli a facut acu si al 3-lea ou si nu il lasa pe el sub nici o forma sa intre incuib, iese dupa el afara si il ciupeste rau... si nu am nici o a doua colivie... sad

8,993

Lasa-l pe baiat afara,daca e obisnuit.Se va aseza pe colivie.

8,994

suana wrote:

Lasa-l pe baiat afara,daca e obisnuit.Se va aseza pe colivie.

l-am lasat afar, dar el vrea sa intre, e foarte agitat, si ce fac il las sa doarma afara?

8,995

nu te baga peste ei..lasa-i ca stie ei cum...si ai mei faceau asa..

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,996 (edited by suana 31-01-2011 23:32)

Lasa-i ,exact cum zice si Misu,stiu ei ce sa faca.Dar poti lasa baiatul sa doarma afara.Lasa-le o luminitza de veghe.Probabil e prea agitata femela acuma ca a depus ou.
Misu,superbe pozele.Pupam potzatzii....  :hug:

8,997

suana wrote:

Lasa-i ,exact cum zice si Misu,stiu ei ce sa faca.Dar poti lasa baiatul sa doarma afara.Lasa-le o luminitza de veghe.Probabil e prea agitata femela acuma ca a depus ou.
Misu,superbe pozele.Pupam potzatzii....  :hug:

Acu s-a mai calmat putin, i-am dat un spic de mei si mananca afara,o sa-i deschid usita de la colivie mai tarziu daca vrea sa intre...

8,998

Pai si la mine fac excrementele uriase...Femela se cam screme ca sa iasa excrementul...Femela a facut baita acum 2 zile si astazi...Inseamna ca saptamana asta ar trebuii sa faca ou...Dar nu inteleg de ce nu a facut pana acum...E posibil sa fie oul sub rumegus?Si sa nu il vad eu?

8,999

Daca ar fi facut ou,femela trebuia sa intre si sa stea pe ou.Nu e o regula,mai ales la prima depunere.Daca poti sa verifici,maine,nu acum seara sa-i stresezi.

9,000

Sa verific doar o privire scurta sau sa dau si cu mana prin rumegus?Si oare masculul aranjeaza cuibul?Ca el mai mult sta si cred ca doarme in cuib...:|Si femela foarte ciudat il pazeste...Si cum sa fac sa ma uit in cuib fara sa ii stresez prea tare?