8,926

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

masteru wrote:

Am observat ca nimfelor mele le place foarte mult painea prajita si biscuitii..probabil ca sunt mai crocante..E in regula daca le dau din cand in cand bucati de biscuite sau paine prajita prin mancare?Tot timpul cand tin un biscuite langa cusca vin amandoi si incep sa manance din el pana il termina.Parca le place mai mult ca si semintele.Niste raspunsuri plz :pls:

după ce am citit postul tău,le-am dat şi eu biscuite şi l-au "halit" pe tot  big_smile ,le place........ :k:
tu le dai zi de zi nimfelor tale ???

prieten adevarat este cel care,cu toate ca stie totul despre tine,te iubeste

nimfele mele : Kiri-fata ; Stevie-baiat ; puii - Mavro si Aspro

8,927

chelie_d wrote:
masteru wrote:

Am observat ca nimfelor mele le place foarte mult painea prajita si biscuitii..probabil ca sunt mai crocante..E in regula daca le dau din cand in cand bucati de biscuite sau paine prajita prin mancare?Tot timpul cand tin un biscuite langa cusca vin amandoi si incep sa manance din el pana il termina.Parca le place mai mult ca si semintele.Niste raspunsuri plz :pls:

dup? ce am citit postul t?u,le-am dat ?i eu biscuite ?i l-au "halit" pe tot  big_smile ,le place........ :k:
tu le dai zi de zi nimfelor tale ???

Nu chiar zi de zi.. cateodata le mai pun in mancare pentru ca am observat si eu ca le place foarte tare  wink

Adaugat: 27-01-2011 12:36

Astazi am facut si eu cuibul pentru nimfele mele.Dintr-o cutie de carton am improvizat un cuib perfect pentru ei.Gaura de la intrare este de 6 cm si am pus ca si capac o alta cutie care se potriveste perfect .Las usa custii deschisa si pun cuibul in fata pe o sanie mica (suportul pentru bradul de craciun smile) ).In interior am pus rumegus si acum astept sa intre in el..intra doar cu capul si inspecteaza..mai ales femela.Am pus si niste poze tongue.

8,928

Nu-i poti pune undeva pe o masa sau in alta parte? Acolo jos in colt si dupa fotoliul ala e un pic cam retras si deloc recomandat o sa-i inveti fricosi.  hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,929

Tot acolo ii tineam tot timpul numai ca erau pe un scaun si stateau putin mai sus.Nu cred ca o sa se sperie pentru ca eu ma duc des si stau langa ei pe fotoliu ca sa se obisnuiasca cu mine tot mai mult.Si o parere despre cuib..e bine facut  big_smile ?

8,930 (edited by iloveanimals 27-01-2011 16:17)

Pai asta e chestia ca sa te intelegi bine cu un papagal trebuie sa fiti la acelasi nivel, la ei papagalul care sta pe cea mai inalta ramura e unul dintre cei mai puternici si cel mai autoritar, daca tu ii privesti de sus ei se simt inferiori tie si or sa fie mai fricosii, daca sunt foarte sus incat s ate priveasca ei de la inaltime, atunci si-o iau in cap si devin fitosi. Pune ceva acolo sa-i mai inalte macar pana la manerul fotoliului. :hihi:
Cuibul e draguts, daca vrei sa-ti faca pui trebuia sa il faci din lemn, cartonul se va inmuia si se va rupe de la excrementele puilor si nu o sa poti sa-l speli, in caz ca e preventiv cuibul e destul de ok.  big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,931

@masteru cusca rotunda nu este recomandat pt nimfe..mai ales ai si 2 nimfe in cusca aia..e mica pt ei

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,932

Maestru, cusca imi pare mica si daca este rotunda, este incomoda. Tu ii lasi pe afara?

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,933

buna. prietena mea deutzza_1994(este banata, nu poate intra, are o nimfa, stiti despre ce e vorba. a continuat tratamentul cu propolis si parca era mai bine. azi pentru prima data ia dat un ou era o reteta pe net(1 ou, 1 lingurita miere, si bagata la cuptorul cu microunde) ia dat, a mancat dar nu a mancat asa mult. si vomita un fel de scuipat, spuma alba, scutura din cap.. cred ca are si paraziti si ii pune in apa, vita-plus pentru deparazitare, si maine vroia sa mearga la veterinar. stiti cumva de ce vomita spuma alba? va rog frumos sa raspundeti. e urgent. va multumesc.

8,934 (edited by suana 27-01-2011 22:51)

Inseamna ca e si digestiv sau s-a agravat raceala.Nu stiu ,cred ca veterinarul ar fi in masura sa decida.Pentru digestiv recomand:Imequil si carbune pentru pasari.Saracul de el.....Va intra probabil in soc sau a intrat daca scutura din cap.....
Insa nu sunt medic si pasarea a fost tratata dupa ureche.Nu vreau sa pateasca ceva ,pentru ca nu stiu diagnosticul corect.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,935

Nu se poate sa fii inghitit vreun par, sau vreo scama, si nu poate sa o dea afara?

8,936 (edited by suana 27-01-2011 23:19)

Nu prea cred.....depinde pe unde a umblat si ce a ciugulit.Insa el e bolnav de mai mult timp,asa ca....E si vascos ceea ce vomita,impreuna cu mancarea?Scutura din cap si din cauza vomitatului.E o paleta larga de simptome si doar medicul poate stabili un diagnostic exact.Dar are nevoie de tratament in continuare.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

8,937

suana, de vomitat acum nu mai vomita, ca nu mai poate. incearca dar nu poate. si cand vomita era spuma alba cu clabuci, si imprastia si pe el. Cand se usuca e lipicioasa, dar nu miroase urat. Era pe colivie(pe colivie era un prosop) si cand m-am dus eu acolo el ciugulea din el, ca mai avea putin ou pe el(i-am pus eu ca proasta) ca nu mai statea infoiat inainte sa vomite, cand iesea afara din colivie era vioi, vesel, canta si mananca,iar el acum doarme cu capul in aripi

8,938 (edited by suana 27-01-2011 23:45)

Nu-i mai da alte suplimente/mancaruri in afara de ce manaca el singur, tratament si vitamine..Lasa-l acum sa doarma,sa se odihneasca.Crede-ma ,are nevoie de somn de refacere si de caldura.Lasa-l singur, ca daca esti tot cu el il agiti.Poti sa-l urmaresti de la distanta pana dimineata.Pune-l la intuneric si somnic,daca ai terminat tratamentul pentru el.Daca esti deutzza cu alt cont,e ok,nu se supara nimeni,papagalul are nevoie de ingrijire,de sfaturi  si de tine.

8,939

multumesc suana. eu sunt prietena ei, iar deutzza vorbeste cu mine pe mes, si imi spune ce sa zic, a incercat sa isi faca alt cont dar nu poate daca este banata(dupa acelasi calculator) multumesc inca o data. Maine la 9 sunt cu el la veterinar.

8,940

Cu placere.Sper sa se faca bine.Indura cu stoicism boala,saracutzul,sper s-o invinga.Astept vesti maine.

8,941

deyseby wrote:

Maestru, cusca imi pare mica si daca este rotunda, este incomoda. Tu ii lasi pe afara?

In fiecare zi le las cusca deschisa sa zboare dar nu tot timpul zboara, cateodata se urca pe ea.Cat despre spatiu nu e foarte mica cusca ..se plimba prin ea si se urca pe gratii nu au treaba..Acum femela a intrat in cuib si masculul sta la intrare si se uita.

8,942

buna, am fost azi dimineata cu Dodo la veterinar, si ne-a dat un antibiotic sa ii dam in apa, sau in cioc, si ia facut si o injectie. nu cred ca e mai bine deloc. mamaia zicea sa ii dau putina lamaie(stoarsa) pe gat, ca poate are greata de la oul ala, si sa ii sting carbunele de la chibrit, si sa ii spun de deochi. E bine daca fac si asta?

Adaugat: 28-01-2011 14:58

La fund e murdar de ceva maro. Si cand am spalat colivia, pe scarita am gasit un lichid maro(era tare, zici ca era vopsea) si mirosea si urat. stiti cumva daca e normal? va rog raspundeti repede

8,943

VESTE!!!! Avem un ousor, acu cand am venit acasa el statea pe el...:)

8,944

Felicitari :bravo: sper sa ai si pui nu doar oua smile

8,945

raluka93 wrote:

La fund e murdar de ceva maro. Si cand am spalat colivia, pe scarita am gasit un lichid maro(era tare, zici ca era vopsea) si mirosea si urat. stiti cumva daca e normal? va rog raspundeti repede

bineinteles ca nu este normal, parerea mea, i-a fost afectat ficatul daca face maro inchis spre negru si tare.De mancat mai mananca singura?Nu o mai obliga sa manance,las-o sa se hraneasca singura cat si cum poate, iar daca o sa constati ca nu mai are echilibru, scoate-i betele si las-o sa stea jos,pe fundul coliviei.Eu sincera sa fiu, astept vesti, sper eu bune, indiferent daca esti deutzza sau prietena ei.

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

8,946 (edited by suana 28-01-2011 17:58)

raluka93 wrote:

Face maro pentru ca probabil are deja hemoragie interna.Parerea mea este sa-i curmi suferinta.Daca face scaun cu sange si e bolnav de atat timp,nu-l mai chinui.E greu dar nu conteaza ca vrem sa mai stea cu noi ci binele animalului.Si sfatul cu lamaie e cat se poate de prost,citricile produc aciditate marita.Nu e om sa-i dai lamaie cand ii e greatza..... :bang:
Silviu,e vorba de un animal bolnav care nu are nici o vina.Probabil are nevoie de indrumari,insa saraca pasare a indurat prea multe de la boala.Iar hemoragia interna nu duce decat spre un singur lucru. sad

8,947

Buna, silviu sunt raluca prietena andreei, ea imi da scris pe mess ce sa scriu aici pe forum si  nu mai modific la persoana a IIIa

Adaugat: 28-01-2011 18:03

Dodo, l-am luat pe deget, si inca se rodea si se juca cu inelul. cand e pe deget parca e mai vioi. nu mai vomita, dar nici nu mai doarme cu capul in aripi. de mancat nu mananca nici nu bea apa, dar isi curata mereu penele. doarme cu capul in jos(nici jos de tot), isi curata mereu ciocul de batul din lemn pe care sta, are os de sepie, dar acum nu ii mai trebuie nimic. Dar cat timp a stat pe deget, i-am repetat o comanda si a facuto(sa se invarte, si sa dea gheruta) deci inca e constient si inteligent. Emurdar, lipicios de la ce a vomat el, si ochiul stang nu il tine ca cel drept(rotund cum il are el) il tine intr-un fel ca ochiul uman. se poate sa fie de la voma? adica sa i se fi lipit ochiul de pleoapa? si mai e ceva. la ochi are intr-un fel cum au crocodilii ochiul cand intra in apa(un fel de pielita) va rog, daca stiti sa raspundeti la intrebari cat mai repede. mai are sanse sa se faca bine? va multumesc
    Si nu facea maro cu sange. echilibru nu avea, dar acum poate si-a facut efect antibioticul si seringa facuta de doctor. Acum doarme cu capul in aripi. am vrut sa o pun eu jos, dar nu sta. urca inapoi pe bat

8,948

Dumnezeule mare.....tu faci dresaj cu un papagal care e asa bolnav.Nici nu ma mir ca nu se reface.lasa-l in pace sa se odihneasca si sa-si faca efectul medicamentul .E foarte bine daca nu face cu sange  dar e atat de stresat si de deranjat de tot ce ii faci.eu cred ca am avut destula rabdare cu tine deutzza,ca sunt sigura ca tu esti,nu asta e important....Pielita aia de la ochi e normala.Si nu e nimeni la chat aici sa-ti raspunda imediat.Nu faci decat sa stresezi papagalul si pe toti de aici.Daca urca pe bat e semn foarte bun,insa daca nu-i dai pace, si-l tot stresezi in halul asta,eu una nu te mai ajut.Se curata pe pene pentru ca nu le place sa fie murdari.

8,949

Motatul meu ma lasa sa pun mana pe el, adica nu ma musca dar se agita si imi giugoale hainele. Credeti ca daca pun mana pe el in fiecare zi sa vada ca nu-i fac nimic pateste ceva?

8,950

Nimfele mele au inceput cam de 3-4 zile sa se imperecheze si le-am pus si cuibul.Va dura mai mult pana vor face oua? :ou: