Buna Alina, bine ai venit printre noi.
Sa iti traiasca frumusetea .
Sa ne anunti evolutia sa, sa aduci poze, sa mai animam topicul, ca tare putini mai suntem pe aici.
Ce sa iti zic eu.... am si eu o Rosella, pe care din pacate nu am reusit sa o imblanzesc, se apropie de mine, dar ft putin. Important e sa fie ea sanatoasa. Dupa cum poti citi in urmatorul articol: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … us-eximius Rosella este un excelent zburator, asadar ai un impatimit al zborului, caruia va trebui sa ii acorzi mereu ore de zbor, de miscare... ceea ce de altfel e recomandat pentru orice alta pasare. Altfel, muschii i se vor atrofia, se va imbolnavi, nu va mai putea zbura. Recomand sa citesti articolul de mai sus.
Cat despre imblanzit, sa nu il stresezi incercand sa il imblanzesti fortat, sa il iei in mana in prosop sau alte chestii. Lasa sa mearga totul de la sine . Ofera-i mici gustari in colivia sa, pe care mai apoi treptat sa le aduci langa tine la calculator, sau pe unde mai stai. Asa, incet incet va veti apropia. In cazul in care, va ramane peste noapte afara, iti recomand sa nu il fugaresti prin casa incercand sa il bagi in colivie, cand ii va fi foame, va gasi singur drumul.
Nu stiu cum e cu alte animale, din proprie experienta, crescut cu alte 2 pasari, era relativ sociabil.. zbura impreuna cu cei 2 perusi, dar.. nu ii lasa se apropie de ea... ii ciupea imediat. In schimb, adora orele de zbor alaturi de mititei, si tipa dupa ei cand ii gasea. Acum.. depinde de personalitatea fiecaruia, cum suntem noi diferiti, asa sunt si animalele.
Ce hrana ii dai? Al meu mananca seminte de floarea soarelui de la Padovan, din acelea mari dungate.. ou ras cu morcov, mere, pepene. PORTOCALE NU !!
Hai ca nu te innebunesc asa tare amu`.
Bine ai venit din nou !!
Simo