8,901

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

lilium wrote:

Ce ma sfatuita sa fac?Imi este teama sa i le tai ca sa ii provoc durere sau sa sangereze,dar nici nu vrea sa o chinui cu unghia aia mare.Mentionez ca are os de sepie si bloc de calciu insa nu prea le foloseste...  sad

eu la nimfele mele le tai eu,cu unghiera.De fapt trebuie 2 persoane,una il tine invelit in prosop si alta ii taie unghiile.La unghiile lor este o zona pana unde poti taia,se observa.................Dar sa nu tai prea mult(doar varfurile)mai bine le tai mai des,decat sa-i ranesti.Sper sa reuseste

prieten adevarat este cel care,cu toate ca stie totul despre tine,te iubeste

nimfele mele : Kiri-fata ; Stevie-baiat ; puii - Mavro si Aspro

8,902

chelie_d wrote:
lilium wrote:

Ce ma sfatuita sa fac?Imi este teama sa i le tai ca sa ii provoc durere sau sa sangereze,dar nici nu vrea sa o chinui cu unghia aia mare.Mentionez ca are os de sepie si bloc de calciu insa nu prea le foloseste...  sad

eu la nimfele mele le tai eu,cu unghiera.De fapt trebuie 2 persoane,una il tine invelit in prosop si alta ii taie unghiile.La unghiile lor este o zona pana unde poti taia,se observa.................Dar sa nu tai prea mult(doar varfurile)mai bine le tai mai des,decat sa-i ranesti.Sper sa reuseste

Eu la fel faceam perusului care l-am avut,daca te uiti atent se vede pana unde este vena la unghie, la nimfe nu le tai unghiile fiindca nu le au asa mari.

8,903

si nimfa mea areo unchie crescuta in su si aia trebuie sa io tai dar o fraiereste mama ca se joaca cu ea si cand nu ii atenta io taie repede de nici nusi prea da seama ce so intamplat

8,904

Am observat ca nimfelor mele le place foarte mult painea prajita si biscuitii..probabil ca sunt mai crocante..E in regula daca le dau din cand in cand bucati de biscuite sau paine prajita prin mancare?Tot timpul cand tin un biscuite langa cusca vin amandoi si incep sa manance din el pana il termina.Parca le place mai mult ca si semintele.Niste raspunsuri plz :pls:

8,905

masteru wrote:

Am observat ca nimfelor mele le place foarte mult painea prajita si biscuitii..probabil ca sunt mai crocante..E in regula daca le dau din cand in cand bucati de biscuite sau paine prajita prin mancare?Tot timpul cand tin un biscuite langa cusca vin amandoi si incep sa manance din el pana il termina.Parca le place mai mult ca si semintele.Niste raspunsuri plz :pls:

Si eu le mai dau biscuiti(mai ales cu miere) si paine prajita....dar putina...asa de pofta.

8,906

Aha deci nu cred ca este nici o problema tongue.

8,907

masteru wrote:

Aha deci nu cred ca este nici o problema tongue.

Eu am vazut in magazin biscuiti speciali pentru ei de la Vitakraft.

8,908

Buna seara...Bella inca nu a facut oua sad Insa este a 3-a zi cand cred ca pe cale sa doarma in cuib noaptea...Azi dimineata m-am uitat pe gaura la cuib cu lanterna(nu radeti)pentru a nu-i stresa atat de tare si nu am vazut nimic...Sper ca pana la urma sa faca oua...Femela sta in cuib si masculul la intrare...Este ceva normal?

8,909 (edited by flyaway70 25-01-2011 00:07)

Mary sa sti ca i-am dat drumul lui Sonny si inca nu sunt probleme ... Maine am sa incerc sa o prind pe Ally . Dar nu stiu cat timp tin "caldurile" la nimfe si nici pe net nu am gasit ! Ca sa stiu si eu cat mai trebuie sa ii chinui pe amandoi !
Dydav - daca cel galben din dreapta este perus , atunci cel din stanga , cel alb , este zebra australiana ! wink Nu cred sa existe asa canari ! Sau ma insel eu ?
Fhgfhgn - Este foarte normal ca baiatul sa o pazeasca ! Ea acum se "concentreaza" asupra ouatului ! Poate nu mai ai mult de astptat ! Bafta la oute ! :ou:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,910

Fhgfhgn lasa-i sa-si faca treaba nu-i mai verifica mereu, cad femela va fi sigura pe ea v-a depune si ouale.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,911

masteru wrote:

E in regula.Cateva firimituri nu le strica.Si ai mei papa cu pofta.

Adaugat: 25-01-2011 13:56

deutzza_1994 wrote:

buna suana. Am trimis un mesaj la celalalt topic despre boli, dar nu e nimeni online, si imi trebuie urgent. papagalul e foarte racit, si iloveanimals a zis sa merg sa ii iau propolis. i-am luat dar nu stiu cate lingurite sa ii dau. pe cutie zice 1 lingurita dar e pentru oameni. stie cineva?

o jumatate de lingurita.. dar daca i le amestec cu mancarea, poate nu mananca.. i-am dat eu putin pe gat. in apa are gallamicyn. ne-a dat veterinarul.

in timp ce scriam mesajul l-am auzit pe dodo ca mananca din osul de sepie. Atunci m-am dus si iam pus putin propolis pe osul de sepie, si nu se mai satura mancand propolis. I-am dat putin, deoarece ii dadusem putin si pe gat. o sa ii dau maine direct din lingurita. L-am invatat tot azi sa manance mar(doar zeama) e bine macar ca toate astea contin vitamine. Sa dea Domnul sa isi revina si sa traiasca multi ani. :nimfa:  :iubareti:

Scuze,dar nu am prea fost ieri pe acasa.Cum se simte astazi????E bine ca a ciugulit din osul de sepie.Pune in apa de baut in continuare antibiotic daca simptomele sunt tot la fel.Si tine-l la mai multa caldura.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,912

Multumesc pt sfaturi si sper sa reusesc sa-i tai unghiuta  fara sa o ranesc! :hug:

~Animalele impart cu noi privilegiul de a avea suflet.(Pitagora)~

8,913

lilium wrote:

Multumesc pt sfaturi si sper sa reusesc sa-i tai unghiuta  fara sa o ranesc! :hug:

Cel mai bine ar fi sa-i pui o bucatica de bca in colivie si nimfa i-si va roade ciocul si gherutele de ea.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,914

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.Si as mai avea o intrebare il legatura cu cuibul.As vrea sa atasez cuibul in afara custii ca ei sa poata intra din cusca in cuib.Cusca este rotunda si nu stiu exact cum sa il plasez.Am citit ca gaura cuibului trebuie sa fie de 6-7 cm.Vor incapea prin ea daca e cu 1-2 cm mai mica?

8,915

suana, se simte la fel ca inainte. Mananca doar meiul, semintele nu, apa bea, si doarme toata ziua. nici nu stiu ce sa mai fac. Am mai avut o nimfa si a murit tot din cauza asta. Dar lui celalalt ii cazuse toti fulgii de la ochi.. dar si ala manca, bea apa, si statea exact cum sta asta de acum. Mie frica sa nu moara. sad   neutral  L-am lasat si la aburii de la ceaiul de la musetel, i-am pus sa bea ceai de musetel, i-am dat propolis. Chiar nu stiu ce sa mai fac. A zis mama ca nu mai imi ia altu daca se duce asta, si mai am o fetita. Ea e sanatoasa, dar nu e deloc blanda ca el.  :cry:

8,916

Andreea, esti sigura ca este doar racit? Spui ca si celalalt papagal s-a dus tot cu aceleasi simptome... Eu spun sa il pui in carantina, sa dezinfectezi colivia, si sa ii muti locul si normal, sa continui tratamentul.  Insanatosire grabnica.

Simo

8,917 (edited by suana 26-01-2011 00:03)

deutzza daca l-ai luat din acelasi loc se prea poate sa fie toti bolnavi.Poarta virusul si in momentul in care isi schimba locul apare boala.Imi pare rau.Simo te-a sfatuit foarte bine....Pune-l undeva separat si dezinfecteaza colivia si tot ce e in ea.Cumpara de la farmacie Doxivit,e bun ,daca ce i-ai dat pana acuma,n-a dat rezultate.Ii trebuie si vitamine in apa si vitamina C buvabila(solubila).Ceea ce trebuie facut este sa ii dai tratament foarte des pe cioc.Ce fel de apa ii dai?Daca nu iei plata sa fierbi apa de la robinet.Pana inca mananca si bea apa e bine.Mai ales ca e bland il poti prinde si sa-i dai cu seringa(fara ac)pe cioc.Si tine-l invelit intr-un prosop in brate,la tine,sa se incalzeasca.Multa sanatate,sper sa poti sa-l tratezi si sa se faca bine.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

8,918

Buna! Am zis sa va spun ce mai fac Lili si Freddy... pai... ei  isi apara cuibul din ce in ce mai mult, desi nu au inca oua, inca se imperecheaza de cateva ori pe zi, iar in ultimele 2 zile fac amandoi excremente uriase care miros ingrozitor, iar ea mi se cam pare ca are cloaca umflata, loli intra mai des in cuib si uneori se zbate pe acolo(parca se scalda...sau asa ceva), cand se imperecheaza dupa aceea amandoi sunt foarte agitati... de obicei erau calmi(el canta dupa aceea putin). De mancat mananca, de baut bea, azi le mai fac putin ou cu gris....:).AAA... si ea tipa foarte mult, innainte nu scoatea un sunet...:) hmm .
Cred ca asta e comportament normal in aceasta perioada nu?
Si deutzza, sper ca nimfa ta sa se faca bine, si intradevar nu o mai chinuii... eu zic ca stresul nu o ajuta deloc...

Adaugat: 26-01-2011 09:18

Pana la urma i-am facut inca o poza... Si v-o arat si voua...Nu are cum asta sa nu fie cloaca unflata nu?

8,919

ii dau apa plata, si propolisul il dau cu seringa cate putin pe gat, si mananca.  Pe primul papagal l-am luat de la un animax, iar pe al doilea de la un crescator. Fetita nu e bolnava, si statea inainte cu el in aceeasi cusca. Si ce fel de tratament sa ii dau pe cioc? cum ai zis tu: doxivit? si in apa mi-a spus iloveanimals sa ii pun ceai de musetel.. dar veterinarul mi-a zis sa ii pun Gallamicyn. Si mai mi-a dat o sticluta de 30 ml, de la vita-plus pentru pasari exotice. are toate vitaminele. Ii pun intr-o lingurita, si o bea el singur.. Pana acum nu i-am dat decat o data, am crezut ca nu e bun. Dar de azi o sa ii dau ce a zis veterinarul. E bine?

8,920

E foarte bine.in ceai pune-i si antibioticul,are nevoie de tratament intensiv sa-si revina.Si da-i cam la o ora jumatate pe cioc.Cum se mai simte?Pai daca a zis veterinarul sa-i dai nu trebuia sa te opresti mai ales ca noi tot ti-am spus ca trebuie tratat non-stop pana la ameliorarea simptomelor.

8,921

In primul rand bine ar fi sa nu incepi sa tratezi biata pasare dupa metodele fiecaruia, cel mai bine ar fi fost sa asculti sfaturile celor experimentati de pe forum, cei care au salvat cu adevarat alte nimfe, asa daca incepi cu un tratament si termini cu altul... nu stiu ce iese. Eu ii doresc nimfei tale sanatate, ce sa zic...Dar hotaraste-te pe ce cale vrei sa o tratezi, nu cred ca o sa-i faca bine tot felul de tratamente.Dar e alegerea ta ce vrei sa faci. Un ultim sfat, as zice sa asculti ce iti zic, Mary si Ramona, stiu ele ce zic. Si nu numai ele se pricep...

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

8,922

Va salutam de la inaltzime......  :nimfa:  :grey: Ca sa nu ajunga Daissy la noi.... :hihi:

8,923

Pupam cioculetele la motati !  :hug:  :pup: Lui Daissy ii trebuie o fustita de balet ca sa fie o adevarata balerina :hihi: dar e haioasa foc asa cum sta ea in 2 labute ! :hug:  :pup:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,924 (edited by deyseby 27-01-2011 08:23)

"Pana la urma i-am facut inca o poza... Si v-o arat si voua...Nu are cum asta sa nu fie cloaca unflata nu?"

Da Ioanna, eu cred ca are cloaca umflata.
Ramona ,  pozele sunt super. Mai ales cea cu Daissy.  smile  " Care are tupeul sa coboare? Eu nu pot zbura dupa voi! Oricum sunt cu ochii pe voi."  :k:   :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,925

uitati cum mananca motati ou cu gris... si Loli tot nu a facut ousorul ala... oare cat il mai tine?! hmm
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RJZ_VQEK5jA[/youtube]