7,851

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Am doua intrebari:
1. La femela i se face nasul maro doar atunci cand este perioada de imperechere adica vara?
2. Se vor reproduce in cuib si daca le-am pus cuibul doar pentru ca masculul este de casa?
Sa nu credeti ca le-am pus cuibul ca sa se reproduca pentru ca femela are 7-8 luni.

7,852

man wrote:

Am doua intrebari:
1. La femela i se face nasul maro doar atunci cand este perioada de imperechere adica vara?
2. Se vor reproduce in cuib si daca le-am pus cuibul doar pentru ca masculul este de casa?
Sa nu credeti ca le-am pus cuibul ca sa se reproduca pentru ca femela are 7-8 luni.

1-da se face doar cand e in perioada de imperechere dar nu neaparat vara (a mea are acum 4 oua si luna trecuta a scos doi pui)
2-reformuleaza intrebarea!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

7,853

2. Se pot reproduce in acelasi cuib chiar daca l-am pus doar pentru ca masculul este de casa?

7,854

cum sa fie masculul de casa?Nu inteleg!

7,855

Am sa postez mai jos 2 mesaje pe care le-a scris veronika_m84, dar in loc sa apese pe "citeaza" sau sa scrie in fereastra din josul paginii a apasat pe "raporteaza" si a scris in fereastra care se deschide acolo, asa ca mesajele au ajuns la mine in loc sa fie postate aici.

By veronika_m84 17-01-2011 14:53
Pasari : Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Treaba cu aripioarele am observat-o destul de tarziu...dupa ce i-am cumparat adica. Nu le-am taiat eu. Mi-a parut rau cand am observat asta dar am auzit ca le cresc. Nu ii privez de zbor sau libertate...stau mai mult pe-afara si zburda unul dupa altul. Nu se inalta intr-adevar pana la tavan dar zboara. In colivie doar mananca si dorm....in rest joaca cat cuprinde. Sunt foarte fericiti sa scormoneasca pamantul florilor si sa faca mizerie. Nu sunt tentati de flori ci de pamant. Mersi de ajutor

By veronika_m84 Astazi 17:06
Pasari : Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Multumesc pentru ajutor! Te admir pentru cunostintele pe care le ai despre pasari. Am sa-ti urmez sfaturile intocmai. E bine de stiut ca am la cine sa apelez in caz de nevoie. O zi buna iti urez. Sunt convinsa ca si perusii mei iti sunt recunoscatori ca ma inveti cum sa ii tratez. Merci inca o data!

Ambele posturi se adreseaza lui setris.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

7,856

iancumarian wrote:

cum sa fie masculul de casa?Nu inteleg!

Masculu intra in locul de mancare si dadea mancarea la o parte.

7,857

Am o intrebare: unul dintre perusii mei are fecalele verzi si, din ce vad, moi (Spre deosebire de celalalt care face normal)! Care ar fi cauza?
Ambii mananca doar seminte, dar se pare ca elimina altceva! Astept un raspuns! Multumesc anticipat!

7,858

Probabil a ciugulit din vreo planta ceva.  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,859

iloveanimals wrote:

Probabil a ciugulit din vreo planta ceva.  tongue

Nu are de unde!

7,860

Dar apa? cand i-ai schimbat-o? In general excrementele verzi le fac doar atunci cand mananca ceva verde.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,861

iloveanimals wrote:

Dar apa? cand i-ai schimbat-o? In general excrementele verzi le fac doar atunci cand mananca ceva verde.

Apa zilnic sau la doua zile o schimb! Unul din perusi e verde, l-o fi muscat pe ala si de aceea face verde...:)))
Acum serios, la inceput nu facea verde niciunul! Sper sa-si revina, ca nu stiu ce sa-i dau!

7,862

Oricum nu e nimic grav, stai linistit. E  ceva normal daca e solid si nu imprastiat.

7,863

Am si eu noi poze cu perusii mei big_smile
1.Popica pe monitorul calculatorului,Sora mea era la calculator smile
2.Sufletzelele mele :heart:
3.Paco :cry: Am pus poza pt ca imi place foarte mult

7,864

Salutari la toata umea   big_smile ! Iar am o problema cu Tweety asta  sad  De ceva timp incoace , se tot urca pe chestii "stufoase" si tot da din coada (daca intelegeti ce vreau sa zic)  apoi nu stiu ce sa fac ? Sa ii cumpar pereche ? Ca daca ii cumpar ma tem ca nu o sa mai vorbeasca , nu o sa se mai joace cu noi , etc.  sad 
Deci va rog un mic sfat ce sa fac ??  sad  (tin sa precizez ca are un anisor si cateva luni)

7,865

Cand ii cumperi pereche, tine fata o perioada in carantina, in alta colivie si departe de el sa nu o vada, incearca sa te imprietenesti cu si sa isi stea pe deget, asa nu o sa schimbe el si o sa se joaca in continuare cu voi. DE vorbit nu-ti fa griji, odata luat obiceiul asta nu scapa asa usor de el.  big_smile

7,866

Mersi mult de sfat iloveanimals  :pup:  ! Deci in concluzie o sa ii iau in cel mai scurt timp pereche  big_smile

7,867

Inteleapta decizie, pt ca nimanui din lumea asta nu-i place sa traiasca singur, asa si cu el.  :pup:

7,868

salut!perusii mei sunt umflati in pene si nu mai sunt asa vioi,cel putin masculul,dar din fericire mananca si beau apa.am vazut ca dany a recomandat un tratament pentru raceala pe care il voi urma si la voi da si niste vitamine.femela e in perioada de imperechere si am observat ieri ca s-a urcat pe mascul cu un picior,si el a inceput sa tipe si a cazut de pe stinghie.nu le-am pus cuibul,iar femela de doua saptamani scoate niste sunete ciudate,ca o closca.din ce cauza?pentru ca e in perioada de imperechere?

7,869

sunete ca o closca? :-?? habar nu am de la ce poate fi...poate tipa..si a mea tipa...stau infoiati in pene ca le e frig nu neaparat ca sunt raciti...ofera-le mai multa caldura...si daca tot asa stau nu stiu..daca stau in pene si nu mai sunt activi nu sunt neaparat raciti poate le e somn..frig...daca simptomul asta e acompaniat de stranuturi si alte chestii corespunzatoare unei raceli poti incepe acel tratament wink

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

7,870

stranuta,dar nu foarte des.caldura au,poate chiar e prea cald de aceea azi i-am scos in camera cealalta. femela nu a facut asa niciodata,dar acum aproape tot timpul scoate sunetele acelea.nu tipa,sunt niste sunete de intensitate mica.dorm aproape toata ziua lipiti unul de celalalt,iar femela il curata.le voi da niste vitamine si voi vedea daca se vor simti mai bine.

7,871

Poti sa inregistrezi suntele scoase de ea? Sunet de closca cand isi cheama puii? sau de gaina cand oua?  hmm

7,872

da,face ca o closca cand isi cheama puii.nu stiu daca se aud sunetele cand le inregistrez,dar voi incerca.

7,873

smile pai cred ca a auzit sunetul asta la tine sau la tv, poate ai scos sunetul ala de pupic sau a auzit pe undeva. big_smile Asa face si miki cand e relaxat si candy la fel.  :pup:

7,874

Vlad, foarte scumpei perusii tai.  :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,875

nustiu ce sa mai zic de perusita mea.Aseara a depus cel de al 5-lea ou.Voi ce parere aveti?Nu e prea mult?