8,826

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

iloveanimals wrote:
ioanaa wrote:

http://www.youtube.com/watch?v=cqdtNpUG6UE
Cum canta el...
Si in timp ce noi vb aici... ei sunt pusi pe treaba.... stiti ce vreau sa spun

Parca-i catel la inceput. smile Nu-i mai tine acolo in usa pt ca pot racii.  smile

da... stiu ca nu e prea bine, dar nu am unde in alta parte decat langa geam(ceea ce e mult mai rau decat usa aia... e geam vechi)... ca stau intr-o garsoniera...pana acu nu au racit... si incerc sa fiu atenta la schimbarile din comportamentul lor si la cum se prezinta in general... ca sa pot rezolva repede daca cumva se intampla sa raceasca...

Vroiam sa va spun ca ei sunt foarte salbatici.... se sperie mai ales de mana... nu stiu prin ce au trecut de sunt asa traumatizati dar nu ii pot atinge deloc... si manaca absolut orice le dau(morcov, mar, clementine,salata, ardei gras, biscuiti, paine prajita putina, seminte de canepa le place mult) cam astea am incercat pana acu....aaaa si ou cu cartof fiert sau cu gris.

multumesc suana... eu nu am stiut sa il pun ... si nu avem inca din lemn, vrem sa mergem acasa la tara sa le facem din alun... perusul care l-am avut le adora

8,827

Multumesc Ioanaa! Vad ca  golanul meu are un tril mai colorat decat al tau. Nu iti spun ce atent era golanul cand am ascultat cum canta al tau   smile  Se uita la mine fff curios. smile
Astazi am facut iarasi exercitiul cu el. Pot sa zic ca astazi a fost mai agitat decat ieri, dar am vazut ca totusi acum accepta mai mult mana mea. Nu ma lasa sa il ating, inca. Sper sa cedeze pana la urma. Am de gand, ca de data aceasta sa fiu mult mai incapatinat decat el.

Poate mai posteaza si altii melodiile nimfelor. Sau poate chiar are cineva o nimfa care vorbeste. Astept cu nerabdare. Cine vrea, ii dau si eu trilul golanului meu.

8,828

Stiu si eu de culorile pale,de dungile de pe coada.....Dar ce poate fi inconfundabile sunt trilurile si cantecele baietzilor.Ioana,e foarte bine ca le pui din alun,sunt cele mai indicate pentru pasari.Sunt frumosi tare.Ce poti sa faci sa nu traga curentul ,sa invelesti partea din spate a coliviei.Nu e nevoie sa fie traumatizati,poate nu sunt obisnuiti inca,dar cu timpul,mai ales daca stati mult cu ei,se vor acomoda.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,829

silviu incearca asta [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ENyGj_NQKkU[/youtube]
lu miki al meu ii place.   :heart:
Si asa canta miki, nu are el cantecul prea bogat, dar mie imi place.  :heart:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fkNzmwgAdjU[/youtube]

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,830

ioana, pied este mascul si lutino este  femela...

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,831

nimfa185 wrote:

ioana, pied este mascul si lutino este  femela...

Asa stiam si eu de la inceput, multumesc smile

8,832

Buna seara...Acum o ora nimfa mea a facut din nou zgomotul acela care l-am povestit si mi-a zis suana ca inseamna ca e pe cale sa faca ou...Dupa ce la facut vreo un sfert de ora s-a oprit cateva minute si apoi am auzit ceva cazand destul de incet pe "podeaua" cuibului.Abia astept sa vad maine daca e un ou big_smile.De atunci nimfa mea nu a mai iesit din cuib, iar masulul la fel sta de atunci la intrarea in cuib.Apropo acum 2 seri nimfa mea a stat o parte buna din noapte dupa ce m-am culcat in cuib cred...Deoarece cand m-am culcat ea era inca in cuib...Am verificat a doua zi insa si nimic...Cred ca momentul se apropie big_smile

8,833

iti tin pumnii sa fie un ou smile , astept si eu cu nerabdare unul. big_smile

8,834

Nimfele mele cred ca s-au imperechiat de tot.Azi masculul s-a urcat peste femela si au stat asa cam 3-4 minute si masculul isi misca coada dupa care a sarit jos de pe femela.Ar trebui sa le iau un cuib sau ceva? :-??

8,835

MERCI TARE MUULT iloveanimals.
Daca mai aveti asa, sa imi mai spuneti. A cantat si el cand a ascultat ambele smile)

8,836

masteru wrote:

Nimfele mele cred ca s-au imperechiat de tot.Azi masculul s-a urcat peste femela si au stat asa cam 3-4 minute si masculul isi misca coada dupa care a sarit jos de pe femela.Ar trebui sa le iau un cuib sau ceva? :-??

Am uitat sa precizez ca au mancat aproape tot osul de sepie.A mai ramas doar o bucata mica.

8,837

fhgfhgn, asteptam puiutiiii... :heart:
masteru, ce mai astepti? hai si tu cu puiutii sa marim gradinitaaa... smile  :heart:
Cand o sa aveti pui sa va ganditii si la amarata aia de iloveanimals ca are si ea un nimfoi singurel si ar cam avea si el nevoie de o pereche.  smile  :maimuta:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,838

silviu wrote:

M-am ghidat dupa masca celui pied (cel galben cu gri). Scuzele mele daca te-am indus in eroare.

Nu-i nimic... bine ca mi s-a confirmat ceea ce stiam eu. smile

8,839

Femela inca sta in cuib big_smile

8,840

Buna,ma bucur ca nimfele voastre sunt sanatoase si ca unele s-au imperecheat si urmeaza sa faca pui.

am avut un catel pe nume bobi,un perus pe nume ali,un papagal  pe nume lori,o broasca testoasa;am un papagal nimfa de 5 ani jumatate pe nume coco si un ciobanesc geraman pe nume grand

8,841

ma bucur ca papagali vostri se inperecheaza ai mei nu se inperecheaza dar de ouat nu duc lipsa nu stiu ce sa ma mai fac cu ei nu se inteleg de loc

8,842

Si inca ceva..cusca nimfelor este mare si nalta dar este rotunda..unde as putea pune cuibul? are doar o usa mai mare pe unde ies ei afara si le pun mancare apa etc..Sunt cuiburi pentru custi rotunde:D? :ou:

8,843 (edited by deyseby 22-01-2011 09:35)

Ioanaa,   Baiatul este cel pied si fata lutino. Un pic sunt nedumerita cu excrementele care trebuiau sa fie invers. Fata sa faca mult si baiatul putin. Dar daca el canta si calca e mai mult decat evident. nu?
Maestru, poti pune cuibul undeva la inaltime in casa. Nu neaparat la colivie. Daca nimfele tale stau mai mereu pe afara, poti pune cuibul pe dulap de exemplu.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,844

Si trebuie sa le pun mancare,apa,os de sepie pe dulap? sau vin ele in cusca sa manance?

8,845

Eu cred ca are el excrementele mari fiindca sta foarte mult in cuib si il aranjaza, ea intra decat putin sa zic la o ora, pe cand el sta acolo 80%din timpul lui pe zi... Da ma bucur ca mananca la fel ca innainte, fac baitza, mananca os de sepie si din blocul mineral. Astept si eu cu nerabdare primul ou. big_smile

8,846

Felicitari ioana  pentru imperecherea celor 2,sper sa ai in curand puisori.Succes!

am avut un catel pe nume bobi,un perus pe nume ali,un papagal  pe nume lori,o broasca testoasa;am un papagal nimfa de 5 ani jumatate pe nume coco si un ciobanesc geraman pe nume grand

8,847

multumesc mult ralukutza smile  big_smile  :hug:

8,848

sad  zuzu meu tocmai s-a accidentat. statea pe un bat care era pus in afara custii si sa desprins si a inceput sa zboare necontrolat si s-a lovit de geam iar intre nasuc si ochi a inceput sai curga sange...ce sai fac..am pus poze pls un raspuns kt mai repede

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

8,849

dydav wrote:

sad  zuzu meu tocmai s-a accidentat. statea pe un bat care era pus in afara custii si sa desprins si a inceput sa zboare necontrolat si s-a lovit de geam iar intre nasuc si ochi a inceput sai curga sange...ce sai fac..am pus poze pls un raspuns kt mai repede

Nimfa mea la primul zbor s-a lovit de dulap si de perete si s-a julit intre nari..L-am lasat asa si intr-o saptamana sau 2 si-a revenit complet ca si cum nu a patit nimic.Acum nici nu se mai vede.

8,850

poza am facut`o imediat dupa.acum vad k sa intarit sangele s-a facut ca o coaja

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet