8,776

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

o sa pun o poza cu dodo. i-am facuto acum. credeti ca e vreun motiv de ingrijorare? si va rog... nu mai spuneti ca il stresez. el a vrut sa iasa din colivie.

8,777

nimfa185: o sa astept, nu ma grabesc, graba strica treaba. smile
puisorii tai mancanca seminte? al meu mananca doar mei si am observat ca este foarte poticios, astazi m-am apucat sa mananc seminte si a venit la mine si mi-a furat o cojita de la o samanta, si i-am dat cateva seminte din mancarea lui da nu prea stie ce sale faca .

8,778

eufrosinela wrote:

Multumesc frumos, suana! Aici niste motati foarte frumosi sa-ti traiasa, tare imi doresc si eu unu gri :X

Buna seara!La fel ca si Nimfa si Suana, cred ca este fetita. Ramona, nimfa femela de la piata putea sa fie pui sau o mutatie ca si Motatul tau.Cei lutino ca si cel al eufrosinei, au dungile de mici si nu dispar dupa naparlire. Cel putin la mine asa s-a intamplat la pui.Cei cu dungulite au fost fetite, cei cu codita simpla au fost baieti. Doar depinde si de mutatie. Cam 80 la suta este fetita.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,779

deyseby wrote:
eufrosinela wrote:

Multumesc frumos, suana! Aici niste motati foarte frumosi sa-ti traiasa, tare imi doresc si eu unu gri :X

Buna seara!La fel ca si Nimfa si Suana, cred ca este fetita. Ramona, nimfa femela de la piata putea sa fie pui sau o mutatie ca si Motatul tau.Cei lutino ca si cel al eufrosinei, au dungile de mici si nu dispar dupa naparlire. Cel putin la mine asa s-a intamplat la pui.Cei cu dungulite au fost fetite, cei cu codita simpla au fost baieti. Doar depinde si de mutatie. Cam 80 la suta este fetita.

Multumesc frumos, deyseby! Eu nu cred am mentionat al meu este pui, maine, implineste 3 luni.

8,780

eufrosinela wrote:

nimfa185: o sa astept, nu ma grabesc, graba strica treaba. smile
puisorii tai mancanca seminte? al meu mananca doar mei si am observat ca este foarte poticios, astazi m-am apucat sa mananc seminte si a venit la mine si mi-a furat o cojita de la o samanta, si i-am dat cateva seminte din mancarea lui da nu prea stie ce sale faca .

Daca au 5 luni tu ce crezi?,normal ca da..,pune-i mei si ai sa vezi daca mananca.

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,781

Buna! Am 2 nimfe care au inceput sa se imperecheze de 2 saptamani, luni le-am pus cuib, si ieri s-au imperecheat de 5 ori, si azi de cateva .... oare cand va veni primul ou? Apropo, el aranjeaza non stop cuibul.

8,782 (edited by oana_ioana 19-01-2011 19:27)

Buna si bine ai venit!  :hug:
Frumosi motati mai ai :heart:  :heart:  :heart:
Din cate stiu eu femela poate depune oua si la 2 saptamani dupa prima imperechere dar acum depinde si de femela.......oricum sa ii asteptam pe cei mai experimentati sa iti raspunda
Multa sanatate nimfutelor si la cati mai multi puisori :hihi:
Uite aici un site cu detalii despre imperechere  http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … rea-puilor    :pup:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

8,783

oana_ioana wrote:

Buna si bine ai venit!  :hug:
Frumosi motati mai ai :heart:  :heart:  :heart:
Din cate stiu eu femela poate depune oua si la 2 saptamani dupa prima imperechere dar acum depinde si de femela.......oricum sa ii asteptam pe cei mai experimentati sa iti raspunda
Multa sanatate nimfutelor si la cati mai multi puisori :hihi:
Uite aici un site cu detalii despre imperechere  http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … rea-puilor    :pup:

Foarte bune informatiile, acolo scrie ca fecalele se maresc cu 1-2 zile innainte sa depuna ouale, azi am observat ca Lolita le face foarte mari.... si cand intra ea in cuib, el nu mai are nici o sansa, il musca si sasaie la el sa nu intre.. smile

8,784

de abia astept sa faca si ai mei oute.. dar mai e mult pana atunci sad sa va traiasca toti motatii si cei care trebuie sa soseasca pe lumea noastra wink  :nimfa:   :pup:

8,785

gata aseara am tot scri ca trebuie sa faca ou fetita si azi o inceput sa cante si sa se "frece cu fundul de colivie" (scuzati expresia) asa face inainte sa deouna oua dar pe baiat tot nu il lasa langa ea
iar baiatu cred ca are 9 luni deoarece a inceput sa ii cada pene foarte multe

8,786 (edited by suana 19-01-2011 20:56)

deutzza_1994 wrote:

multumesc suana. si mai am o intrebare, daca nu te superi. nu stiu daca am puso la topicul potrivit... fetita face oua daca nu e calcata de mascul? si daca da la cate luni? Dolly(fetita) e mai vioaie decat baiatul o sa pun  poza sa iti arat... si cusca.

Femela daca nu are mascul face si singura oua.Daca are mascul si e in perioada de imperechere sigur masculul va umbla dupa ea.Insa ciudateniile naturii pot aparea si e posibil ca femela sa depuna ou chiar daca masculul s-a imperecheat doar o data si cu ceva timp in urma.Depinde de fiecare organism si de pasare.Dupa imeprechere la ai mei fetele n-au depus deloc oua. sad Insa au depus unul nefertil dupa o perioada si s-au oprit.  hmm
Silviu exista vitamine solubile care au vitamina A.Daca nu cumpara de la farmacie,spargi capsula si unge-le piciorusele la fel ca si cu uleiul de ricin.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,787

deci deutza fetita mea o facut oua si dupa un an dupa ce am cumparato si alt papagal nici macar nu mai vazut de cand am luato pana o ouat

8,788

stiu, dar de abia au 5 luni..  sunt ei insasi niste puiuti.. Fetita am luato pe 16.01.2011, dar inca e salbatica.. Pe baietel l-am luat pe 1.01.2011.. si e foarte bland. il invat diverse lucruri: sa zica "buna" cu labuta, sa se invarta , sa ma pupe. Astept sa vina vara sa ii scot cu colivia si pe ei afara  :pup:   :iubareti:

8,789

bine io nu stiu ce varsta are ei neau spus ca ii pui si ca e baiat dar de obicei mint ca au fost parinti cand au cumparato si baiatu la luat eu si inatai am intrebat care is baieti si apoi miam ales unul dintre ai

8,790

Am o mica problema, de cand le-am pus cuibul nu prea mai mananca, mai ales el.... E NORMAL???!!!!

8,791

as dori sa stiu dupa cat timp le pot scoate cuibul puilor din colivie(au 31  :grey: ,respectiv 34 de zile :nimfa:  puiutii) si sa-i mut cu "parintii" lor(oricum cel mare cam iese din cuib si vine in colivie,neastamparat  smile ce sa-i fac...... big_smile

prieten adevarat este cel care,cu toate ca stie totul despre tine,te iubeste

nimfele mele : Kiri-fata ; Stevie-baiat ; puii - Mavro si Aspro

8,792

nimfele mele au inceput sa se imperecheze...e normal sau e prea devreme? de ieri am vazut k el incearca se urca pe ea dar ea il lasa oleak dupaia il ciupeszte si se da jos  :rusine:

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

8,793

chelie_d wrote:

as dori sa stiu dupa cat timp le pot scoate cuibul puilor din colivie(au 31  :grey: ,respectiv 34 de zile :nimfa:  puiutii) si sa-i mut cu "parintii" lor(oricum cel mare cam iese din cuib si vine in colivie,neastamparat  smile ce sa-i fac...... big_smile

Cati puisori ai?

8,794

eufrosinela wrote:

Cati puisori ai?

doua nimfe mici   wink

8,795

Ce super, toata lumea a inceput sa faca pui  smile  smile  Golanul meu tipa de ma scoate afara, nu stiu ce sa ii mai fac.
V-am rugat mai de mult, poate inregistrati nimfele voastre cum canta si poate facem schimb. Eu m-am saturat de trilul golanului meu. Plus ca si el cred ca s-a saturat ca incepe sa cante f putin si apoi incepe sa tipe. Daca altceva nu stie.

L-am torturat putin astazi. Am facut o sedinta de imblanzire de aprox 30 de min. I-am facut baita si apoi am bagat mana in colivie. S-a agitat el, tot fugea pe gratiile de la colivie. S-a urcat pe degetul de multe ori, dar se vedea ca ii este frica. Tot purtam mana, fara sa il iau in pumn, si el tot se urca pe mana, dar fugea. M-am jucat cu el asa aprox 30 min. Pe urma m-am linistit, ca sa nu il supar prea tare. Inainte de al spala i-am luat cam tot ce se putea din colivie, iar dupa exercitiul acesta, i-am pus la loc toate si nu se mai speria asa de tare. Am mai incercat sa mai bag mana in colivie. Cand vedea ca ma apropii prea mult si il ating atunci fugea. Ma bucur.
Cred ca o sa fac zilnic chestia aceasta. O sa cedeze el pana la urma. Voi ce parere aveti?

8,796

chelie_d wrote:
eufrosinela wrote:

Cati puisori ai?

doua nimfe mici   wink

sa-ti traiasca , sa pui o poza cu ele daca poti sa le vdm si noi smile

Adaugat: 20-01-2011 14:24

silviuof wrote:

Ce super, toata lumea a inceput sa faca pui  smile  smile  Golanul meu tipa de ma scoate afara, nu stiu ce sa ii mai fac.
V-am rugat mai de mult, poate inregistrati nimfele voastre cum canta si poate facem schimb. Eu m-am saturat de trilul golanului meu. Plus ca si el cred ca s-a saturat ca incepe sa cante f putin si apoi incepe sa tipe. Daca altceva nu stie.

L-am torturat putin astazi. Am facut o sedinta de imblanzire de aprox 30 de min. I-am facut baita si apoi am bagat mana in colivie. S-a agitat el, tot fugea pe gratiile de la colivie. S-a urcat pe degetul de multe ori, dar se vedea ca ii este frica. Tot purtam mana, fara sa il iau in pumn, si el tot se urca pe mana, dar fugea. M-am jucat cu el asa aprox 30 min. Pe urma m-am linistit, ca sa nu il supar prea tare. Inainte de al spala i-am luat cam tot ce se putea din colivie, iar dupa exercitiul acesta, i-am pus la loc toate si nu se mai speria asa de tare. Am mai incercat sa mai bag mana in colivie. Cand vedea ca ma apropii prea mult si il ating atunci fugea. Ma bucur.
Cred ca o sa fac zilnic chestia aceasta. O sa cedeze el pana la urma. Voi ce parere aveti?

Hmmm...de ce nu te uiti pe youtube? Ai o varietate de cantece si ai avea unde sa alegi? Eu il pun pe al meu sa asculte cantecul canarului, in ultimul timp se mira si el de ce sunete scoate smile)

Adaugat: 20-01-2011 14:33

te-am adaugat pe mess, dar vad ca nu mi-ai dat accept, uite eu am o propunere daca vrei, desigur, mi-l dai mie pe al tau, ca tot imi doresc eu unu gri, si il iei tu pe cel de la nimfa185, care este si bland si fetita, si n-o sa cante asa mult.

8,797

stiti cumva de ce sta nimfulina mea asa in primele 3 poze, cand vorbesc noaptea cu el? o sa pun cateva poze sa va arat   :pup:   e atent, fricos.. nu stiu, v-am dat un exemplu. astept raspuns. Multumesc   :iubareti:

8,798 (edited by flyaway70 20-01-2011 21:06)

deyseby wrote:

Laura sa stii ca sunt de aceeasi parere ca si Ramona. Separa-l pe Sunny de Ally. Daca recitesti imperecherea nimfelor, ai sa vezi ca masculii pot constrange femelele pt imperechere.Le forteaza sau le bat, daca nu se imperecheaza.La mine Perluta fugea in dormitor si nu scotea nici un sunet ,sa nu o auda Puf, sa vina dupa ea. O innebunea cu melodiile lui. Ma stresa psihic si pe mine, dar pe ea saraca. Si asa scapa de el.Am observat de 2 ori ca o calca fortat. Sarea pe ea si ea tipa saraca ca din gura de sarpe. Si i-mi venea sa-i smulg penele din coada lui Puf!  mad   sa nu-i mai arda de imperecheat.

La noi nimeni nu constrange pe nimeni ! :wow: Sta ea de bunavoie , el nu ii face nimic ... doar ce face el de obicei ... :rusine: !! Asta e culmea ...
Asa cum am spus pe Sonny l-am "incarcerat" in colivie ! Acum nimeni nu mai zboara ... doar Ally ! E singura care e afara din colivie ! Pe Maya am inchis-o pana se mai obisnuieste cu mine . Si sa vedeti ce ture face Sonny si ce cauta cum sa iasa din colivie ... dar nu poate ca am pus carlig la usa ! wink De ieri dimineata nici Sonny nu mai canta deloc ... Mai tipa doar.
Sper doar sa nu se apuce Ally sa faca iar oua ... Credeti ca e destul sa se imperecheze de cateva ori ca sa faca oua ? ... Daca face ??? hmm Ce ma fac ?

Chelie ce mai fac puisorii ? Cum le merge ? Mai pune si tu o poza sa vedem cum mai sunt ... ca tu daca ii vezi in fiecare zi nu prea iti dai seama !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,799

de ce are papagalul ceva verde la nara dreapta? o fii racit?  sad

8,800

flyaway70 wrote:

Chelie ce mai fac puisorii ? Cum le merge ? Mai pune si tu o poza sa vedem cum mai sunt ... ca tu daca ii vezi in fiecare zi nu prea iti dai seama !

ce sa faca..............eu cred ca bine big_smile .De abia asta-seara am avut niste timp sa le fac niste poze big_smile(ii fac camera primului meu bebe si nu prea am timp......,o sa atasez niste poze cu ei.In afara de capsule de calciu biologic(nu am gasit),le-am pus tot de m-ai sfatuit tu :hihi: ,
o seara buna........