8,751

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Deci daca in urmatoarele doua zile nu face oua trebuie sa fac asta?Faza este ca ea nu sta la mana si imi va fi cam greu sa ii pun ulei de masline in cloaca...Adica nu inteleg cum sa fac?Ii pun cu acul sau cum?

8,752

parau11 wrote:

dar as vrea alt metoda de prindere decat aia ca sa tai gratiile unde mai pot sa il pun

La usita lor din colivie.
silviu,nu stiu ce sa zic.A fost vorba odata de raie,la altii care aveau asa coaja dar nu ma pronunt.Daca poti sa-i dai cu ulei de ricin sau completeaza dieta cu vitamina A.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,753

Pfff te rog raspunde-mi mai repede pentru ca acum ca mi-ai zis de cloaca incepe sa imi fie frica  sad Pentru ca nu cred ca voi reusi sa fac ce ai scris tu acolo

8,754

Nu-ti fie frica.Incearca s-o prinzi sau sa te uti sa vezi daca are iesit ceva din cloaca.Daca se vede ceva rosu nu e bine.Si cu seringa se pune uleiul de masline dar fara ac.O sa reusesti daca iti propui si daca sanatatea nimfei o va cere.Ar fi bine oricum sa ii dai cu ulei de masline pentru ca daca ii e greu sa scoata oul ,asta o va ajuta.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

8,755

Aha deci daca in 2 zile nu face ou inseamna ca ar trebuii sa ii fac ce mi-ai zis mai sus?Si daca vad ceva rosu la coada sau cum?Sau daca vad ceva rosu in cuib?
Si cum mi-as putea da seama ca pasarea se chinuie sa scoata oul?

8,756

Sub coada,la cloaca daca se vede ceva rosu......Pai ar trebui sa cuibareasca daca vrea sa depuna ou.Si daca starea ei se inrautateste,in sensul ca sta infoiata si dormiteaza sau nu mananca cum trebuie.Dacaface excrementele foarte mari,e semn clar ca va oua.

8,757

Eu stiam ca daca e umflata cloaca inseamna ca in 12-24 de ore trebuie sa faca ou...A stat adinioarea in cuib...Facea un zgomot ca si cum un catel ar "calca"o jucarie de plus care face zgomot la strangere

8,758

Daca intra in cuib inseamna ca ceva o indeamna sa faca asta.Cred ca stiu cum sa ,,traduc'' sunetul :hihi: Daca ai observa-o,sta cu aripile mai lasate,cu coada in sus si scoate acel sunet.E clar ca va oua.Spun asta pentru ca le-am vazut pe ale mele facand asta.Sau coborau pe tavitza sau se urcau pe hranitoarea deschisa.

8,759

Aha doamne ajuta sa nu fiu nevoit sa o ajut cu nimic si sa se produca totul natural big_smile

Adaugat: 18-01-2011 22:53

Femela a intrat din nou in cuib...Si sta cred ca are jumatate de ora....Nu a mai scos nici un sunet...Cred ca a adormit....

8,760

Buna, sunt noua pe acest forum, de curand familia mea s-a marit, am primit cadou de la mosu' un motat simpatic, care s-a atasat foarte mult de mine, am impresia ca ma crede mamica lui, daca il tin in colivie este asa suparat si asa ma determina sa-l tin toata ziua pe langa mine, unde merg eu vine si el rpd, parca ar fi un catelus.
Din pacate, stau f mult timp pe la servici si imi pare rau sa-l las singur, as vrea sa-i cumpar pereche, dar nu stiu daca este fetita sau baiatel. Va rog ma puteti ajuta cu aceasta dilema? Postez si cateva poze cu micutu'.

8,761

Bine ai venit,dupa parerea mea cred ca este fetita..dar mai asteapta sa vezi ce iti zic si ceilalti...daca vrei sa iei pereche te sfatuiesc sa nu te grabesti,vino la mine si iti voi da eu unu bland wink

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,762

nimfa185 wrote:

Bine ai venit,dupa parerea mea cred ca este fetita..dar mai asteapta sa vezi ce iti zic si ceilalti...daca vrei sa iei pereche te sfatuiesc sa nu te grabesti,vino la mine si iti voi da eu unu bland wink

Multumesc frumos pentru raspuns, eu mi-as dori tare mult un motat gri, dar promit ca o sa gandesc si la propunerea ta, o sa incerc sa intru mai des pe acest forum.
p.s. nimfa mea adora sa-mi manance fata de masa si foile, le prefera in locul legumelor si fructelor, le mananca cu asa pofta de imi vine sa ma apuc si eu de o astfel de cine big_smile, ma gandesc sa nu pateasca ceva.

8,763

Bon deci papagalii azi au mai stat prin cuib...Nu stiu de ce nu mai face oua o data deoarece are cloaca umflata...Daca nu o sa reuseasca pana maine o sa o dau cu ulei de masline...Desi va fi cam greu si se va speria cam tare...O intrebare daca o dau cu ulei de masline pe cloaca acolo oul va mai fi bun?

8,764 (edited by suana 19-01-2011 11:46)

Nu are legatura cu oul in interior.Uleiul pur si simplu o ajuta sa depuna oul mai usor.Si uleiul trebuie pus cu seringa in cloaca,afara n-are nici un efect.
frosinela cred si eu ca e fetita.Unul gri,whiteface e mai greu de fasit.Simo(necunoscuta) ieri,la pet-shop a vazut unul dar e din Galati asa ca drumul e cam lung pana acolo.Rosul face parte din activitatea lor.Capseaza foile de hartie dar arunca bucatile jos nu le mananca.Sa nu roada ziar ca e toxic.Da-i eventual o jucarie sau un bat de alun mai mic pe care sa-l roada.

8,765

Multumesc frumos, suana! Noi initial al crezut ca este baietel, am citit  pe unele situri, ca se poate afla foarte usor daca este baietel sau fetita prin simplul fapt ca vezi daca fluiera sau canta. Desi motatu este foarte silentios, seara incepe sa scoata anumite zgomote, face un fel de cip cip, sta o leaca, si apoi iar cip cip. Acum eu nu imi dau seama de ex daca este fata fluiera de mai multe ori sau o singura data.
Sigur, imi dau seama ca scoate un fel de fluierat, cand il tin in colivie si nu-i place dar este cu totul diferit fata de zgomotele pe care le produce seara.

8,766 (edited by suana 19-01-2011 13:12)

Fetele tipa si incearca sa imite diferite sunete.Dar baietii canta de-a dreptul asa ca nu pot fi confundati.Nu sunt foarte sigura ca e fetita,am zis ca cred....pentru ca vad dungile albe pe interiorul cozii.De multe ori te pot duce in eroare.La piata de exmplu la unul din cei care vand pasari era o femela care scotea triluri.Fetele au dungi pe coada ininterior si au cercul portocaliu putin mai deschis decat baietii.Dar la unele mutatzii e greu de deosebit.O sa intre si Mary(deyseby),ea e experta la determinarea exacta,mai ales daca nu e chiar pui.

8,767

Multumesc frumos, suana! Aici niste motati foarte frumosi sa-ti traiasa, tare imi doresc si eu unu gri :X

8,768 (edited by suana 19-01-2011 14:05)

Da sunt niste motztatzi tare alintatzi. :hihi: Perechea Silverinei am primit-o cu drag de la Mary.......Care s-a despartit cu greu de cei doi baietzi ai ei.Dar stia ca la mine vor fi foarte bine si uite asa ma mandresc eu cu 4 nimfe super frumoase. :heart: Tocmai am fost la ei,le-am dat drumul la zbor,la joaca......Ca vad ca din nou cuibul il ocolesc.Asa mi-as dori puiutzi dar ma cam trag pe sfoara.....  hmm

Hanny,Motzatul si in fundal Bombonel....  :heart:  :grey:  :nimfa:

http://img233.imageshack.us/img233/6228/dscn0035m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

8,769

multumesc suana. nu stiam ca nu se las gratiile. eu l-eam lasat ca sa nu ajunga la gainat.. si stinghiile sunt din lemn. cand au fost taiate lemnele la tara, am pastrat si eu cateva mai subtiri pentru perusi nu stiam ca o sa am nimfe. sunt bune si pentru ele ca sunt lungi. Nu sunt nici groase nici subtiri. Unghia fetitei nu e rupta, e putin indoita.

8,770

deutzza,pasarile in general nu stau pe jos,decat daca au ceva de ciugulit si apoi urca pe bete.Daca stau jos mai mult timp ori nu le e bine,ori sunt pregatite pentru ouat.Scuza-ma,n-am vazut colivia,e foarte bine ca ai pus bete de lemn.Daca nu e rupta unghiutza e bine,o sa-i treaca.Ca sa poti face curat mai usor poti sa pui hartie alba pe care o arunci zilnic sau poti taia un dosar de plastic,scotind sina de pe mijloc,la marimea tavitei,care se spala foarte usor zilnic cu un burete.

8,771

multumesc suana. si mai am o intrebare, daca nu te superi. nu stiu daca am puso la topicul potrivit... fetita face oua daca nu e calcata de mascul? si daca da la cate luni? Dolly(fetita) e mai vioaie decat baiatul o sa pun  poza sa iti arat... si cusca.

8,772

Si pe mine ma intereseaza subiectul asta, este un bun reper pentru a depista daca este fetita sau baietel, desi al meu implineste pe 20 ian 3 luni as avea ceva de asteptat...

deutzza_1994 : "De multe ori stapanii de nimfe sunt surprinsi sa constate ca pasarea lor a depus unul sau mai multe oua desi nu a fost imperecheata cu un mascul. Acesta nu este un comportament aberant sau ingrijorator, acelasi lucru se petrece cu gainile care depun oua pentru consumul uman. Bineinteles, ouale depuse in absenta unui contact sexual premergator nu sunt fertile. Dupa atingerea varstei maturitatii, o nimfa poate depune circa 4-6 oua o data sau de doua ori pe an in absenta unui mascul si acest lucru nu este periculos, desi pasarea trebuie supravegheata iar dieta ei suplimentata cu calciu, vitamine si minerale. "(am preluat informatia de pe siteul latifa)

8,773

multumesc, eufrosinela. la cate luni ajunge la maturitate? Dolly a mea are 5 luni. Calciu, vitamine si minerale in mancare sau cum? adic ce mancare, fructe contine aceste lucruri? Os de sepie are. atat. nu mananca fructe. Pe baiat l-am luat pe 1 ianuarie 2011 si pe fetita am luato pe 16.01.2011.

8,774

"Nimfele sunt mature și pregătite de reproducere la vârsta de 9 luni dar nu este indicat să le lăsați să clocească până la vârsta de 1 an. "(wikipedia)
Am vazut ca pe unele siteuri scrie ca pot ajunge la varsta maturitatii si mai devreme de 9 luni.

Dar lasand teoria la o parte, poate aflam practic de la cineva care s-a confruntat cu acesta problema.  :nimfa:

8,775

frosinela,daca iti doresti unu Grey,iti voi da eu la primavara cand fac ai mei puii...de aceea iti sfatuiesc sa nu te grabesti sa iti iei..eu mai acum de 5 luni unu perlat si unu lutino...perlata ii pastrez eu...

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==