8,726

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Suana, am o intrebare. La tine, nimfele nu sunt "geloase" pe  catel. La mine, golanul meu se cam uita ffffff ciudat cand ma vede ca ma joc cu tora, ca o iau in brate. Faza cea mai dura este cand lucrez la birou si tora sare la mine in brate si golanul din partea cealalta ridica capul si se uita cu un ochi si ne urmareste. Te intreb lucrul acesta, pentru ca ma gandeam astazi, ca, poate golanul meu e cam gelos si de asta nu vrea sa se apropie de mine ca sunt cu "inamicul" lui.
Sunt bucuros astazi pentru ca l-am gasit pe golanul meu afara. A iesit singur. Bineinteles, a inceput sa se joace, sa topaie pe dulap si sa cante. Mi-e cam ciuda pe el, ca s-a invatat un puturos. nu mananca nimic altceva decat semintele de mei, semintele de floarea soarelui le dau la pasarele, pe geam afara. E un incapatinat golanul meu si ma cam oftica.
Ce sfaturi imi mai dati?

8,727

Si eu am un mascul cu acelasi comportament.Femela e mai blanda dar el nici nu sta sa il ating doar foarte rar..

8,728

si eu mai am un catel pechinez, corcitura cu bichon.. Nu il las sa se apropie de papagali, ca nu se stie niciodata ce il apuca.. Si mai iau si microbi pasarile de la caini.. Dodo nu e gelos cand sunt cu cainele. Cainele e gelos pe papagal, si poate il musca daca il apropii de el.  :caine:   :nimfa:

8,729

suana wrote:

Laura daca ai posibilitatea las-o afara,separat de Sonny sa n-o mai calce..Niste vitamine si calciu i-ar prinde bine.Incearca sa le dai polen si ovaz decorticat care contine mult calciu.

Multumesc Ramona , dar nu stiu daca am sa reusesc sa prind pe vreunul ... Amandoi stau numai afara din colivie ! Colivia este un "accesoriu" unde sta mancarea si niste jucarii ! In rest numai afara toata ziua si noaptea ! Azi a fost a 3 oara cand a calcat-o ... sau atat am vazut eu sigur . Nu stiu daca e bine sa ii las sa mai faca pui , asa cum bine spui tu ! Dar nici nu stiu daca pot sa ii separ ! Sonny oricum tipa ca nebunul si la Maya si la Ally , canta de nebun mai tot timpul ! Daca ii separ o sa fie nebunie mare , cu toate ca sunt in aceeasi camera ! Asa ca nu stiu ce sa fac !!! sad  sad Cred ca pana la urma am sa il prind pe Sonny cand vine la mancare , ca el e nebunul ! Ally e cuminte , nu e ca el ! wink Si daca totusi imi face oua ce o sa fac ??? Please  :pls: !!!
Vitamine i-am terminat "ratia" pe luna asta , calciu ii dau de ieri de cand am vazut ca e molesita iar polen le pun zilnic in seminte ! Ovaz ma duc sa iau maine , ca acum e prea tarziu ! :hug:  :heart:  :heart: 

Apropo de Desana ... Nu m-am obosit sa ii raspund la sfat pentru ca mi s-a parut ciudat ca deja cunostea lumea si le dadea sfaturi ca si cand ar fi fost mai demult pe forum ... Mi s-a parut ciudat si am preferat sa nu raspund ... Eram contrariata ca , cunosteam stilul , dar nu stiam de unde ... Acum m-am lamurit ! Am citit si eu si ai dreptate ! Asa este !

Misu , ce frumuseti ai acolo ! Sa fie sanatosi si frumosi ! :angel:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,730

Voi de unde luati polen? Recunosc, sunt apicultoare big_smile dar nu chinuim albinele cu polen, ca nu e chiar ok pt sanatatea lor, ne axam doar pe miere si ceara.
Cat polen amestecati in mancare?
Va mananca pasarile?
E prima oara cand aud ca e ok... (rusine mie:( )

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

8,731 (edited by deyseby 18-01-2011 08:46)

dananegoescu wrote:

Multumesc pentru sfaturi. Fetita o am de la o prietena, iar baiatul l-am cumparat in iunie ca sa nu fie singura. Tu ma sfatuiesti sa las acum ciubul inca 21 de zile dupa care sa nu-l mai pun in colivie chiar daca depune oua pe fundul coliviei. Am inteles bine? Daca poti sa-mi raspunzi iti multumesc! Acum are deja 3 ousoare.

Da. Lasa cuibul 21 de zile. Apoi il scoti. Chiar daca va face oute pe fundul coliviei, nu-l mai pui. Dar poate nu va mai face, este deja epuizata.
Laura sa stii ca sunt de aceeasi parere ca si Ramona. Separa-l pe Sunny de Ally. Daca recitesti imperecherea nimfelor, ai sa vezi ca masculii pot constrange femelele pt imperechere.Le forteaza sau le bat, daca nu se imperecheaza.La mine Perluta fugea in dormitor si nu scotea nici un sunet ,sa nu o auda Puf, sa vina dupa ea. O innebunea cu melodiile lui. Ma stresa psihic si pe mine, dar pe ea saraca. Si asa scapa de el.Am observat de 2 ori ca o calca fortat. Sarea pe ea si ea tipa saraca ca din gura de sarpe. Si i-mi venea sa-i smulg penele din coada lui Puf!  mad   sa nu-i mai arda de imperecheat.
Misu, dupa mine cred ca cel perlat este fetita si cel alb nu stiu  tongue  .Frumos raspuns! nu?   smile      Perlatul are codita ca si bunica lui. Perluta.Cel alb are aripile superbe. Are un gri la terminatii. Foarte frumos.
Biadim, la tine pot fi 2 baieti si de asta nu se accepta deloc.
Deutzza, daca ai sa continui sa chinui nimfa asa o sa ramai numai cu una. Sau deloc. Ea saraca deabea a inceput sa prinda la mancare si tu o dresezi  :furios: Se vede clar ca nimfa ta este bolnava. De STRES !

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,732

Cu siguranta am o fetita si un baietel, Carla nu a cantat niciodata, doar a tipat foarte tare, de asta i-am si luat pereche.De cand a venit Paulie, nu mai tipa, e cuminte.

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

8,733

Mi se pare mie sau e umflata cloaca?

8,734

buna. la intrebarea asta sper sa imi raspundeti. am lasat o groaza de intrebari si nu mi-a raspuns nimeni la niciuna: ce sa ii dau papagalului daca e molesit? adica doarme toata ziua, mananca si doarme... ce ii dau?  sad

8,735

suana wrote:

Laura daca ai posibilitatea las-o afara,separat de Sonny sa n-o mai calce..Niste vitamine si calciu i-ar prinde bine.Incearca sa le dai polen si ovaz decorticat care contine mult calciu.
Misu,ce draguti sunt puiutzii.... :heart:

Recent am cumparat polen proaspat congelat. E putin mai scump, dar e mai bun decat cel uscat. Eu l-am cumparat pentru consumul propriu, dar banuiesc ca si la nimfele noastre este mai bun cel proaspat. Mai ales ca este mai moale.

8,736

deyseby, multumesc. Sper sa fie totul ok. Poate acum vor face si puisori. Astept sa vad ce se intampla si va spun.

8,737

Dodo si Dolly  :heart:   :iubareti:

8,738

am revenit cu o noua problema fetita mea a facut iarna trecut 4 ture de oua adica a ouat o data prin noiembrie  a stat pe ele apai dupa 3 sapmatamani na mai stat apai a mai avut o tura cam de craciun iara o stat o pe  ele 3 saptamini si asa mai departe asta vara iam cumparat baietel si acum o ouat iarasi tot asa prin noiembrie si normal trebuia sa oua di nou acum dar vad ca doar sta in locu unde oua de obicei dar nici un ou doar dorme acolo
vreau sa tiu de ce sia schimbat comportamentul

8,739 (edited by suana 18-01-2011 19:15)

silviuof wrote:

Suana, am o intrebare. La tine, nimfele nu sunt "geloase" pe  catel. La mine, golanul meu se cam uita ffffff ciudat cand ma vede ca ma joc cu tora, ca o iau in brate. Faza cea mai dura este cand lucrez la birou si tora sare la mine in brate si golanul din partea cealalta ridica capul si se uita cu un ochi si ne urmareste. Te intreb lucrul acesta, pentru ca ma gandeam astazi, ca, poate golanul meu e cam gelos si de asta nu vrea sa se apropie de mine ca sunt cu "inamicul" lui.
Sunt bucuros astazi pentru ca l-am gasit pe golanul meu afara. A iesit singur. Bineinteles, a inceput sa se joace, sa topaie pe dulap si sa cante. Mi-e cam ciuda pe el, ca s-a invatat un puturos. nu mananca nimic altceva decat semintele de mei, semintele de floarea soarelui le dau la pasarele, pe geam afara. E un incapatinat golanul meu si ma cam oftica.
Ce sfaturi imi mai dati?

La mine e tocmai invers  smile Daissy e putin geloasa cand ma ocup de pasari.Cum ele sunt obisnuite si vin pe la mine  sau in bucatarie in vizita Daissy face o fata si incepe sa latre si sa sara.Dar nu le face nimic la nici unul din ei.S-a intamplat ca unul sa mai aterizeze pe jos ,insa pune doar boticul pe el si se uita apoi la mine.Daca tin vreunul in mana si ajunge la coada linge coditza si da cu labutza.Sunt niste scumpi .

Adaugat: 18-01-2011 19:00

parau nimfele s-au imperecheat?Au cuib?E posibil ca femela sa depuna doar un ou si apoi se opreste.Asta s-a intamplat si la mine dupa ce am adus baietzii.Au depus un ou,Silverina a avut probleme de sanatate,iesindu-i cloaca.Poate ca femela e obosita de atata depus la oua si nu e indicat sa mai depuna acum.

Pe vremea asta mohorata si noi suntem plictisitzi.....

http://img262.imageshack.us/img262/8700/dscn0030e.jpg

Uploaded with ImageShack.us
http://img38.imageshack.us/img38/5060/dscn0033m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Adaugat: 18-01-2011 19:11

shadowdinasty wrote:

Voi de unde luati polen? Recunosc, sunt apicultoare big_smile dar nu chinuim albinele cu polen, ca nu e chiar ok pt sanatatea lor, ne axam doar pe miere si ceara.
Cat polen amestecati in mancare?
Va mananca pasarile?
E prima oara cand aud ca e ok... (rusine mie:( )

Ce figura esti smile Ia polen de la concurentza si da-le cateva seminte amestecata in mancare  o zi pe saptamana.La mine nimeni nu refuza nimic,de la ou,morcov,mar,branzica de vaca,firimituri de paine prajita,pop-corn etc.Polenul il papa toti cu placere.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,740

fhgfhgn wrote:

Mi se pare mie sau e umflata cloaca?

Va rog frumos sa imi raspundeti big_smile

8,741

Asa pare din poze.Uita-te sa nu ii iasa cloaca,ca trebuie neaparat tratata in cazul asta.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

8,742

De cateva zile, cu multa rabdare, am reusit sa ma apropii de cei doi puiuti de 40 de zile. Au fost hraniti numai de tatal lor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qXhmIcKCcxM[/youtube]

8,743

Pai inseamna ca trebuie sa faca oua si in caz ca doamne fereste cand va face oua ii va iesi cloaca ce ar trebuii sa ii fac?Sa o tratez?Pare din poze ca ii poate iesi cloaca sau doar mai avertizat in caz ca se intampla?

8,744

raspundeti e urgent, va rog... Papagalita schiopateaza.. ce sa ii fac? pe fundul coliviei sunt niste gratii, si si-a prins picioru acolo si acum o doare. are unghia indoita. stiti cumva daca exista vreo crema speciala sau ceva?  sad

8,745

Daca face ou e in regula.Daca se chinuie si nu reuseste va trebuie s-o prinzi in mana ,sa pui ulei de masline putin incalzit intr-o siringa si sa-i pui in cloaca.Plus ca ar fi bine sa o tii pe aburi.Asta inseamna un vas cu apa calda din care ies aburi,iar tu o tii intr-un prosop la o distanta confortabila ca prin prosop sa intre aburii calzi.Exista mibazon unguent care impiedica infectia si apoi se face taxis,adica cloaca trebuie bagata inauntru si cu mana tinut apasat cateva minute sa nu iasa.Pare greu dar nu e,eu asa am tratat-o pe Silver si pe Hanny.Uita-te si daca vezi ceva rosu iesit atunci la.....tratament.

Adaugat: 18-01-2011 20:56

deutzza_1994 wrote:

raspundeti e urgent, va rog... Papagalita schiopateaza.. ce sa ii fac? pe fundul coliviei sunt niste gratii, si si-a prins picioru acolo si acum o doare. are unghia indoita. stiti cumva daca exista vreo crema speciala sau ceva?  sad

Nu te supara dar ai citi macar ceva de pe forumul asta???Ai citit la topicul pentru colivii?S-a scris de nenumarate ori ca nu e bine pentru papagali sa se tina gratiile alea care pot produce accidente....Daca sangereaza amesteca betadina cu putina apa si pune pe o discheta de demachiat si sterge-o.Vezi daca i s-a rupt unghia.....Rivanol sau ulei de ricin e iarasi bun,dar depinde daca s-a rupt,s-a zgariat sau.....????Presupun ca nu are bete de plastic.Sau da.....Daca ai lasat gratia e posibiil sa fii lasat si betele.

8,746

deci fata mea a facut primele patru ture de oua in iarna 2009/2010 iar acum in noiembrie a mai facut 4 oua si dupa cum sa intamplat celalat an eu mam gandit ca ar trebui din nou sa faca acum in jur de craciun anu nou si de asta am intrebat

8,747

Merci suana. Uite ca golanul meu e gelos. Dar sincer mi-ar conveni mai mult sa pot sa il tin pe golan in mana si sa il mangai decat pe smechera mea. Nu stiu ce sa ii mai fac, ca sa reusesc sa il tin in mana!
Ma bucur totusi ca vad ca de vreo 3 zile iese singur afara si se duce pe dulap si se joaca singur. Cand ma apropii de el fuge. ma pot apropia destul de mult cu fata, dar cand scot mana, parca as scoate ceara calda si il picur  smile
Trebuie sa o dam noi candva la pace :sol:
Nu stiu ce sa ii mai fac!

8,748

deci nu au cuib deoarece cand cand am luat primul papagal mi sa spus ca ii baiat si neam trezit dupa vreo 8 luni ca baiatu nostru face oua si atunci a ouat pe fundul coliviei intrun colt si am lasat asa si acum cand am vrut sa le pun cuib sau speriat de el

8,749

Pune cuibul langa colivie,pentru inceput.La distanta nu prea mare ca ei sa-l exploreze,sa mearga pe el ,sa stea pe batul de la intrare sa intre singuri si de acolo vor invata singuri ce au de facut.

8,750

dar as vrea alt metoda de prindere decat aia ca sa tai gratiile unde mai pot sa il pun