8,701

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

nimfa mea cand apropii degetul de ea incepe sa faca ca si o gasca cand se apropie un strain,adica un fel ca scuipa si incearca sa ma ciupeasca,i-am intis degetul si pot sta cat vreau ca tot nu se urca(vroia dar s-a razgandit)azi am luat-o si nu cred ca s-a obisnuit,mai incerc si eu nu sunt prea rabdatoare dar daca vreau sa iasa ceva presupun ca trebuie zilnic exercitiu,cand incerc sa o dresez sa stea pe deget o sa bag perusul in alta colivie si ce fructe are voie nimfa?poate o ademenesc cu mancare si v-a fi mai usor :nimfa:

Adaugat: 16-01-2011 13:18

necunoscuta iti multumesc,acum am observat ce ai scris,e cam rautacioasa nimfa mea dar cum ai spus si tu,nu stiu ce au facut pe acolo cu ea cred ca echilibrul e din cauza cozii ca are o coada ff mare si nu prea incape,ii dau fructe ca ii cumpar cam pe la 4 ca sa doarma si sa fie vesela,dar cam ce fructe mananca?
off-topic:Latifa voi fi mai atenta pe viitor,chiar nu am observat!

8,702

buna.. o sa pun cateva poze cu Dodo..  sad  stiti cumva ce are? asa sta toata ziua, umflata in pene.. poate de la somn? sau e bolnava?  sad  si cateva poze sa vedeti cum face el gainatu..va rog sa raspundeti. are 5 luni, si mie frica sa nu o pierd ca cealalta... acum e pe birou si "motaie".

Adaugat: 16-01-2011 14:38

nu are nici 1 luna de cand l-am luat.. cred ca e plictisit, dar pereche nu pot sa ii iau acum, ca eu vreau sa invete sa vorbeasca. dar mai am 3 perusi. e in ordine daca ii bag unul in colivie?

8,703

:nimfa: eu am 1 perus si o nimfa in acceasi colivie iar daca nimfa sta langa perus,perusul o bate,a apucato de cap si a tras-o de pielea apului pana am inervenit eu iar acum cateva clipe i-a rupt o pana,nimfa vrea sa se imprieteneasca cu el iar el o bate si nimfa nu il bate deloc,acum sunt in vederea mea si nimfa sta mai langa mine ca stie ca o apar

8,704

Nu stiu ce sa zic ... De trei zile de cand s-a imperecheat cu Sonny , Ally mai mereu sta in acest loc si motaie ... Parca isi tine si aripile mai jos ca de obicei ... De mancat mananca, face normal kk , dar parca nu mai e asa vioaie ca de obicei ! Face ce face si tot aici revine ! Ce o avea ??? Cine poate sa imi zica si mie ? Ca eu nu stiu ! Sau doar mi se pare mie ... si e doar obosita ! Mi se pare mie ?? :pls:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,705

Deuta, sper ca stii ca nu invata cu una cu doua sa vorbeasca. Fa`i un ceai de menta pe care il amesteci cu apa in adapatoare, sau faci un ceai mai slab. Da`i niste vitamine... si nu mai stresa pasarea incercand metode de dresaj/imblanzit/vorbit.

Simo

8,706 (edited by silviuof 16-01-2011 21:18)

Flyaway, poate e slabita, a facut oua? Ma gandesc, ca acum metabolismul ei produce oua si o slabeste foarte mult si poate de asta e obosita. Imi dau si eu cu parerea.
Golanul meu e un scump, cand vin acasa incepe sa cante, sa vorbeasca. Eu ma bucur, incep sa ma joc cu el, vorbesc si eu cu el, mai cant si eu. Dar problema e ca nu se mai opreste, canta intr-una, incepe sa mai si tipe. Pe urma nu sunt bucuros de cat canta smile)
Lalea, asa era si golanul meu la inceput, dar dupa o perioada de vreo luna a inceput sa cante si acum canta de nu sunt bucuros cateodata  big_smile  Eu de cand l-am luat lucrez mai mult acasa si stand cu el mai toata ziua, mi se intampla sa nu il mai suport si il acopar si se face liniste. Asa ca ai rabdare, sa se mai obisnuiasca. Poate e si femela si femelele nu prea canta, doar tipa mai mult.
In rest, nu stiu ce sa ma mai fac cu el, ca nu vrea nici in ruptul capului sa se apropie de mine. E un smecher. Vine la usita, se aseaza pe ea si se uita la mine cu un ochi si ma urmareste. Daca ma ridic de pe scaun, fuge repede la locul lui, in colivie, sus pe bat si ma urmareste de acolo.
Al meu nu e asa de bland ca al vostru, ca eu l-am luat de la crescator, a fost crescut de parintii lui, a stat vreo 4 luni cu alti golani si acum nu stiu ce sa ii mai fac, ca sa il apropii de mine. E, o sa ii vina si lui hacul. Pana cand o sa fuga de mine. Eu sunt multumit de el pentru ca imi vorbeste si canta chiar frumos. Apropo de cantat, i-am zis lui Silviu sa inregistreze nimfa lui (doar audio) Poate si ceilalti inregistrati nimfele voastre si poate facem trafic de triluri smile) Sa il invat pe golanul meu si alta poezie, ca m-am cam saturat de poezia lui:))
poate imi mai dati idei de dresaj, din cei veniti nou pe forum.

8,707

Imi puteti spune si mie de ce nimfele mele mananca tot mai mult din osul de sepie?Au trecut 3 saptamani de cand am luat femela si deja din os a mai ramas jumatate.

8,708

are ceva daca nimfulina mea roade din inel? are si os de sepie in colivie dar nu se atinge de el.. l-am "dresat, cu inelul" ii ziceam buna, dadea gheruta ca o forma de salut si ca rasplata ii dadeam putin inelul, si asa a mai invatat anumite trucuri.. are ceva daca ciupeste din inel?  :nimfa:

8,709

Poate asa a fost invatata. Dar nu cred sa fie o problema ca mananca osul de sepie. Daca il manca asa de repede nu ii mai pui, decat dupa o anumita perioada.

8,710

silviuof wrote:

Daca il manca asa de repede nu ii mai pui, decat dupa o anumita perioada.

Trebuie sa aiba permanent os de sepie, stiu ei singuri cand sa se opreasca din mancat si nu am auzit sau citit pe undeva ca le-ar face rau consumat in exces.In plus de asta, mult din ce rod ei se pirde pe jos, daca va uitati cu atentie este mult praf pe jos, doar nu il mananca integral, cel putin asa e la ai mei, care la fel, il termina destul de des, insa le iau altul de fiecare data, nu astept sa treaca o anumita perioada.Deci parerea mea, nu este nicio problema daca il termina repede.

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

8,711

Are vreun termen de valabilitate sau ceva? sau trebuie tinut pana nu mai incape in suportul ala?

8,712

imi raspunde si mie cineva?  :nimfa:   :pup:

8,713

eu de obicei il tin pana se face micut, dar se intampla destul de des sa il scoata din suport, sa dea cu el pe jos si pana sa vin eu de la servici sa isi faca nevoile pe el  big_smile si automat il arunc si luam altul.Asa ca mai mult de o luna nu il au, acum au si bloc mineral si au uitat putin de os.

Adaugat: 16-01-2011 21:51

deutzza_1994 wrote:

imi raspunde si mie cineva?  :nimfa:   :pup:

pai in primul rand ce fel de inel?

--Bianca--

8,714

de aur, cu o floricica putin mai mare...

8,715

buna, din nou. As vrea sa nu fac ceva care sa le dauneze nimfelor mele. Mai bine zis sa fac ceva gresit sau sa nu fiu informata. Nu am inteles cum sa procedez sa nu se mai imperecheze si sa faca tot timpul oua. Am aflat ca este epuizant pentru fetita(Cocuta). Simpla disparitie a cuibului din colivie o sa-i faca sa se opreasca?Asa cum v-am spus i-am luat cuibul si tot a facut un ousor pe fundul coliviei si mi-a fost mila de ei si le-am pus cuibul la loc.Orice informatie imi este de folos. As vrea sa ma lamuresc si sa invat mai multe lucruri despre cum trebuie procedat. Nu as vrea sa se intample ceva rau cu Cocuta din vina mea. Va multumesc celor care aveti timp si rabdare sa-mi raspundeti.

8,716 (edited by suana 16-01-2011 23:11)

desana wrote:

:nimfa: eu am 1 perus si o nimfa in acceasi colivie iar daca nimfa sta langa perus,perusul o bate,a apucato de cap si a tras-o de pielea apului pana am inervenit eu iar acum cateva clipe i-a rupt o pana,nimfa vrea sa se imprieteneasca cu el iar el o bate si nimfa nu il bate deloc,acum sunt in vederea mea si nimfa sta mai langa mine ca stie ca o apar

Scuza-ma ca intervin dar semeni neobisnuit cu katygwen care nu demult a luat ban.Ai acelasi stil de a scrie pe banda si o gramada de sfaturi pentru toata lumea.De unde iei atatea sfaturi,,utile''?Si unde ai vazut tu veterinari priceputi la pasari?????
Daca ma insel scuze,dar nu prea gred.Greu de confundat felul cum iti etalezi toate ,,cunostiintele''.Azi ti-ai luat si nimfa?Nu ne delectezi cu o poza?In cazul in care ma insel si nu esti cine cred eu.....Nu-i asa ca e usor sa dai sfaturi dupa ce cei cu experienta au scris.De ce repeti ca un papagal ce a scris deyseby???Si tot ce rod papagalii,chestii micutze pot fi periculoase.Dar,na ,tu cu atat experienta n-ai patit niciodata nimic.Zau asa.... :bang: Habar n-ai cum se comporta perusii cu nimfele,cum convietuiesc dar scrii in nestire.
Si ca sa nu ma insel am mai recitit mesajele tale:intr-unul scrii ca nu ai o nimfa si stii de comportamentul lor de la o prietena,iar in alt mesaj ca ti-ai luat azi o nimfa.Nu stiu pe cine vrei sa prostesti dar asta e deja jignire adusa celor de pe Latifa si celor care au intr-adevar animale.Nu ai ceva mai bun de facut????

Si ca sa fie totul complet esti cont clona a userului ,,lalea''.Esti atat de neatenta,ca sa nu zic altfel.Latifa i-a atras atentia ei si tu ai raspuns.Iti faci conturi clona,conversezi si te feliciti singura pentru cate stii.Ma uimesti ,pe bune.Cred ca din bun simt,daca ai,ai putea sa te retragi si sa nu mai innebunesti lumea si sa o faci  sa corespondeze cu tine degeaba.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,717

deutzza_1994 wrote:

de aur, cu o floricica putin mai mare...

si kiki al meu ma prindea de cercei si de lantisor si nu am sesizat ceva rau in starea lui de sanatate, de fapt nici nu vad ce rau i-ar putea face aurul, argintul... insa daca ar rupe vreo pietricica si ar inghiti-o cred ca s-ar schimba situatia...

Adaugat: 16-01-2011 23:28

suana wrote:

'.Esti atat de neatenta,ca sa nu zic altfel.Latifa i-a atras atentia ei si tu ai raspuns.Iti faci conturi clona,conversezi si te feliciti singura pentru cate stii.Ma uimesti ,pe bune.Cred ca din bun simt,daca ai,ai putea sa te retragi si sa nu mai innebunesti lumea si sa o faci  sa corespondeze cu tine degeaba.

smile  smile  ce spirit de observatie ai, chiar nu ma prinsesem, desi citeam toate mesajele cu destula atentie.Intr-adevar, degeaba neaga, e evident  big_smile
Si pe final sa va arat si eu ce motat mare m-am facut, sunt plin de viata si explorez toata camera, nu mai sunt nici sperios, vin la mami in cap, dar nu suport sa puna mana pe mine.Carla, in schimb, e mai mult decat cuminte, rar iese din colivie, desi are usa deschisa non-stop.Cine stie, poate asa sunt fetele...

--Bianca--

8,718 (edited by Misu85 17-01-2011 12:40)

Venim si noi cu poze noi,Deyseby poate mai imi spui si mie ce sex sunt,acum au mai crescut au 5 luni

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,719

i-am luat azi o fetita papagalului  :nimfa:  e perlata, o sa pun cateva poze cand o sa ii fac  :grey:

8,720

Sa-ti traiasca, nimfa185, sa fie sanatosi !!Ce varsta au parintii?

--Bianca--

8,721

Laura daca ai posibilitatea las-o afara,separat de Sonny sa n-o mai calce..Niste vitamine si calciu i-ar prinde bine.Incearca sa le dai polen si ovaz decorticat care contine mult calciu.
Misu,ce draguti sunt puiutzii.... :heart:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,722

Va multumesc,au un an si jumate aproape

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,723

nimfa185 wrote:

Va multumesc,au un an si jumate aproape

Te intreb pentru ca obraznicii mei nu se inteleg aproape deloc, se gonesc pe unde se prind, insa ma gandeam ca poate sunt prea tineri sa se gandeasca la tandreturi, ei neavand inca un an... mai concret, ei nu formeaza sub nicio forma o pereche si nu stiu daca se vor apropia vreodata sau ce ar fi de facut in acest caz.Chiar as avea nevoie de sfaturile celor experimentati, desigur.  smile

--Bianca--

8,724

mie mi-a zis femeia de unde l-am luat pe primul motat ca s-ar putea sa fie mai molesit, mai somnoros din cauza caldurii, ca ei trebuie sa aiba 13 grade cel putin.. eu in camera am 26 grade. Acum i-am mutat pe amandoi in alta camera unde sunt 24 grade. Momentan baiatul cam tot la fel sta, dar mananca, bea apa, doar ca vrea sa doarma tot timpul. Fata care am luato astazi nu e asa.. E adevarat cu gradele? va multumesc, daca aveti timp sa raspundeti.  :pup:   :nimfa:   :grey:

8,725

In legatura cu blocurile de minerale.E bine daca iau si os de sepie si minerale in acelasi timp? sau e acelasi lucru?:D