8,676

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

La fel si la mine masteru faza cu femela...Pai am cuib am pus rumegus si l-au dat pe tot intr-o parte ar trebuii sa scot rumegusul?Daca il scot ei ce mai pun pe fund?Si faza este ca papagalul care calca papagalul mai vechi da sindromul unei femele ea sta mai mult in cuib decat celalalt ea a mancat osul de sepie...Celalalt papagal l-am vazut sa intre in cuib doar de 2 ori pe cand papagalul asta intra zilnic de vreo 3/4 ori

La fel si la mine masteru faza cu femela...Pai am cuib am pus rumegus si l-au dat pe tot intr-o parte ar trebuii sa scot rumegusul?Daca il scot ei ce mai pun pe fund?Si faza este ca papagalul care calca papagalul mai vechi da sindromul unei femele ea sta mai mult in cuib decat celalalt ea a mancat osul de sepie...Celalalt papagal l-am vazut sa intre in cuib doar de 2 ori pe cand papagalul asta intra zilnic de vreo 3/4 ori

8,677

Buna,
Am o pereche de nimfe si nu prea ma pricep la pasari. Eu am sapte maidanezi si nimfele le-am primit cadou.Iubesc toate animalutele, asa ca le-am creat toate conditiile de care au nevoie. Am insa o mare nelamurire! Fac oua tot timpul! Nu ma deranjaza ca nu ies pui. Le fac curat in cuib, le ofer tot ce au nevoie(m-am documentat pe net), insa nu este prea solicitant pentru ei? Nu se consuma prea mult? Pot pati ceva rau? Am incercat sa le iau cuibul din colivie si a facut un ousor jos in colivie. Asa ca am pus cuibul la loc si azi a mai aparut un ou.Nu clocesc toata ziua insa se straduiesc. Dureaza cam de 4 luni activitatea asta. Pot pati ceva rau? Va rog daca imi puteti da niste sfaturi!Va multumesc!

8,678

Buna!
Va roog mult ajutati'ma!
Aseara pe la 3:30 am auzit galagie in colivia nimfei se tot lovea cu aripile de colivie am scos'o putin afara a zburat 2 min in continuu am bagat'o la loc si apoi s'a potolit. Acum am gasit in colivia ei  mult sange si e murdara si pe aripa de sange
ce sa fac??? :sol:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

8,679

Poate in "nebuneala" ei de a zbura,s-a lovit la aripa :pup:

8,680

Si eu ma gandeam la asta dar m'am uitat mai atent la ea si nu e lovita deloc :pup:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

8,681

neutral dar cum e?zgariata?daca da poate cu ciocul s-a zgariat sau cu gherutele

8,682

Nimfa mea a facut la fel.La ora 6 dimineata se lovea prin cusca si facea zgomot.Am dus-o la lumina si in 2 minute s-a calmat apoi s-a culcat la loc.Am scris asta cu cateva pagini inainte despre asta..e din cauza ca s-a speriat de ceva sau a vazut miscare..dar a mea nu s-a lovit grav..

8,683

voi de unde v-ati luat nimfele voastre? tongue

8,684

Nu are nimic nici o zgarietura doar ca e putin murdara de sange  smile  in rest e vioaie
Masteru poate ai dreptate sper sa fie doar o sperietura

8,685

desana wrote:

voi de unde v-ati luat nimfele voastre? tongue

Pet-shop ? Crescatori? Oo :wow:

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,686

buna. :perusi: daca cineva are timp sa ne raspunda si noua ii multumim :aga: .nimfa noastra este f.tacuta.nu prea face niciun zgomot. :dans: ii dam drumul si nu pleaca de pe colivie. :perus: de mancat nu mananca nici un fel de fructe sau legume.asa sunt nimfele mute? :nimfa: sau are ceva?? :nimfa: de asemenea cum vine noaptea se pune intr-un picior si cred ca doarme.asa sunt si puturoase? :grey: noi am avut un mititel de perus si era nemaipomenit. :iubareti: daca noi nu dormeam 2 zile nu dormea nici el se juca si zbura intruna. :perus: daca stiam ca asa sunt nimfele nici nu luam una. :lma: am inceput sa ne para rau ca am luat nimfa. :dans:

8,687 (edited by Misu85 15-01-2011 19:02)

Voi habar nu aveti...ei simt cand se intampla ceva "ca ia foc o casa(doamne fereste),ca moare o ruda de a noastra, orice ce se intampla ei simt..."

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,688

lalea wrote:

buna. :perusi: daca cineva are timp sa ne raspunda si noua ii multumim :aga: .nimfa noastra este f.tacuta.nu prea face niciun zgomot. :dans: ii dam drumul si nu pleaca de pe colivie. :perus: de mancat nu mananca nici un fel de fructe sau legume.asa sunt nimfele mute? :nimfa: sau are ceva?? :nimfa: de asemenea cum vine noaptea se pune intr-un picior si cred ca doarme.asa sunt si puturoase? :grey: noi am avut un mititel de perus si era nemaipomenit. :iubareti: daca noi nu dormeam 2 zile nu dormea nici el se juca si zbura intruna. :perus: daca stiam ca asa sunt nimfele nici nu luam una. :lma: am inceput sa ne para rau ca am luat nimfa. :dans:

Este plictisita. smile I-ai o pereche sau un perus.  smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,689

o avem doar de o luna si credem ca poate ii este frica de noi. :music: daca ii luam perus mai exista vreo sansa sa vorbeasca??  :fluture:

noi am cumparat-o de la un magazin de animale mai exact Auchan.ni :wis:  s-a spus ca este din Cehia si cam atat. :iepure:

8,690

lalea,o ai de o luna? :nimfa: ce dragut,la inceput e normal,pana se obisnuieste mai dureaza ceva,in schimb nimfele sunt extrem de prietenoase si iubitoare,cand o sa se obisnuiasca cu tine o sa vrei sa te lase in pace macar un minut,sa nu iti para rau :iubareti: ,pai daca ii ei pereche v-a vorbi cu greu si nu se va obisnui asa de repede cu voi,da intradevar perusii sunt mult mai galaciosi,dar trebuie sa astepti si cu nimfa ta :hihi:

8,691

Desana sincer tot ce spui tu aici sunt niste chestii care oricine le stie dar faza cum ca perusii sunt mai galagiosi ca nimfele mi se pare o prostie...Tu ai avut vreodata un pui de nimfa luat din petshop sau o pereche de nimfe?Sa vezi care e mai galagiosi sau ii cumpari asa ca ti se pare tie wink?

8,692

nu am o nimfa,dar mi-a zis cineva care are cum se comporta,si a zis ca nu facea zgomot si subliniez LA INCEPUT ca dupaia se intreceau perusii cu nimfa care face galagie mai mare :sol: si in mesajul postat anterior am zis l-a inceput,pana se obisnuieste adica,din prima luna nu incepe sa zbiere de trezeste tot orasul/satul,in fine,fiecare cu parerile lui,dar daca tu ai avut si stii imi cer scuze neutral

8,693

lalea inceteaza sa scrii mesaje unul dupa altul si sa faci abuz de emoticoane! Ti-am mai atras atentia, vezi ca urmeaza ban daca nu iti schimbi atitudinea.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

8,694

multumesc DESANA pentru sfaturi.perusul nostru a murit pe 15.12.2010 si casa noastra este pustie.nu se aude nimic de aceea am intrebat pe cineva.el vorbea 20 cuvinte poate si mai bine si atunci cand vedem nimfa ca nu zice nimic este fff. ciudat.la fel ca tine cred ca este mult mai galagios un perus(adica toata ziua facea ceva).am obs. si la magazinul de animale diferenta dintre perusi care tot timpul fac galagie, iar nimfele foarte rar.merci din nou.

8,695

cuplacere,sunt aici sa ajut,si da,am un perus care nu are stare deloc,toata ziua zbuara,se plimba prin colivie,incerca sa evadeze din colivie cand eu nu ii mai dau drumul,acum am stins lumina si doarme ca pana acuma s-a jucat,toti in familia noastra numai eu nu smile sunt nocturna cum s-ar zice,apropo imi pare ff rau de perusul vostru dar acum e intr-un loc extraordinar si nu iti face griji cu privinta la nimfa,o sa fie o jucausa,trebuie sa ii acorzi mult timp si tu sa ai multa rabdare,ca la orice papagal nou venit in casele noastre :sanatate:

8,696

Lalea, o sa vezi ca nimfa este foarte speciala. Am avut si perusi si nimfe. Diferenta dintre ei era ca perusii erau mai rautaciosi si mai galagiosi. Piscau nimfele de picioruse. Acum depinde si de perusi. Suana are si perusi si nimfe in aceeasi camera si se inteleg perfect.

Adaugat: 16-01-2011 09:46

dananegoescu wrote:

Buna,
Am o pereche de nimfe si nu prea ma pricep la pasari. Eu am sapte maidanezi si nimfele le-am primit cadou.Iubesc toate animalutele, asa ca le-am creat toate conditiile de care au nevoie. Am insa o mare nelamurire! Fac oua tot timpul! Nu ma deranjaza ca nu ies pui. Le fac curat in cuib, le ofer tot ce au nevoie(m-am documentat pe net), insa nu este prea solicitant pentru ei? Nu se consuma prea mult? Pot pati ceva rau? Am incercat sa le iau cuibul din colivie si a facut un ousor jos in colivie. Asa ca am pus cuibul la loc si azi a mai aparut un ou.Nu clocesc toata ziua insa se straduiesc. Dureaza cam de 4 luni activitatea asta. Pot pati ceva rau? Va rog daca imi puteti da niste sfaturi!Va multumesc!

De cand face oua non stop? De 4 luni?  De cand ii ai tu sau dinainte de la stapanul anterior? Nu conteaza. Important este sa scoti urgent cuibul afara din camera sa nu-l vada nimfele deloc. Daca au cuibul vor depune oua pana la epuizare. Pana cand fata va muri. Ei nu stiu sa se opreasca. Au conditiile necesare si depun non stop.Daca le scoti cuibul, va mai depune oul care il are acum in cloaca si se va opri. Lasa sa-l depuna pe fundul coliviei. Nu le arunca outele. Lasa-i sa depuna cate vor sa le cloceasca si dupa 21 de zile le aruci. Pana atunci nu arunci nici un ou. Cuibul este un stimul permanent pt ei.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,697

Salut,eu azi mi-am luat o nimfa draguta foc,mi s-a spus ca e fata(inca caut un nume)si am vazut-o ca a baut apa dar mancare nu,nimfa tot se ia de jucariile perusului meu si perusul meu incearca sa o ciupeasca si nimfa se da la o parte,am pus-o pe un bat si acolo sta,a mai baut apa,mancare nu a mancat,am mancare de perusi ca de nimfa nu am gasit si poate pot sa ii iau maine,mai pe seara ziceam sa ii cumpar seminte si sa amestec cateva cu mancarea de perus si cateva sa le pun pe jos poate vrea,erau multe nimfa la crescatorul de unde am luat-o,dar nu prea isi poate tine echilibrul,acolo ciripea dar aici e cu perusul meu si nu mai tipa,acolo era singura in colivie,azi am zis sa ii dau drumul perusului si sa vada nimfa cum face ca daca vrea si ea sa se ia dupa el,mai pun 2 bete langa mancare ca vad ca peruul meu greu se mai descurca deoare ce e o colivie noua,voi pune poze cat de curand :hihi:

8,698

Salut Desana. Sfatul meu e sa nu te impacientezi acum ca nu mananca. E abia venita, e un loc nou pentru ea, las-o sa se acomodeze.  Nu ii da drumul sa zboare, mai las-o putin. E buna si mancarea de perus deocamdata. Fructe, hrana proaspata, apa proaspata, vitamine in apa sau in hrana ( recomand Vitakraft, Multivitaminico) si poate se rezolva si problema cu echilibrul, cine stie cat de bine era hranita acolo.
Asteptam poze.

Simo

8,699

Multumesc pentru sfaturi. Fetita o am de la o prietena, iar baiatul l-am cumparat in iunie ca sa nu fie singura. Tu ma sfatuiesti sa las acum ciubul inca 21 de zile dupa care sa nu-l mai pun in colivie chiar daca depune oua pe fundul coliviei. Am inteles bine? Daca poti sa-mi raspunzi iti multumesc! Acum are deja 3 ousoare.

8,700

Pepito al nostru e foarte cuminte. In legatura cu ce a scris Lalea ... nici Pepi al nostru nu face multa galagie , e foarte cuminte , mananca mult , si e puturos tongue. Seara la ora 10 daca vede ca nu prea ne grabim sa-l acoperim sa se culce incepe si urla pana nu il acoperim. Seara nici nu mai trebuie sa ma uit la ceas sa vad cat ii ceasul ca Pepi ne da alarma cand trebuie sa ne culcam smile) e foarte haios. Cand vede ca ii scoatem paturica din dulap si ne apropiem de el sa-l acoperim, isi ocupa locul unde doarme si se face liniste:))